Dow Jones Koers

De Dow Jones is een van de bekendste en oudste indices ter wereld en beweegt als koers met de Amerikaanse economie mee. Als een index bestaat de DOW uit de 30 grootste Amerikaanse ondernemingen welke op de NYSE staan genoteerd zoals Apple, Microsoft en Coca Cola. 

Het is een prijsgewogen index, dit betekent dat bij de DOW alle 30 ondernemingen even zwaar meetellen. Deze 30 ondernemingen moeten een zo goed mogelijke afspiegeling weergeven van de Amerikaanse economie, al is hier wat kritiek op door de lage hoeveelheid bedrijven voor een groot land.

Bij aandelen.nl volg je in realtime de Dow Jones koersontwikkeling, zo vindt je in onderstaande tabel de huidige samenstelling van de  index met de Dow Jones koersen van vandaag.

Dow Jones aandelen stand vandaag

Bekijk hieronder de realtime Dow Jones koersen met verschillende informatie over alle Dow Jones aandelen.

NaamExchangeLaatste slotkoersDatumVerschil vorige slotkoersVolumeOpenHoogsteLaagste

Wat is de Dow Jones Index?

De geschiedenis van de Dow Jones startte in 1896. De DOW werd in het leven geroepen als de Dow Jones Industrial Average en startte met een index van 12 aandelen welke allemaal samen een index gaven van 40.94. Toendertijd waren de ondernemingen welke waren opgenomen in de DOW voornamelijk industriële bedrijven, nu zijn het bedrijven uit alle sectoren. Dit maakt beleggen in de Dow Jones index interessant, en verspreid de kans op risico’s.

In de loop van de jaren is er vrij weinig veranderd in de samenstelling van de DOW, en de DOW is uniek in zijn soort omdat deze gebruik maakt van een prijsgewogen index. Dit betekent dat een aandeel met een hogere koers zwaarder meetelt in de index. Hierboven in het tabel kun je de actuele Dow Jones koersen bekijken.

Investeringsmogelijkheden

Je kunt kiezen te investeren in de Dow Jones op meerdere manieren, eentje daarvan is via aandelen. Er zijn geen Nederlandse aandelen aanwezig op de Dow Jones, alle aandelen zijn Amerikaans. Hiernaast kun je er voor kiezen om te investeren in trackers, futures en ETF’s. Een ETF volgt de gehele index van de Dow Jones, een van de makkelijkste manieren om te beleggen. Ook is er een mogelijkheid om te beleggen in futures. Futures zijn termijncontracten met een hoger risico. Let er op dat futures beleggingservaring en kennis vereisen. Trackers

Openingstijden

Hoe laat opent de Dow Jones? De Dow Jones beurs opent elke ochtend op de New York Stock ExchangeDe openingstijden zijn van 9.30 uur (15:30 GMT) tot 16.00 uur (22:00 GMT). Hierboven in het tabel vindt je de realtime Dow Jones koersen (als de beurs op dit moment open is).

Beleggen op de Dow Jones

Wanneer je wilt beleggen in Amerikaanse bedrijven is de DOW een prima mogelijkheid. Beleggen kan via indexfondsen (beleggingsfondsen) of door een ETF (Exchange Traded Funds) wat bestaat uit aandelen van de Dow Jones index. ETF’s zijn heel erg populair door de lage kosten dat deze met zich meebrengen, en de eenvoud van de handel. Ook is het mogelijk om de individuele aandelen van de DOW te kopen.

Beleggen in Dow Jones aandelen kan via uw bank, of via een online broker welke is gespecialiseerd in de DOW-index.

Hoe wordt de Dow Jones koers berekend?

De Dow Jones koers is een gemiddelde-berekening van 30 van de grootste Dow Jones aandelen op de markt. De DOW is zoals gezegd een prijsgewogen index, in tegenstelling tot een marktkapitalisatie-gewogen index zoals de AEX, zoals de S&P 500. De Dow Jones koers index wordt berekend door de 30 Dow Jones aandelenkoersen bij elkaar op te tellen en vervolgens te delen door een vastgesteld nummer. 

Dow Jones aandelen in de spotlight vandaag

Bekijk hieronder de grootste stijgers & dalers en de meest verhandelde Dow Jones aandelen van vandaag.

Veelgestelde vragen

De Dow Jones is de oudste aandelenbeurs index van de Verenigde Staten.

De DJIA staat voor Dow Jones Industrial Average.

De Dow Jones is geopend van 9:30 t/m 16:00 (15:30 t/m 22:00 GMT).

De Dow Jones koers wordt berekend door het gemiddelde te nemen van de 30 grootste DOW aandelen. Het is een prijsgewogen index (in tegenstelling tot een marktkapitalisatie-gewogen index)

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!