IBM

IBM aandelenIBM (International Business Machines) is een informatietechnologiebedrijf dat geïntegreerde oplossingen levert. Het Amerikaanse bedrijf maakt daarbij gebruik van informatietechnologie en kennis van bedrijfsprocessen. Ontdek meer over de producten en diensten van IBM.

 

IT-sector

De IT-sector behoort tot de economische sectoren en is een van de sectoren die in de afgelopen decennia een grote groei heeft doorgemaakt. Niet gek dus dat de grootste ondernemingen in deze sector beleggers uit de hele wereld aantrekken. Zo ook International Business Machines (beter bekend als IBM). IBM is een Amerikaanse techgigant, die absoluut tot dat rijtje behoort. Het grootste gedeelte van de winst van IBM wordt behaald in de Verenigde Staten. Daarnaast worden ook flinke winsten behaald in Europa, Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

 

International Business Machines Group

U weet nu dat International Business Machines Group een Amerikaans technologie- en consultancy bedrijf is. Zo maakt en verkoopt het bedrijf verschillende soorten hardware en software. Ook levert het technologiebedrijf IT-infrastructuur diensten en wordt er advies gegeven. Met deze activiteiten is IBM wereldwijd actief. In dit artikel vertellen we u graag meer over IBM. En dan vooral over de producten en diensten van het bedrijf. U kunt er als particulier voor kiezen te beleggen in IBM-aandelen.

 

Oprichting IBM

De voorloper van International Business Machines werd in 1911 opgericht door Charles Ranlett Flint en Thomas Watson. Het was een combinatie van een aantal bedrijven. In 1924 werd de naam verandert naar IBM. In de lange geschiedenis die IBM kent, zijn er allerlei activiteiten en producten geweest. Velen daarvan behoren inmiddels, door de continue ontwikkeling in de technologiesector, tot het verleden.

IBM hoofdkantoor

 

Toonaangevend informatietechnologiebedrijf

International Business Machines is een toonaangevend informatietechnologiebedrijf dat geïntegreerde oplossingen levert. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van informatietechnologie en kennis van bedrijfsprocessen. IBM zit in de S&P 500 index en is een van de aandelen in de Dow Jones Industrial Index. Het hoofdkantoor van IBM staat in Armonk. Dat is een plaats in New York. Als particulier kunt u ervoor kiezen om te beleggen in dit bedrijf. Aan het eind van dit artikel vertellen we u daar meer over.

 

Vijf divisies

International Business Machines biedt dus computeroplossingen aan klanten door gebruik te maken van geavanceerde technologieën. Denk dan o.a. aan systemen, nieuwe technologie, software, services en financiering. IBM werkt hierbij via een vijftal segmenten of divisies. Het gaat om cognitieve oplossingen, globale bedrijfsservices, technologie services & cloud platformen, systemen en globale financiering. Om u een beter beeld te geven, lichten wij de verschillende divisies nog extra toe. Houd er rekening mee dat wij de divisies hier hebben vertaald naar het Nederlands.

 

Aandelen belangrijkste afdelingen

De afdeling ‘’technologie services & cloud platformen’’ is de grootste en kent een aandeel van ongeveer 45% op de totale omzet. Bij de afdeling ‘’cognitieve oplossingen’’ wordt de slimme technologie bedacht en geprogrammeerd. Deze afdeling is goed voor ongeveer 25% van de totale omzet. Onder de afdeling ‘’globale bedrijfsservices’’ vallen met name de consultants van International Business Machines. Het is een afdeling die goed is voor ongeveer 20% van de totale omzet.

    

Cognitieve oplossingen

Het bedrijfssegment ‘’cognitieve oplossingen’’ omvat een portfolio van mogelijkheden die de IBM-klanten helpen om bruikbare inzichten te identificeren. En daarnaast het nemen van beslissingen voor concurrentievoordeel. Dit segment omvat ook een cognitief computerplatform (beter bekend als Watson). Dit computerplatform heeft de mogelijkheid om in natuurlijke taal te communiceren. Daarnaast om grote hoeveelheden gegevens te verwerken en te leren van interacties met computers en mensen.

 

Solutions- en transaction processing software

Dit segment bestaat o.a. uit solutions software. Dat vormt de basis voor veel van de strategische gebieden van International Business Machines. Denk aan analytics, security en social. En dan is er nog de transaction processing software. Deze software omvat voornamelijk bedrijfskritieke systemen en draait in industrieën zoals de retail, de luchtvaartmaatschappij en het bankwezen.

 

Globale bedrijfsservices

Het bedrijfssegment ‘’globale bedrijfsservices’’ van International Business Machines biedt klanten zowel advies, applicatiemanagement als wereldwijde processervices. Technologie services & cloud platformen is een segment dat IT-infrastructuurdiensten biedt. Deze creëren zakelijke waarde voor klanten middels geïntegreerde services die intellectueel eigendom integreren binnen zijn wereldwijde leveringsmodel.

 

Systemen en Globale financiering

Het segment ‘’systemen’’ biedt de klanten infrastructuur technologieën om te voldoen aan de vereisten van hybride cloud- en cognitieve werklast. Dit van het inzetten van analyses tot het overstappen naar digitale dienstverlening met de cloud. Evenals de beveiliging van mobiele transactieverwerking. Globale financiering is het segment dat de overname van informatietechnologiesystemen faciliteert. Maar levert bijvoorbeeld ook financieringsoplossingen in de gebieden waar het bedrijf functioneert.

 

Geïntegreerd en universeel kwantumcomputersysteem

International Business Machines introduceert dit jaar het zogeheten Q-system One kwantum communicatiesysteem voor commercieel gebruik. Tijdens de CES 2019 toonde de leverancier al een exemplaar. Het communicatiesysteem is een geïntegreerd en universeel kwantumcomputersysteem dat is ontworpen voor commercieel en wetenschappelijk gebruik. Ook zijn er al plannen aangekondigd dat IBM dit jaar haar eerste Q Quantum Computation Centre voor commerciële klanten te openen in New York.

 

Nieuw wereldwijd weersvoorspelling systeem

Ook onthulde het techbedrijf samen met dochterbedrijf The Weather Company een krachtig nieuw wereldwijd weersvoorspelling systeem dat accurate lokale weersvoorspellingen zal bieden. Het nieuwe IBM Global High Resolution Atmospheric Forecasting System is het eerste commerciële weersysteem dat elk uur wordt bijgewerkt. En tevens is staat is om wereldwijd te voorspellen. Het is een oplossing die later dit jaar beschikbaar zal zijn.  

 

Beleggen in IBM

Nu u meer weet over International Business Machines maakt u wellicht de afweging om te investeren in dit Amerikaanse bedrijf. Beleggen in IBM-aandelen kan bij de CFD-broker Plus500. Plus500 is een gebruiksvriendelijke online broker. Door eenvoudig uw persoonlijke account aan te maken bij Plus500 kunt u direct starten met handelen in IBM-aandelen. Beleggen met echt geld kan al vanaf 100 euro.

Liever eerst oefenen met online beleggen? In dat geval is de demo account ontzettend handig. Doordat u gebruik kunt maken van allerlei grafieken en indicatoren, wordt beleggen een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Alvorens u gaat beleggen met echt geld, is het verstandig om een goede technische en fundamentele analyse voor IBM te doen. Hier geldt tenslotte het CFD-risico. *76,4% verliest geld.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!