Amazon.com aandelen koers

Het aandeel Amazon.com staat onder ticker AMZN genoteerd op de Nasdaq (NAS). Is dit het juiste moment om te investeren in Amazon.com? Wat wordt er verwacht van de Amazon.com koers?

Aandelen.nl geeft jou de juiste data om deze keuze te kunnen maken. Op deze pagina hebben wij het volgende verzamelt over het aandeel Amazon.com:

  • Actuele koers Amazon.com
  • Aandeel koershistorie
  • Koersdoel & koersverwachting
  • Achtergrond informatie Amazon.com
  • Laatste Amazon.com nieuws
Start met beleggen

Het Amazon.com aandeel kopen? Start bij deze broker met beleggen.

Open account bij broker

Amazon.com koers verwachting

Het is lastig om een betrouwbare koers verwachting voor het Amazon.com aandeel uit te spreken. Bij Aandelen.nl mogen wij geen financieel advies geven. Daarom helpen we je liever om zelf een inschatting te maken van de koers verwachting van het Amazon.com aandeel. Zo kun je met een goede onderbouwing kiezen om Amazon.com aandelen te kopen.

Om een betrouwbare koers verwachting van het aandeel Amazon.com te formuleren, is een goede kennis van het huidige economische landschap en ontwikkelingen in de wereld in combinatie met de organisatie belangrijk. In sommige situaties zal een bedrijf als Amazon.com namelijk voordeel hebben en dus een positieve koers gaan inzetten, terwijl dit in andere situaties en omstandigheden minder voor de hand ligt. Uiteraard wil je Amazon.com aandelen kopen op een moment dat je verwacht dat de aandelen meer waard gaan worden de komende tijd.

Het is dan ook belangrijk om niet alleen veel te weten over het bedrijf zelf en de sector waarin het actief is, maar ook het financiële landschap in het algemeen. Deze wisselwerking zorgt er uiteindelijk voor dat je een goede inschatting kan maken van de verwachting die je mag hebben bij de Amazon.com koers.

Overweeg je te investeren in Amazon.com aandelen, maar heb je dit nog niet gedaan, dan kan je beginnen met een fictieve testfase. Probeer de koersverwachting van het Amazon.com aandeel te formuleren voor de komende drie maanden en investeer fictief bijvoorbeeld duizend euro. Kijk vervolgens drie maanden later hoe de koers staat ten opzichte van de verwachting die je zelf hebt geformuleerd. Zijn er geen grote onvoorziene gebeurtenissen geweest, dan heb je nu een goed idee of je de markt van Amazon.com voldoende kent.

Amazon.com koers verwachting 2024

In een jaar tijd kan er veel gebeuren met een aandelen koers. Daarom kan een Amazon.com koers verwachting 2024 goed van pas komen. De verwachting kan een goede richtlijn zijn of het verstandig is om een aandeel te kopen of niet. Vooral de verwachting van een expert kun je goed vertrouwen. Wij geven geen financieel advies. 

Het veranderen van de koers heeft met veel factoren te maken. Bij de Amazon.com koers verwachting 2024 wordt er naar verschillende factoren gekeken. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken hoe Amazon.com in het nieuws is gekomen. Voor de experts biedt dit een bron voor de voorspelling. 

Een verwachting 2024 is beter op te stellen dan een verwachting voor een langere periode. Dit komt omdat je voor een kortere periode meer informatie kan vinden en de verwachting dus accurater opgesteld kan worden. In de meeste gevallen zijn verwachtingen voor een kortere periode het beste te vertrouwen.

Amazon.com koers verwachting 2025

Veel experts kiezen er ook voor om een verwachting voor een langere tijd op te stellen. Zo kan er makkelijk een Amazon.com koers verwachting 2025 opgesteld worden. Hierbij worden er wel naar ruimere factoren geworden. Dit maakt een verwachting voor deze langere periode ook iets minder betrouwbaar. 

Als je de kans hebt, kun je een investering het beste afleiden van een verwachting voor een korte periode. De verwachting voor een langere periode is wel te gebruiken, maar als aanvulling voor de andere. 

