Pfizer aandelen koers

Het aandeel Pfizer staat onder ticker PFE genoteerd op de New York Stock Exchange Inc (NYS). Is dit het juiste moment om te investeren in Pfizer? Wat wordt er verwacht van de Pfizer koers?

Aandelen.nl geeft jou de juiste data om deze keuze te kunnen maken. Op deze pagina hebben wij het volgende verzamelt over het aandeel Pfizer:

  • Actuele koers Pfizer
  • Aandeel koershistorie
  • Koersdoel & koersverwachting
  • Achtergrond informatie Pfizer
  • Laatste Pfizer nieuws
Start met beleggen

Het Pfizer aandeel kopen? Start bij deze broker met beleggen.

Open account bij broker

Pfizer koers verwachting

Het is lastig om een betrouwbare koers verwachting voor het Pfizer aandeel uit te spreken. Bij Aandelen.nl mogen wij geen financieel advies geven. Daarom helpen we je liever om zelf een inschatting te maken van de koers verwachting van het Pfizer aandeel. Zo kun je met een goede onderbouwing kiezen om Pfizer aandelen te kopen.

Om een betrouwbare koers verwachting van het aandeel Pfizer te formuleren, is een goede kennis van het huidige economische landschap en ontwikkelingen in de wereld in combinatie met de organisatie belangrijk. In sommige situaties zal een bedrijf als Pfizer namelijk voordeel hebben en dus een positieve koers gaan inzetten, terwijl dit in andere situaties en omstandigheden minder voor de hand ligt. Uiteraard wil je Pfizer aandelen kopen op een moment dat je verwacht dat de aandelen meer waard gaan worden de komende tijd.

Het is dan ook belangrijk om niet alleen veel te weten over het bedrijf zelf en de sector waarin het actief is, maar ook het financiële landschap in het algemeen. Deze wisselwerking zorgt er uiteindelijk voor dat je een goede inschatting kan maken van de verwachting die je mag hebben bij de Pfizer koers.

Overweeg je te investeren in Pfizer aandelen, maar heb je dit nog niet gedaan, dan kan je beginnen met een fictieve testfase. Probeer de koersverwachting van het Pfizer aandeel te formuleren voor de komende drie maanden en investeer fictief bijvoorbeeld duizend euro. Kijk vervolgens drie maanden later hoe de koers staat ten opzichte van de verwachting die je zelf hebt geformuleerd. Zijn er geen grote onvoorziene gebeurtenissen geweest, dan heb je nu een goed idee of je de markt van Pfizer voldoende kent.

Pfizer koers verwachting 2024

In een jaar tijd kan er veel gebeuren met een aandelen koers. Daarom kan een Pfizer koers verwachting 2024 goed van pas komen. De verwachting kan een goede richtlijn zijn of het verstandig is om een aandeel te kopen of niet. Vooral de verwachting van een expert kun je goed vertrouwen. Wij geven geen financieel advies. 

Het veranderen van de koers heeft met veel factoren te maken. Bij de Pfizer koers verwachting 2024 wordt er naar verschillende factoren gekeken. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken hoe Pfizer in het nieuws is gekomen. Voor de experts biedt dit een bron voor de voorspelling. 

Een verwachting 2024 is beter op te stellen dan een verwachting voor een langere periode. Dit komt omdat je voor een kortere periode meer informatie kan vinden en de verwachting dus accurater opgesteld kan worden. In de meeste gevallen zijn verwachtingen voor een kortere periode het beste te vertrouwen.

Pfizer koers verwachting 2025

Veel experts kiezen er ook voor om een verwachting voor een langere tijd op te stellen. Zo kan er makkelijk een Pfizer koers verwachting 2025 opgesteld worden. Hierbij worden er wel naar ruimere factoren geworden. Dit maakt een verwachting voor deze langere periode ook iets minder betrouwbaar. 

Als je de kans hebt, kun je een investering het beste afleiden van een verwachting voor een korte periode. De verwachting voor een langere periode is wel te gebruiken, maar als aanvulling voor de andere. 

