Beste aandelen [2024]

Welke aandelen kopen – Wie het meeste wil halen uit zijn geld doet er goed aan om te investeren in aandelen. Maar wat zijn de beste aandelen om nu te kopen? Welke aandelen gaan stijgen en wat zijn veelbelovende aandelen?

In dit artikel lees je wat de beste aandelen van 2024 zijn. Ontdek de top 10 aandelen en de beste Nederlandse aandelen. Daarnaast geven we een inkijkje in de huidige trends, voorspellingen voor de toekomst en tips voor optimaal rendement.

Het actuele beleggingsklimaat van 2024

Om te bepalen wat de beste aandelen zijn om te kopen moeten we naar het actuele beleggingsklimaat kijken. Afgelopen jaar was niet het beste jaar voor beleggers. Door de stijgende voedselprijzen en onverantwoord beleid van Centrale Banken sloten we het jaar niet bepaald positief af. 

Na een lastig beleggingsjaar zijn er nu positieve berichten. De economie lijkt zich langzaam te herstellen en is op weg naar groei. Dat zie je direct terug in de koers/winst-waardering. De grootste tech bedrijven hebben inmiddels een koers/winst-waardering die op is gelopen tot boven 40.   

Magnificent seven:

  • Apple (AAPL)
  • Amazon.com (AMZN)
  • Tesla (TSLA)
  • Meta Platforms (META)
  • Alphabet (GOOGL)
  • Microsoft (MSFT)
  • Nvidia (NVDA)

Koers/winst-waardering uitgelegd: De verhouding tussen de marktprijs van het aandeel en de winst van het bedrijf. Het wordt uitgerekend door de aandelenkoers te delen door de winst per aandeel. Dit is de price-to-earnings-ratio of P/E ratio. Hoe hoger de P/E ratio hoe hoger de verwachtingen. Vanaf 25 is de winstverwachting zeer hoog.

De positieve berichten zorgen dat investeerders meer vertrouwen hebben, maar er zijn ook veel onzekerheden. Het conflict in Oekraïne en het Midden-Oosten zorgt voor instabiliteit. Daarnaast zijn de ogen ook gericht op de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. We gaan wat dieper in op de factoren die het komende jaar een rol zullen spelen en bepalen wat interessante aandelen zijn om te kopen.

Presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten

Het is fascinerend om te zien hoe groot de invloed van één land kan zijn. Het politieke klimaat in de Verenigde Staten heeft wereldwijde impact. Donald Trump richtte zich in zijn eerste termijn op ‘America First’. Dit zorgde voor een verstoring in de wereldwijde handel. 

Biden volgde hetzelfde beleid. Echter is de verwachting dat Trump het in een tweede termijn nog verder zal opvoeren. Mocht dat het geval zijn dan kan dat op de lange termijn voor een verdere verstoring en minder economische groei zorgen. 

De kans dat Donald Trump nogmaals president wordt is reëel. Bij de republikeinen zijn er geen andere kandidaten die meer populariteit genieten. En ondertussen is de populariteit van Joe Biden laag

Het feit dat Donald Trump in een paar staten niet mee mag doen aan de voorverkiezingen kan een herverkiezing nog tegenhouden. In verband met Donald Trumps betrokkenheid bij de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 hebben een aantal staten, zoals Colorado, Trump van het stembiljet gehaald.

Onstabiele geopolitieke situatie 

Het conflict tussen Oekraïne en Rusland zal ook het komende jaar voortduren. Daar is het conflict tussen Israël en de Palestijnen nu ook bijgekomen. Historisch gezien zorgen dit soort conflicten voor een daling in de economische groei. De schatting is dat de economie door het Oekraïne – Rusland conflict 1% tot 1,5% is gekrompen

Het Oekraïne-Rusland conflict zorgde niet alleen voor wereldwijde onrust. Het zorgde ook direct voor problemen in de energiebevoorrading. De gasprijs steeg waardoor het levensonderhoud voor mensen steeg. Dit zorgde direct voor druk op de beurzen. 

Als het gaat om het conflict tussen Israël en Palestina zagen we direct een kelderende beursindex in beide landen. Na de eerste grote inval eindigden de Europese beursindexen 0,5% tot 1% lager. Het mag dus duidelijk zijn dat geopolitieke conflicten de beurzen geen goed doen.

