Plus500

Interesse om te beginnen met handelen in CFD-aandelen, grondstoffen, valuta’s, opties, indexen of crypto’s? Online zijn er talloze brokers die het handelen in deze beleggingsinstrumenten mogelijk maken. Een naam die vaak voorbij komt is CFD-broker Plus500.

In deze uitgebreide review over Plus500 gaan we in op alle aspecten van deze CFD-broker en onthullen we of Plus500 een betrouwbare broker is om bij te handelen of dat je juist beter op zoek kunt gaan naar een andere partij om aan- en verkooptransacties uit te voeren.

Gebruiksvriendelijkheid

5/5

Gebruikersomgeving

5/5

Kosten

5/5

Veiligheid

5/5

Belangrijkste kenmerken

Gratis Demo Rekening

Grootste CFD Broker

Indexen, ETF’s en opties mogelijk

Beschikt over handige mobiele app

Crypto, grondstoffen en aandelen te verhandelen.

Beschikbaar in 60 landen

Beschikbaar in 32 talen

Over Plus500

Plus500 is een toonaangevende internationale broker met een specialisatie in Contracts for Difference (CFD’s) op aandelen, valuta’s, crypto’s, grondstoffen, indexen, ETF’s en opties. Om het wat simpeler te verwoorden: Plus500 is een handelsplatform die het mogelijk maakt om te handelen in talloze beleggingsinstrumenten.
 
Het is belangrijk om te beseffen dat het bij Plus500 niet mogelijk is om aandelen, cryptovaluta’s, grondstoffen etc. daadwerkelijk in eigen bezit te krijgen. Bij Plus500 het is mogelijk om te handelen in de onderliggende waarde van de beleggingsproducten. Winst of verlies ontstaat als er een stijging of daling van het product plaatsvind. Leuk om te weten: Plus500 is beschikbaar in meer dan 60 landen en 32 verschillende talen.

Samenvattend

Exchange naamPlus500
Fiat valuta’s5+.
Crypto valuta’s10+.
Betaalmethodes5+.
HandelskostenLaag
StortkostenLaag
Uitbetaal kostenGratis
Mobiele appJa

Voordelen

  • Veel mogelijkheden
  •  Beursgenoteerd
  • Marktleider in online trading
  • Gratis demorekening

Nadelen

Ingewikkeld voor beginners

Onoverzichtelijk

Het ontstaan

Plus500 is in 2008 opgericht en heeft sindsdien een flinke groei weten te realiseren. In eerste instantie werd een pc gebaseerd online beursplatform geïntroduceerd en ze waren de eerste ter wereld die CFD’s op aandelen aanbood zonder commissies te hoeven betalen. Plus500 werkt namelijk met spreads (verschil tussen kopen- en verkopen bij het openen en sluiten van een transactie).

De webversie in 2010 maakte het ook voor smartphonegebruikers mogelijk om online te kunnen handelen. De iPhone en iPad app zorgden er in 2011 helemaal voor dat klanten onderweg alle handelsinstrumenten op de juiste manier konden volgen. In 2012 volgde een app voor Android smartphones en tablets.

Sinds 2013 is Plus500 beursgenoteerd aan de Londense aandelenbeurs onder ticker PLUS. De koers van het aandeel is hier direct te volgen. De beurswaarde van deze internationale broker zit ruim boven de 1 miljard pond. Dit geeft wel aan dat we het hier niet over een kleine speler hebben. In 2019 is een breed scala aan geavanceerde grafiekhulpmiddelen voor technische analyse toegevoegd. Hierdoor is het voor de belegger mogelijk om alle verschillende beleggingsproducten beter te analyseren.

Visie

Plus500 heeft de belegger voor het eerst in staat gesteld om te handelen in aandelen zonder commissies. En het bedrijf heeft zich daarnaast ingezet om een veelzijdige, betrouwbare en overzichtelijke broker voor particulieren te worden. 

Dat gaat ze goed af, want het aantal beleggers dat een rekening opent bij Plus500 groeit nog steeds. Er handelen nu al meer dan 1 miljoen actieve beleggers bij deze internationale broker.