Bij een Pfizer koers verwachting 2025 wordt er juist veel gekeken naar de toekomst die een bedrijf voor ogen heeft. Hierbij moet je denken aan factoren, zoals doelen die een bedrijf stelt of de plannen die een bedrijf maakt. Ondanks dat een verwachting voor 2025 best betrouwbaar kan zijn, is het verstandig om eerst naar de meest recente optie te kijken.

Huidige Pfizer koers

Over het bedrijf

Pfizer is actief in Pharmaceutical Preparation Manufacturing en Manufacturing. Op dit moment (februari 2024) is Albert Bourla de CEO van het bedrijf.  Pfizer is gevestigd in Verenigde Staten aan 235 E 42nd St, 10017-5703, te New York. Er werken   medewerkers bij het bedrijf wereldwijd.

Koersdoel Pfizer

Het koersdoel van Pfizer hangt af van de huidige ontwikkelingen rond het bedrijf. We hebben bij Aandelen.nl op dit moment geen eigen koersdoel opgesteld voor Pfizer aandeel in de afgelopen tijd en de ontwikkelingen op de markt van Pfizer en de economische markt in zijn geheel. Het koersdoel van Pfizer hangt hier sterk mee samen bij de experts. 

Een koersdoel kan een handige indicator zijn voor het kopen van Pfizer aandelen. Het koersdoel kan aangeven wat je in de toekomst kan verwachten van aandelen. Dit doel wordt opgesteld voor een bepaalde periode van tijd. 

Wij hebben nog geen eigen koersdoel opgesteld, omdat we geen financieel advies willen geven. Gelukkig zijn er verschillende experts te vinden waar je wel een koersdoel kan vinden. Vanuit een koersdoel kun je zelf bepalen of het een goed idee is om een investering te doen of niet.

Pfizer koersdoel 2025-2030

Een koersdoel dat vaak opgesteld wordt, is voor een langere periode van tijd. Zo is het Pfizer koersdoel 2025-2030 een verwachting die regelmatig opgesteld wordt door experts. Vanuit hier kun je zelf kijken wat er verwacht wordt van de komende jaren. Een koersdoel wordt meestal voor een langere tijd opgesteld, zodat je kunt zien wat er precies verwacht wordt. 

De meeste grote instanties, zoals de banken in Nederland stellen een koersdoel op voor verschillende aandelen. Vanuit deze koersdoelen kun je kijken of het je waard lijkt om een bepaald aandeel te halen. Wij geven geen financieel advies, daarom maken we ook geen koersdoelen.

Koerscijfers en statistieken PFE stock

Wat is Pfizer?

Pfizer, Inc. is een van de grootste farmaceutische bedrijven van de wereld. De Amerikaanse multinational ontwikkeld en produceert medicijnen en vaccins voor een breed scala medische sectoren. Pfizer richt zich vooral op geneesmiddelen en vaccins tegen unieke en noodzakelijke behandelingen. Voorbeelden hiervan zijn medicijnen tegen hart- en vaat ziekten, medicijnen tegen kanker en medicijnen tegen zeldzame ziekten. 

De geschiedenis van Pfizer gaat ver terug naar 1849. Destijds richtten de Duitse emigranten Charles Pfizer en zijn neef Charles F. Erhart het chemiebedrijf Charles Pfizer and Company op. Vandaag de dag staat het farmaceutische bedrijf op plek 64 in de Fortune 500-lijst van grootste Amerikaanse bedrijven naar totale omzet. 

Wat gaat Pfizer doen in de toekomst?

Pfizer is de laatste tijd vooral bekend door het COVID-19-vaccin dat het bedrijf in samenwerking met het Duitse bedrijf BioNTech heeft ontwikkeld. Het is nu interessant om te kijken naar wat we van de Amerikaanse farmaceut in de toekomst kunnen gaan verwachten. 

  • Verwachting van de omzet

Zonder rekening te houden met de verkoop van de COVID-19 vaccins heeft Pfizer voor de komende jaren een omzet verwachting uitgesproken. Tussen nu en 2026 zou er jaarlijks een minimale omzet stijging van 6% behaald moeten worden. Als we vooruitkijken, dan zijn dit natuurlijk veel belovende cijfers en dan komt de omzet van het coronavirus vaccin er dus nog bij. 