2024 in het kort

Wat belangrijk is om te onthouden voor 2024 is dat we ons niet te veel moeten focussen op kleine hobbels op de weg. Investeerders reageren soms te angstig bij ongunstige ontwikkelingen. Maar in veel gevallen gaat het slechts om tijdelijke dalingen. 

Het is van belang om te kijken naar de langetermijnverwachtingen. Voor 2024 wordt momenteel uitgegaan van een economische groei van 0,9%. Maar kijken we een jaar verder dan zijn de verwachtingen dat we te maken krijgen met een stijging van 1,7%. 

Ondanks dat er nog veel onzeker is over het komende beleggingsjaar geloven we dat bepaalde markten zeker zullen aantrekken. Het is dus zaak om het nieuws en de trends goed in de gaten te halen. De verwachtingen voor de techsector zijn zeer gunstig. Dit kan je helpen om te bepalen welke aandelen je moet kopen.

DeGiro - Beste aandelen app

2,5 miljoen beleggers zijn je al voor gegaan in de afgelopen tien jaar. Deze aandelen app heeft een groot aantal awards gewonnen en is dan ook niet voor niets een van de marktleiders in Nederland. Je kunt wereldwijd aandelen kopen en verkopen van 50 beurzen in 30 landen. En dat tegen zeer lage handelstarieven.

BUX Zero - Beste trading app voor Nederland

Dit beleggingsfonds is gericht op een zo hoog mogelijk rendement door middel van een focus op bedrijven die in de VS gevestigd hebben. Het fonds heeft veel interesse bij Shopify, maar ook Apple, Netflix en Moderna zijn grote aandelen waar ze veel interesse in hebben.

Top 10 beste aandelen van 2024

Dan nu over naar het belangrijkste onderdeel van dit artikel, in welke aandelen beleggen is het beste? We hebben een overzicht gemaakt van de top aandelen van 2024 Dit zijn veelbelovende aandelen, aandelen die vrijwel zeker gaan stijgen. Dit zijn de beste aandelen van 2024.

Amazon Hoofdkantoor

Amazon – AMZN

Amazon is onder leiding van Jeff Bezos uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven ter wereld. Het begon ooit met een online winkel, maar Amazon is uitgegroeid tot een echte techreus. Zo richten ze zich op e-commerce, cloud computing en Amazon Web Services. 

Wil je weten welke aandelen je nu moet kopen, Amazon hoort zeker op het lijstje. Vorig jaar begon de koers op 90 USD en het jaar werd afgesloten op 151 USD. De verwachting is dat AMZN dit jaar kan stijgen tot 181 USD. Maar dat is slechts het begin. Over 7 jaar verwacht men een verdubbeling van de huidige prijs.

Airbnb – ABNB

Airbnb is een platform voor het huren en verhuren van accommodaties voor de korte termijn. Er is de laatste tijd heel wat over te doen geweest. Sommige landen en steden proberen het aan banden te leggen om illegale verhuur tegen te gaan. Zo is het in de binnenstad van Amsterdam verboden om accommodaties via Airbnb aan te bieden. Desondanks lijkt men op de beurs volle vertrouwen te hebben in Airbnb. 

Airbnb heeft de markt veroverd en dat zorgt ervoor dat investeerders positief zijn. Vorig jaar steeg de waarde van het aandeel met maar liefst 57%. De verwachting is dat deze stijgende lijn het komende jaar nog verder zal doorzetten. Airbnb is daarmee een van de meest veelbelovende aandelen van dit moment.

Microsoft – MSFT

Microsoft is een techbedrijf dat verantwoordelijk is voor de productie van computersystemen zoals Windows en Microsoft Office. Na Apple is het de grootste in zijn soort. Microsoft heeft ook een cloud computing tak die na die van Amazon de grootste is met 22% marktaandeel.

Microsoft zal de komende jaren steeds meer inzetten op AI. Ze hebben in OpenAI geïnvesteerd en zullen volgend jaar met AI gestuurde Windows komen. Tal van beleggers willen meeliften op de populariteit van AI en zien dit als een goede kans om te investeren. Zie je de toekomst van AI rooskleurig in dan zijn dit de beste aandelen om te kopen. 

Visa – V

Visa is na Mastercard in Nederland een van de meest gebruikte creditcards. Ze verdienen hun geld met de transactiekosten op betalingen. Hoe meer transacties gemaakt worden des te hoger de winst van het bedrijf. 