Bij een Amazon.com koers verwachting 2025 wordt er juist veel gekeken naar de toekomst die een bedrijf voor ogen heeft. Hierbij moet je denken aan factoren, zoals doelen die een bedrijf stelt of de plannen die een bedrijf maakt. Ondanks dat een verwachting voor 2025 best betrouwbaar kan zijn, is het verstandig om eerst naar de meest recente optie te kijken.

Huidige Amazon.com koers

Over het bedrijf

Amazon.com is actief in Electronic Shopping and Mail-Order Houses en Retail Trade. Op dit moment (april 2024) is Jeffrey Bezos de CEO van het bedrijf.  Amazon.com is gevestigd in Verenigde Staten aan 410 Terry Ave N, 98109-5210, te Seattle. Er werken   medewerkers bij het bedrijf wereldwijd.

Koersdoel Amazon.com

Het koersdoel van Amazon.com hangt af van de huidige ontwikkelingen rond het bedrijf. We hebben bij Aandelen.nl op dit moment geen eigen koersdoel opgesteld voor Amazon.com aandeel in de afgelopen tijd en de ontwikkelingen op de markt van Amazon.com en de economische markt in zijn geheel. Het koersdoel van Amazon.com hangt hier sterk mee samen bij de experts. 

Een koersdoel kan een handige indicator zijn voor het kopen van Amazon.com aandelen. Het koersdoel kan aangeven wat je in de toekomst kan verwachten van aandelen. Dit doel wordt opgesteld voor een bepaalde periode van tijd. 

Wij hebben nog geen eigen koersdoel opgesteld, omdat we geen financieel advies willen geven. Gelukkig zijn er verschillende experts te vinden waar je wel een koersdoel kan vinden. Vanuit een koersdoel kun je zelf bepalen of het een goed idee is om een investering te doen of niet.

Amazon.com koersdoel 2025-2030

Een koersdoel dat vaak opgesteld wordt, is voor een langere periode van tijd. Zo is het Amazon.com koersdoel 2025-2030 een verwachting die regelmatig opgesteld wordt door experts. Vanuit hier kun je zelf kijken wat er verwacht wordt van de komende jaren. Een koersdoel wordt meestal voor een langere tijd opgesteld, zodat je kunt zien wat er precies verwacht wordt. 

De meeste grote instanties, zoals de banken in Nederland stellen een koersdoel op voor verschillende aandelen. Vanuit deze koersdoelen kun je kijken of het je waard lijkt om een bepaald aandeel te halen. Wij geven geen financieel advies, daarom maken we ook geen koersdoelen.

Koerscijfers en statistieken AMZN stock

Wat is Amazon? 

Amazon.com, Inc. is een Amerikaans technologiebedrijf dat zich richt op e-commerce, cloud computing, digitale streaming, en kunstmatige intelligentie. De multinational is een van de Big Five bedrijven in de Amerikaanse informatiesector, samen met Google, Apple, Microsoft en Facebook. De missie van Amazon is om het meest klantgerichte bedrijf ter wereld te zijn.  

Amazon is opgericht in 1994 door Jeff Bezos. Bezos deed dit vanuit zijn garage in Bellevue, Washington. Wat begon als een online marktplaats voor boeken groeide in 2015 uit tot de meest waardevolle retailer van de Verenigde Staten, hiermee overtrof het Walmart.  

Wat gaat Amazon doen in de toekomst? 

Amazon is een van de grootste technologiebedrijven wereldwijd en het is constant bezig met innovatie en de ontwikkeling van nieuwe producten. Het is daarom interessant om te kijken naar wat we van Amazon in de toekomst kunnen gaan verwachten.  

  • Uitbreiding landen 

Amazon blijft de marketplaces uitbreiden naar verschillende landen. In het begin van 2020 is Amazon Nederland erbij gekomen en aan het eind van 2020 Amazon Zweden, dit was de eerste Nordic marketplace van Amazon. Het is niet bekend naar welk land Amazon als volgende gaat uitbreiden, maar de kans op een uitbreiding is zeer groot.  

