Beste aandelen app [2024]

Wil je investeren in aandelen dan kun je daar tegenwoordig heel eenvoudig een app voor downloaden. Hiermee heb je altijd en overal toegang tot handelen in aandelen. Maar wat is de beste beleggingsapp van 2024? In deze gids bespreken we de beste aandelen apps, inclusief de voordelen, nadelen en voor wie ze geschikt zijn.

Aandelen

Beste beleggingsapps van 2024

 • DeGiro – Beste aandelen app
 • eToro – Beste app om te beleggen
 • BUX Zero – Beste trading app voor Nederland
 • Plus 500 – Beste beleggingsapp Nederland
 • AVATrade – Beste beleggingsplatform
 • Mexem – Beste trading app
 • FP Markets – Een van de beste trading apps 
 • Peaks – Unieke aandelen kopen app
 • Pepperstone – Goede aandelen kopen app
Wil je altijd toegang tot je portfolio en continu op de hoogte zijn van de koersen dan kun je niet zonder een aandelen app. Zowel beginners als ervaren beleggers kunnen hier gebruik van maken. Maar wat zijn de beste trading apps voor gevorderden en de beste beleggen voor beginners apps? We zetten de beste apps voor aandelen hier voor je op een rijtje.

DeGiro – Beste aandelen app

Als we het hebben over de beste apps voor aandelen dan kunnen we niet om DeGiro heen. 2,5 miljoen beleggers zijn je al voor gegaan in de afgelopen tien jaar. Deze aandelen app heeft een groot aantal awards gewonnen en is dan ook niet voor niets een van de marktleiders in Nederland. Je kunt wereldwijd aandelen kopen en verkopen van 50 beurzen in 30 landen. En dat tegen zeer lage handelstarieven. 

 • Opgericht in 2013
 • Gevestigd in Nederland 
 • Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en AFM 
 • Financiële bescherming tot € 100.000

De app van DeGiro is zowel voor Android gebruikers als Applegebruikers beschikbaar. Ook als beginner zul je veel profijt hebben van deze app. De interface is helder en eenvoudig waardoor elke belegger hem kan gebruiken. Een groot voordeel van deze aandelen app is het feit dat Degiro veel data ter beschikking stelt. Bekijk bedrijfsanalyses, visies van analisten en het laatste aandelennieuws.

✅ Lage handelstarieven

✅ App is makkelijk in gebruik

✅ Betrouwbare broker 

✅ Geen minimale storting

✅ Kiezen uit meer dan 50 beurzen

❌ Je kunt niet automatisch beleggen

 

Let op! Wij geven geen financieel advies

eToro – Beste app om te beleggen

eToro is een aandelen app die voor zowel beginnende beleggers als ervaren beleggers interessant is. Je vindt er meer dan 3000 verschillende assets waaronder aandelen en crypto. Je hebt dus meer dan genoeg keuze. Je kunt hierin handelen via de gebruiksvriendelijke app. Ook als je nog niet eerder hebt gehandeld in aandelen zul je de app begrijpen. Het is dan ook een van de beste beleggingsapps voor beginners.

 • Opgericht in 2010
 • CopyTrader en Popular Investor program
 • Smart Portfolio’s met kant-en-klare strategieën
 • Gratis storten en opnemen met eToro Money

Bij eToro geloven ze in social trading. Oftewel, ze geloven in de wijsheid van het publiek. Als belegger bij eToro krijg je informatie van andere traders over aandelen en beleggingen. Via social media worden strategieën en nieuws met elkaar gedeeld. Weet je zelf niet zo goed waarin je moet beleggen dan kun je het zogenaamde CopyTrader gebruiken. Hiermee kun je de investeringen van andere traders direct volgen.

✅ Lage handelskosten

✅ Intuïtieve app 

✅ Meer dan 3000 assets

✅ Beste leren beleggen app

✅ Goede en snelle klantenservice 

❌ Geen MetaTrader

Let op! Wij geven geen financieel advies

BUX Zero – Beste trading app voor Nederland

Ben je nieuw in de wereld van beleggen, dan is BUX Zero een van de beste Nederlandse aandelen apps. Als je de app gedownload hebt, zul je direct door hebben waarom we dat zeggen. De BUX-Zero mobiel beleggen app is helder, duidelijk en overzichtelijk. Het intuïtieve ontwerp zorgt ervoor dat je meteen weet wat je moet doen. 

