Beste trading platform Nederland [2024]

In de steeds veranderende wereld van online handel in Nederland onderscheiden diverse platforms zich door hun unieke aanbod en geavanceerde functies. Met gebruiksgemak en een breed aanbod aan handelstools bieden deze platforms alles wat zowel beginnende als ervaren traders nodig hebben. 

Dit artikel gaat dieper in op de beste trading platforms in Nederland voor het jaar 2024, hun belangrijkste kenmerken, en de recente trends en innovaties in de branche.

Wat maakt een traders platform goed?

Een goed trading platform in Nederland onderscheidt zich door verschillende belangrijke aspecten:

✔️ Gebruiksvriendelijkheid: Een intuïtieve interface die zowel beginners als ervaren traders aanspreekt.

✔️ Betrouwbaarheid en stabiliteit: Typisch voor het beste trading platform, met snelle en precieze uitvoering van transacties en sterke beveiliging.

✔️ Diversiteit aan handelsinstrumenten: Een breed scala aan instrumenten en middelen, van aandelen tot cryptocurrency’s, zoals aangeboden door trading platforms in Nederland.

✔️ Geavanceerde handelstools: Essentieel voor grondige marktanalyse, te vinden op gespecialiseerde dagtrading platforms.

✔️ Klantenservice en ondersteuning: Effectieve ondersteuning en leerzame bronnen zijn van cruciaal belang voor nieuwe gebruikers.

Het beoordelen van trading platforms in Nederland

De beoordeling van trading platforms in Nederland omvat verschillende criteria:

 1. Regelgevende naleving en veiligheid: Het voldoen aan strikte regelgevingsnormen en het waarborgen van de veiligheid van klantenfondsen.
 2. Handelstechnologie: De snelheid waarmee transacties worden uitgevoerd, de beschikbaarheid van geavanceerde handelshulpmiddelen en de efficiëntie van de technologie.
 3. Gebruikerservaring: Het gemak waarmee het platform kan worden gebruikt, de kwaliteit van de klantenservice en de beschikbaarheid van leerzame bronnen.
 4. Kostenstructuur: Een analyse van transactiekosten, spreads en eventuele verborgen kosten met nadruk op transparantie en concurrentievermogen.

Beste trading platforms in Nederland [2024]

In 2024 zijn er verschillende toonaangevende trading platforms in Nederland die zich onderscheiden op de markt. Deze platforms bieden geavanceerde technologieën voor handel en een breed aanbod aan beleggingsmogelijkheden. Bekijk hier een van de prominente platforms:

 1. DeGiro: Het staat bekend om zijn veiligheid en gebruiksgemak, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als ervaren handelaren.
 2. eToro: Het biedt een gebruiksvriendelijke interface en is populair vanwege sociale beleggingen.
 3. Bitvavo: Dit platform richt zich voornamelijk op cryptocurrency-handel met een eenvoudige interface en lage transactiekosten.
 4. BUX Zero: Het is ideaal voor beginners dankzij de eenvoudige aanpak en focus op aandelenhandel.
 5. Saxo Bank: Dit is een allesomvattende online broker die een breed scala aan beleggingsmogelijkheden biedt.

1. DeGiro - Beste aandelen app

2,5 miljoen beleggers zijn je al voor gegaan in de afgelopen tien jaar. Deze aandelen app heeft een groot aantal awards gewonnen en is dan ook niet voor niets een van de marktleiders in Nederland. Je kunt wereldwijd aandelen kopen en verkopen van 50 beurzen in 30 landen. En dat tegen zeer lage handelstarieven.

2. eToro - Beste app om te beleggen

Je vindt er meer dan 3000 verschillende assets waaronder aandelen en crypto. Je hebt dus meer dan genoeg keuze. Je kunt hierin handelen via de gebruiksvriendelijke app. Ook als je nog niet eerder hebt gehandeld in aandelen zul je de app begrijpen. Het is dan ook een van de beste beleggingsapps voor beginners.