  • Klimaat belofte 

Amazon gelooft dat het de verplichting heeft om de klimaatverandering een halt toe te roepen. De multinational denkt tegen 2040 een koolstof nul-uitstoot te bereiken. Dit wil het dus een decennium eerder doen dan het klimaatakkoord van Parijs. Hiernaast zouden de activiteiten van Amazon tegen 2025 van 100% hernieuwbare energie voorzien moeten worden. 

  • Plannen voor de toekomst 

Amazon is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en services. Welke producten er precies de markt opkomen is niet bekend. Wel is Amazon bezig met de ontwikkeling van onder andere kassavrije winkels, AI-aangedreven huisrobots en post leverende drones.  

 Wat kunnen we verwachten van de Amazon aandelen? 

Amazon is sinds 1997 genoteerd aan de NASDAQ-effectenbeurs in de Verenigde Staten. Sindsdien is het aandeel van Amazon drie keer gesplitst. Als we naar de afgelopen vijf jaar kijken dan kent de aandelenkoers van Amazon een enorme stijging. De vraag is nu of het deze stijging de aankomende jaren kan gaan doorzetten.  

 De toekomst van Amazon ziet er goed uit. De multinational blijft enorm hard groeien en is continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe innovatieve producten en diensten. Online winkelen wordt tegenwoordig steeds vaker gedaan en dit heeft zeker voordelen voor Amazon als een van de grootste online marketplaces wereldwijd.  

Als we naar de aandelen van Amazon kijken dan zit er zeker een kans in dat de koers de aankomende jaren de stijging zal gaan doorzetten. Echter is de koers op dit moment relatief gezien zeer hoog, dit brengt dan ook een risico met zich mee. Amazon zal in de toekomst zeker gaan groeien en of de aandelenkoers daarin meegroeit is nu de vraag. Als u wilt investeren in de aandelen van Amazon, dan raad ik aan om het nieuws en de laatste ontwikkelingen omtrent het bedrijf goed te blijven volgen.  

Amazon.com aandelen kopen?

Voor je investeert in Amazon.com  is het belangrijk dat je het bedrijf goed kent. Aandelen.nl helpt je hierbij. Zo kun je met de juiste kennis op het juiste moment Amazon.com aandelen kopen.

Of het Amazon.com aandeel koopwaardig is of niet hangt af van de ontwikkelingen van de markt waarin Amazon.com zich bevindt en natuurlijk de ontwikkelingen binnen Amazon.com zelf. Daarnaast heeft ook de financiële markt als geheel invloed.

Probeer op basis hiervan te bepalen of het Amazon.com aandeel koopwaardig is of niet. Bij Aandelen.nl mogen we geen financieel advies geven. Daarom geven we je op deze pagina zo veel mogelijk informatie over het aandeel Amazon.com, zodat je zelf een goede overweging kan maken of het aandeel koopwaardig is.

