Coinbase

Ik moet heel eerlijk zijn dat Coinbase een van mijn favoriete crypto exchanges is. Met heel veel extra functionaliteiten en een zeer makkelijke interface is het een plezier om hier te kunnen beleggen. De enige beperkingen die ik hier kan vinden is dat je coins niet kunt staken als belegger uit Nederland, maar dat vind ik persoonlijk geen probleem. 

 

De beveiliging op Coinbase is erg hoog, zo goed zelfs dat ze naar waarschijnlijkheid worden goedgekeurd voor een IPO in de tweede helft van 2021. On in aanmerking te komen voor een IPO behoort een bedrijf aan een hele hoop regulaties te voldoen.

 

Met meer dan 70 verschillende coins kun je kiezen uit twee verschillende coinbase accounts. De “normale” met de makkelijke interface, of voor de meer ervaren belegger de Coinbase pro. De Coinbase pro is zeer uitgebreid en geschikt voor de ervaren belegger. Met real time koersen en de mogelijkheden voor analyses kun je hier doordacht daytraden.

Gebruiksvriendelijkheid

5/5

Gebruikersomgeving

4/5

Kosten

3/5

Veiligheid

5/5

Belangrijkste kenmerken

Twee verschillende platforms

Diepgaande analyse mogelijk

Lage kosten

Grootste US crypto platform

Zeer uitgebreide handels omgeving

Mobiele app

De geschiedenis van Coinbase


Coinbase begon in 2012 als een broker die Bitcoin aanbood en was in 2013 al uitgegroeid to het grootste crypto exchange platform ter wereld. Coinbase was het eerste platform waar in Bitcoin kon worden gehandeld en dit heeft bijgedragen aan de explosieve groei van Coinbase.

Anno 2021 is het bedrijf zo groot dat Coinbase zelfs een registratie heeft op de NASDAQ, met een hogere waarde dan het bedrijf BP. Hiermee staat Coinbase zelfs in de 85 meest waardevolle bedrijven van Amerika.

Met meer dan 30 miljoen gebruikers uit 100 landen is Coinbase een van de grootste crypto exchanges ter wereld.

Samenvattend

Exchange naamCoinbase
Fiat valuta’sJa
Crypto valuta’s50 +
BetaalmethodesPaypal, credit/ debit kaart, bankoverschrijving
Handelskostenmax 0.50 %
Stortkosten0 %
Uitbetaal kosten0 – 25 dollar
Mobiele appJa

Voordelen

Learn & Earn optie

Voor ervaren beleggers pro versie

Wallets beschikbaar

Zeer betrouwbaar

Nadelen

Geen Nederlandse regulatie

Geen optie voor een demo account

Vault niet beschikbaar op Coinbase Pro

Coinbase review

Aanbod Coinbase


“Learn and earn”


Leer meer over een crypto munt en krijg gratis crypto als beloning. Dit is een zeer unieke manier van marketing; door kleine filmpjes te kijken over een coin en hoe deze werkt kun je een paar dollar van deze coin krijgen waar je mee kunt handelen.


Uitgebreide order mogelijkheid Coinbase pro

 • Market Orders

Hetzelfde als in het basisplatform, de order wordt direct uitgevoerd tegen de huidige prijs.

 • Limit orders

De order wordt pas uitgevoerd als deze de vooraf bepaalde prijs behaald.
Stop limit orders
Deze moet getriggerd worden door de ingevoerde prijs waarna er een limit order wordt geplaatst.

 • Zeer uitgebreid help center en educatieve afdeling


Het is wel even zoeken, maar je vind het helpcenter door deze link https://help.coinbase.com/en.

Het platform biedt een kennisbank met educatieve video’s, instructie artikelen en handleidingen met de laatste markt updates.

 • Wallets

Coinbase.com is een cryptocurrency broker waar je cryptocurrency koopt of verkoopt in ruil voor fiat-valuta. Coinbase.com kan de cryptocurrency ook voor jou opslaan nadat je deze hebt gekocht. Je hebt geen Coinbase.com-account nodig om een Coinbase Wallet te gebruiken. Dit is een hot wallet.

Met Coinbase Wallet worden de privé sleutels (die het eigendom van de cryptocurrency vertegenwoordigen) rechtstreeks op jouw apparaat opgeslagen en niet binnen een gecentraliseerde uitwisseling zoals Coinbase.com. Beschouw jouw Coinbase.com-account als een tussenpersoon die de crypto voor je kan opslaan, en de wallet als een traditionele geld portemonnee die je directe en volledige controle geeft over jouw eigen crypto-activa.

