Aandelen kopen tips

Zoals Warren Buffet ooit aangaf 

“Als je het aandeel niet voor 10 jaar wilt houden, denk er dan niet aan om het voor 10 minuten te bezitten.”

Wat hij hier mee bedoelde is dat beleggen in aandelen een lang termijn strategie is. Het is niet een manier om even snel een rendement te behalen. Hierom is het zeer belangrijk alleen maar te investeren in aandelen van ondernemingen waar je echt in gelooft. 

Aandelen op lang termijn brengen zelfs vaker een hoger rendement dan andere beleggingsinstrumenten. Wanneer je lang termijn belegt dan hoef je ook niet onrustig te worden wanneer de koers schommelt. Wanneer je goed de tijd neemt om informatie te vergaren over het aandeel, de onderneming, de sector en het nieuws goed in de gaten houd kun je op lang termijn goede winst behalen.

  1. Wanneer een aandeel waarde ineens heel erg naar beneden zakt is dit nog geen reden om het te kopen. Bekijk eerst waarom dit gebeurt, je wil niet met aandelen in jouw portefeuille eindigen die geen rendement halen.
  2. Een ander belangrijk gegeven is om jouw investeringen te spreiden. Steek niet al het geld in een aandeel. Spreiding of diversificatie van de portefeuille is belangrijk om verliezen op de kunnen vangen.
  3. Wees er zeker van dat je de juiste kennis hebt. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en besteed tijd in het leren van beleggen. Veel brokers bieden gratis een educatief platform aan waar je alles terug kunt vinden.
  4. Investeer nooit meer geld dan je kunt missen. Je kunt al starten te beleggen met een paar tientjes, en wanneer het fout zou gaan (er is nou eenmaal meer risico dan bij een spaarrekening) dan zul je dit niet voelen.
  5. Maak gebruik van stop loss en limietorders zodat je geen impulsieve acties neemt wanneer je in paniek raakt.  

Kooptips aandelen

We hebben onze experts gevraagd wat aandelen zijn om in te investeren op dit moment. 

Koper

Goud is al duizenden jaren een investering waar veel in wordt gehandeld. Sinds het uitbreken van de pandemie is koper, een van de meest veelzijdige metalen die er zijn, gestegen op de beurs. Met een piek van 10.000 dollar per ton is dit een veelbelovende investering. Aandelen zoals BHP Group Ltd zijn een goede keus om je in te verdiepen.

Netflix

Analisten hebben al meer dan eens aangegeven te geloven in het aandeel van Netflix (NFLX). Door de pandemie steeg het aandeel in waarde, en er wordt verwacht dat dit door zal bewegen in de tweede helft van 2021.

Japanse aandelen

Met een economie die aantrekt en 14% van de bedrijven die een plus wisten te boeken van 500% of meer in de tien jaar voorafgaand aan de pandemie zijn er volgens de analisten een hoop aandelen om in te beleggen. Vooral in de zorgtechnologie en duurzame sectors zien zij veel kansen. Zelfs Warren Buffet belegde in september 2020 6 miljard in Japanse aandelen.

Sector: gezondheidszorg

De zorgsector is door de pandemie behoorlijk geraakt. Je zou denken dat pandemie een zegen is geweest voor de gezondheidszorg, maar niets minder is waar. de meeste operaties welke grote winsten genereren voor fabrikanten en ziekenhuizen werden allemaal uitgesteld vanwege het coronavirus. Daar komt bovenop dat veel mensen ook medische zorg uitstelde om niet met het coronavirus in contact te komen. 

Maar met de komst en vooruitgang van de vaccins zijn sommige beleggers weer optimistisch geworden over ondernemingen die zullen profiteren van een terugkeer naar een pre-pandemie wereld. Heel wat gezondheidszorg aandelen kunnen de beste aandelen in 2021 worden.

  • Stryker [SYK]
  • Teleflex [TFX]
  • UnitedHealth Group [UNH]

Sector: technologie

Er is geen twijfel over mogelijk de wereld zonder technologie in de afgelopen 25 jaar niet zou zijn waar het nou is. Onze economie, en ontwikkeling hebben we te danken aan de technologische vooruitgang.

Bedrijven blijven nieuwe manieren vinden om technologie te creëren en te verbeteren om het leven makkelijker te maken. Welke sector je ook naar kijkt, de technologie heeft het verbeterd. 

De technologie sector bevindt zich ongetwijfeld in de voorhoede van innovatie. Het ziet ernaar uit dat deze trend zich de komende jaren zal blijven doorvoeren. Ook al zijn de Wall Street analisten sceptisch over de groei in 2021, de technologiesector zal nog steeds één van de best presterende zijn in 2021. 

De aandelen van technologiebedrijven zijn altijd zeer populair bij beleggers. Van daar dat er enkele technologieaandelen zitten in onze lijst van de beste aandelen in 2021.

Beste Aandelen 2021

ABB (ABBN)

ABB is een Zwitsers technologie bedrijf. Het werkt in de technologie sectoren, voornamelijk op het gebied van robotica, energie, zware elektrische apparatuur en automatiseringstechnologie. ABB was altijd de grootste industriële werkgever in Zwitserland, totdat de elektriciteits divisie werd verkocht aan Hitachi voor 6.90 miljard dollar. Hierdoor is ABB nu in staat om de winstmarges en omzetgroei fors te laten stijgen. De opbrengsten van de verkoop zullen ze gebruiken worden om aandelen terug te kopen wat voor een betere WPA (winst per aandeel) zal zorgen.

Alibaba Group (BABA)

Alibaba is één van de grootste technologiebedrijven in China. Het is een bedrijf welke in staat is om te kn concurreren met de Amerikaanse giganten. Alibaba kan ook gezien worden als een mix tussen Amazon en eBay. Maar Alibaba kan ook gezien worden als mega bedrijven Google en Paypal, en ook kun je Alibaba ook vergelijken met een bank, aangezien ze ook een eigen bank hebben, 

Dit werd opgericht omdat de transacties tussen klanten en leveranciers zo groot waren, dat ze besloten om de tussenpersoon (de banken) uit te schakelen om zo minder afhankelijk te zijn van andere bedrijven. Als alles meezit zal de bank ook de beurs op gaan en kun je investeren in Alipay.

Atlantica Sustainable Infrastructure (AY)

Atlantica Sustainable Infrastructure is een bedrijf wat oplossingen aanbiedt voor hernieuwbare energie

Door in te spelen op de trend van duurzaamheid maken ze een hoop winst. Heel wat landen zijn begonnen met het overschakelen naar groene energie en AY profiteert hier van. Opgericht in Engeland in 2013 als Atlantica Sustainable. Ook bieden ze elektronische transmissie, transportinfrastructuur, zonne-energie, en duurzame watervoorziening, maar ook zijn ze in bezit van aardgas velden.

Atlantica heeft een heel divers portefeuille omdat ze ook in duurzame infrastructuur investeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!