Koers Hang Seng Hong Kong

De Hong Kong Stock Exchange is de effectenbeurs van Hong Kong en is ’s werelds grootste beurs, wanneer je kijkt naar marktkapitalisatie. Met meer dan 2.500 internationale aandelen brengt de HKEX een enorme diversiteit in sectoren en is hierdoor zeer interessant om op te beleggen via in de Hang Seng index. China is een opkomende economie, en het grootste gedeelte van de aandelen komt uit China. Zoals alle andere indices is de NHKEX index gewogen door middel van de marktwaarde van de aandelen. 

Bij aandelen.nl volg je in realtime de Hong Kong Hang Seng koersontwikkeling, zo vindt je in onderstaande tabel de huidige samenstelling van de Hang Seng index met de koersen van vandaag.

Hang Seng Index koers en stand vandaag

Bekijk hieronder de grootste stijgers & dalers en de meest verhandelde Chinese aandelen van vandaag op de Hang Seng Index.

NaamExchangeLaatste slotkoersDatumVerschil vorige slotkoersVolumeOpenHoogsteLaagste

Wat is de HKE?

De HKEX (beurs Hong Kong) is de belangrijkste beursindex in Azië, en de allergrootste van de wereld. De HKEX index bestaat uit meer dan 2500 grootste beursgenoteerde bedrijven in Azië en geeft een heel goed beeld van de voornamelijk Chinese economie.

Wanneer je wilt beleggen in Chinese aandelen is de HKEX een goed startpunt. Beleggen op de HKEX betekend een optimale spreiding en dit kan onnodige risico’s vermijden. Wat meer risico met zich meebrengt, is dat de bedrijven misschien minder bekend zijn dan de AEX index. 

HKEX

De HKEX bestaat uit internationale bedrijven en internationale uit Hongkong met een beursnotering, en heeft daarnaast nog twee aparte Chinese aandelen. Welke erg populair is bij beleggers zijn de zogenoemde H-aandelen. H-aandelen zijn bedrijven welke opereren in China en genoteerd zijn in beurs Hong Kong, en waar buitenlandse beleggers in kunnen handelen. 

Door de grote hoeveelheid hiervan is er de Hang Seng China Enterprises Index (Hang Seng Index (HSI of HK50), apart opgezet met de grootste en belangrijkste H-bedrijven. Deze index is gebaseerd op marktkapitalisatie. Er is een maximaal gewicht van 10% per aandeel en ze vertegenwoordigen ongeveer 60% van de gehele Hong Kong beurs.

Historie

De HKEX is opgericht in 1891 onder de naam Association of Stockbroker in Hong Kong. Deze naam werd in 1914 gewijzigd naar de HKEX (Hong Kong Stock Exchange). 

In 1986 werden alle effectenbeurzen van Hongkong ondergebracht in de organisatie, de Stock Exchange of Hong Kong. 

De HSI index werd geopend op 24 november 1969.

Handelen

Handelen op de HKEX gebeurd in Hong Kong dollars en de aandelen waarin kunnen worden gehandeld zijn enkele van de oudste en meest succesvolle bedrijven van China. 

De openingstijden van de beurs in Hong Kong zijn elke werkdag van 9:30 (14:30 GMT) tot 12:00 (17:00) en van 13:00 (18:00 GMT) tot 15:00 (21:00 GMT).

Aandelen

De HKEX bestaat uit diverse soorten aandelen, goederen en futures. De diverse aandelen welke zijn te vinden in de index zijn allemaal de grootste en meest succesvolle beursgenoteerde bedrijven van China, zoals Tencent Holdings Ltd. 

Beleggen

Je kunt heel makkelijk kiezen om te handelen in aandelen op de HKEX via verschillende brokers. Je kunt kiezen te beleggen in de HKEX op meerdere manieren, eentje daarvan is via aandelen. Er zijn geen Nederlandse aandelen aanwezig in de HKEX, de aandelen komen voornamelijk uit China en Hong Kong.

Ook kun je er voor kiezen om te investeren in trackers, ETF’s. Een ETF volgt de gehele index van de HKEX, een van de makkelijkste manieren om te beleggen. 

Hang Seng futures

Een andere mogelijkheid op de Hang Seng index zijn futures. Futures zijn termijn contracten met een hoger risico. Let er op dat futures beleggingservaring en kennis vereisen.

Chinese aandelen in de spotlight vandaag

Bekijk hieronder de grootste stijgers & dalers en de meest verhandelde Chinese aandelen van vandaag.

Veelgestelde vragen

De Hang Seng Index geeft de 50 grootste aandelen weer op de beurs van Hong Kong.

De HKSE staat voor Hong Kong Stock Exchange.

De HSI staat voor Hang Seng Index.

De beurs Hong Kong opent elke werkdag om 9:30 t/m 12:00 (14:30 t/m 17:00 GMT), en van 13:00 t/m 15:00 (18:00 t/m 21:00 GMT).

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!