Koop Bitcoin ETF’s in 2024

Ontdek de toekomst van Bitcoin ETF’s kopen – Je kunt al jaren investeren in aandelen, daar zijn een paar jaar geleden Bitcoin en andere cryptocurrency bij gekomen. Tot voor kort werden deze twee strikt gescheiden. Beleggers in aandelen waren vaak wat terughoudend om ook te investeren in crypto.

Nu is eindelijk de brug geslagen tussen Bitcoin en de aandelenmarkt. Sinds kort kun je via de aandelenmarkt investeren in Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s). Lees hier alles over de opkomst van Bitcoin ETF’s in 2024. Ontdek wat Bitcoin ETF’s zijn, waar je op moet letten bij aankoop en welke ETF je zou moeten kopen in 2024. 

Bitcoin ETF's, wat zijn dat?

Om te begrijpen wat Bitcoin ETF’s zijn moeten we beginnen bij wat Bitcoin eigenlijk is. Bitcoin is een cryptovaluta die in 2009 werd geïntroduceerd door Satoshi Nakamoto. Het was de eerste digitale valuta die voet aan wal kreeg en wordt door velen ook wel als de pionier op het gebied van cryptocurrency gezien. 

Cryptocurrency maakt gebruik van de gedecentraliseerde blockchain technologie voor transacties. Dit zorgt ervoor dat transacties veilig plaatsvinden en geen tussenpersoon zoals een bank nodig is. De meeste mensen gebruiken crypto om te investeren of als betalingsmiddel.

ETF betekenis

Een ETF is een Exchange Traded Fund, oftewel een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld. Investeer je in een beleggingsfonds dan beleg je in meerdere beleggingsproducten of een index die de prijs van bepaalde producten volgt. Dat is precies wat een Bitcoin ETF doet. Die volgt het rendement van Bitcoin op de beleggingsmarkt zonder dat je ook daadwerkelijk Bitcoin koopt.

Bitcoin ETF’s kopen geeft jou als investeerder de kans om via de bekende beleggingskanalen te investeren in Bitcoin. Dat is niet alleen vertrouwd en bekend, maar ook veilig. Bovendien hoef je naast je beleggingsbank of broker geen cryptowallet aan te maken om crypto op te slaan.

Het is al een paar jaar mogelijk om Bitcoin ETF’s te kopen, maar de vroege varianten zijn iets anders dan de nieuwe generatie. De vroegere Bitcoin ETF’s volgden alleen de prijs van Bitcoin en hadden niet echt Bitcoin in hun bezit. Sinds 2024 is het mogelijk voor Bitcoin ETF’s om de prijs van Bitcoin te volgen door ze in bezit te hebben.

Koop de beste Bitcoin ETF's in 2024

Wil je ETF Bitcoin kopen dan wil je natuurlijk weten welke ETF je moet kopen in 2024. De verschillende Bitcoin ETF’s hebben allemaal hun eigen kenmerken, sterke en zwakke punten. Dit zijn de beste Bitcoin ETF’s van 2024:

 • Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) – Het is pas sinds 2024 mogelijk om Bitcoin ETF’s te kopen. In eerste instantie ontvingen slechts 11 ETF’s toestemming van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). GBTC is het grootste fonds en investeert 100% rechtstreeks in Bitcoin. 
 • iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) – Dit is een van de snelst groeiende ETF’s van dit moment. Dat heeft voor een groot deel te maken met het feit dat in de eerste 12 maanden de kosten kwijt worden gescholden om nieuwe beleggers aan te trekken.
 • Bitwise Bitcoin ETF (BITB) – Een groot voordeel van Bitwise is dat het verhandeld wordt via de New York Stock Exchange. Dat is een van de beste plekken om te handelen in exchange traded funds. Daar komt bij dat de komende maanden een groot deel van de kosten worden kwijtgescholden. 
 • Volatility Shares 2x Bitcoin ETF (BITX) – BITX is een Bitcoin ETF met iets meer risico voor de investeerder. Ondanks het risico is het rendement de afgelopen paar maanden met ongeveer 66% gestegen. 
 • ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) – BITO is de eerste Bitcoin ETF die gelanceerd werd en is daardoor nog steeds de marktleider. Het gaat hierbij om een ETF die inzet op futures, oftewel de toekomst van de Bitcoin prijs in plaats van de huidige prijs. 

Koop populaire Bitcoin ETF's

Naast de eerder genoemde Bitcoin ETF’s zijn er nog veel meer opties. Dit is een overzicht van de meest populaire en veelbelovende Bitcoin ETF’s van dit moment. 

 • Amplify Transformational Data Sharing ETF (BLOK)
 • Invesco Galaxy Bitcoin ETF (BTCO)
 • First Trust Indxx Innovative Transaction & Process ETF (LEGR)
 • Bitwise 10 Crypto Index Fund (BITW)
 • Fidelity Crypto Industry and Digital Payments ETF (FDIG)
 • VanEck Digital Transformation ETF (DAPP)
 • Schwab Crypto Thematic ETF (STCE)

Waarom zou ik Bitcoin ETF kopen?

Nu rest de vraag waarom je Bitcoin ETF’s zou moeten kopen. Waarom zou je niet investeren in Bitcoin of juist in een andere ETF? Een van de belangrijkste redenen om ETF Bitcoin te kopen is vanwege de grote populariteit van Bitcoin. 

