CFD Brokers

Contracts-for-Difference (CFD’s) zijn populaire handelsinstrumenten waarmee handelaren kunnen speculeren over de prijsbewegingen van financiële instrumenten zonder eigenaar te worden van bijvoorbeeld het aandeel. De keuze voor de juiste CFD broker wordt gemaakt wanneer je de juiste kennis hebt omtrent CFD’s. 

Het is van belang dat je de juiste broker kiest welke jou de juiste tools en service kan aanbieden passende bij de handel in CFD’s. Vooral vanwege de snelheid waarin wordt gehandeld bij CFD’s is het verstandig de juiste broker te kiezen.

De keuze platform of mobiele app kunnen bijvoorbeeld een grote rol spelen, en het aanbod van de diverse financiële instrumenten waarin kan worden gehandeld. 

Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste CFD Broker, en wie is de beste cfd broker? Transactiekosten, regelgeving, het type platform en licenties zijn onder andere factoren welke belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste broker. Om jou te helpen met het kiezen van de juiste broker, hebben wij een lijst opgesteld met de meest belangrijke factoren bij het kiezen van de juiste broker. En wij hebben aan de hand van deze lijst een top 3 brokers voor elke soort belegger.

Laten we bij het begin beginnen.

Hoe kies je de juiste CFD broker?

Er zijn zoveel brokers online te vinden dat het een behoorlijke uitdaging kan lijken om de juiste te kiezen. Weten waar je wel en niet op moet letten kun je een hoop tijd en uiteindelijk geld besparen in kosten van een broker.

Kies gereguleerde brokers

Het eerste waar je naar moet kijken bij het selecteren van een broker, is de aanwezigheid van de juiste licentie. Door zaken te doen met een gereguleerde broker, heb je de zekerheid dat de broker heeft voldaan aan alle operationele normen die zijn opgelegd door de regelgevende instantie. Een voorbeeld van een standaard wettelijke vereisten is het hebben van voldoende kapitaal en de verplichting van gescheiden rekeningen om het geld van de klant te beschermen als vermogensscheiding.

Bovendien zorgt regelgeving beschermingen van fondsen wanneer de broker failliet gaat en zorgt het ervoor dat de broker als financiële dienstverlener strenge normen naleeft. Zo is er de beleggerscompensatiestelsel om jou geld (gedeeltelijk) te beschermen. 

CFD brokers zonder een licentie zijn crimineel bezig en onveilig. De beleggers worden hier niet beveiligd en er is geen toezicht op de broker. Let altijd op een licentie zoals AFM (Nederland) of bijvoorbeeld CySEC in Cyprus.

Trading Platform

De handel in CFD’s vindt online plaats. Beleggers hebben een voorkeur voor hoogwaardige handelsplatformen zoals MetaTrader 4, WebTrader, snelle mobiele opties om te handelen met een app voor Android en iOS, maar ook eigen platformen van de broker welke zijn afgestemd op de betreffende makelaar. Welk trading platform jouw voorkeur naar gaat, ligt aan het type belegger dat je bent. 

De beste CFD-handelaren zijn degenen die de marktdynamiek begrijpen. CFD-makelaars kunnen een onschatbare service verlenen door hun klanten toegang te bieden tot de beste grafieken, market updates, economische kalenders, deskundige financiële inzichten, signal indicatoren, webinars en een uitgebreide FAQ-database.

Beschikbare beleggingsopties

Idealiter wilt je toegang tot meerdere opties als belegger. Elke belegger heeft een unieke reeks opties nodig, waaronder minimale en maximale stortingen, persoonlijke service, educatieve bronnen en exclusieve handelsmogelijkheden. Concurrerende spreads, hefboomwerking en een scala aan betalingsverwerking opties zijn erg belangrijk voor CFD-handel.

Kosten

Hoeveel ben je bereid te betalen voor transacties en in commissie?

Om je op weg te helpen hebben wij een top 3 CFD brokers gemaakt zodat je makkelijk kunt kiezen, en weet waarnaar te kijken.

Top 3 beste brokers CFD

Bij aandelen.nl hebben we een CFD broker test voor je gedaan, en kwamen tot deze top 3 CFD brokers waaruit je kunt kiezen om te beleggen in CFD’s voor meerdere instrumenten.

 #1 Etoro

Meer informatie over eToro eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van uw beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal is in risico.

Opgericht in 2007 en dus met meer dan een decennium ervaring maakt eToro een sterke speler in de markt. Met meer dan 15 miljoen gebruikers uit meer dan 140 landen is eToro een van de meest succesvolle online beleggings platforms. Dit is ook niet zo vreemd, eToro was het eerste platform dat zich richte op copy trading en het social trading via het platform. 

 • Regulering

Doordat deze zich in Cyprus bevindt betekend dit dat deze geen AFM licentie heeft en ook niet onder de Nederlandse wetgeving valt. Dit neemt niet weg dat het veilig is om te handelen via eToro, deze wordt namelijk gereguleerd door een tweetal vergunningen, namelijk Cysec en FCA.

