BUX Zero

Bux Zero is vrij nieuwe speler in de wereld van online brokers, en uniek in zijn soort. Je kan namelijk alleen maar handelen via een mobile applicatie. Ze adverteren zichzelf als een broker waar je zonder commissie of transactiekosten kunt handelen in vele producten, en richten zich duidelijk op de nieuwe generatie belegger. 

Opgericht in 2014 maakt Bux Zero een van de jongste brokers op de markt, waar ze zich volledig richten op de handel van aandelen en ETF’s. Hiermee valt het aanbod van fondsen niet te vergelijken met hun concurrenten maar kan zeer geschikt zijn voor een beginnende belegger.

Bij aandelen.nl geven wij jou een 100% Bux 0 Nederlands review, met onze persoonlijke Bux 0 ervaringen. Dit zodat jij het beste platform kunt kiezen, met het doel geld te verdienen aan jouw beleggingen.

Gebruiksvriendelijkheid

5/5

Gebruikersomgeving

5/5

Kosten

5/5

Veiligheid

5/5

Belangrijkste kenmerken

Depositogarantiestelsel

Zeer lage kosten

Veilige broker door AFM Licentie

Real-Time stream koersen

Mobiele app

Breed aanbod markten

Beleggings Academie

Het ontstaan van Bux Zero

Bux Zero is in 2014 opgericht in Nederland door een van de oprichters van Binck bank en is ondertussen uitgegroeid tot een veel gebruikte broker in 5 landen binnen Europa; Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België. Volgens eigen zeggen heeft Bux Zero ondertussen over een half miljoen gebruikers. 

Het idee achter Bux Zero is geïnspireerd vanuit Amerika waar een beleggings app al langer bestond met de naam Robin Hood, welke het “zero order” principe aanbood. Een zero order (basic order) is een beursorder waarbij Bux nul euro commissie of transactiekosten rekent. Dit was ongekend, andere brokers rekenen al snel € 6,- voor een limiet order. 

Hoe verdient Bux Zero dan zijn geld? 

Bux Zero heeft een aantal grote investeerders achter zich staan, en de mogelijkheden van de applicatie worden met de tijd steeds verder uitgebreid. Naast Bux 0 crypto bestaat niet helaas, maar er is hier een aparte app voor; namelijk Bux Crypto, en voor CFDS; Bux X. Wanneer je hier ook gebruik van wenst te maken zul je nieuwe accounts moeten aanmaken op elke app.

In deze Bux 0 review bekijken wij alleen de diensten van Bux Zero.

Samenvattend

Exchange naamBUX Zero
Fiat valuta’s5+
Crypto valuta’s0
Betaalmethodes5+
HandelskostenLaag
StortkostenLaag
Uitbetaal kostenLaag
Mobiele appJa

Voordelen

Mobiele app

Breed aanbod markten

Beleggings Academie

Debet effecten

Nadelen

Geen optie voor crypto

Platform is simpel, niet heel veel extra’s

Geen analisten/ adviseurs

Geen live chat functie

Bux Zero Review

Bux Zero is een mobiele Nederlandse broker, welke zich adverteert als de goedkoopste broker voor aandelen en ETF’s. Handelen gaat bij Bux Zero via de mobiele app, en niet via een webtrader.

De reden voor de lage kosten bij Bux Zero is dat je geen advies kan inwinnen en zelf je beleggingsstrategieën moet bepalen. Je kan bij Bux Zero niet investeren in de grote indexen, valuta, futures of crypto, en de hoeveelheid aandelen waaruit je kan kiezen zijn nog beperkt in vergelijking tot andere brokers. Bij Bux Zero kun je kiezen uit een honderdtal populaire aandelen, wat een groot verschil is met de 2300 aandelen via eToro. Toch kiezen er duizenden beleggers voor de applicatie van Bux Zero, wat maakt Bux 0 zo populair?

Het gemak waar je mee kan beleggen op populaire aandelen en ETF’s is een van de redenen waarom BUX Zero zo snel is uitgegroeid tot een platform met meer dan een half miljoen gebruikers. Vooral voor jonge, net startende beleggers is dit een manier om via de mobiele telefoon te investeren in aandelen en ETF’s tegen zeer lage kosten.

Bux Zero platform

Zoals gezegd heeft Bux Zero geen platform, alleen een mobiele applicatie. Dit is iets wat je als belegger aanspreekt, of helemaal tegen staat. Dit spreekt vooral de nieuwe generatie beleggers aan welke gewend zijn alles via hun mobiele telefoon te doen. De handigheid om waar dan ook direct toegang te hebben tot jouw aandelen spreekt veel mensen aan.