De waarde van Bitcoin in de toekomst

Toen Bitcoin gelanceerd werd, kon je voor $ 1 een Bitcoin kopen. Binnen zes jaar was diezelfde bitcoin $ 20.000 waard. Vandaag de dag staat de koers op $ 67.000 of € 61.000. Daar komt bij dat er in 2024 een nieuwe halving van Bitcoin zal plaatsvinden. Een halving is het verlagen van de prijs die mensen ontvangen als ze Bitcoin minen. 

Er is een maximum aantal Bitcoin dat ooit in omloop kan zijn. Dat is 21 miljoen. Die Bitcoin zijn nog niet allemaal in omloop, die moeten eerst gemined worden. Daar krijgen miners een vergoeding voor. 

Om de vier jaar ongeveer zal de vergoeding hiervoor naar beneden gaan. Deze gebeurtenis zorgt historisch gezien voor een zeer hoge prijsstijging van de cryptomunt. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat een Bitcoin halving laat zien dat Bitcoin in de toekomst schaars zal worden.  

De berichten over de waarde van Bitcoin in de toekomst zijn dan ook zeer bemoedigend. De verwachting is dat de munt in 2030 € 780.000 tot € 800.000 waard is. 

Handelen via de vertrouwde kanalen

De toekomst van Bitcoin ziet er goed uit, maar waarom zou je dan niet gewoon in Bitcoin investeren? Door Bitcoin ETF’s te kopen kun je de bekende beleggingskanalen gebruiken voor je investering. Traditionele beleggers hebben er weinig behoefte aan om een nieuw platform te verkennen. 

Daar komen zorgen over veiligheid en regulering bij. De standaard beleggingskanalen zijn bewezen betrouwbaar en veilig. De regulering en veiligheid rondom investeren in Bitcoin staat echter nog in de kinderschoenen. Sinds de SEC Bitcoin ETF’s toestaat is de brug geslagen tussen crypto en beleggen.

Voordelen van investeren in Bitcoin ETF's

Bitcoin ETF’s kopen levert je als investeerder veel op. Dit zijn de belangrijkste voordelen van ETF Bitcoin kopen:

 • Gemak van handelen – Je hoeft geen cryptowallet aan te maken om te kunnen profiteren van Bitcoin ETF’s. Je kunt het simpelweg via een traditionele broker afhandelen. 
 • Diversificatie van je portfolio – Het is altijd aan te raden om te investeren in verschillende producten in verschillende sectoren. Kies je voor Bitcoin ETF kopen dan kun je je portfolio verder uitbreiden. 
 • Regulering – Bitcoin ETF’s worden gecontroleerd door financiële autoriteiten. Dit geeft je een bepaalde vorm van veiligheid en bescherming. 
 • Transparantie – Bitcoin ETF’s moeten regelmatig rapport doen over hun activiteiten. Dat geeft een zeker gevoel en meer inzicht in het product. Dit helpt je om weloverwogen beslissingen te nemen en risico’s af te wegen. 

Kopen van Bitcoin ETF's, de risico´s

Wie overgaat tot het kopen van Bitcoin ETF’s moet zich ook bewust zijn van de risico’s. Zowel op de traditionele beleggingsmarkt als in de cryptowereld heb je te maken met sterke volatiliteit. Dat wil zeggen dat de prijzen snel kunnen dalen en stijgen. Het feit dat Bitcoin ETF het nu goed doet, is geen garantie voor de toekomst. 

Houd er ook rekening mee dat Bitcoin ETF nog vrij jong is en pas kortgeleden is goedgekeurd. Dat kan betekenen dat de regels in de toekomst nog kunnen veranderen. Dat kan mogelijk nadelig zijn, maar het kan ook in jouw voordeel uitpakken.

Waar kun je Bitcoin ETF’s Kopen?

Wil je Bitcoin ETF kopen dan kan dat bij een broker. Wij raden hiervoor DeGiro en eToro aan. Beide zijn online brokers waar je eenvoudig kunt beleggen in een groot aanbod aan ETF’s, aandelen en andere beleggingsproducten. Wil je weten welke Bitcoin ETF je moet kopen op DeGiro of eToro dan kun je hierover handige informatie vinden op het platform. Dit zijn de voordelen van DeGiro en eToro. 

Voordelen DeGiro

 • Lage kosten 
 • Geen commissie over ETF aankopen
 • Geschikt voor nieuwe en ervaren beleggers
 • Snel aanmelden en starten met beleggen
 • Actief op 50 beurzen wereldwijd
 • Bekroond met vele awards 
 • Tips en trucs voor beleggers

Voordelen eToro

 • Eenvoudig platform
 • Makkelijk kopen en verkopen
 • Groot aanbod Bitcoin ETF’s
 • Toegang tot de meest toonaangevende financiële markten
 • Kopieer topbeleggers met CopyTrader. 
 • Ruime ervaring, sinds 2007 
 • Wereldwijde dienstverlening

Slotoordeel: is het kopen van Bitcoin ETF de beste keuze voor jou?

Wil je een graantje meepikken van het succes van Bitcoin dan is ETF Bitcoin kopen een zeer goede optie. Je kunt meeliften op het ongekende succes van deze cryptomunt, zonder zelf Bitcoin te bezitten. 

Je kunt gebruikmaken van de bekende beleggingskanalen om Bitcoin ETF te kopen. Bovendien kun je rekenen op de expertise van de ondernemingen die de Bitcoin ETF’s samenstellen. Bekijk de opties eens en profiteer vandaag nog. 

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!