De visie van Plus500 is dan ook: De grootste wereldwijde CFD provider zijn, een leider blijven in technologie en innovatie, en nieuwe en bestaande klanten aantrekken. 

Iets terug doen voor de samenleving is ook iets waar Plus500 om bekend staat. De broker heeft diverse sponsorcontracten lopen met o.a. de Zwitserse Super League kampioenen, BSC Young Boys, Legia Warszawa en Atlanta B.C.

Regulering

In de beleggingswereld krijgen online brokers te maken met regulering vanuit de overheid. Opzich ook heel logisch, want we hebben het toch over geld van de belegger. Dit geld moet wel veilig worden gewaarborgd. Plus500 UK s geautoriseerd en gereguleerd door de FCA (Britse Financial Conduct Authority). De FCA heeft als taak om consumenten te beschermen tegen malafide bedrijven in de financiële sector. 
 

Hieronder alle reguleringen waar Plus500 onder valt:

  • Plus500UK Ltd authorized & regulated by the FCA (#509909).
  • Plus500CY Ltd authorized & regulated by CySEC (#250/14).
  • Plus500SG Pte Ltd, licensed by the MAS (#CMS100648-1) and IE Singapore (#PLUS/CBL/2018).
  • Plus500AU Pty Ltd (ACN 153301681), licensed by: ASIC in Australia, AFSL #417727, FMA in New Zealand, FSP #486026; Authorised Financial Services Provider in South Africa, FSP #47546

Is Plus500 betrouwbaar?

Reviews Plus500

Regelmatig krijgt de redactie van Aandelen.nl de vraag of Plus500 wel betrouwbaar is. Opzich een begrijpelijke vraag, omdat het toch eigen geld is dat naar de broker moet worden gestort. Wat ook opvalt is dat er online veel verschillende reviews over Plus500 te vinden zijn.

Sommige reviews zijn positief, maar een behoorlijk aantal heeft toch ook een wat negatiever karakter. Er wordt soms zelfs over oplichting gesproken. Tijd om eens haarfijn uit te zoeken of Plus500 wel betrouwbaar is.

Op bijvoorbeeld trustpilot.com zijn talloze reviews over Plus500 te vinden. De broker scoort gemiddeld een 2,4 en heeft in die zin dus geen hoge beoordeling. De vraag is nu hoe dit komt. Als we dieper in de reviews duiken zien we de reden van de slechte beoordeling.

Zie de printscreen van een aantal reviews. Het zijn vooral gefrustreerde beleggers die eigen geld zijn verloren door verkeerde beleggingsbeslissingen. Wanneer zelf verkeerde beslissingen worden gemaakt is het heel makkelijk om naar een ander te wijzen en Plus500 de schuld te geven.

Onze eigen ervaringen

We hebben zelf in meerdere jaren nog nooit slechte praktijken kunnen ontdekken en zijn zeer tevreden over CFD-broker Plus500. De aanbieder is zeer gebruiksvriendelijk, biedt ruim 2.000 verschillende beleggingsinstrumenten, biedt talloze analysemogelijkheden en heeft een klantenservice die wel degelijk van aanpakken weet.

Aan het openen van een rekening bij Plus500 zijn natuurlijk enkele voorwaarden verbonden. Zo geldt er o.a. een minimale leeftijd van 18 jaar. Ook zal de gebruiker bij het openen van een Plus500 rekening moeten aanduiden kennis te hebben genomen van de voorwaarden die verbonden zijn aan het beleggen bij Plus500. Het is verstandig de voorwaarden daarom goed door te lezen alvorens u een rekening gaat openen.

Ook werkt Plus500 met een hefboom. Er kunnen daardoor posities worden geopend tot wel 30 keer groter dan het ingelegde bedrag. En dat zonder dat de gebruiker meer dan de inleg kan verliezen. Uiteindelijk bepaald het verschil in de koers waarvoor de positie geopend wordt en weer gesloten wordt, de winst of het verlies. Er kunnen in ieder geval geen schulden worden gemaakt. De hefboom zorgt er dus voor dat de koopkracht een stuk groter is en winsten en verliezen sneller behaald kunnen worden.