Gerelateerde aandelen

NaamExchangeLaatste slotkoersDatumVerschil vorige slotkoersVolumeOpenHoogsteLaagste
Apple Nasdaq$193,9917-07-2023+1,09%$50.520.159$191,90$194,32$191,81
Aegon NYSE$5,2417-07-2023+0,19%$1.013.374$5,23$5,25$5,22
International Business Machines NYSE$134,2417-07-2023+0,74%$3.168.419$133,26$134,61$133,10
Heineken AEX€96,5817-07-20230,66%€348.700€97,22€97,48€96,50
Ford Motor NYSE$14,0917-07-20233,36%$99.402.099$14,58$14,63$14,09
Dell Technologies NYSE$54,7017-07-20231,58%$4.146.549$55,58$55,66$54,69
Shell NYSE$51,0428-01-2022+0,28%$6.757.736$50,90$51,20$50,31
Amazon.com Nasdaq$133,5617-07-20230,74%$48.450.198$134,56$135,62$133,21
ABN AMRO AEX€15,1017-07-2023+0,90%€2.107.235€14,97€15,16€14,93
ArcelorMittal AEX€24,8917-07-2023+0,48%€1.083.526€24,77€25,07€24,70
Citigroup NYSE$46,2617-07-2023+0,99%$18.525.803$45,81$46,62$45,72
Goldman Sachs Group NYSE$327,2017-07-2023+0,40%$1.778.480$325,89$327,49$324,36
Aalberts AEX€38,4417-07-2023+0,21%€123.872€38,36€38,73€38,14
Boeing NYSE$211,8717-07-20230,30%$3.621.509$212,50$214,23$211,74
KPN AEX€3,2717-07-20230,00%€6.976.646€3,27€3,30€3,27
ASML HoldingAEX€664,7017-07-20231,09%€513.490€672,00€676,90€656,30
GoProNasdaq$4,3617-07-2023+1,87%$1.145.965$4,28$4,37$4,23
Randstad AEX€51,6417-07-2023+1,25%€588.286€51,00€51,74€50,88
Akzo Nobel AEX€73,1017-07-2023+0,14%€162.456€73,00€73,60€72,72
VopakAEX€35,1217-07-2023+0,46%€100.680€34,96€35,36€34,88
DSM AEX€114,0530-05-2023+0,84%€213.210€113,10€114,50€113,10
Hewlett Packard Enterprise NYSE$17,0517-07-2023+1,67%$9.156.581$16,77$17,17$16,72
Facebook Nasdaq$196,6408-06-2022+1,01%$22.267.154$194,67$202,03$194,41

Veelgestelde vragen aandeel Amazon.com

Of je het Amazon.com aandeel moet kopen of niet, mogen wij niet adviseren. Aandelen.nl mag namelijk geen financieel advies afgeven.

Wel kunnen we je helpen om de juiste keuze te maken of je het Amazon.com aandeel moet kopen of niet. Probeer zo goed mogelijk de markt te kennen waarin Amazon.com actief is. Probeer daarnaast de wereldeconomie goed door te hebben en te zien welke kant deze zich op beweegt.

In sommige situaties zal een wereldontwikkeling een positieve invloed hebben op het Amazon.com aandeel en is Amazon.com aandelen kopen dus een goed idee. Andere situaties kunnen het aandeel juist flink onder druk zetten.

Probeer op basis van kennis die je opdoet, bijvoorbeeld via de tabellen op deze pagina te bepalen of je het Amazon.com aandeel moet kopen of niet.

Het is lastig om te bepalen wat de Amazon.com koers vandaag gaat doen. Op de korte termijn, zoals in een dag, zien we vooral veel kleine stijgingen en dalingen in waarde. Als je aandelen wilt kopen, is het kopen en verkopen van aandelen op dezelfde dag meestal niet verstandig, al kan een verwachting voor een dag je vaak wel helpen voor in de toekomst.

De Amazon.com koers kan volgende maand heel anders zijn dan deze maand. Er gaat niet zo’n groot verschil in zitten als een jaar, maar het kan een goede richtlijn zijn om naar te kijken. Verschillende experts maken verwachtingen voor de volgende maand. Het kan verstandig zijn om de maandelijkse verwachtingen in de gaten te houden als je wilt investeren.

In een jaar kan er veel gebeuren met een koers. De kleine veranderingen van de dagen en de maanden lopen op in een jaar. Hierdoor is het verstandig om te kijken naar het koersdoel van dit jaar. Vanuit hier kun je voor jezelf inschatten of het verstandig is om te investeren in een aandeel. Als je investeert in aandelen, is het verstandig om alle koersdoelen in de gaten te houden.

Het koersdoel Amazon.com 2025-2030 is voor een langere periode van tijd. Vanuit hier kun je zelf inschatten of het verstandig is om een investering te maken. Bij investeringen is het meestal verstandig om naar de lange termijn te kijken. Daarom kan het koersdoel Amazon.com 2025-2030 erg nuttig zijn. 

Disclaimer: Aandelen.nl is niet verantwoordelijk voor gebruik van de inhoud van deze pagina. De website biedt geen financiële producten aan en geen financieel advies. In enkele gevallen werkt Aandelen.nl samen met affiliate-partners waar het een vergoeding voor krijgt. Voor vragen en opmerkingen, neem contact met ons op.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!