Beleggen in CFD’s

CFD’s kunnen worden toegepast op een breed scala instrumenten. 

 • Indices
 • Aandelen
 • Forex
 • Grondstoffen
 • Cryptocurrencies

CFD Brokers

Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste broker voor CFD’s?

 1. Het allereerste waar je op zult moeten letten is of de broker een geldige licentie heeft en gereguleerd wordt. Met de juiste licentie weet je zeker dat een broker betrouwbaar is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een AFM licentie. 
 2. Om te handelen in CFD’s zul je als belegger meer analyses moeten kunnen doen, hiervoor heb je een platform nodig met diepgaande grafieken. Alle brokers die wij vermelden hebben een platform met vele mogelijkheden die het handelen zo makkelijk mogelijk maken voor de belegger.
 3. Optie voor een demo account. Wanneer je start met beleggen is het verstandig om eerst te oefenen voordat je echt geld gaat inleggen.

Bij aandelen.nl hebben wij voor de belegger de beste 3 brokers op. Wanneer je online gaat beleggen kom je al snel de term CFD’s tegen. Een beleggingsinstrument wat meerdere risico’s met zich meebrengt, maar ook een hogere kans op rendement.   

CFD staat voor Contract For Difference, een beleggingsinstrument waarbij je in contracten handelt met een broker. Om succes te hebben met CFD’s zul je enige kennis moeten bezitten, en ook de juiste broker kiezen. 

Wat is een CFD

Het handelen in CFD’s houd in dat je de online broker opdracht geeft om een product te (ver)kopen, zonder dat je het in je bezit hebt. 

Klinkt ingewikkeld? 

Dat is het toch niet. Wat er gebeurt is dat je met CFD’s speculeert over de toekomstige prijsontwikkeling van een product. Verwacht je dat een product waarde zal stijgen, dan koop je een contract op een long positie en wanneer je verwacht dat de waarde zal dalen dan kies je een short positie en verkoop je het contract. 

Het verschil tussen de koop en verkoopprijs wordt ook wel de spread genoemd. 

Omdat je op geen enkel moment eigenaar wordt van het product blijven de kosten laag. Dit is dan ook een van de redenen waarom zoveel beleggers gebruik maken van CFD’s. Het is namelijk makkelijk toegankelijk voor elk type belegger.

Kenmerken van CFD producten

 • Mogelijkheid tot long en short trading
 • Hefboom optie, dit geeft een belegger een optie tot een grotere belegging dan het geld in de bank. 
 • Marge; dit is een garantie van de belegger dat er genoeg geld is. Een Marge call houd in dat de broker de belegger vraagt om de rekening aan te vullen.
 • Hedging; dit wordt vaak toegepast wanneer de belegger een kortdurende waarde vermindering verwacht op een aandeel in zijn portefeuille. 
 • Geen tijdslimiet. 

en rij gezet gebaseerd op onze jarenlange ervaringen in online handelen in CFD’s.

Beste Brokers voor CFD’s

#1 Etoro

etoro CFD beleggen
Meer informatie over eToro

eToro is voor ons de nummer 1 broker wanneer het aankomt op beleggen in CFD’s. Bij eToro kun je namelijk gebruik maken van de copytrading functie, wat inhoud dat je beleggingen van ervaren handelaren kunt kopiëren. Hierdoor is de kans op succes groter, en kun je als belegger ook veel leren. Ook vindt je bij eToro een uitgebreide kenniscentrum, waar je als belegger veel kennis op kunt doen omtrent het handelen in CFD’s, en meer producten.

eToro biedt meer dan 2000 producten aan, waaronder op de beurs verhandelde aandelen, indices, CFDs en populaire cryptocurrencies. Handelen gaat veilig en makkelijk via de mobiele app of de webapplicatie. Het handelen in CFD’s gaat net zo makkelijk via de mobiele telefoon als via de desktop.

Wanneer je een startende belegger bent kun je gebruik maken van een demo account met een virtueel bedrag van 100.000 euro. Dit is een perfecte mogelijkheid om meer te leren over beleggen, te experimenteren, en een virtuele portfolio op te bouwen. 

eToro wordt gereguleerd door het Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) binnen Europa en door de Financial Conduct Authority (FCA) en ASIC, wat een veilige en betrouwbare handelsplatform garandeert.

De kosten zijn laag. Wel betaal je voor spreads, wat verschillend is per instrument. Dit kun je terug vinden op de website, eToro is transparant over zijn kosten.

Voordelen eToro

 • eToro is een gereguleerde broker met miljoenen gebruikers wereldwijd
 • Handel in valuta, grondstoffen, aandelen, indices en meer in één portefeuille
 • Profiteer van spreads vanaf 1 pip voor EUR/USD en USD/JPY
 • Geavanceerde risicobeheerfuncties,
 • Hefboom bescherming van maximaal 1:30 
 • Demo account optie
 • CopyTrader™ functie
 • Klantenservice, 24 uur per dag, van maandag t/m vrijdag

 

eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van uw beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal is in risico.

#2 Plus500

Plus500 CFD beleggen
Meer informatie over Plus500

Plus500 is een echte CFD broker waar je in CFD’s kunt beleggen op meer dan 2000 verschillende soorten aandelen, valuta, crypto’s, grondstoffen, indexen, ETF’s en opties. Met duizenden verschillende opties om in te beleggen is Plus500 een van de grootste CFD brokers ter wereld.

Al jarenlang is Plus500 een voorloper met een uitgebreide handels platform vol met kenmerken om het handelen zo succesvol mogelijk te maken, en de belegger te beschermen van verliezen door middel van functies zoals stop loss.

Plus500 wordt gereguleerd door het Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) binnen Europa, en is beursgenoteerd. Dit garandeert dat deze onder streng toezicht staan.

Voor de startende belegger kan het platform uitdagend overkomen, met de vele functies en diepgaande analyses. Door eerst gebruik te maken van een demo account kan deze hier de nodige kennis van krijgen en succesvol starten met beleggen. Ook hebben ze een mobile app, waar je alle functies terugvindt van de webapplicatie. Zo kun je ongestoord jouw portefeuille in de gaten houden, waar je jezelf ook bevindt.

Voordelen Plus500

 • Kleine spreads
 • Geen kosten commissies
 • Meerdere licenties en reguleringen
 • Beursgenoteerd
 • Gebruiksvriendelijk

#3 Lynx

Lynx CFD beleggen
Meer informatie over LYNX

Lynx is een platform voor de ervaren belegger. Zo hebben ze een minimum storting van 3000 euro wanneer je wenst te handelen in alle wereldwijde opties, futures, en Amerikaanse aandelen. Ook moet je minimaal 2 jaar beleggingservaring hebben wanneer je in complexe producten wenst te handelen.

Lynx biedt CFD’s aan op indices en aandelen, wat zorgt voor minder keuze dan bijvoorbeeld eToro

Bij Lynx wordt er heel veel aandacht geschonken aan de educatie van een belegger, en om alles aan te kunnen bieden zodat deze rendementen behaalt. CFD’s brengen een hoog risico met zich mee, en Lynx lijkt er alles aan te doen om dit naar beneden te willen halen.

Voordelen Lynx

 • Lage en transparante kosten
 • Geen spread markups
 • Lage financieringskosten
 • uitgebreid handelsplatform & tools
 • Gratis kennisplatform

Let Op!

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!