Analisten schatten de kans op stijging van de koers hoog in. Geschat wordt dat de koersprijs aan het einde van het jaar tussen 240 USD en 300 USD ligt. De koers ligt op het moment van schrijven op 260 USD. Het kan dus zowel positief als negatief uitpakken voor Visa.

Alphabet – GOOGL

De naam Alphabet is niet bij iedereen bekend, maar de naam Google zegt je vast meer. Dit bedrijf is al jaren aan het groeien en zal dat naar alle verwachting ook dit jaar weer doen. Op het moment van schrijven stond de koers op 140 USD. De verwachting is dat de prijs van GOOGL halverwege het jaar op 154 USD ligt en aan het einde van het jaar op 156 USD. Dat is een prijsstijging van 9%. 

Dat is een redelijke stijging, maar we raden Alphabet vooral aan voor investeringen op de lange termijn. De verwachting is namelijk dat de koers van GOOGL in 2030 uit kan kopen op 287 USD. Vijf jaar later zal de koers mogelijk uitkomen op 362 USD. Dat is maar liefst 154% meer dan de prijs van vandaag. Het is dan ook een van de beste aandelen van dit moment om te kopen. 

Nvidia – NVDA

Wie zich niet dagelijks bezighoudt met computers weet misschien niet wat Nvidia doet. Het is een van de belangrijkste producenten van computerhardware. De videokaarten van Nvidia worden door velen gezien als de beste die er zijn. Daarnaast produceren ze ook chips voor processors en moederborden. 

Wil je weten welke aandelen je nu moet kopen dan komt NVDA direct boven. De verwachtingen voor deze aandelen zijn uitmuntend. Momenteel staat de koers op 530 USD. De verwachting is dat de prijs over een half jaar al op is gelopen tot 607 USD. En aan het eind van het jaar tot 653 USD. Dat is een stijging van maar liefst 23%. NVDA is een zeer goede investering voor op de lange termijn.

Meta Platforms – META

Meta Platforms is het bedrijf achter Facebook. Het bedrijf heeft een topjaar achter de rug. Ze sloten als een van de best presterende bedrijven op de beurs af. Het feit dat Meta Platforms heeft aangekondigd om volgend jaar verder te focussen op AI zal voor veel interesse bij investeerders zorgen. 

De koers is op dit moment 357 USD. De verwachting is dat de koers in het komende jaar op kan lopen tot 374 USD. Ook in de jaren erna zal de koers naar verwachting stijgen. Het gaat hierbij niet om een explosieve stijging, maar op de lange termijn kan dit aandeel aardig wat rendement opleveren. 

Booking Holding – BKNG

Booking Holding is bij velen beter bekend als Booking.com het bedrijf waar je online hotels kunt boeken. De afgelopen tijd heeft de consument weer meer vertrouwen gekregen om geld te investeren in vakanties. Dat zie je direct terug aan de winst en dus ook de koers van BKNG. 

Ook dit bedrijf richt zich al een tijdje op AI. De bedoeling is dat AI klanten kan gaan helpen bij het vinden van complete reizen. Dit zal ervoor zorgen dat men meer omzet maakt met minder kosten. Dit zijn zeker goede aandelen om te kopen.

Tesla – TSLA

Tesla heeft een aantal jaren geleden de markt van duurzaam transport overgenomen. Onder leiding van Elon Musk wist dit bedrijf binnen no-time uit te groeien tot een succesvolle onderneming. Ze richten zich hierbij onder andere op auto´s, maar het gaat veel verder. Zo hebben ze ook powerpacks en powerwalls ontwikkeld waarmee zowel bedrijven als huishoudens voorzien kunnen worden van duurzame energie.

Duurzame energie is een hot-item en biedt daardoor zeer veel groeipotentie. Tesla gaat daarin niet mee met de stroom, maar komt zelf continu met nieuwe spraakmakende innovaties. Tesla is dan ook niet voor niets een van de beste aandelen om nu te kopen.

PayPal – PYPL

Steeds meer mensen doen online betalingen. Wie niet alleen binnen Nederland wil betalen, maar ook daarbuiten kan gebruikmaken van een e-wallet. PayPal is een van de grootste e-wallets van dit moment. Niet alleen hebben ze een wereldwijd platform, ze zijn ook stappen aan het nemen om crypto te integreren. 

