Beleggen in Zilver aandelen

Als belegger kun je ervoor kiezen om te handelen in aandelen van bedrijven die zich bezighouden met de winning, productie of vervoer van edelmetalen zoals zilver. Zilver wordt gewonnen in mijnen, meestal als een bijproduct bij de winning van koper, zink of lood. Er zijn ook zilvermijnen die zich alleen bezig houden met de winning van zilver. Je kunt er dan ook voor kiezen om te handelen in aandelen van zilvermijnen.

Zilver is zeer interessant om in te beleggen omdat het wordt gewonnen voor vele uiteenlopende toepassingen. Uiteraard wordt het gebruikt voor de productie van sieraden en bestek, maar grotendeels wordt zilver gebruikt in de productie van een breed aanbod producten in diverse sectoren. 

Denk aan het 5G netwerk, waar zilver wordt gebruikt in de diverse componenten van mobiele telefoons en 5G antenna’s, of bij de productie van zonnepanelen. Maar ook voor de productie van medische apparaten en de coating van vliegtuigmotoren wordt zilver gebruikt. Er zijn zeer veel manieren hoe zilver wordt gebruikt, en dit maakt het ook zeer interessant voor beleggers.

Je ziet dat hoe beter het gaat met de economie, hoe meer zilver er nodig is, en hoe hoger de koers van zilver stijgt. Je kan dan ook, naast het handelen in  zilvermijnaandelen ook besluiten om te handelen in een zilver ETF zoals de Ishares Silver trust [$SLV], vooral wanneer je opzoek bent naar rendement op langer termijn. 

Hoe investeren in zilver?

Vooral nu de economie begint aan te trekken is het geen slecht idee om te investeren in zilver. We hebben al eerder op deze website de zilverprijs verwachting besproken gevolgen van een nieuw klimaatbeleid van Joe Biden in Amerika en de influx van zonnepanelen voor de zilverprijzen. 

Hoe investeer je in zilveraandelen?

Je kunt dus op meerdere manieren beleggen in zilver. Je kunt fysieke zilver kopen in munten of blokken, maar dit kost vaak meer geld en is complexer dan het kopen van een aandeel. Ook brengen munten geen dividend zoals een ETF wel kan. 

Zilvermijn aandelen

Een mooi voorbeeld van een succesvolle zilvermijn is de First Majestic Silver, een Canadese onderneming die 4 grote mijnen uit Mexico onder beheer heeft waar zilver en goud wordt gewonnen. Een hiervan is een van de grootste zilvermijnen in Mexico met meer dan 250 jaar ervaring; de San Dimas Silver mijn.

First Majestic Silver aandelen

Het bedrijf First Majestic is er sterk van overtuigd dat beleggers zullen profiteren van stijgende zilverprijzen als gevolg van de groeiende vraag naar zilver uit de industrie en beleggers. Om deze reden blijven ze zich concentreren op het verhogen van de productie en de ontwikkeling van haar kernactiva. 

Deze groei en ontwikkeling worden ondersteund door slimme fusie- en overnames, toonaangevende technologische vooruitgangen en R&D. Met een ervaren managementteam bestaande uit bewezen bedrijven en mijnbouwers staan ​​aandeelhouders klaar om te profiteren van First Majestic’s uitzonderlijke organische groeiplannen en toonaangevende aanbod van zilver. First Majestic streeft ernaar om ’s werelds grootste producent van eerste klas zilver te worden.

First Majestic Silver aandelen kun je vinden op de beurzen NSYE, TSX en FRA, en zijn verkrijgbaar bij alle betrouwbare brokers. Het beleggingsadvies van analisten en beurzen is op dit moment nog steeds vasthouden. Een aandeel met een lang termijn verwachting. 

iShares Silver Trust 

De iShares Silver Trust (SLV) is een exchange traded fund (ETF) dat de koersontwikkeling van de onderliggende posities in de London Silver Fix Price volgt. De SLV had op 20 mei 2020 een totaal vermogen van $ 7,86 miljard onder beheer en heeft sinds de start van het fonds in 2006 een gemiddeld jaarlijks totaalrendement van 0,46% gegenereerd. De belangen van het fonds zijn zilver, met als doel de portefeuille te diversifiëren en te beschermen tegen inflatie.

Grondstof-ETF’s zoals SLV kunnen bijzonder riskant zijn omdat de prijs van edelmetalen kan worden beïnvloed door veranderingen in de algemene marktbewegingen, onderliggende index volatiliteit, veranderingen in rentetarieven of factoren die van invloed zijn op een bepaalde sector of grondstof.

Het vermogen van de iShares Silver Trust bestaat voornamelijk uit zilver dat namens het fonds wordt gehouden door JPMorgan Chase (JPM), optredende als beheerder. Het fonds kan in bijzondere situaties een zeer beperkte hoeveelheid contanten aanhouden. De iShares Silver Trust wordt passief beheerd omdat het geen zilver koopt of verkoopt om te profiteren van marktprijs schommelingen. SLV verkoopt echter van tijd tot tijd zilver om zijn bedrijfskosten te dekken.

Het kopen van SLV-aandelen biedt een eenvoudige, maar kosteneffectieve manier om in zilver te beleggen. Hoewel de aandelen van de trust geen directe vervanging zijn voor echt zilver, bieden ze nog steeds een alternatief voor deelname aan de grondstoffenmarkt. Het fonds biedt een gemakkelijke manier om blootstelling aan zilver te verkrijgen zonder dat een belegger echt zilver hoeft in te kopen. Het verwerven en opslaan van zilver kan erg duur en ingewikkeld zijn.

Kenmerken iShares Silver Trust

De iShares Silver Trust is een van de ETF’s die wordt beheerd door BlackRock. Elk aandeel van het fonds vertegenwoordigt een fractioneel onverdeeld economisch belang in het nettovermogen van de iShares Silver Trust. SLV heeft een relatief lage jaarlijkse kostenratio van 0,5% in vergelijking met zijn ETF-collega’s uit de edelmetaal sector. Makelaarskosten voor het fonds om aandelen te kopen en verkopen, maken geen deel uit van de kosten. De aandelen van SLV worden verhandeld op de New York Stock Exchange Arca en beleggers kunnen ze kopen zoals elk ander aandeel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!