3. BUX Zero - Beste trading app voor Nederland

Dit beleggingsfonds is gericht op een zo hoog mogelijk rendement door middel van een focus op bedrijven die in de VS gevestigd hebben. Het fonds heeft veel interesse bij Shopify, maar ook Apple, Netflix en Moderna zijn grote aandelen waar ze veel interesse in hebben.

Platform trading: De basis uitgelegd

Platform trading verwijst naar het gebruik van online software of apps, die trading platforms worden genoemd, om verschillende financiële instrumenten te kopen en verkopen, zoals:

 • Aandelen
 • Valuta
 • Grondstoffen
 • Derivaten
 

Deze platforms geven handelaren toegang tot financiële markten via een broker en stellen hen in staat om handelstransacties uit te voeren.

Kenmerken van platform trading omvatten:

 • Actuele marktgegevens en grafieken.
 • Hulpmiddelen voor technische analyse.
 • De mogelijkheid om handelsorders in te voeren, zoals stop-loss en take-profit orders.
 • Integratie met brokerage accounts voor moeiteloze handel.

Voordelen van platform trading

Platform trading biedt verschillende voordelen:

✔️ Toegankelijkheid: Door de digitale aard is handel voor een breed publiek toegankelijk, ongeacht hun locatie.

✔️ Gebruiksgemak: Moderne interfaces en gebruiksvriendelijke ontwerpen maken de handelservaring eenvoudiger.

✔️ Realtime informatie: Snelle toegang tot marktgegevens en nieuws helpt traders bij het nemen van geïnformeerde beslissingen.

✔️ Diversiteit in handelsinstrumenten: Op één platform zijn er tal van financiële instrumenten beschikbaar.

✔️ Automatisering: De mogelijkheid om handelsstrategieën te automatiseren stelt handelaren in staat tijd te besparen en efficiëntie te verbeteren.

✔️ Opleiding en bronnen: Veel platforms bieden educatief materiaal en demorekeningen voor oefening en strategieontwikkeling.

Deze voordelen maken platform trading een aantrekkelijke optie voor zowel beginnende als ervaren handelaren, wat bijdraagt aan de populariteit ervan in de moderne financiële wereld.

Het beste trading platform voor beginners

Bij het selecteren van het beste trading platform voor beginners, zijn er enkele belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden:

👉 Gebruiksgemak: Het platform moet een intuïtieve interface hebben die gemakkelijk te navigeren is, zelfs voor beginnende gebruikers.

👉 Educatieve bronnen: Het aanbieden van leerzaam materiaal en trainingsmiddelen is van essentieel belang om nieuwe handelaren te helpen de basisprincipes van handelen te begrijpen.

👉 Proefaccounts: De mogelijkheid om gebruik te maken van een proefaccount is nuttig voor beginners, omdat ze kunnen oefenen zonder echt geld op het spel te zetten.

👉 Klantenservice: Een goede klantenservice die snel en efficiënt reageert op vragen van beginners is essentieel.

👉 Lage kosten: Een platform met lage kosten en minimale stortingsvereisten maakt het gemakkelijker voor beginners om aan de slag te gaan.

Topkeuzes voor beginners

Hier zijn enkele van de beste trading platforms die geschikt zijn voor beginners, met hun unieke kenmerken:

 • eToro: Dit platform staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en biedt sociale handelsmogelijkheden, waardoor beginners strategieën van ervaren handelaren kunnen volgen.
 • SoFi Invest: Geweldig voor beginners vanwege de eenvoudige interface en de beschikbaarheid van een gratis robo-adviseur, wat handig is voor geautomatiseerd beleggen.
 • Robinhood: Populair vanwege de simpele en toegankelijke app, waardoor het een goede keuze is voor beginners die willen handelen via een mobiel apparaat.
 • Fidelity Investments: Biedt uitgebreide educatieve bronnen en geavanceerde onderzoekstools, waardoor het een goede optie is voor beginners die hun kennis willen vergroten.
 • Capital.com: Aanbevolen vanwege de gebruiksvriendelijkheid en het aanbieden van verschillende betaalmethoden om geld te storten. Dit maakt het gemakkelijk voor beginners om te beginnen.