Als het goed is kun je binnenkort ook met crypto via PayPal betalen. Afgezien van het feit dat er een steeds grotere vraag is naar de mogelijkheid om te betalen met crypto is online betalen sowieso steeds belangrijker. PayPal speelt hier goed op in. Onder andere door slimme overnames van bijvoorbeeld Venmo en Honey. PYPL zijn dan ook zeker goede aandelen om te kopen. 

DeGiro - Beste aandelen app

2,5 miljoen beleggers zijn je al voor gegaan in de afgelopen tien jaar. Deze aandelen app heeft een groot aantal awards gewonnen en is dan ook niet voor niets een van de marktleiders in Nederland. Je kunt wereldwijd aandelen kopen en verkopen van 50 beurzen in 30 landen. En dat tegen zeer lage handelstarieven.

BUX Zero - Beste trading app voor Nederland

Dit beleggingsfonds is gericht op een zo hoog mogelijk rendement door middel van een focus op bedrijven die in de VS gevestigd hebben. Het fonds heeft veel interesse bij Shopify, maar ook Apple, Netflix en Moderna zijn grote aandelen waar ze veel interesse in hebben.

Beste Nederlandse aandelen van 2024

Wil je liever investeren in aandelen van Hollandse bodem dan kan dat natuurlijk. Een groot aantal Nederlandse bedrijven staan genoteerd op de Euronext Amsterdam. Ze zijn opgenomen in de AEX, AMX of AScX beursindex. Maar wat zijn goede Nederlandse aandelen om te kopen? Hier vind je een overzicht van de beste Nederlandse aandelen van dit moment.

Heineken aandelen kopen

Heineken – HEIA

Heineken is een van de bekendste bierbrouwers van de wereld. Iets wat ze de komend jaren naar alle waarschijnlijkheid zullen blijven. Als je kijkt naar de koers en de prestaties van afgelopen jaar vraag je je misschien af wat Heineken op dit lijstje doet. 

Heineken heeft afgelopen jaar minder bier gebrouwen dan in het jaar ervoor. Maar dat moet afgezet worden tegen de andere bierbrouwers, die hebben namelijk nog slechter gepresteerd. De verwachting is dat de koers de komende tijd weer zal stijgen. Het kopen van het aandeel Heineken is dankzij de lage koers zeer gunstig. Een mooi moment om in te stappen en mee te liften op het succes van Heineken.

Unilever – ULVR

Unilever is een bedrijf dat zich wereldwijd richt op de productie en verkoop van een groot aantal producten. Van shampoos tot ijsjes en alles ertussenin. De cijfers vielen vorig jaar een beetje tegen, maar met behulp van de nieuwe CEO, Hein Schumacher kan daar verandering in komen. Hij voert een goede strategie die binnenkort naar alle verwachtingen zijn vruchten af zal werpen. 

We moeten er ook rekening mee houden dat veel beleggers in onzekere tijden kiezen voor bedrijven zoals Unilever. Er is altijd vraag naar voedsel en persoonlijke verzorgingsproducten. Unilever is dan ook een van de beste aandelen voor beleggers die niet te veel risico willen lopen.

ASR Nederland – ASRNL

ASR Nederland is een Nederlandse verzekeraar. Afgelopen jaar kwam het bedrijf niet positief in het nieuws. Ze werden beschuldigd van woekerpolissen. Dat ging niet alleen om polissen van ASR, maar ook van het net overgenomen bedrijf Aegon. ASR heeft besloten om 300 miljoen euro uit te trekken voor de procedures. Dat is minder dan eerder verwacht. 

Dat is ondanks het negatieve aspect toch iets positiefs. Daarnaast heeft het bedrijf aangekondigd dat ze door de samenvoeging met Aegon flink veel kosten kunnen besparen. Eerder werd uitgegaan van 185 miljoen euro, nu van 215 miljoen euro. Een goede reden om te overwegen ASRNL aan te schaffen. 

ASML Holding – ASML

ASML is al tijden de marktleider op het gebied van machines om microchips te maken. Die positie zullen ze ook de komende jaren blijven houden. Het bedrijf investeert continu in nieuwe technologische ontwikkelingen wat vertrouwen wekt bij beleggers. Dat zorgt ervoor dat investeren in ASML een goede investering is op de lange termijn. 

Aantrekkelijk aan deze aandelen is het feit dat jaarlijks dividend wordt uitgekeerd. Dat kan oplopen tot 6 euro per aandeel. ASML staat zowel op de AEX als Nasdaq genoteerd.

