Goldman Sachs
Goldman Sachs gaat al een flinke tijd mee. Het bedrijf werd opgericht in 1869 als handelsbank in aandelen en obligaties. Marcus Goldman (Duitse immigrant) zette de bank op. Goldman Sachs maakte snel naam als financier aan bedrijven. Vanaf de jaren 70 besloot het bedrijf internationaal uit te breiden. In Londen werd het eerste buitenlandse kantoor geopend. En vanaf dat moment ging het snel met Goldman Sachs. In 2008 vond er een reorganisatie plaats en werd Goldman Sachs een financiële holdingmaatschappij. Drie jaar terug had Goldman Sachs een balanstotaal van maar liefst 860 miljard dollar.
Investeren in Goldman Sachs
Als particuliere belegger kan het interessant zijn om te investeren in Goldman Sachs. Wij maken dat graag wat makkelijker voor u. Aandelen kopen bij Goldman Sachs kan door eenvoudig een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in Goldman Sachs voor een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Zo weet u zeker of instappen bij Goldman Sachs interessant genoeg is voor u.
Grote Amerikaanse zakenbank
Vandaag de dag is Goldman Sachs een van de grootste Amerikaanse zakenbanken. De zakenbank opereert wereldwijd op het gebied van investeringen, effecten en beleggingsbeheer. Het bedrijf biedt een breed scala aan financiële diensten aan. En dat aan een substantiële en gevarieerde klantenbasis. Denk o.a. aan bedrijven, overheden, financiële instellingen en particulieren. Het hoofdkantoor van Goldman Sachs staat logischerwijs in New York. Verder heeft het kantoren in alle belangrijke financiële centra over de hele wereld.
Vier bedrijfssegmenten
Goldman Sachs is actief via een viertal bedrijfssegmenten. Dat is wel vaker terug te zien bij grote, internationale bedrijven. Bij Goldman Sachs gaat het om de volgende onderdelen: Investment Banking, institutionele klantendiensten, beleggen & uitlenen en beleggingsbeheer. In het volgende kopje zullen we de segmenten kort toelichten. Om u een volledig beeld te geven, worden de activiteiten per segment verderop nog uitgebreid omschreven. Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn, is het goed om ook nog even naar de website van Goldman Sachs te surfen.
Korte toelichting
Zo biedt het segment Investment Banking financiële adviesdiensten en helpt het bedrijven om kapitaal aan te trekken. De institutionele klantendiensten zijn bedoeld voor klanten die financiële producten (ver)kopen, financiering aantrekken en risico’s beheren. Het segment beleggen en uitlenen omvatten de activiteiten op het gebied van beleggen en relatieleningen. Evenals het maken van investeringen. En dan is er nog het segment beleggingsbeheer welke belegadvies en vermogensadvies omvat. Al met al behoorlijk wat diensten kunt u dus wel zeggen.
Investment banking services
Als investeringsbank biedt Goldman Sachs een breed scala aan investment banking services. De diensten omvatten strategische adviesopdrachten met betrekking tot fusies en overnames. Maar bijvoorbeeld ook afstotingen, bedrijfsverdedigingsactiviteiten, herstructureringen, spin-offs en risicobeheer. En dat is niet alles. Denk bijvoorbeeld ook aan schuld- en aandelenacceptatie van openbare aanbiedingen en private plaatsingen. Inclusief lokale en grensoverschrijdende transacties en acquisitiefinanciering. Evenals derivaattransacties die rechtsreeks verband houden met deze activiteiten.
Institutionele klantenservice
Het bedrijfssegment institutionele klantenservice faciliteert transacties met klanten. Ook maken ze markten in vastrentende waarden, aandelen, valuta- en grondstofproducten. En dat voornamelijk met institutionele klanten. Denk aan bedrijven, overheden, investeringsfondsen en financiële instellingen. Ook verrekent dit bedrijfssegment van Goldman Sachs klanttransacties op belangrijke aandelen, opties- en termijnbeurzen. Niet alleen biedt het financiering, maar ook het uitlenen van effecten en andere prime brokeragediensten aan institutionele klanten.
Investeren & Lenen
Het segment Investeren & Lenen belegt in en vindt leningen om klanten financiering te bieden. Het zijn beleggingen en leningen met doorgaans een langere termijn. Goldman Sachs doet investeringen, waarvan sommige direct en indirect geconsolideerd worden via fondsen en afzonderlijke rekeningen die het bedrijf beheert. In schuldbewijzen en leningen, private en publieke aandelen en onroerend goed entiteiten. Het mag duidelijk zijn dat het ook binnen dit segment om flink wat activiteiten gaat.
Investment Management
En dan is er nog het zogeheten Investment Management. Dit segment van Goldman Sachs biedt diensten voor beleggingsbeheer en het biedt beleggingsproducten aan. Dat laatste gebeurt vooral via afzonderlijk beheerde accounts. Ook worden er vermogensadviesdiensten aangeboden, waaronder portefeuille beheer en financiële advisering. Evenals brokerage- en andere transactieservices voor vermogende particulieren en families. Al met al is er een uitgebreide spreiding van allerlei activiteiten. Zo kan nagenoeg elke klant in de financiële wereld terecht bij Goldman Sachs.
Klanten helpen groeien
Nog even in het kort. Goldman Sachs zet namelijk mensen, kapitaal en ideeën in. En dat om klanten, aandeelhouders en gemeenschappen die het bedrijf bedient, te helpen groeien. Als een van de grootste Amerikaanse zakenbanken houdt het bedrijf zich dus vooral bezig met: adviseren, financieren, verhandelen, ondersteunen, beheren, investeren en innovatie. Dat zijn de belangrijkste activiteiten van de zakenbank. Indien u meer te weten wilt komen over dit alles, dan raden we u aan zeker eens te kijken op de website van Goldman Sachs. Houd er wel rekening mee dat de teksten in het Engels zijn.
Goldman Sachs aandeelhouder worden
Overweegt u om een aandeelhouder te worden van Goldman Sachs? Dat kunnen wij goed begrijpen. Wanneer u besluit om te handelen in Goldman Sachs aandelen, is het verstandig om een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Daar kunt u al beleggen met echt geld vanaf 100 euro. Dat is een relatief lage inleg in vergelijking met andere online brokers. Indien u liever eerst wat oefent met beleggen, kunt u de demo account gebruiken. Daar krijgt u de beschikking over een flink fictief vermogen. Maak in dat geval handig gebruik van de grafieken en indicatoren. Start u met echt geld? Doe in dat geval eerst een goede technische en fundamentele analyse voor Goldman Sachs.