Daytrading platform: Wat maakt een platform geschikt voor daytrading?

Om effectief te zijn, moet een daytrading platform bepaalde kenmerken hebben. Een geschikt platform voor daytrading omvat:

👍 Lage kosten: Dit is belangrijk vanwege het frequente aantal transacties, daarom zijn lage commissies essentieel.

👍 Geoptimaliseerd trading platform: Functionaliteiten zoals marktdiepte, configureerbare sneltoetsen en scanners zijn van cruciaal belang voor daytrading.

👍 Uitstekende klantenservice: Snelle reacties en effectieve klantenservice bij problemen zijn essentieel voor daytraders.​

Beste daytrading platforms in Nederland

Enkele van de beste dagtrading platforms in Nederland zijn:

 • Tradenet: Geschikt voor zowel beginners als ervaren handelaren, biedt Tradenet aantrekkelijke pakketten voor nieuwe handelaren en beschikt over een krachtig trading platform met uitstekende klantenservice en accountbeheer.
 • Colmex Pro: Dit platform is ideaal voor ervaren daghandelaren, maar ook toegankelijk voor beginners. Het biedt directe toegang tot verschillende financiële instrumenten en heeft een geavanceerd platform met krachtige tools.
 • eToro: Hier betaal je geen commissie op aandelen en ETF’s, het staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om sociaal te handelen.
 • Libertex: Gebruikt de MetaTrader 4-software en is geschikt voor verschillende daytrading activiteiten.
 • Binance: Ideaal voor het daytraden van een breed scala aan cryptocurrency’s.
 • Capital.com: Aanbevolen voor daytrading met CFD’s, biedt ook toegang tot MetaTrader

Tools en functies voor de ervaren trader

Ervaren handelaren hebben de beschikking over verschillende geavanceerde hulpmiddelen en functies op trading platforms, die hen helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het verbeteren van hun handelsprestaties. Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn onder andere:

 • Verschillende grafiekmogelijkheden: Professionele platforms bieden diverse grafiekopties, zoals lijngrafieken, staafgrafieken en candlestick-grafieken, elk met hun eigen manier om informatie weer te geven.
 • Tijdframes: Toegang tot meerdere tijdframes is cruciaal voor zowel intraday traders als swing traders om een betere analyse te kunnen maken.
 • Technische indicatoren: Populaire indicatoren zoals voortschrijdende gemiddelden, de Relative Strength Index (RSI) en Bollinger Bands zijn essentieel voor technische handelaren.
 • Tekentools: Belangrijk voor het markeren van belangrijke niveaus, trends of patronen op een handelsgrafiek.
 • Vergelijkingen en overlays: Sommige platforms stellen je in staat om meerdere activa met elkaar te vergelijken of verschillende indicatoren bovenop elkaar te plaatsen op één grafiek.

Hoe deze functies het traden beïnvloeden

Deze geavanceerde kenmerken hebben een aanzienlijke impact op het handelsproces:

 • Geautomatiseerd handelen en automatisering: Dit biedt hulpmiddelen voor het ontwikkelen, testen en implementeren van geautomatiseerde handelsstrategieën, wat zorgt voor nauwkeurige uitvoering en efficiëntie.
 • Risicobeheerhulpmiddelen: Dit is essentieel voor het beheersen van risico’s met functies zoals Stop Loss-orders, Trailing Stop-orders en tools voor het berekenen van positiegrootte en risico-rendementsverhoudingen.
 • Realtime marktgegevens en nieuws: Dit biedt toegang tot realtime marktgegevens, geïntegreerde economische kalenders en financiële nieuwsfeeds.
 • Handelsdagboek: Dit stelt handelaren in staat om hun transacties bij te houden en te analyseren, wat helpt bij het identificeren van patronen en het verbeteren van handelsstrategieën.