  • Rulogix

In december van 2020 heeft Myovant Sciences ervoor gekozen om samen met Pfizer het medicijn Rulogix te gaan ontwikkelen en commercialiseren. Rulogix is een geneesmiddel voor de behandeling van patiënten met prostaatkanker. Dit medicijn is door de Food and Drug Administration in de Verenigde Staten goedgekeurd. Het medicijn wordt nog verder ontwikkeld en Pfizer wordt betaald aan de hand van mijlpalen die gehaald worden.  

  • Het COVID-19 vaccin

Pfizer heeft dus samen met BioNTech een vaccin tegen COVID-19 op de markt gebracht. Dit vaccin wordt al in vele landen wereldwijd toegediend. Pfizer is continu bezig met de ontwikkeling van het vaccin. Zo is het bedrijf een nieuw oraal middel tegen SARS-CoV-2 aan het testen. Pfizer is van plan dit medicijn ook op de markt te brengen.

Wat kunnen we verwachten van de Pfizer aandelen?

Pfizer staat genoteerd op de New York Stock Exchange onder de afkorting PFE. De aandelenkoers van het bedrijf fluctueert de laatste jaren ligt, maar kent over de lange termijn geen sterke stijging of daling. 

De kans dat de aandelenkoers van Pfizer de aankomende jaren zal gaan stijgen is er zeker. De ontwikkeling en verkoop van het COVID-vaccin loopt door en het duurt nog een lange tijd voordat de hele wereld gevaccineerd kan zijn. Ook naast dit vaccin is het bedrijf zich volop aan het ontwikkelen. Zo is de Amerikaanse farmaceut onder andere een samenwerking aangegaan met Myovant Sciences voor de ontwikkeling en commercialisering van Rulogix.

In de aankomende jaren verwacht Pfizer een flinke omzetstijging. Dit hoeft echter niet te betekenen dat de aandelenkoers automatisch meestijgt. Als u wilt investeren in de aandelen van Pfizer, dan raad ik aan om het laatste nieuws en de ontwikkelingen omtrent het bedrijf goed te blijven volgen.

Pfizer aandelen kopen?

Voor je investeert in Pfizer  is het belangrijk dat je het bedrijf goed kent. Aandelen.nl helpt je hierbij. Zo kun je met de juiste kennis op het juiste moment Pfizer aandelen kopen.

Of het Pfizer aandeel koopwaardig is of niet hangt af van de ontwikkelingen van de markt waarin Pfizer zich bevindt en natuurlijk de ontwikkelingen binnen Pfizer zelf. Daarnaast heeft ook de financiële markt als geheel invloed.

Probeer op basis hiervan te bepalen of het Pfizer aandeel koopwaardig is of niet. Bij Aandelen.nl mogen we geen financieel advies geven. Daarom geven we je op deze pagina zo veel mogelijk informatie over het aandeel Pfizer, zodat je zelf een goede overweging kan maken of het aandeel koopwaardig is.