 • Opgericht in 2014
 • Onderdeel van ABN AMRO BANK 
 • Hoofdkantoor in Amsterdam 
 • Investeren vanaf € 10

BUX Zero wil een laagdrempelige manier bieden om te beleggen bij de beste beleggingsbank. Dat is ze met deze aandelen app zeker gelukt. Je kunt met de broker app eenvoudig kopen en verkopen. Bovendien ben je met ABN AMRO Clearing tot € 100.000 verzekerd. Over het aanbod op BUX Zero zijn we ook zeer te spreken. Je kunt kiezen voor duizenden aandelen en ETF’s. Je betaalt over het kopen en verkopen overigens geen commissie. Dankzij het beleggingsnieuws en beursnieuws ben je ook altijd op de hoogte van de laatste ins en outs.

✅ € 0 commissie

✅ Zeer gebruiksvriendelijke app 

✅ Nederlandstalige klantenservice

✅ Beleggen in duizenden aandelen

✅ Veilige en betrouwbare app 

❌ Kosten voor een inactieve account

Let op! Wij geven geen financieel advies

Plus 500 – Beste beleggingsapp Nederland

Een van de beste beleggingsapps van 2024 is de beurs app Plus 500. Dit is een groot internationaal bedrijf waar je al jaren terechtkunt voor het handelen in CFD’s. CFD is een afkorting voor ‘contracts for difference’. Je bezit dan niet echt aandelen, maar speculeert over een waardestijging of daling. Bij Plus 500 kun je investeren in duizenden opties. 

 • Opgericht in 2008 
 • Gevestigd op Cyprus
 • Meer dan 2800 opties 
 • CFD’s, crypto, indexen, grondstoffen, aandelen, valutahandel, Indexfondsen

Plus 500 heeft niet alleen wereldwijd miljoenen gebruikers, het is ook een van de beste beleggingsapps in Nederland. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat het platform volledig in het Nederlands is. Daarnaast is de app zeer makkelijk in gebruik en kun je als startende belegger binnen een paar minuten een account aanmaken. Wil je het platform eerst uitproberen dan kun je een demoaccount aanmaken. Hier kun je met fictief geld handelen.

✅ Zeer handige app

✅ Demo account

✅ 24/7 klantenservice 

✅ Nederlandstalige app 

✅ Lage minimale investering

❌ Opnames kunnen tot 3 dagen in beslag nemen

Let op! Wij geven geen financieel advies

1. DeGiro - Beste aandelen app

2,5 miljoen beleggers zijn je al voor gegaan in de afgelopen tien jaar. Deze aandelen app heeft een groot aantal awards gewonnen en is dan ook niet voor niets een van de marktleiders in Nederland. Je kunt wereldwijd aandelen kopen en verkopen van 50 beurzen in 30 landen. En dat tegen zeer lage handelstarieven.

2. eToro - Beste app om te beleggen

Je vindt er meer dan 3000 verschillende assets waaronder aandelen en crypto. Je hebt dus meer dan genoeg keuze. Je kunt hierin handelen via de gebruiksvriendelijke app. Ook als je nog niet eerder hebt gehandeld in aandelen zul je de app begrijpen. Het is dan ook een van de beste beleggingsapps voor beginners.

3. BUX Zero - Beste trading app voor Nederland

Dit beleggingsfonds is gericht op een zo hoog mogelijk rendement door middel van een focus op bedrijven die in de VS gevestigd hebben. Het fonds heeft veel interesse bij Shopify, maar ook Apple, Netflix en Moderna zijn grote aandelen waar ze veel interesse in hebben.

AVATrade – Beste app om te beleggen

Een andere goede beurs app is AVATrade. Deze makelaar is zeer geschikt voor beleggers die serieus willen beleggen in CFD’s. Het is een betrouwbaar bedrijf dat ondertussen zijn sporen wel verdiend heeft. Dat is onder andere te zien aan de vele awards die het bedrijf heeft mogen ontvangen. Het bedrijf is zowel in Europa als Australië, Japan en Zuid-Afrika geregistreerd. 

 • Opgericht in 2006
 • MetaTrader 4 & MetaTrader 5
 • DupliTrade & AvaOptions 
 • Gereguleerd in Europa, Australië, Japan en Zuid-Afrika

Ongeacht voor welke aandelen je kiest, bij AvaTrade hoef je geen beleggingskosten te betalen. Dat geeft je als investeerder meer ruimte om in te spelen op koersstijgingen en dalingen. Het betekent overigens niet dat AvaTrade geen winst maakt. Het verdienmodel van een van de beste apps voor aandelen zit hem in Bid-Ask-spreads. Hier ontvangen ze een bepaald percentage over. 