Populaire geavanceerde trading platformen

Enkele populaire geavanceerde trading platformen zijn:

 1. TradeStation: Het biedt uitgebreide tools voor backtesting en analyse, samen met een intuïtieve interface om gemakkelijk te handelen.
 2. NinjaTrader: Bekend om zijn krachtige grafische software, ondersteuning voor meerdere datafeeds en brokerages, en een breed scala aan aangepaste indicatoren en geautomatiseerde handelsstrategieën.
 3. MetaTrader 4 (MT4) en MetaTrader 5 (MT5): Ze bieden talrijke aanpasbare indicatoren en geavanceerde grafische hulpmiddelen.
 4. cTrader: Het platform is voorzien van geavanceerde grafische hulpmiddelen, een breed scala aan technische indicatoren en de mogelijkheid om orders rechtstreeks vanuit het grafiekvenster te plaatsen.

Trading Nederland: Regelgeving en compliance

In Nederland moeten trading platforms voldoen aan strenge regelgeving en nalevingsvereisten om de veiligheid en transparantie van de handel te waarborgen. Enkele belangrijke aspecten zijn onder andere:

Toezicht door de Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Platforms zoals Interactive Brokers hebben een licentie van de AFM, wat betekent dat ze voldoen aan de hoge normen van regelgeving en naleving die zijn vastgesteld door de Nederlandse financiële toezichthouder.

Internationale licenties

Naast lokale regelgeving hebben veel platforms ook licenties van internationale autoriteiten, zoals de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk. Dit geeft aan dat er een sterke nadruk ligt op wereldwijde best practices in financiële dienstverlening.

Voordelen van lokale platforms

Lokale trading platforms in Nederland hebben verschillende voordelen:

✔️ Afgestemd op de lokale marktomstandigheden: Platforms zoals DeGiro, die in Nederland zijn opgericht, passen goed bij de behoeften van de lokale markt en bieden specifieke diensten voor Nederlandse beleggers.

✔️ Naleving van lokale wetgeving: Deze platforms voldoen volledig aan de Nederlandse wetgeving, wat handelaren een extra niveau van veiligheid en vertrouwen biedt.

✔️ Lokale klantenservice: Nederlandse platforms bieden vaak klantenservice in de lokale taal en zijn goed bekend met de lokale financiële context, waardoor ze klantenondersteuning kunnen bieden die aansluit bij de behoeften van hun gebruikers.

✔️ Toegang tot zowel lokale als internationale markten: Veel van deze platforms stellen beleggers in staat om te handelen op zowel lokale als internationale markten, waardoor ze een breed aanbod aan handelsopties hebben.

Beste mobiele trading apps: platforms voor on the go

In de wereld van mobiele handel zijn er verschillende apps die uitblinken, zowel voor beginners als gevorderde handelaren. Hier zijn enkele van de beste mobiele handelsapps:

 1. eToro: Deze app staat bekend om zijn platform voor het beleggen in meerdere activa en biedt een uitgebreide handelservaring. 
 2. Mexem: Deze app is ideaal voor ervaren handelaren, met toegang tot meer dan 150 markten in meer dan 33 landen en uitgebreide analyse- en rapportagemogelijkheden. Ondanks de geavanceerde functies blijft de interface overzichtelijk.
 3. Plus500: Deze app is gericht op CFD-handel en biedt een unieke en gebruiksvriendelijke interface, samen met een demoaccount voor beginners.
 4. Admirals: Voorheen bekend als Admiral Markets, biedt deze app een goede balans tussen geavanceerde functies en gebruiksgemak, met lage handelskosten en een lage minimale inleg.

Kenmerken van een goede mobiele trading app

Een kwalitatieve mobiele handelsapp moet verschillende functies en voordelen hebben, zoals:

Ondersteuning voor meerdere markten

Er zijn apps die gespecialiseerd zijn in specifieke markten zoals Forex, aandelen of cryptocurrency’s, maar ervaren handelaren geven vaak de voorkeur aan apps voor het verhandelen van verschillende soorten activa.

