Beste Broker

Ok, je wilt gaan starten met online beleggen. Dan heb je een broker nodig, hier kun je niet omheen. Een broker biedt een platform aan waar je in diverse beleggingsinstrumenten kunt verhandelen. De keuze in broker hangt af van de gewenste kenmerken, en de kosten. En dit is per belegger verschillend, dus het is erg belangrijk om je hier in te verdiepen.

Wanneer je nog geen kennis hebt van beleggen, dan wil je de beste online broker voor de beginnende belegger die een hoop informatie met jou kan delen. Ben je een daytrader, dan wil je een uitgebreide mogelijkheid tot diverse analyses, en updates van de markten en nieuws.

Tips!

Tip 1. Bedenk goed wat je verwacht van een broker

Tip 2. Ben je een actieve of passieve belegger?

Tip 3. Waar wil je in beleggen.

We hebben meerdere artikelen geschreven over de diverse instrumenten waar je uit kunt kiezen:

Beleggen in aandelen

Beleggen in CFD’s

Beleggen in ETF’s (Trackers)

Beleggen in beleggingsfondsen 

Beleggen in obligaties

Waar kijk je naar bij het kiezen van de beste broker?

  • Transactiekosten

Dit is erg verschillend per broker, per effect en wordt vaak bepaald door de frequentie waarin je handeld. Ook zijn er verschillende kosten per Beurs. Handelen op de AEX brengt vaak minder kosten met zich mee dan bijvoorbeeld handelen op de NASDAQ.

  • Service Fee

Dit zijn kosten voor het aanhouden van de beleggersrekening, en verschillen per broker. Het is goed om hiernaar te kijken, want soms bieden brokers zichzelf aan met hele lage transactiekosten en geen commissiekosten, maar wel een hoge service fee.

  • Valuta kosten

Dit is wanneer je belegt op buitenlandse beurzen, in andere valuta. Dit kan per broker ook behoorlijk verschillen en is niet altijd even transparant.

  • Fondskosten

Wanneer je besluit te beleggen in een fonds of ETF, waarbij het werk voor je wordt gedaan door de broker komen hier kosten bij. 

Bij sommige brokers betaal je ook voor andere zaken, zoals de extra’s van een diepgaande handelsplatform, of realtime koersen en andere beleggingsinstrumenten.

  • Aanbod producten

Wanneer je besluit om in aandelen te handelen dan wil je natuurlijk de beste broker voor aandelen, wil je handelen in Bitcoin, dan zoek je de beste crypto broker.

Wij hebben onze experts gevraagd welke brokers de beste online brokers in Nederland zijn, en zij kwamen met de volgende lijst.

Beste brokers Nederland

#1 Etoro

Begin met beleggen bij eToro eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van uw beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal is in risico

eToro is een toonaangevende beleggingsbedrijf voor sociaal handelen, een online broker die elk type belegger kan helpen. Dit onder andere vanwege zijn gebruiksvriendelijke copy trading handelsplatform waar beleggers de transacties van ervaren beleggers kunnen kopiëren.

Een van de meest unieke aspecten van eToro is toch wel het grote aanbod aan producten en een unieke copytrader functie, samen met het sociale trading aspect. Ook brengt eToro geen commissie kosten met zich mee voor het handelen in aandelen en ETF’s, wat een groot voordeel is. 

eToro is een van de beste crypto brokers online.

En, eToro is een van de beste brokers voor de beginnende belegger met vele extra’s en educatieve tools om meer kennis te verkrijgen in de wereld van beleggen.

#2 DeGiro

Begin met beleggen bij DeGiro

DeGiro is bekend als de goedkoopste Nederlandse broker, een online broker die elk type belegger kan helpen. Met een wat simpel maar gebruiksvriendelijke handelsplatform met realtime koersen en een diepgaande manier van orders plaatsten is DeGiro een prima beleggingsplatform.

DeGiro biedt vele producten aan, van 50 wereldwijde beurzen verspreid over 30 landen; aandelen, grondstoffen, forex, CFD’s, indices, cryptocurrency, op indexen gebaseerde fondsen, en Exchange Traded Funds (ETF).

#3 BuxZero

Begin met beleggen bij BuxZero

Bux Zero is vrij nieuwe speler in de wereld van online brokers, en uniek in zijn soort. Je kan namelijk alleen maar handelen via een mobiele applicatie. Ze adverteren zichzelf als een broker waar je zonder commissie of transactiekosten kunt handelen in vele producten, en richten zich duidelijk op de nieuwe generatie belegger.

Bij Bux zero kan je investeren in zogenoemde ETF indexen (exchange traded funds), de grootste indexen, en fondsen welke alleen maar aandelen hebben in een bepaalde categorie. Zo bieden ze bijvoorbeeld een fonds aan met alleen maar milieubewust en maatschappelijk verantwoorde bedrijven aan uit Japan. 

BuxZero brengt hele lage kosten met zich mee wat komt doordat ze minder aanbieden.

#4 BinckBank

Beginnen met Beleggen bij BinckBank

Binck Bank is een internationale broker gelokaliseerd in Nederland met een heel groot aanbod van producten en diensten.

Via Binck Bank kun je kiezen om te beleggen in diverse instrumenten. Met een ongekende aantal hoeveelheid producten als aandelen, opties en fondsen en een zeer diepgaand platform is Binck Bank een zeer geschikte broker

Binck Bank geeft de optie om te handelen in alle belangrijke financiële instrumenten, zoals aandelen, beleggingsfondsen, obligaties en ETF’s, CFD’s, tot opties en turbo’s.

Er zijn transactiekosten bij Binck, maar deze worden berekend op het type belegger dat jij bent. Hoe meer geld je belegd, hoe minder kosten jij betaald. Je wordt als het ware beloond bij Binck.

BinckBank is een goede broker voor de beginnende belegger, al zijn de kosten wat hoger dat bij andere brokers.

#5 Mexem

Beginnen met beleggen bij Mexem

Mexem lijkt misschien een vrij nieuwe speler maar toch draait deze broker ondertussen al 32 jaar mee. Je kunt bij Mexem handelen in aandelen, opties, futures, ETF’s, obligaties, CFD’s, valuta en grondstoffen op 131 verschillende beurzen.

Bij Mexem betaal je wel transactiekosten, maar een aantal diensten zijn gratis. Zo kun je gratis telefonische orders plaatsen. Bij Mexem betaal je geen tarief voor het bewaren van producten en ook geen verwerkingskosten op dividenden.

Voordat je een broker kiest is het belangrijk om eerst een beleggingsstrategie te creëren, en zo helder jouw doelen voor ogen te krijgen. Zo kun je bepalen waar je voor belegt, hoeveel tijd je er mee kwijt wilt zijn, en in wat voor effecten je wilt handelen. 

Schroom ook niet om contact op te nemen met de brokers, wanneer je twijfelt of vragen hebt over de aangeboden diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!