Binaire opties

Binaire opties

Binaire opties hebben eigenlijk vrij weinig te maken met beleggen, maar meer met speculeren. Het lijkt eigenlijk nog het meest op een gokje wagen en het is ook niet meer toegestaan in de EU onder de licenties. Dit vanwege ervaringen uit het verleden en het gebrek aan betrouwbaarheid.

Bij een binaire optie speculeer je of een index gaat stijgen of dalen binnen een vooraf bepaald tijdsbestek. Dit kan enkele minuten zijn tot een moment ver in de toekomst. Handelen in binaire opties is ook verboden in Nederland omdat het meer op gokken lijkt dan beleggen.

Hoe werkt het handelen in binaire opties

Binaire opties moeten worden aangekocht door een binaire broker. Deze koopt de contracten voor de belegger. Je koopt een contract waarbij je de waarde binnen een periode voorspelt. 

Bijvoorbeeld je voorspelt dat APPLE die nu op 148.99 staat, over 10 minuten 149.21 zal zijn. Of morgen, of over een week. Heb je gelijk, dan krijg je het rendement. Zo niet dan ben je jouw geld kwijt.

Het gevaar van binaire opties.

Binaire opties worden vaak aangeprezen als mogelijkheden om met een kleine investering rijk te worden. In de praktijk pakt dit vaak anders uit. Bij een verkeerde voorspelling verlies je vaak meer dan wat jouw winst is bij een goede voorspelling. In het voorbeeld hierboven verdien je dus niets als je 10x een juiste en 10x een onjuiste voorspelling doet. Je wint € 400, maar je verliest € 500. Een negatief resultaat van € 100. Daarnaast kunnen binaire opties een verslavende werking hebben. Vaak weet je al binnen korte tijd of je gewonnen hebt of niet. De handel in binaire opties staat in de meeste gevallen niet onder toezicht van toezichthouder AFM.

Binaire opties zijn erg aantrekkelijk voor beleggers omdat je al met een paar tientjes kunt instappen. Je moet wel behoorlijk op de hoogte zijn van het aandeel, en de ontwikkelingen omtrent de onderneming om een speculatie te maken. Er gaat hier dan ook veel tijd in zitten. 

Alternatieven voor binaire opties

Wanneer je wilt handelen op een soortgelijke manier dan kun je kiezen voor CFD’s. Hierbij kun je kiezen uit gereguleerde producten die wel zijn toegestaan binnen de EU. Hierbij weet je zeker dat de beleggingen veilig en betrouwbaar zijn. 

CFD’s 

CFD’s kunnen wel een goed alternatief zijn voor binaire opties, omdat je hiermee ook met weinig inleg kan speculeren op de richting van de markt. Bovendien heb je als particuliere trader bij Europees gereguleerde CFD brokers nu automatisch negative balance protection, wat betekent dat je accountsaldo niet onder nul kan dalen. Je kan in dit geval dus nooit meer geld verliezen dan wat je gestort hebt op jouw account.

Hoog risico, 68 % van beleggers in CFD’s verliest zijn inleg. 

Normale opties

Met normale opties heeft een belegger ook de keus om te speculeren op de koersstijgingen en dalingen. En je hebt bij een normale optie veel meer invloed dan je ooit zult hebben bij een binaire optie. Bij een gewone optie krijg je ook het recht om het product te kopen, dit is een groot verschil met een binaire optie. 

Wanneer je toch wilt handelen in binaire opties zul je opzoek moeten gaan naar een broker buiten Europa. Aandelen.nl raad dit af, en wij adviseren u om in CFD’s te handelen. Maar ook bij CFD’s is het risico groot, dus beleg nooit met geld wat je niet kunt missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!