Gerelateerde aandelen

NaamExchangeLaatste slotkoersDatumVerschil vorige slotkoersVolumeOpenHoogsteLaagste
ASML HoldingAEX€664,7017-07-20231,09%€513.490€672,00€676,90€656,30
Goldman Sachs Group NYSE$327,2017-07-2023+0,40%$1.778.480$325,89$327,49$324,36
Amazon.com Nasdaq$133,5617-07-20230,74%$48.450.198$134,56$135,62$133,21
KPN AEX€3,2717-07-20230,00%€6.976.646€3,27€3,30€3,27
International Business Machines NYSE$134,2417-07-2023+0,74%$3.168.419$133,26$134,61$133,10
Aalberts AEX€38,4417-07-2023+0,21%€123.872€38,36€38,73€38,14
Boeing NYSE$211,8717-07-20230,30%$3.621.509$212,50$214,23$211,74
Akzo Nobel AEX€73,1017-07-2023+0,14%€162.456€73,00€73,60€72,72
DSM AEX€114,0530-05-2023+0,84%€213.210€113,10€114,50€113,10
ArcelorMittal AEX€24,8917-07-2023+0,48%€1.083.526€24,77€25,07€24,70
Aegon NYSE$5,2417-07-2023+0,19%$1.013.374$5,23$5,25$5,22
Heineken AEX€96,5817-07-20230,66%€348.700€97,22€97,48€96,50
Facebook Nasdaq$196,6408-06-2022+1,01%$22.267.154$194,67$202,03$194,41
GoProNasdaq$4,3617-07-2023+1,87%$1.145.965$4,28$4,37$4,23
VopakAEX€35,1217-07-2023+0,46%€100.680€34,96€35,36€34,88
Randstad AEX€51,6417-07-2023+1,25%€588.286€51,00€51,74€50,88
Dell Technologies NYSE$54,7017-07-20231,58%$4.146.549$55,58$55,66$54,69
Hewlett Packard Enterprise NYSE$17,0517-07-2023+1,67%$9.156.581$16,77$17,17$16,72
ABN AMRO AEX€15,1017-07-2023+0,90%€2.107.235€14,97€15,16€14,93
Shell NYSE$51,0428-01-2022+0,28%$6.757.736$50,90$51,20$50,31
Ford Motor NYSE$14,0917-07-20233,36%$99.402.099$14,58$14,63$14,09
Citigroup NYSE$46,2617-07-2023+0,99%$18.525.803$45,81$46,62$45,72
Apple Nasdaq$193,9917-07-2023+1,09%$50.520.159$191,90$194,32$191,81

Veelgestelde vragen aandeel Pfizer

Of je het Pfizer aandeel moet kopen of niet, mogen wij niet adviseren. Aandelen.nl mag namelijk geen financieel advies afgeven.

Wel kunnen we je helpen om de juiste keuze te maken of je het Pfizer aandeel moet kopen of niet. Probeer zo goed mogelijk de markt te kennen waarin Pfizer actief is. Probeer daarnaast de wereldeconomie goed door te hebben en te zien welke kant deze zich op beweegt.

In sommige situaties zal een wereldontwikkeling een positieve invloed hebben op het Pfizer aandeel en is Pfizer aandelen kopen dus een goed idee. Andere situaties kunnen het aandeel juist flink onder druk zetten.

Probeer op basis van kennis die je opdoet, bijvoorbeeld via de tabellen op deze pagina te bepalen of je het Pfizer aandeel moet kopen of niet.

Het is lastig om te bepalen wat de Pfizer koers vandaag gaat doen. Op de korte termijn, zoals in een dag, zien we vooral veel kleine stijgingen en dalingen in waarde. Als je aandelen wilt kopen, is het kopen en verkopen van aandelen op dezelfde dag meestal niet verstandig, al kan een verwachting voor een dag je vaak wel helpen voor in de toekomst.

De Pfizer koers kan volgende maand heel anders zijn dan deze maand. Er gaat niet zo’n groot verschil in zitten als een jaar, maar het kan een goede richtlijn zijn om naar te kijken. Verschillende experts maken verwachtingen voor de volgende maand. Het kan verstandig zijn om de maandelijkse verwachtingen in de gaten te houden als je wilt investeren.

In een jaar kan er veel gebeuren met een koers. De kleine veranderingen van de dagen en de maanden lopen op in een jaar. Hierdoor is het verstandig om te kijken naar het koersdoel van dit jaar. Vanuit hier kun je voor jezelf inschatten of het verstandig is om te investeren in een aandeel. Als je investeert in aandelen, is het verstandig om alle koersdoelen in de gaten te houden.

Het koersdoel Pfizer 2025-2030 is voor een langere periode van tijd. Vanuit hier kun je zelf inschatten of het verstandig is om een investering te maken. Bij investeringen is het meestal verstandig om naar de lange termijn te kijken. Daarom kan het koersdoel Pfizer 2025-2030 erg nuttig zijn. 

Disclaimer: Aandelen.nl is niet verantwoordelijk voor gebruik van de inhoud van deze pagina. De website biedt geen financiële producten aan en geen financieel advies. In enkele gevallen werkt Aandelen.nl samen met affiliate-partners waar het een vergoeding voor krijgt. Voor vragen en opmerkingen, neem contact met ons op.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!