✅ Geen handelskosten

✅ Betrouwbaar en veilig platform 

✅ Bekroonde mobiele app 

✅ Meer dan 600 CFD’s van over de hele wereld

✅ Uitgebreide kennisbank

❌ Kosten voor inactieve accounts

Let op! Wij geven geen financieel advies

Mexem – Beste trading app

Een van de beste beleggingsplatforms voor ervaren investeerders is Mexem. Dat wil overigens niet zeggen dat je als beginner niet welkom bent. Maar Mexem heeft zoveel functies en tools dat je in het begin niet meteen duidelijk hebt wat de mogelijkheden zijn. Deze beurs app probeert je hierbij overigens wel te helpen. Ze hebben een kennisbank die je helpt met het ontdekken van alle mogelijkheden. En heb je het eenmaal onder de knie dan zul je als belegger niet teleurgesteld worden.

 • Opgericht in 2018
 • Gevestigd op Cyprus 
 • Extra beveiliging met twee-factor authenticatie
 • Aandelen, ETF’s en obligaties

Mexem is goede aandelen kopen app met een groot aantal functies. Zo is het via deze broker app mogelijk om verschillende analyses te maken. Daarnaast heeft Mexem een groot aantal beurzen en handelsmarkten in het aanbod. Het geeft je als beleggers simpelweg meer mogelijkheden dan andere apps. Wil je serieus gaan investeren dan is Mexem een van de beste aandelen apps.

✅ Zeer lage tarieven 

✅ Handige tools 

✅ App met een groot aantal functies

✅ Handelen op 150 beurzen

✅ Gratis marktdata voor Europese en Amerikaanse beleggingen

❌ Minder geschikt voor echte beginners

Let op! Wij geven geen financieel advies

FP Markets – Een van de beste trading apps

FP Markets is een van de beste beleggingsapps van 2024. Het is de perfecte app voor beleggers die snel en veilig willen traden. Dat kan dankzij de zeer geavanceerde technologie waar FP Markets gebruik van maakt. Je kunt direct via MetaTrader 4 en MetaTrader 5 handelen. Hierdoor heb je toegang tot de belangrijkste beurzen. Denk hierbij aan de London Stock Exchange, Nasdaq en NYSE. Er zijn meer dan 10.000 Forex en CFD opties. 

 • Opgericht in 2005 
 • Indexfondsen, crypto, grondstoffen, indexen, aandelen, valutahandel, CFD´s
 • Spreads van 0.0 pips
 • MetaTrader 4 & MetaTrader 5

FP Markets bied een van de beste aandelen apps. Geen ingewikkelde processen, maar gewoon een goede app waarmee je makkelijk kunt handelen. Als belegger word je bij FP Markets altijd op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen. Ontvang push-meldingen om belangrijke informatie direct te ontvangen. Daarnaast heeft de aandelen app een aantal hulpmiddelen om trends in de markt te verkennen en analyses te maken.

✅ Gebruiksvriendelijke app

✅ Divers aanbod 

✅ Zeer veilig platform

✅ Transparant prijsmodel

✅ 24/7 klantenservice 

❌ Beperkte geavanceerde hulpmiddelen

Let op! Wij geven geen financieel advies

Peaks – Unieke aandelen kopen app

Wil je beginnen met mobiel beleggen, overweeg dan Peaks. Het is een van de beste beleggen voor beginners apps met een unieke twist. Bij Peaks zet je geen grote bedragen in, maar beleg je met je kleingeld. Het is mogelijk om de Peaks app te koppelen met je bankrekening. Bij elke aankoop zal het aankoopbedrag afgerond worden. Het wisselgeld zal naar de app worden gestuurd zodat je ermee kunt beleggen. Ideaal als je niet direct grote bedragen wil beleggen.

 • Opgericht in 2017 
 • Gevestigd in Nederland 
 • Meer dan 100.000 gebruikers 
 • Vergunning van De Nederlandsche Bank en AFM

De aandelen app heeft een modern ontwerp dat zeer intuïtief is. Je hebt altijd inzicht en toegang tot je geld. Bovendien kun je automatisch of handmatig beleggen. Als beginnende belegger kun je kiezen voor verschillende portfolio’s met indexfondsen van over de hele wereld. Dat is een van de redenen dat dit een van de beste beleggingsapps voor beginners is en tevens de beste beleggingsbank. Wil je liever je eigen portfolio samenstellen dan kan dat ook. 

✅ Snelle en makkelijke registratie

✅ Unieke beleggingsmethode

✅ Zeer geschikt voor beginnende beleggers

✅ Intuïtieve brokers app

✅ Op meerdere manieren geld storten

❌ Nog niet alle banken zijn aangesloten

Let op! Wij geven geen financieel advies

Pepperstone – Goede aandelen kopen app

Pepperstone is een betrouwbaar platform dat gezien wordt als een van de beste investeer apps. Het is een CFD-broker die zich focust op Forex trading of valutahandel. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 300.000 cliënten. Bovendien hebben ze tientallen awards gewonnen. Een van de redenen daarvoor is de bescherming tegen een negatieve balans.