 • Coinbase credit card

Met de Coinbase kaart kunt je geld spenderen van jouw cryptocurrency portefeuilles die beschikbaar zijn op Coinbase.

 • Vault

Extra veilig om voor langere termijn coins te bewaren. Wanneer je hier iets uit wilt halen zul je via sms en twee verschillende e mailadressen dit moeten verifiëren. Ook is het goed om te weten dat het 48 uur duurt voordat de funds uit de vault in jouw wallet komen.


Platform Coinbase

Coinbase vs Coinbase Pro

Coinbase heeft twee interfaces, het gewone Coinbase met een zeer gebruiksvriendelijk platform maar minder functionaliteiten en de Coinbase PRO.

Het coinbase interface is ruim voldoende om te beleggen, met vele muntsoorten, en de mogelijkheid om te kopen, verkopen, en te ruilen. Het is zeer geschikt voor de startende belegger.

Wanneer je een coin koopt sla je deze automatisch op in een wallet, en heb je ook de mogelijkheid om de coins in een vault te bewaren. De vault is alleen op Coinbase beschikbaar, niet op Coinbase Pro.

Je hoeft niets te downloaden om te starten met Coinbase of Coinbase Pro, aangezien alle functies beschikbaar zijn via een webbrowser. Beide versies worden geleverd met een gebruiksvriendelijke mobiele applicatie, beschikbaar voor IOS en Android.

De eenvoud van Coinbase maakt het de meer rechttoe rechtaan optie voor beginners. Het ondersteunt alleen kopen en verkopen, dus je kunt direct naar de app of webbrowser gaan en beginnen met beleggen. Coinbase Pro kan in eerste instantie uitdagend lijken omdat het veel meer informatie en geavanceerde rapportage biedt. De realtime koersen kun je op meerder manieren visualiseren en laten inzoomen tot 1 minuut handelingen.

Als je echter eenmaal met het platform start te handelen is het vrij eenvoudig te gebruiken. De geavanceerde handelsfuncties geven gebruikers veel meer opties, daarom is het beter geschikt voor mensen die bekend zijn met crypto handel.

Je kunt er bij coinbase voor kiezen om aankopen in te stellen om bijvoorbeeld wekelijks terug te laten keren.

Om je aan te melden voor het coinbase pro platform, zul je een coinbase account moeten aanmaken.

 

Starten op Coinbase


Starten met handelen op Coinbase is makkelijk, je moet als belegger alleen wel het registratie process doorlopen. Dit is wettelijk verplicht en zorgt ervoor dat een ieder zijn identiteit moet verifiëren. Dit doe je door een scan van een ID of paspoort te sturen.

Stappenplan registratie bij Coinbase

 1. Open de Coinbase.com website.
 2. Klik op “Get Started”.
 3. Voer je naam, e-mail en wachtwoord in.
 4. Klik op “Create account”, en ga akkoord met de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid.
 5. Klik op de verificatielink die naar je e-mailadres is gestuurd.
 6. Verifieer jouw mobiele telefoon nummer.
 7. Kies een individueel account of een bedrijfsaccount.
 8. Kies hoe je jouw rekening wilt financieren (FIAT of Crypto)

Kopen van crypto:

Op de homepagina van jouw account kom je de optie tegen om te kopen [Buy]. Je kunt hier kiezen welke coin, het bedrag in euro’s en of het een eenmalige of terugkerende koop is. Dit is vooral interessant bij lang termijn beleggen.

Je kunt hier ook kiezen om te verkopen [Sell] en het converteren van coins. Het is een erg makkelijke interface en werkt heel erg snel.


Mobiele app Coinbase


Er zijn twee apps beschikbaar, de normale coinbase, en de coinbase pro. Beide weerspiegelen de web interfaces en bieden exact dezelfde functionaliteiten aan. Beide zijn te verkrijgen voor IOS en Android en hebben een optie tot vingerafdruk scan bij het openen van de applicatie.
Betrouwbaarheid Coinbase

Beide platforms hebben Two-step verificatie, biometric vingerafdruk logins voor de app,verzekering in het geval van hackers, FDIC-verzekerd USD balances (dit is voor US beleggers), AES-256 encryptie for digital wallets

Het Coinbase-platform biedt hetzelfde hoge beveiligingsniveau voor beide de Coinbase en Coinbase Pro interface. Bovendien heeft het cryptocurrency exchange onlangs aangekondigd dat het een aanvraag voor een directe notering op de beurs heeft ingediend, die verschilt van een beursintroductie (IPO), maar nog steeds aandelen aan het grote publiek verkoopt.