Spreiding en risicobeheer

Deze apps bieden mogelijkheden voor spreiding, wat wordt beschouwd als een belangrijke strategie voor risicobeheer.

Gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid

De app moet gemakkelijk te gebruiken zijn, zowel voor beginners als gevorderde gebruikers. Het moet functies bevatten zoals tweestapsverificatie en een efficiënte zoekfunctie.

Technische en fundamentele analysehulpmiddelen

Uitgebreide mogelijkheden op het gebied van technische en fundamentele analyse zijn essentieel om voorspellingen te kunnen doen over beurskoersen.

Aanpasbare nieuwsfeeds

Om een gepersonaliseerde handelservaring te bieden, moeten gebruikers hun nieuwsfeeds kunnen aanpassen om op de hoogte te blijven van relevante marktbewegingen en analyses.

Veiligheid en betrouwbaarheid

De veiligheid van trading platforms is van cruciaal belang voor zowel handelaren als aanbieders. Er zijn verschillende belangrijke aspecten van beveiliging waar rekening mee moet worden gehouden:

 • Versleuteling: Het is essentieel om sterke versleuteling van gegevens te gebruiken om de informatie van gebruikers te beschermen.
 • Authenticatie van gebruikers: Methoden zoals tweestapsverificatie (2FA) voegen een extra beveiligingslaag toe.
 • Automatisch uitloggen: Functies zoals automatisch uitloggen na een periode van inactiviteit helpen ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
 • Beveiliging van de software: Regelmatige updates en patches zijn noodzakelijk om kwetsbaarheden te verhelpen en het platform veilig te houden.

Hoe controleer je op betrouwbaarheid?

Er zijn verschillende manieren om de betrouwbaarheid van een trading platform te controleren:

👉 Controleer de datum waarop de website is geregistreerd: Websites die onlangs zijn opgezet, kunnen minder betrouwbaar zijn, vooral als ze snel veel positieve beoordelingen hebben gekregen.

👉 Kijk naar licenties en regelgeving: Een betrouwbaar platform heeft licenties van gerenommeerde regulerende instanties zoals de FCA of AFM.

👉 Lees online recensies en klantfeedback: Zoek naar beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers.

👉 Controleer het beveiligingsprotocol: Een veilige website begint met ‘https://’ in de adresbalk.

👉 Bekijk welke handelsinstrumenten beschikbaar zijn: Betrouwbare platforms bieden toegang tot een breed aanbod aan handelsinstrumenten en -markten.

👉 Analyseer de klantenservice: Snelle en efficiënte klantenservice is een teken van een betrouwbaar platform.

Kosten en vergoedingen

Bij het selecteren van een trading platform zijn de kosten en vergoedingen belangrijke factoren om rekening mee te houden. Deze kosten kunnen aanzienlijke invloed hebben op de winstgevendheid van je handelsactiviteiten.

Begrijpen van kostenstructuur

Kostenstructuur

Type

Beschrijving

Spreads

Vaste spreads

Blijven constant, ongeacht de marktomstandigheden.

 

Variabele spreads

Fluctueren afhankelijk van de marktvolatiliteit.

Commissies

Vast bedrag per lot

Een specifieke vergoeding per verhandeld lot.

 

Percentage van de handelswaarde

Een commissie gebaseerd op de totale waarde van de transactie.

 

Vergelijking van kosten tussen verschillende platforms

Bij het vergelijken van de kosten tussen verschillende platforms, is het belangrijk om zowel naar de spread structuur als naar de commissiekosten te kijken. Daarnaast is het ook essentieel om rekening te houden met eventuele extra kosten, zoals:

 • Stortings- of opnamekosten
 • Inactiviteitskosten
 • Valutaconversiekosten

Proefaccounts

Veel forex-brokers bieden proefaccounts aan waarmee je kunt oefenen met handelen zonder echt geld op het spel te zetten. Deze accounts zijn ook handig om de handelskosten en commissies in een risicovrije omgeving te vergelijken.

Gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit van onderzoek

Naast de kosten is het ook belangrijk om rekening te houden met de gebruiksvriendelijkheid van mobiele en webplatforms, evenals de kwaliteit van het onderzoek en de tools die door de platforms worden aangeboden.

Toekomst van trading platforms in Nederland: Trends en voorspellingen

Nederland speelt een belangrijke rol als centrum voor FinTech en financiële innovatie. Met meer dan 850 FinTech-bedrijven, waaronder bekende namen zoals Adyen en Mollie, bevindt het land zich in de voorhoede van technologische ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie (AI) en blockchain

Nederland heeft een prominente positie in de FinTech-industrie, met unieke aandachtsgebieden die het land onderscheiden. Enkele van deze kenmerken zijn:

 • Een sterke focus op innovatieve betalingssystemen.
 • Het stimuleren van groene financiering.
 • Nederland staat bekend om zijn betrouwbare digitale infrastructuur.
 • Er is een brede acceptatie van online technologieën.

Innovaties in de trading wereld

De financiële sector in Nederland is een dynamische en diverse branche, waarbij onderzoeksinstituten zoals Amsterdam Science Park en de Technische Universiteit Delft een belangrijke rol spelen bij de vooruitgang van FinTech-toepassingen. 

De opkomst van AI en robotprocesautomatisering heeft een transformatie teweeggebracht in de financiële dienstverlening. Deze ontwikkelingen voorspellen een toekomst waarin Nederlandse trading platforms zich zullen blijven ontwikkelen met geavanceerde technologieën en een sterke nadruk op gebruiksgemak en geavanceerde analyses.

Conclusie: Beste trading platform Nederland [2024]

In de Nederlandse wereld van online handel, waar technologie en innovatie centraal staan, hebben we kunnen zien hoe verschillende handelsplatforms zich onderscheiden door hun unieke eigenschappen en aanbod. Deze trading platforms bieden een breed aanbod aan mogelijkheden voor zowel beginners als ervaren handelaren, met gebruiksvriendelijke interfaces en geavanceerde handelstools

Door voortdurende ontwikkelingen in de FinTechsector en een sterke focus op innovatieve betalingssystemen en duurzame financiering, blijft Nederland goed gepositioneerd om een toonaangevende rol te spelen in de wereld van online handel. 

De besproken platforms in dit artikel vertegenwoordigen het beste wat Nederland te bieden heeft in 2024 en voorzien handelaren van de benodigde tools en middelen om succesvol te zijn in de dynamische en voortdurend veranderende wereld van trading.

Lees ook ons artikel: Kosten beleggen vergelijken

1. DeGiro - Beste aandelen app

2,5 miljoen beleggers zijn je al voor gegaan in de afgelopen tien jaar. Deze aandelen app heeft een groot aantal awards gewonnen en is dan ook niet voor niets een van de marktleiders in Nederland. Je kunt wereldwijd aandelen kopen en verkopen van 50 beurzen in 30 landen. En dat tegen zeer lage handelstarieven.

2. eToro - Beste app om te beleggen

Je vindt er meer dan 3000 verschillende assets waaronder aandelen en crypto. Je hebt dus meer dan genoeg keuze. Je kunt hierin handelen via de gebruiksvriendelijke app. Ook als je nog niet eerder hebt gehandeld in aandelen zul je de app begrijpen. Het is dan ook een van de beste beleggingsapps voor beginners.

3. BUX Zero - Beste trading app voor Nederland

Dit beleggingsfonds is gericht op een zo hoog mogelijk rendement door middel van een focus op bedrijven die in de VS gevestigd hebben. Het fonds heeft veel interesse bij Shopify, maar ook Apple, Netflix en Moderna zijn grote aandelen waar ze veel interesse in hebben.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!