 • Voor CFD en valutahandel 
 • Opgericht in 2010
 • MetaTrader 4 & MetaTrader 5
 • cTrader 

Een van de grote voordelen van de Pepperstone aandelen app is het feit dat je geen kosten betaald voor storten en opnemen. Daarnaast heeft het bedrijf een zeer goede klantenservice. Onze ervaring is dat je binnen een paar minuten antwoord krijgt en goed geholpen wordt. Als je Pepperstone eerst wil uitproberen kun je een demo-account aanmaken. Dit geeft je een goed idee van de werking en procedures.

✅ Lage handelskosten

✅ Goed platform voor CFD’s en Forex trading

✅ Behulpzame en snelle klantenservice 

✅ Negative balance protection

✅ Betrouwbaar platform

❌ Beperkt aantal producten

Let op! Wij geven geen financieel advies

Hoe we bepalen wat de beste aandelen app van 2024 is

De lijst met beste beleggingsapps voor 2024 is niet zomaar samengesteld. We hebben alleen beurs apps in de lijst opgenomen die aan specifieke kenmerken voldoen. Een van de belangrijkste dingen is de gebruiksvriendelijkheid van de app. Maar ook de veiligheid en het aanbod spelen een belangrijke rol. Dit zijn alle punten waar we naar hebben gekeken om de beste trading apps vast te stellen.

Gebruiksvriendelijkheid

Een van de belangrijkste punten om de beste app om te beleggen te bepalen is de gebruiksvriendelijkheid. Het is van essentieel belang dat als je de app opent je direct weet wat je moet doen. Dat betekent dat de broker app intuïtief moet zijn en niet te veel overbodige stappen mag hebben. Vooral beginners hebben slechts een beperkt aantal functies nodig. Het is fijn dat er meerdere functies beschikbaar zijn, maar ook die moeten makkelijk te begrijpen en te bedienen zijn.

Verschillende beleggingsmogelijkheden

Er zijn heel veel manieren om te beleggen. Zo zijn er de standaard aandelen voor bijvoorbeeld Ahold, Coca-Cola of Unilever. Maar er is meer. Zo wordt er de laatste tijd steeds vaker gekozen voor CFD’s. Daarbij kun je ook beleggen in ETF’s (Exchange-Traded Funds). Dit zijn beleggingsfondsen met verschillende activa. Je kunt daarnaast ook beleggen in grondstoffen, valutahandel, obligaties en opties.

Tools en hulpmiddelen

De beste beleggingsapps bieden hun beleggers een aantal tools en hulpmiddelen. Deze kunnen je helpen om koersen te analyseren en grafieken te bekijken. Het beste is als deze analyses in real-time gemaakt kunnen worden. Op die manier kun je als belegger snel reageren op de trends.

Veiligheid

De beste apps om te beleggen zorgen ook dat hun klanten veilig zijn. De aandelen apps op deze lijst hebben allen de juiste beveiligingsmaatregelen genomen. Zo vinden transacties, stortingen en opnames altijd plaats via een versleutelde verbinding. Daarnaast is het van belang dat ze de mogelijkheid tot twee-factor authenticatie aanbieden. Tot slot bekijken we onder welke jurisdictie het bedrijf valt, zodat we zeker weten dat er voldoende controle is.

Kosten

Elke beleggingsbank bepaalt zelf wat de kostenstructuur is. Bij sommige aandelen apps moet je betalen voor een abonnement. Daarnaast zijn er transactiekosten. Uiteraard hebben we de voorkeur voor de meest budgetvriendelijke optie. Bij sommige beurs apps kun je zelfs gratis handelen.

Klantenservice

Een goede aandelen app zorgt ervoor dat beleggers 24 uur per dag hun vragen kunnen stellen. En dat niet alleen, het is ook van belang dat de aandelen app klanten goed te woord staat en passende oplossingen biedt. De beste beleggingsapps voldoen hieraan.

Toekomst van aandelen apps

De aandelen apps op deze lijst zijn de beste beleggingsapps van 2024. Maar wat heeft de toekomst te bieden? De concurrentie in de beleggingswereld is groot en daarmee ook de drang naar innovatie. Alleen de bedrijven met de beste apps voor aandelen en de beste beleggen voor beginners apps zullen de concurrentie voor blijven.  