 • Platform

Een van de grootste verschillen tussen eToro en andere online belegging platforms is het sociale trading. Met een gemeenschap online van handelaren en beleggers wat de wereld van beleggen heeft veranderen voor veel handelaren.

Met CopyTrader; eToro’s populairste functie, kun je in real time zien wat andere succesvolle beleggers doen en er voor kiezen automatisch hun transacties kopiëren. Nieuwe beleggers kunnen kiezen een demo account aan te maken en zo het beleggen onder de knie te krijgen, voordat ze geld storten. Dit is de perfecte mogelijkheid om meer te leren over beleggen, te experimenteren, en een virtuele portfolio op te bouwen. 

Ook heeft eToro een breed scala aan informatieve posts over alle onderwerpen die je tegenkomt als belegger.

 • Belegginsopties

Het eToro-platform beleggers toegang tot meer dan 2000 verschillende financiële instrumenten, zoals aandelen, indices, grondstoffen, valuta, en ETF’s,waarin belegd kan worden op verschillende manieren. Hierdoor kan elke type belegger kiezen voor  beleggingsopties op de korte, middellange en lange termijn.

 • Kosten

eToro brengt lage kosten in rekening voor de zgn. spreads [het verschil tussen kopen en verkopen].  Deze zijn verschillend per instrument, en te vinden online op de website van eToro, en zijn erg laag.

Eerste minimale storting is 200 dollar, hierna 50 dollar.

Voor meer informatie over deze broker leest u onze eToro review hier 

#2 Plus500

Meer informatie over Plus500

Plus500 is een zeer betrouwbare broker welk al meer dan 10 jaar opereert. Ze staan bekend als innovatief en zeer betrouwbaar met lage kosten.

 • Regulering

Met een CySEC Licentie hebben ze de juiste licentie om hun diensten in Nederland te mogen aanbieden. Ook geeft dit een garantie dat ze een veilige CFD broker zijn en jouw geld en je gegevens beschermd zijn.

 • Platform

Het platform van Plus500 is erg makkelijk te gebruiken, zonder al te veel ingewikkelde analysetools. Door de gebruiksvriendelijkheid van het platform kun je direct de effecten vinden waar je mee wilt handelen. 

Op de mobiele browser is Plus500 is een van de best beoordeelde CFD-handels-apps in Apple’s App Store en Google Play.

Met een uitgebreide “How To” handleiding voor handelaren kun je alle informatie vinden welke je nodig hebt om te handelen. Ook kun je starten met een demo account en zo leren hoe te handelen in CFD’s.

 • Beleggingsopties

Ook bij Plus500 hebben beleggers toegang tot meer dan 2000 verschillende financiële instrumenten, zoals aandelen, indices, grondstoffen, valuta, en ETF’s, waarin  op verschillende manieren belegd kan worden. Zo kan er voor elk instrument als CFD gehandeld worden.

Hierdoor kan ook hier elke type belegger kiezen voor  beleggingsopties op de korte, middellange en lange termijn.

 • Kosten

Bij Plus500 betaal je geen commissies. Wel brengen ze net zoals eToro kosten in rekening voor spreads en zijn deze erg laag.

#3 Lynx

Lynx CFD beleggen
Meer informatie over LYNX

Lynnx is echte nederlandse broker welke al sinds 2006 actief is. 

 • Regulering

Lynx staat onder toezicht van de Nederlandse Bank en het AFM. Hierdoor ben je als belegger 100% beschermd.

 • Platform

Het platform by Lynx is zeer geschikt voor ervaren beleggers welke opzoek zijn naar diverse technische analyse opties. Voor net startende beleggers is er de optie om te kiezen voor een meer “light” versie, Lynx Basis.

Lynx heeft een uitgebreide kennisportaal waar je als startende belegger alles kunt leren over het wereldje van beleggen. 

 • Beleggingsopties

Lynx doet niet onder voor andere brokers. Hier hebben beleggers toegang tot verschillende financiële instrumenten, zoals CFD’s, futures, grondstoffen, indexfondsen, obligaties, opties en Forex.

Hierdoor kan ook hier elke type belegger kiezen voor  beleggingsopties op de korte, middellange en lange termijn.

 • Kosten

Bij Lynx betaal je kosten in de vorm van transactie, commissie of door middel van spreads. Deze zijn verschillend per instrument, en per land. Voordat je besluit te handelen is het raadzaam deze informatie na te gaan via hun website.

Let Op!

CFD’s zijn complexe instrumenten welke werken met een hefboom en hebben een zeer hoog risico om snel geld te verliezen. Het is zeer belangrijk dat je begrijpt hoe CFD’s werken en of je je het hoge risico op verlies kunt permitteren. Meer dan de helft van beleggers verliest zijn belegging (gedeeltelijk) met het kiezen van CFD’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!