Vopak – VPK

Koninklijke Vopak N.V. is een bedrijf dat zich specialiseert in de opslag en overslag in tanks. Het gaat hierbij om chemische middelen, gas en olie. Het afgelopen jaar maakte Vopak meer winst dan verwacht. Dat heeft onder andere te maken met de grote vraag naar opslag.

Maar het heeft ook te maken met het feit dat Vopak volop inzet op de energietransitie. Ze zijn zich er goed van bewust dat de opslag van olie en gas in de komende jaren zal teruglopen. Daarom zijn ze hun bestaande opslagfaciliteiten aan het ombouwen om mee te gaan met de veranderende vraag.

Beleggingstrends: welke aandelen kopen?

Wat de beste aandelen van 2024 zijn is ook afhankelijk van de trends. Er zijn een aantal sectoren die volop in de aandacht staan en veel kansen zullen krijgen tot groei. Twee van de belangrijkste trends zijn kunstmatige intelligentie en duurzame energie. Maar er zijn nog meer trends die we in de gaten moeten houden. We zetten ze hier op een rijtje. 

Duurzaam beleggen

Kunstmatige intelligentie of AI is er al een tijdje. De consument is nog steeds sceptisch terwijl ondertussen heel veel taken al overgenomen zijn door AI. Beleggers zien de potentie van AI en weten ondertussen dat het geen eendagsvlieg was. AI zal een steeds grotere grip krijgen op ons bestaan en dat trekt ook beleggers aan. Het is overigens wel belangrijk om in de gaten te houden dat AI niet te veel geprezen wordt. De populariteit op de beleggingsmarkt kan ervoor zorgen dat het overhyped wordt. 

Het is ook van belang om rekening te houden met de gevolgen op de arbeidsmarkt. AI heeft al voor flinke verschuivingen in de arbeidsmarkt gezorgd. Bepaalde taken worden overgenomen door AI. Maar er zijn wel weer mensen nodig om AI aan te sturen en te controleren. De vraag is of dit op den duur voor baanverlies kan zorgen.

Kunstmatige intelligentie

Er zijn nog steeds mensen die ontkennen dat er sprake is van klimaatverandering. Dat terwijl duidelijk is dat het weer steeds extremer wordt en de effecten van klimaatverandering duidelijk zichtbaar zijn. Steeds meer bedrijven richten zich op hernieuwbare energie zoals zonne-energie en wind-energie. Daarnaast is CO2-opslag en CO2-compensatie een hot-topic. 

In Nederland zien we daarnaast een flinke groei in het marktaandeel van bedrijven die zich inzetten op de energietransitie. Het aanleggen van windparken, en parken met zonnepanelen is uitgegroeid tot een zeer grote industrie.

Exchange Traded Fund (ETF) 

We zien al een tijdje een opmars als het gaat om ETFs. In plaats van het kopen van een aandeel zet je met een ETF in op de waarde van verschillende producten. De ETF volgt bijvoorbeeld de waarde van grondstoffen, obligaties of een index. Daarbij is een combinatie ook mogelijk. 

ETFs zijn momenteel zeer populair omdat het zeer flexibel is, maar ook goedkoop. Daarnaast zorgt het automatisch voor een diversificatie van je portfolio. Ook als je nog niet zo ervaren bent heb je baat bij de aanschaf van ETFs. Ze zijn samengesteld door professionals die kiezen voor producten die het hoogst mogelijke rendement behalen.

Bitcoin ETF

Bitcoin heeft toestemming gevraagd voor een ETF. Mocht de toestemming er komen dan is dat een besluit dat revolutionair is. Het slaat de brug tussen crypto en traditioneel beleggen. Investeerders die tot op heden het niet aan durfden om in Bitcoin of andere crypto te beleggen, kunnen toch een graantje meepikken. De Bitcoin ETF volgt de koers van Bitcoin, maar je kunt de ETF gewoon kopen bij je vertrouwde broker in plaats van via de blockchain. 

Waar op letten bij het kopen van aandelen

Op deze lijst met beste aandelen om nu te kopen staan de beste aandelen op dit moment. Omdat de koersen continu veranderen is het belangrijk om altijd zelf onderzoek te doen. De beste aandelen van vandaag zijn niet altijd de beste opties voor morgen. Hierbij een overzicht van de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het kopen van aandelen.