We verwachten in de toekomst veel van nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI). AI kan in de toekomst mogelijk gebruikt worden om data te analyseren en persoonlijke adviezen uit te brengen. We verwachten ook dat dit ervoor gaat zorgen dat bedrijven beter op de hoogte zijn van de behoeften van beleggers. Dit kunnen ze gebruiken om de aandelen apps nog beter te maken. 

We verwachten dat er in de toekomst nog meer beleggingsmogelijkheden bij zullen komen. Naast de standaard opties zullen er nieuwe mogelijkheden gecreëerd worden. Denk bijvoorbeeld aan duurzame energie en Internet of Things (IoT). 

Tot slot denken we dat het sociale element een steeds grotere rol gaat spelen. We zien nu al steeds meer dat aandelen apps beleggers stimuleren om met elkaar strategieën en nieuws te delen. We denken dat dit in de toekomst nog veel belangrijker zal worden. Kortom, er staat ons nog veel te wachten op het gebied van mobiel beleggen.

Ons eindoordeel over de beste aandelen apps voor 2024

De aandelen kopen apps die we hier hebben besproken zijn de beste aandelen apps van 2024. Ze scoren hoog op gebruiksgemak, maar ook op het aanbod, de klantenservice en de prijs. Welke broker app je uiteindelijk kiest, is afhankelijk van je eigen wensen en ervaring. 

Ben je een beginnende belegger dan kun je het beste kiezen voor een beurs app met een eenvoudige interface. Beleggen kan in eerste instantie een beetje overweldigend lijken. Je hebt dus niet te veel poespas nodig. Een leren beleggen app moet standaard functies hebben en veel informatie voor nieuwe beleggers.

Ben je een ervaren handelaar dan kun je beter kiezen voor een aandelen app met meer functies en analyse mogelijkheden. Dit zijn functies die je als beginner niet nodig hebt, maar die voor een ervaren belegger veel voordeel kunnen bieden. 

Welke aandelen kopen app je ook kiest, ga altijd voor een aandelen app die veilig en betrouwbaar is zoals de apps op deze lijst met beste aandelen apps van 2024.

FAQ: Beste aandelen apps

Alle aandelen apps die we hier vernoemd hebben zijn goede opties. Zowel beginners als ervaren handelaren zullen hier een goede aandelen app vinden die past bij hun wensen. Over het geheel genomen kunnen we zeggen dat DeGiro de beste app voor aandelen is. Het is een betrouwbaar en veilig beleggingsplatform waar je kunt handelen in vele producten. Daarnaast hebben ze een van de beste trading apps als het gaat om eenvoud en gebruiksgemak.

DeGiro, BUX Zero en Peaks zijn de beste beleggen voor beginners apps. Deze apps kenmerken zich door de eenvoud van de beurs app, maar ook door de extra hulp voor nieuwe beleggers. Ze bieden extra informatie en hulpmiddelen om beginnende beleggers op weg te helpen.

Wil je investeren in aandelen, CFD’s of Forex dan kan dat heel eenvoudig met een aandelen app. Om te beginnen kies je een van de beste beleggingsapps voor beginners van deze lijst. Vervolgens maak je een account aan. Doorloop de stappen op het scherm en binnen een paar minuten heb je een account. Je kunt vervolgens direct beginnen met het investeren in aandelen. 

Ben je nog niet bekend met beleggen dan kun je het beste een kant-en-klaar portfolio kiezen. Dit is een verzameling van aandelen waar de beleggingsbank veel vertrouwen in heeft. Bepaal het bedrag dat je wil investeren en doe je betaling via een beveiligde verbinding. Je bent nu in het bezit van aandelen.

Er zijn heel wat redenen om een beurs app te gebruiken. Allereerst is het gebruik van een dergelijke aandelen app makkelijk. Je mobiele telefoon heb je altijd bij de hand en je portfolio nu dus ook. Het geeft je direct toegang tot de meeste markten en is bovendien gebruiksvriendelijk. De beste beleggingsapps hebben een duidelijke indeling en zijn zeer intuïtief.

Een van de goedkoopste en beste aandelen apps is de BUX-Zero app. Voor sommige beleggingsproducten wordt bij BUX Zero geen transactiekosten in rekening gebracht. Een andere goedkope aandelen apps die tevens een van de beste investeer apps is heet DeGiro. Voor sommige diensten zijn de transactiekosten slechts € 1.

Disclaimer: De website biedt geen financiële producten aan en geen financieel advies. In enkele gevallen werkt Aandelen.nl samen met affiliate-partners waar het een vergoeding voor krijgt. Voor vragen en opmerkingen, neem contact met ons op.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!