Citigroup aandelen

citigroup aandelenCitigroup is een wereldwijde bank die op verantwoorde wijze financiële diensten biedt die groei en economische vooruitgang mogelijk maken. Het bedrijf werd opgericht in 1812 en heeft het hoofdkantoor in New York. De bank biedt bedrijven, consumenten, instellingen en overheden een breed scala aan financiële producten en diensten.

 

Kernactiviteiten Citigroup

De kernactiviteiten van Citigroup zijn: het beschermen van activa, het lenen van geld, het verrichten van betalingen en toegang geven tot de kapitaalmarkten voor klanten. We hebben het duidelijk over een van de belangrijkere namen in de financiële wereld. Tijd om eens wat meer te ontdekken over Citigroup en dan vooral over de producten.

 

Diensten Citigroup

Citigroup biedt onder meer particulier bankieren, kredietverlening, investeringsbankieren, zakelijk bankieren, vermogensbeheer en effectenbemiddeling. Belangrijke merknamen die onder Citigroup vallen zijn o.a. Citibank, Primerica, Banamex, Smith Barney en CitiFinancial. Verderop in het artikel vertellen we u meer over de belangrijkste producten van Citigroup. 

Citi hoofdkantoor

 

Citigroup segmenten

Citigroup werkt via de volgende segmenten: Global Consumer Banking, Institutional Clients Group, zakelijk en overig. Global Consumer Banking omvat een wereldwijde, full service consumentenfranchise, een scala aan bankzaken, waaronder commercieel bankieren, investeringen en creditcardleningen.

 

Institutional Clients Group

Het segment Institutional Clients Group bestaat uit markten, banken en effectendiensten. Het bedrijf- en overige segment omvat de activiteiten die niet zijn toegewezen aan een specifiek bedrijfssegment. Evenals bepaalde Noord-Amerikaanse en internationale kredietportefeuilles. Maar daarnaast ook andere oude activa en beëindigde bedrijfsactiviteiten.

 

Doel Institutional Clients Group

Het doel van Citi’s Institutional Clients Group is om de belangrijkste en meest vertrouwde bankpartner van de klanten te zijn. En dat door wereldwijd een uitgebreid pakket van innovatieve producten en diensten aan te bieden. Evenals het aanbieden van oplossingen op een geïntegreerde en verantwoorde manier. Daardoor wordt duurzame waarde gecreëerd voor aandeelhouders. Niet voor niets roept Citigroup bij veel beleggers de interesse op.   

 

Vertrouwd adviseur en geldverstrekker

Citi biedt als vertrouwd adviseur en geldverstrekker voor de institutionele klanten het zogeheten cash management en handelsoplossingen aan 80% van de Global Fortune 500 bedrijven. Ze worden geholpen bij dagelijkse activiteiten, maar ook bij huren en groeien. Citi helpt in de publieke sector bij het bouwen van duurzame infrastructuur, transport, huisvesting en o.a. scholen. Citi behoudt met handelsvloeren in 77 markten, clearing- en betaalnetwerken in 63 markten, verbindingen met 400 clearingsystemen, een van de grootste wereldwijde infrastructuren.

 

Sector- en productexpertise

Citigroup gebruikt o.a. sector- en productexpertise om wereldwijde capaciteiten aan klanten te bieden waar zij ook willen concurreren. De corporate en investment banking klantteams worden georganiseerd door de industrie en per land. Elk team bestaat uit een tweetal delen. Enerzijds de investment banking strategic coverage officers, welke zich concentreren op overnames en fusies. Evenals equity en gerelateerde strategische financieringsoplossingen. Anderzijds levert corporate bankers o.a. corporate finance services aan zowel lokale, regionale als internationale klanten.

 

Verrijking relaties en producten

Citigroup werkt aan de verrijking van de relaties, producten en technologie die de aanwezigheid op de markt bepalen. De wereldwijde breedte, productdiepte en sterkte van Citi’s verkoop/handel/distributie en onderzoeksmogelijkheden omvatten een breed scala aan het volgende: activaklassen, valuta’s en sectoren.

 

Andere producten

Terugkomend op het bovenstaande. Denk bijvoorbeeld ook aan producten zoals aandelen, krediet, grondstoffen, valuta, opkomende markten, futures- en effectendienstenbedrijven. Er worden oplossingen op maat geboden die de diverse belegstrategieën en transactiestrategieën van zowel investeerders als intermediairs wereldwijd ondersteunen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de website van Citigroup.  

 

Citi Private Bank

Citi Private Bank is toegewijd om de rijkste personen en families van de wereld te dienen. Met een uniek bedrijfsmodel is het bedrijf in staat om te concentreren op minder, grotere en meer geavanceerde klanten. Het gaat om klanten met een nettowaarde van meer dan 100 miljoen dollar. De Private Bank klanten genieten van een volledig op maat gemaakte ervaring met toegang tot een uitgebreid assortiment van producten en diensten.

 

Treasury & Trade Solutions

Citi’s Treasury & Trade Solutions biedt geïntegreerde cashmanagement en handelsfinancieringsdiensten aan multinationale ondernemingen. Maar ook aan financiële instellingen en organisaties in de publieke sector overal ter wereld. Het aanbod van TTS omvat betalingen, debiteuren, beleggingsdiensten, liquiditeitsbeheer, werkkapitaaloplossingen, handelsfinanciering en programma’s voor commerciële kaarten.      

 

Global Consumer Bank

Voor consumenten is Citi’s Global Consumer Bank een van ’s werelds meest toonaangevende digitale banken. Zo fungeert het als een vertrouwde partner voor meer dan 100 miljoen klanten in 10 markten over de hele wereld. De GCB is wereldwijde leider op het gebied van creditcards, vermogensbeheer en commercieel bankieren.

 

Citigroup als creditcarduitgever

Citigroup is ’s werelds grootste creditcarduitgevers. Het is een betaalkrachtcentrale met vooraanstaande partners. Er zijn meer dan 142 miljoen accounts, een bedrag van 499 miljard dollar aan jaarlijkse verkoopaankopen. Evenals 154 miljard dollar aan gemiddelde vorderingen op Citi Branded Cards en Citi Retail Services. Citi Branded Cards biedt betaling- en kredietoplossingen voor kleine bedrijven en consumenten, met 56 miljoen accounts wereldwijd.

 

Citi Commercial Banking

Citi Commercial Banking biedt wereldwijde bankcapaciteiten- en diensten aan middelgrote, handelsgeoriënteerde bedrijven binnen de voetafdruk van Citi. Veel van deze klanten groeien internationaal. Citigroup helpt zo hun groei en vermogen om toegang te krijgen tot kapitaal in meerdere landen. Kijk voor een volledig overzicht van de producten en diensten zeker eens op de website van Citigroup.

 

Beleggen in Citigroup

Bij de CFD-broker Plus500 is het mogelijk om Citigroup aandelen te kopen. Met het aanmaken van een persoonlijke account bij deze betrouwbare online broker kunt u eenvoudig handelen in Citigroup aandelen. Voor de nog onervaren belegger is de levenslange demo account superhandig. Met een flink fictief vermogen kunt u in dat geval oefenen met handelen op de beurs. U kunt daarbij gebruik maken van verschillende grafieken en indicatoren. Beleggen met echt geld kan bij Plus500 al vanaf 100 euro. Dat is een relatief lage inleg in vergelijking met andere aanbieders. Denk alvorens u start met beleggen aan een goede technische en fundamentele analyse voor Citigroup. 

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!