Producten aangeboden via Bux Zero

Bux zero biedt aandelen en ETF’s aan uit de Europese en Amerikaanse markten. Je kan niet beleggen op de grote indexen zoals de NASDAQ of AEX, maar wel op individuele aandelen en ETF indexen, de zogenoemde index fondsen. 

Het aanbod van aandelen is nog vrij beperkt als je het vergelijkt met andere brokers, maar het wordt zeer regelmatig aangevuld. Op het moment van schrijven biedt Bux 0 de meest succesvolle aandelen aan uit Nederland, Duitsland, Belgie, Frankrijk en Oostenrijk. Denk aan grote fondsen zoals ABN Amro, DSM en Heineke. 

Bux Zero ETF’s aangeboden

Bij Bux zero kan je investeren in zogenoemde ETF indexen (exchange traded funds), de grootste indexen, en fondsen welke alleen maar aandelen hebben in een bepaalde categorie. Zo bieden ze bijvoorbeeld een fonds aan met alleen maar milieubewust en maatschappelijk verantwoorde bedrijven aan uit Japan.

Je kan dus niet apart in obligaties, of grondstoffen beleggen, maar wel deze instrumenten in een ETF index kiezen. Het grote voordeel van een ETF is dat je het risico verspreid, hoe groter het aantal financiële instrumenten waarover je je investering spreidt, hoe kleiner de kans om alles te verliezen.

Bij Bux 0 kun je niet handelen in crypto maar deze optie is wel te vinden bij de het broertje  Bux Crypto.

Helaas heeft Bux Zero geen demo account, dit is alleen maar beschikbaar voor het broertje Bux x, en heet funBux. Misschien dat Bux Zero dit in de toekomst aanbiedt maar vooralsnog is dit alleen voor de beleggers in CFDs op BUX x.

Bux Zero App

Alle diensten verlopen via de mobiele applicatie. Deze is te downloaden via de Google Play store of de app store van Apple. Op beide platforms krijgt de applicatie een hele hoge score, wat betekent dat deze hoog scoort onder de gebruikers.

Toch is er de vraag of de applicatie alles kan aanbieden wat een ervaren belegger nodig heeft.

Wanneer een ervaren belegger beslist te investeren in een aandeel of ETF is daar een hoop onderzoek aan vooraf gegaan. Bijvoorbeeld een fundamentele analyse waarbij er een analyse wordt gedaan naar de reden van koop of verkoop. Hier gebruikt een belegger nieuws kanalen en forums, en verdiept zich in de bedrijfsresultaten om zo een doordachte beslissing te maken. Ook maakt een ervaren belegger een technische analyse waarbij er naar de historische koers wordt gekeken, hiervoor zijn de juiste grafieken nodig. Heeft Bux dit allemaal? 

De mobiele app van Bux heeft geen uitgebreide handels en technische analyses, en lijkt zelfs een beetje op de revolut app, maar dit spreekt veel beginnende beleggers aan. Je hebt toegang tot jouw portfolio, realtime koersen, en je kan de verschillende aandelen en ETF indexen gerangschikt zien volgens categorieën. 

Diensten aangeboden

Kennis centrum

Omdat er geen adviseurs worden aangeboden via BUX om jou te kunnen helpen met beleggingsstrategieën en handels keuzes, biedt BUX een zeer uitgebreid kennis centrum aan. Alle vragen die je maar kan hebben omtrent ETF en het beleggen in aandelen kunnen hier worden vermeld in blog posts, en ook het laatste nieuws is aan de order. 

De meeste informatie kun je vinden over ETF’s. Er wordt heel goed uitgelegd wat Exchange trade funds zijn, welke zij aanbieden en hoe je kan beleggen hierin.

Het kennis centrum is niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld bij eToro, en als je een beginnende belegger bent adviseren wij jou om informatie te verkrijgen uit meerdere bronnen, en niet alleen bij BUX Zero.

Community Bux Zero

Er is een sociaal aspect, en dit is ook erg goed te begrijpen als je naar de markt van beleggers kijkt waar Bux Zero zich op specialiseert. De jongere beleggers gebruiken sociale kanalen, en Bux heeft dan ook een eigen community pagina, waar je een profiel kunt aanmaken, vragen kunt stellen, en informatie kunt inwinnen van andere beleggers bij Bux Zero.

Bux Zero heeft ook social platforms zoals een Facebook pagina, Twitter en Instagram waar je op de hoogte kan blijven en realtime updates kunt ontvangen.