Alvorens we ingaan op het openen van een account bij Plus500, is het belangrijk om te weten wat handelen in CFD’s inhoudt. Deze koop je namelijk niet om gedurende langere tijd vast te houden. De volatiliteit speelt bij het handelen in CFD’s op de korte tot middellange termijn een belangrijke rol. Kies je ervoor om te beleggen bij Plus500? In dat geval kan er ingespeeld worden op koersstijgingen en koersdalingen. Je kan long gaan wanneer je denkt dat de koers stijgt. En je kunt short gaan wanneer je denkt dat de koers daalt. Een goede research alvorens je begint, is daarom raadzaam. *76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

Starten met handelen

Account Plus500 openen

Tijd om aan de slag te gaan! We raden aan om een demo account te openen. Een mailadres en wachtwoord zijn genoeg. Het is tegenwoordig ook mogelijk om een rekening aan te maken met uw bestaande Google, Facebook of Apple account.

Nadat de rekening is aangemaakt krijgt u direct de beschikking over €40.000,- demogeld. Dit geld kan worden gebruikt om eerste oefentransacties mee uit te voeren. Zo kun je jouw eerste ervaringen opdoen met deze broker, terwijl het geen geld kost (helaas levert het ook nog niks op). 

Tip: maak flink gebruik van de mogelijkheid om gratis te oefenen. Verbeter je beleggingstechnieken en maak geen overhaaste beslissingen.

Met echt geld handelen?

Handelen met echt geld? Allereerst moet je dan jouw rekening verifiëren. Er moeten geldige documenten worden verstrekt. Zo moet je jouw identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs aanleveren. Daarnaast moet je ook een document aanleveren dat jouw adres en naam draagt. Allemaal geen spannende zaken. Dit is nodig vanuit regelgeving. Ook moet er een vragenlijst worden ingevuld. Er wordt dan simpel gezegd gekeken of je geschikt bent om een echt account te openen. Zo wordt de gebruiker dus in bescherming genomen.

Rekening verifieren

Nadat de verificatie volledig is afgerond is het mogelijk om geld te storten. Het minimale bedrag dat moet worden gestort is €100,-. Dit is vrij laag in vergelijking met andere brokers en het is dus al vanaf een klein bedrag mogelijk om te beginnen met handelen in CFD’s.

Het storten van geld kun je doen door bovenaan in het menu te kiezen voor saldobeheer. Er kan daar o.a. gekozen worden voor storten en opnemen. Zodra je een positie hebt ingenomen zal het saldobeheer links onderaan de pagina wijzigen. Het beheer van de rekening wordt namelijk in een viertal waardes weergegeven. Het gaat om het totaal beschikbaar bedrag op de rekening, de Equity, de O. Marge en het geboekte winst of verliesbedrag. Het zal je opvallen hoe gebruiksvriendelijk het platform is. Alles staat erg overzichtelijk en duidelijk opgesteld. Dit is ook zeker ideaal voor beginnende beleggers.

Geld laten uitbetalen? 

Het uitbetalen verloopt heel soepel, aangezien het mogelijk is om bedragen vanaf €100 uit te laten keren. Veel andere online brokers hanteren een hogere limiet, waardoor het prettig is om gebruik te maken van de diensten van Plus500. Het storten kan op een aantal verschillende manieren, waaronder met iDeal, Paypal en een creditcard. Bepaal zelf wat je de meest interessante methode vindt.

In het rekeningoverzicht wordt tot slot ook weergegeven hoeveel winst of verlies er tot dan toe is geboekt. Let wel: het is een totaalbeeld van alle posities die je geopend hebt. Met andere woorden, het is een globaal beeld. Houdt de individuele winsten en verliezen dus goed in de gaten. We gaan er tenslotte van uit dat je op een serieuze manier wilt beleggen.

Conclusie Plus500

Plus500 is een zeer interessante online broker, waar je de mogelijkheid hebt om in ruim 2.000 verschillende beleggingsproducten te handelen in CFD’s. Het is inmiddels de broker voor meer dan een miljoen actieve handelaren, wat aangeeft dat de software er op een goede manier in elkaar zit. Maak gebruik van een demo-account om de verschillende mogelijkheden onder de knie te krijgen, of doe direct een eerste storting om gebruik te maken van de verschillende handelskansen op de beurs!

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!