HP

HP logoHP, ook wel bekend als Hewlett Packard, is een van de grootste en meest toonaangevende hardware fabrikanten ter wereld. HP werd in 1939 opgericht door William R en richtte zich destijds op het maken van wetenschappelijke instrumenten.

Vandaag de dag richt HP zich vooral op computers en toebehoren en biedt het voor ieder wat wils. Of u nu op zoek bent naar een krachtige game computer of een mobiele laptop waarmee u overal aan de slag kunt, met HP kunt u alle kanten op. In dit artikel vertellen we u graag wat meer over HP en dan vooral ook over de HP-producten.

 

Activiteiten HP

HP houdt zich bezig met het aanbieden van personal computing (pc’s) en andere toegangsapparaten. Maar daarnaast richt HP zich ook op imaging- en printproducten en aanverwante technologieën, oplossingen en diensten. Wat wil HP? HP wil vooral verrassende ervaren creëren. Dat laat het bedrijf duidelijk terugkomen in de omschrijving. Het bedrijf zegt niet zomaar technologie te maken, maar technologie te maken met een duidelijk doel. Zo wil de hardware fabrikant voor iedereen overal een beter leven creëren.

 

Drie bedrijfssegmenten

HP is actief via de volgende bedrijfssegmenten: persoonlijke systemen, afdrukken en bedrijfsinvesteringen. Het segment persoonlijke systemen biedt desktopcomputers en notebooks voor consumenten. Maar daarnaast ook werkstations, thin clients, tablets, mobiliteitsapparaten, displays en andere gerelateerde accessoires. Het afdruksegment biedt consumenten en commerciële speciale printer hardware. Evenals de benodigdheden, oplossingen, services en scanapparaten. Het segment bedrijfsinvesteringen omvat HP-labs en bepaalde incubatieprojecten voor bedrijven.

 

Productcategorieën

De producten van HP zijn opgesplitst in verschillende categorieën. Denk bijvoorbeeld aan laptops, desktops en all-in-one pc’s, games, printers, monitors, scanners en fax, apps en services, camera’s en camcorders, workstations en thin clients, smartwatches, calculators, mobiele apparaten, accessoires en onderdelen. Een behoorlijk productassortiment om wel te verstaan. Om het niet al te saai te maken, hebben wij ons in dit artikel beperkt tot de meest bekende producten van HP.

HP laptop

 

HP-laptops

HP staat voor u misschien wel het meest bekend van de laptops. Al jaren maakt het bedrijf consumentenlaptops. En dat doet het bedrijf met succes. Wereldwijd maken miljoenen mensen gebruik van HP-producten. Er liggen alleen al vele honderden HP-laptops in de winkel, in elke prijsklasse. De meest voordelige laptops hebben een schermformaat van ongeveer 11 inch en zijn om en nabij de 200 euro. En dan zijn er ook nog duurdere modellen. Denk dan bijvoorbeeld aan modellen die oplopen tot een bedrag van 5.000 euro.

 

Serienaam

Bij fabrikanten is het veelal behoorlijk lastig om de types van elkaar te onderscheiden. Bij HP is dat niet anders. Toch hebben de meeste producten van HP in ieder geval wel een serienaam. Daar is goed over nagedacht bij deze toonaangevende hardware fabrikant. Voor de HP-klant is het extra handig met het opzoeken van een bepaald product. Hieronder vertellen we u meer over de verschillende producten en de serienamen die daarbij horen.

 

Laptopmodellen

Alleen al op het gebied van laptops kan de klant kiezen voor allerlei types. Het gaat om de volgende modellen: Pavilion, ENVY, EliteBook, OMEN, Spectre, Stream, TouchSmart, HDX, ZBook, Folio, Chromebook, Compaq, ProBook, SlateBook, Mini en Classmate. Na het kiezen van het type kan er bij veel laptops worden gekozen voor specifieke modellen binnen die productielijn. Bij de desktops en all-in-one pc’s zijn veel van de bovenstaande namen ook terug te vinden. Andere types die hierbij voorkomen zijn: Pro, ProOne, ProDesk, MediaSmart server en Omni.

 

Gaming

Wat betreft gaming is het opvallend dat de serienaam OMEN hierbij terugkomt. Denk aan OMEN-laptops, desktops, monitors en accessoires. Daarnaast heeft HP nog specifieke gaming desktops en laptopts in het assortiment. En natuurlijk de zogeheten VR gear, ofwel virtual reality producten. Binnen het printersegment biedt HP een selectie van een uitgebreid aantal printers. Zo kunt u kiezen voor ENVY-printers. Of u gaat voor een Officejet, LaserJet, Photosmart, Deskjet, PageWide, Sprocket, Tango, DesignJet of Industriële printer.

 

Monitors

De selectie van monitors is net zo breed als de rest van de productsegmenten van HP. De gebruiker heeft bijvoorbeeld al een ruime keuze uit de standaard HP-monitors. Liever een ander type monitor? Maak in dat geval een keuze uit Pavilion, ENVY, OMEN, Elite, EliteOne, EliteDisplay, (HP) Compaq, ProDisplay, DreamColor, Z Display, Passport en een Professioneel lcd-scherm. Wat betreft scanners is er een selectie van 23 modellen. En dan zijn er nog een tweetal scanners beschikbaar. Eigenlijk wel logisch dat hier het aantal beperkt is, aangezien de fax nauwelijks meer wordt gebruikt.

 

Apps en services

Wat moet u zich bij apps en services allemaal voorstellen? Denk aan HP Roam, Cloud services connected serie, connected music, connected photo, instant ink, SureSupply software en photo creations software. Meer weten? Kijk in dat geval zeker eens op de website van HP. Of bekijk de productuitleg op de kanalen die HP-producten aanbieden.

 

Nieuwe productinnovaties

Op de CES in Las Vegas introduceerde HP begin dit jaar al een serie nieuwe productinnovaties gericht op de moderne lifestyle, moderne werkplek en de ultieme gaming ervaring. De producten hebben niet alleen de prestaties, maar ook de looks en de beleving. Een van de highlights is de Omen X Emperium 65 display met Soundbar. Naast de consumentenproducten kwam HP ook met de introductie van innovaties in het HP Elite portfolio met nieuwe privacy en security specs.

 

HP-aandeelhouder worden

Overweegt u om aandelen te kopen van HP? Beleggen in HP-aandelen kan bij de CFD-broker Plus500 al vanaf 100 euro. Plus500 is een toegankelijke online broker met ontzettend veel mogelijkheden voor elk type belegger. Wanneer u besluit om te handelen in HP-aandelen, is het verstandig om een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. U kunt daarna direct starten met online beleggen. Denk alvorens u start aan het doen van een goede technische en fundamentele analyse. Zo voorkomt u onaangename verrassingen.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!