Welkom bonus bij BUX Zero

Een zeer unieke voordelen by BUX is de gratis aandelen welke je kan krijgen bij je eerste storting en door het uitnodigen van andere beleggers op de app. Wanneer je iemand uitnodigt voor BUX Zero met je unieke link, kun je aandelen tot 200 euro ontvangen. Dit maakt het erg interessant voor alle soorten beleggers om de app uit te proberen.

Beleggers die er plezier in hebben om in individuele aandelen te handelen kunnen bij Bux Zero terecht. 

Bux 0 betrouwbaarheid

Is Bux 0 betrouwbaar?

Bux Zero is in het leven geblazen door een van de oprichters van Binck bank en dat geeft een goed vertrouwen. De Binck bank is een zeer professionele beleggersbank en zeer succesvol.

Bux 0 nederland heeft een AFM licentie en valt onder de Nederlandse wetgeving (Wge). De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is toezichthouder op de Nederlandse Financiële markten. Dit betekend ook dat jouw gegevens ten allen tijde veilig zijn via de SSL-codering en garandeert ook dat jouw geld is beveiligd tot 20.000 euro in het geval dat er iets zou gebeuren met Bux. 

Volgens de nederlandse wetgeving mag BUX jouw geld niet in beheer houden, en ze werken dan ook samen met de ABN AMRO samen. Dit betekend dat jouw geld is beveiligd onder het depositogarantiestelsel. Mocht er sprake zijn van een faillissement dan ben je verzekerd tot 100.000 euro. Let op, dit geldt altijd alleen voor bedragen welke niet zijn geïnvesteerd. 

Alle Bux 0 aandelen welke jij bezit zijn bij de Wge (Wet Giraal Effectenverkeer) in jouw eigendom, en kunnen nooit worden meegetrokken in een faillissement. 

Wij zijn dan ook van mening dat de mobile app van Bux Zero betrouwbaar genoeg is om op te beleggen. 

Bux 0 Kosten en tarieven 

Bux Zero adverteert zichzelf als een online broker waar je geen kosten betaald voor transacties. Maar is dit wel correct? Het klopt inderdaad dat deze optie er is, maar dit is alleen maar voor de meest populaire aandelen, en alle orders moeten op het einde van de beursdag tegelijkertijd worden uitgevoerd.

Dit betekend dat een belegger geen idee heeft wat de uiteindelijke verkoopprijs zal zijn, en geeft minder controle voor de belegger. Dat gezegd, een belegger die een limiet wil bepalen of een onmiddellijke order wil plaatsen betaald € 1,-. Dit is nog steeds veel lager dan bij andere brokers.

Wel betaal je een kost bij het investeren in Amerikaanse aandelen. Allereerst betaal je 1 euro per markt of limiet order, en 0.25 % conversie kosten voor de dollar naar de euro. 

Bij Bux Zero kun je makkelijk direct geld storten via Tikkie of een bankstorting. Via Tikkie wordt het bedrag direct bijgeschreven en kan je direct beginnen met beleggen. Via een bankstorting duurt maximaal 2 werkdagen. Ook heeft Bux 0 geen minimale storting wat vrij uniek is.

Als belegger ben je zelf verantwoordelijk voor het aangeven van de belasting, waar andere brokers dit automatisch al afschrijven. 

Hieronder zijn de belangrijkste Bux 0 kosten en tarieven:

 1. markt- en limietorders Bux 0 aandelen EU: 0 euro
 2. Zero orders Bux 0 aandelen EU: 0 euro
 3. markt- en limietorders Bux 0 aandelen VS: 1 euro
 4. Zero orders Bux 0 aandelen VS: niet beschikbaar
 5. Minimale storting: geen, je kunt al beginnen met 1 euro
 6. Bux 0 Kosten spreads: verschillend per belegging, te berekenen op de site met een calculator
 7. Service fee; gratis
 8. FX toeslag ; 0,25% over het belegde bedrag*
 9. ETF beleggingsplan: 1 euro/ maand**

* FX toeslag: dit is een omrekening van dollar naar euro.

** Je kan zelf een beleggingsplan instellen, en de applicatie voert deze dan automatisch voor jou uit.

Openen van een account bij Bux Zero

Het openen van een account bij Bux Zero gaat via de applicatie. Allereerst laat je je mobiele nummer achter op de website (deze moet wel uit een van de 5 landen komen waar ze opereren) waarna je vervolgens een link krijgt gestuurd via de sms. Via deze link kan je de applicatie downloaden en na het invullen van je gegevens en een eerste storting (geen minimum) krijg je jouw eerste aandeel gratis.