Alle USD saldo’s worden beschermd door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) tot $250.000 per persoon. De uitwisseling is zeer openhartig over de veiligheidsfuncties voor handelen op de site of het gebruik van de mobiele app.

Coinbase bewaart 98% van het geld van klanten offline in kluizen of kluisjes, koude opslag genoemd. De resterende 2% wordt online gehouden, ondersteund door de verzekeringspolis van Coinbase, die eventuele verliezen als gevolg van cyberbeveiliging inbreuken op de faciliteiten van Coinbase dekt.

Alle accounts bieden een two-factor authenticatie (2FA)-proces en biometrische vingerafdruk aanmeldingen aan. De digitale portemonnees en privésleutels gebruiken AES-256-codering. Natuurlijk bent je verantwoordelijk voor het maken van een veilig en sterk wachtwoord. Daarnaast heb je met Coinbase Pro de mogelijkheid om je geld op te slaan in je persoonlijke offline koude opslag, de Vault.


Kosten en tarieven Coinbase


De Coinbase interface brengt meer kosten met zich mee dan de Coinbase Pro. De coinbase interface lijkt meer op een broker, dan een exchange platform zoals de Pro versie, die een order boek heeft en veel meer functies.

Wanneer je FIAT coins wilt storten op het Coinbase Pro interface kun je dit direct doen vanaf jouw Coinbase account of via een SEPA overschrijving wat 3 dagen kan duren.

Coinbase

 • 0.50% per transactie,
 • 3.99% creditcard aankopen
 • 1.49% Coinbase wallet of bank transfer aankopen

Coinbase Pro werkt met TIERS. Hoe meer je spendeert, hoe goedkoper het wordt om te handelen.

Coinbase Pro:

 • Transactiekosten < $10,000 0.50%
 • Transactiekosten $10,000 tot $50,000 0.35%
 • Transactiekosten $50,000 tot $100,000 0.25%
 • Transactiekosten $100,000 tot $1 million 0.20% taker fee of 0.10% maker fee.

 


Klantenservice Coinbase


Coinbase is zeer makkelijk in gebruik maar het kan natuurlijk gebeuren dat je tegen een probleem aanloopt, vooral wanneer je net start met Coinbase Pro.

Mocht dit bij jou gebeuren, dan heeft Coinbase een hele uitgebreide handleiding op de website staan waar staat aangegeven wat je moet doen. Er is hier ook een makkelijke zoekfunctie zodat je gauw het antwoord op jouw vraag kunt vinden. Het is wel even zoeken, maar je vind het helpcenter door deze link https://help.coinbase.com/en.

Uiteraard kun je ook contact opnemen met de klantenservice, en dit kan bij Coinbase op meerdere manieren. Helaas hebben ze geen telefonische ondersteuning, maar je kunt contact opnemen met Coinbase via email (het aanmaken van een ticket). Wel kun je bellen wanneer je jouw account wilt laten sluiten, en een bot helpt je dan hierbij verder.

Om op de hoogte te blijven van Coinbase en zijn producten/ services gebruiken ze het social media kanaal Twitter. Je kunt ze hier alleen niet contacteren met een probleem op jouw account.

Voor en nadelen Coinbase

Voordelen

 • Learn and Earn
 • Twee interfaces
 • Lage kosten op Pro versie
 • 8 jaar ervaring
 • Zeer betrouwbaar
 • Groot aanbod
 • Eigen Creditcard

Nadelen

 • Staking niet beschikbaar voor Nederlandse beleggers
 • Geen optie voor een demo account
 • Vault niet beschikbaar op Coinbase Pro

Conclusie Coinbase review


Coinbase is een zeer geschikte crypto exchange website voor zowel de startende als ervaren belegger. Startende beleggers kunnen beginnen bij de Coinbase interface en wanneer ze besluiten actiever te gaan beleggen, en daarnaast de kennis hebben opgedaan, kunnen ze kiezen voor de Coinbase Pro interface. Met vele extra toepassingen en een groot aanbod aan munten kun je hier als belegger alles vinden wat je nodig hebt om te handelen in crypto.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!