Analyseer het bedrijf

Goede aandelen om te kopen zijn die van gezonde bedrijven. Analyseer het bedrijf achter de aandelen die je wil kopen. Let daarbij op omzetgroei en financiële stabiliteit. Om dit te achterhalen is het van belang om in de historie van het bedrijf te kijken. Kijk onder andere naar de omzet en winst die men in de afgelopen jaren heeft gemaakt. Hoe hoger de winst en omzet, des te beter het perspectief voor de toekomst.

Een ander punt om rekening mee te houden is het management van het bedrijf. Een nieuwe CEO die bekend staat om uitmuntend leiderschap en visie kan er eigenhandig voor zorgen dat de koersen stijgen. 

Analyseer de sector 

Om te bepalen welke aandelen je moet kopen is het ook van belang om de sector te analyseren. Een bedrijf kan nog zo goede vooruitzichten hebben, als het slecht gaat met de sector kan dat gevolgen hebben voor de aandelenkoersen. 

Er is een kans dat de economie komend jaar minder groeit dan verwacht. Dat is onder andere afhankelijk van de geopolitiek. Historisch gezien zijn er een aantal sectoren die hier niet zo door beïnvloed worden. Denk hierbij aan bedrijven die etenswaren, dranken en huishoudelijke producten produceren en verkopen. Je kunt ook in tijden van recessie redelijk veilig in deze aandelen investeren.

Bedrijven die ook weinig negatieve impact ondervinden van een recessie zijn bedrijven die handelen in luxe producten en energiebedrijven. Vermogende mensen hebben in veel gevallen weinig last van een slechte economie. Ze zullen dan ook gewoon luxe producten blijven kopen. Uiteraard zal er altijd vraag zijn naar energie.

Kies voor bedrijven met concurrentievoordeel

Sommige bedrijven hebben een streepje voor op hun concurrentie. Iets wat ze uniek maakt waardoor de aandelenkoers van het bedrijf vaak hoger is. Denk hierbij aan bedrijven met een zeer bekend merkt zoals Coca-Cola en Apple. 

Denk ook aan bedrijven die bepaalde patenten of octrooien bezitten die noodzakelijk zijn voor de markt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ASML. Zonder de microchipmachines van dit bedrijf kunnen veel techbedrijven niet produceren. 

Tot slot hebben bedrijven met lagere kosten een groot voordeel op hun wat duurdere concurrenten. Zo kunnen bedrijven uit Azië vaak lagere prijzen rekenen dan Europese of Amerikaanse bedrijven. 

Succesvol beleggen strategieën en beste aandelen tips 2024

Weten wat de beste aandelen van 2024 zijn is slechts het begin. Welke aandelen je moet kopen vandaag zegt nog niet zo veel over goede aandelen in de toekomst. Daarom is het van belang om jezelf een aantal belangrijke strategieën eigen te maken en een paar aandelen tips voor 2024. Die kunnen je helpen om goed rendement te behalen en te bepalen waarin je moet beleggen. 

Diversificatie

Het is aan te raden om meerdere goede aandelen te kopen. Zet niet in op één specifiek aandeel. Ook al ziet het er nog zo gunstig uit, er is altijd een kans dat je investering geen vruchten afwerpt. Diversificatie van je aandelenportefeuille kan dit voorkomen. 

Als we het hebben over diversificatie dan hebben we het onder andere over investeren in verschillende bedrijven, maar ook verschillende sectoren. Kies daarbij niet alleen in stijgende aandelen, maar ook in obligaties en andere beleggingsproducten zoals fondsen.

Zet in op aandelen met hoog dividend 

Beleg in aandelen met een hoog dividend. Sommige bedrijven keren hun aandeelhouders een groot deel van de winst uit. Dit kan zorgen voor leuke extra inkomsten. Het fijne hieraan is bovendien dat het je ook nog geld oplevert tijdens een economische recessie. Shell, Roche, Intertrust en Bayer zijn bedrijven die een hoog dividend uitgeeft. 

Zet in op de lange termijn

Ondanks dat de koersen van aandelen snel kunnen wijzigen, is het niet verstandig om voor de korte termijn te investeren. Als je met een beperkt budget investeert, zal investeren op de korte termijn je alleen maar geld kosten. De transactiekosten zijn veel te hoog om deze manier van investeren rendabel te maken. 