Na het openen van een account dient een ieder zich te verifiëren door het aan te leveren van een bewijs van ID, address en een bankafschrift. Deze verificatie is een wettelijk voorschrift voor elke broker, en hoort bij het zogenoemde KYC process. 

BUX Zero Klantenservice

Zoals altijd spenderen wij behoorlijk wat tijd om de klantenservice te reviewen van een nieuwe broker. Wij weten hoe frustrerend het kan zijn om tegen een probleem aan te lopen en geen antwoord te vinden. Vooral omdat het met investeringen te maken heeft, van jouw eigen geld, is het erg belangrijk om snel een antwoord te krijgen, of te weten waar te zoeken.

Bux Zero heeft een chat service, deze is engelstalig en erg efficiënt. Aandelen.nl heeft via de live chat contact gehad met Bux 0, waar wij binnen 10 minuten een helder en vriendelijk antwoord kregen. De Live chat is te gebruiken via de website van Bux Zero of via de beleggings app. Voor minder dringende vragen kun je een email sturen, en krijg je een antwoord binnen een paar dagen.

Bux Zero heeft ook een social platform zoals een Facebook waar je op de hoogte kan blijven en realtime updates kunt ontvangen. Deze is niet nederlandstalig, en geeft wereldwijd beleggingsnieuws weer.

Voordelen en Nadelen Bux Zero

Voordelen:

 • Geen commissie of transactiekosten 
 • Simpele en overzichtelijke app
 • Strak design
 • Uitgebreid kennis centrum
 • Snelle klantenservice (live chat)
 • Het aanbod in aandelen wordt regelmatig uitgebreid
 • Beveiligd met AFM, depositogarantiestelsel en Wge
 • Welkom bonus
 • Tot 200 euro in gratis aandelen

Nadelen:

 • Geen webtrader
 • Geen adviseurs of beleggingsstrategie
 • Voor de nieuwe belegger kan het onoverzichtelijk overkomen om informatie te krijgen
 • Beperkte aantal aandelen
 • Geen cryptocurrencies
 • Geen demo account

FAQ

 • Hoe veilig is de applicatie van Bux Zero?

De mobiele app is beschermd met SSL-codering en alle investeringen zijn beschermd onder de 

Wet Giraal Effectenverkeer.

 • Kun je de applicatie van Bux zero gebruiken voor technische analyses?

Voor een technische analyse zul je een bron moeten vinden met een candlestick chart, it is niet 

Iets wat Bux zero aanbiedt. 

 • Heeft Bux Zero een welkom bonus?

Bij Bux Zero krijg je een gratis aandeel wanneer je jouw eerste storting maakt (geen minimale 

storting), en wanneer je je vrienden uitnodigt krijgen jullie beide gratis aandelen!

 • In welke landen is Bux Beschikbaar

Bux Zero is voor beleggers binnen Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België.

 • Kan ik in futures beleggen bij Bux?

Bij Bux Zero kan je niet in futures beleggen

Conclusie Bux Zero

Bux Zero is een unieke broker met een eigen wil, dat is wel duidelijk. Voor een onervaren belegger ziet een platform er vaak ingewikkeld uit met realtime koersen en grafieken en een hele hoop data. Dit kan overweldigend overkomen. Ook de hoeveelheid in fondsen maakt het vaak moeilijk om te kiezen wanneer je net start. Wetende dat bij Bux Zero alleen maar de meest succesvolle fondsen worden vertegenwoordigd maakt het makkelijker om te kiezen. Bij het investeren in de ETFs spreiden we de risico’s nog meer en wanneer we voor een langer termijn investering kiezen is BUX zero een prima platform met het pakket wat ze aanbieden.

Een welkom bonus aanbieden is natuurlijk een hele slimme zet, ook al voelt het een beetje als een gok site. Het is heel erg duidelijk dat de markt voor Bux Zero de nieuwe generatie beleggers is. Zij die heel veel actief zijn op hun mobiele telefoon, volledig in de wereld van social platforms zitten, en zullen niet direct grote sommen geld willen inzetten. De Bux 0 ervaringen zijn erg positief, en het platform groeit dan ook gestaag door.

Toch zijn er ook een hoop ervaren beleggers die gebruik maken van BUX Zero, het gemak van de app, en het plezier om in individuele aandelen te handelen is toch iets wat meer mensen aanspreekt. De Bux 0 ervaringen spreken voor zich.

Voor ons zijn de lage kosten en het gemak van de app een reden voor vele om te starten met beleggen, waar ze dit voorheen misschien nooit zouden doen. 

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!