Wat je dus wel moet doen is investeren op de lange termijn. Bepaal voor jezelf het bedrag dat je in wil zetten en hoe lang je het maximaal wil missen. Kijk daarbij ook naar het doel waarmee je belegt. Spaar je voor je pensioen dan kun je het geld langer missen dan wanneer je een wereldreis wil maken. Houdt bij het kiezen van de aandelen die je wil kopen ook rekening met dit doel. Ga niet te veel af op vluchtige trends, maar op de lange termijn voorspelling.

Overweeg de optie om fondsen te kopen

Als nieuwe belegger is het moeilijk om te bepalen welke aandelen gaan stijgen. Uiteraard kun je onze top 10 aandelen aanhouden, maar heb je wat meer ondersteuning nodig dan kun je ook kiezen voor fondsen. 

Een fonds is als het ware een pakket van verschillende beleggingsproducten. Denk daarbij aan aandelen, obligaties en andere effecten. Deze fondsen worden samengesteld door experts in de financiële sector. Dit zorgt ervoor dat het een minder risicovol product is. Bovendien zorgt het voor een diversificatie van je portfolio.

1. DeGiro - Beste aandelen app

2,5 miljoen beleggers zijn je al voor gegaan in de afgelopen tien jaar. Deze aandelen app heeft een groot aantal awards gewonnen en is dan ook niet voor niets een van de marktleiders in Nederland. Je kunt wereldwijd aandelen kopen en verkopen van 50 beurzen in 30 landen. En dat tegen zeer lage handelstarieven.

3. BUX Zero - Beste trading app voor Nederland

Dit beleggingsfonds is gericht op een zo hoog mogelijk rendement door middel van een focus op bedrijven die in de VS gevestigd hebben. Het fonds heeft veel interesse bij Shopify, maar ook Apple, Netflix en Moderna zijn grote aandelen waar ze veel interesse in hebben.

Conclusie: Top aandelen 2024

Je weet nu wat de beste aandelen van 2024 zijn. Maar daar moeten we wel een notitie bij plaatsen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat de koers van aandelen sterk kan schommelen. Ook al ziet het er nu goed uit voor een bepaald bedrijf, dat kan zomaar veranderen. 

Een van onze belangrijkste tips is dan ook om te zorgen voor diversificatie. Spreid je investeringen over verschillende aandelen, fondsen of obligaties. Dit zorgt voor risicospreiding terwijl je toch rendement kunt behalen. 

Daarnaast raden we aan om altijd zelf onderzoek te doen. Analyseer het bedrijf waar je interesse in hebt. Lees je in, volg het nieuws en maak jezelf eigen met de materie. Tot slot willen we je op het hart drukken dat stijgende aandelen ook zomaar een tijdje kunnen dalen. Maak je niet te veel zorgen over kleine schommelingen, maar focus je op de lange termijn.  

FAQ over de beste aandelen van 2024

De top 10 aandelen bestaat uit de magnificent seven. De zeven tech-bedrijven waar we volgens de voorspellingen nog veel van kunnen verwachten. Het zijn deze bedrijven Apple (AAPL), Amazon.com (AMZN), Tesla (TSLA), Meta Platforms (META), Alphabet (GOOGL), Microsoft (MSFT), Nvidia (NVDA). De drie overige bedrijven in de top aandelen [2024] zijn, Airbnb  (ABNB), Booking Holding (BKNG) en Visa (V).

Nederland heeft een groot aantal interessante aandelen die naar verwachting in de komende periode zullen stijgen. Voorbeelden hiervan zijn ASR, Heineken, ASML, Unilever en Vopak.

Een aantal veelbelovende aandelen zijn onder andere American Express (AXP), Disney (DIS), IBM Corp. (IBM) en Ralph Lauren Corp. (RL). Dit zijn aandelen die niet in ons lijstje van beste aandelen stonden, maar zeker niet vergeten mogen worden. Het zijn veelbelovende aandelen. 

Wil je weten welke aandelen je moet kopen kijk dan naar de lijst met beste aandelen om nu te kopen en de lijst met beste Nederlandse aandelen. Een belangrijke aandelen tip voor 2024 is om je risico te spreiden. Kies uit verschillende aandelen in verschillende sectoren om je portfolio compleet te maken. 

Disclaimer: De website biedt geen financiële producten aan en geen financieel advies. In enkele gevallen werkt Aandelen.nl samen met affiliate-partners waar het een vergoeding voor krijgt. Voor vragen en opmerkingen, neem contact met ons op.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!