DeGiro

Is DEGIRO voor jou de juiste broker om te beleggen?

DEGIRO is bekend als de goedkoopste Nederlandse broker, een online broker die elk type belegger kan helpen. Met een wat simpel maar gebruiksvriendelijke handelsplatform met realtime koersen en een diepgaande manier van orders plaatsten is DEGIRO een prima beleggingsplatform.

DEGIRO is opgericht in 2008 in Amsterdam, maar ging live in 2013. Hiermee is DEGIRO een vrij jonge speler in de markt, maar toch is deze snel een groeiend platform in de markt van brokers. Met meer dan 1 miljoen gebruikers uit meer dan 18 landen is DEGIRO een van de meest succesvolle online beleggingsplatform, onder andere omdat deze bekend staat als de goedkoopste. Met ongekend lage transactiekosten kan ook de kleine belegger hier profiteren.

DEGIRO biedt vele producten aan, van 50 wereldwijde beurzen verspreid over 30 landen; aandelen, grondstoffen, indices, op indexen gebaseerde fondsen, en Exchange Traded Funds (ETF). 

Handelen gaat snel en vrij simpel via de mobiele app of platform.

Bij aandelen.nl geven wij jou een 100% Nederlands review, met onze persoonlijke ervaringen. Dit zodat jij het beste platform kunt kiezen, en uiteindelijk winsten kunt binnen zien stromen.

Is DEGIRO het geschikte platform voor jou? Bij aandelen.nl stellen wij de belangrijkste vragen bij het kiezen van een handelsplatform. Wat zijn de kosten? Is DEGIRO betrouwbaar? Wat zijn de producten? In ons DEGIRO review kijken wij naar alle aspecten. 

Lees hieronder er meer over.

Gebruiksvriendelijkheid

5/5

Gebruikersomgeving

5/5

Kosten

5/5

Betrouwbaarheid

5/5

Belangrijkste kenmerken

Grootste broker van Nederland

Zeer lage kosten

Gereguleerde broker door BaFin Licentie

Real-Time stream koersen

Mobiele app

Breed aanbod markten

Beleggings Academie

Het ontstaan van DEGIRO

DEGIRO is een online broker welke is ontstaan in 2008, en in 2013 live ging voor particuliere beleggers. DEGIRO is de grootste online broker van Nederland, wat waarschijnlijk te maken heeft met de lage kosten. 

In 2020 ging DEGIRO samen met Flatex, een online broker in Duitsland met een beursnotering en in 2021 fuseerde DEGIRO samen met flatexDEGIRO Bank AG waardoor DEGIRO de grootste broker in Europa werd met een eigen bankvergunning. Toch is DEGIRO geen bank, maar een beleggingsonderneming. Dit is goed nieuws want volgens de Nederlandse wet mag een beleggingsonderneming geen geld behouden van zijn klanten.   

Bij DEGIRO kun je handelen in aandelen, grondstoffen, indices, op indexen gebaseerde fondsen, en Exchange Traded Funds (ETF) aan.

Samenvattend

Exchange naamDEGIRO
Fiat valuta’s5+
Crypto valuta’s0
Betaalmethodes5+
HandelskostenLaag
StortkostenLaag
Uitbetaal kostenLaag
Mobiele appJa

Voordelen

Mobiele app

Breed aanbod markten

Beleggings Academie

Debet effecten

Nadelen

Geen optie voor crypto

Platform is simpel, niet heel veel extra’s

Geen analisten/ adviseurs

Geen live chat functie

DEGIRO review

DEGIRO is een Nederlandse broker uit Amsterdam welke beleggers de optie geeft om te beleggen in 50 beurzen wereldwijd. Dit is een pluspunt, zo kun je jouw beleggings portfolio verspreiden wat het risico van verlies aanzienlijk verminderd.

Als een echte Nederlandse broker heeft DEGIRO een BaFin licentie wat betekent dat ze gereguleerd zijn, wat een betrouwbaar gevoel geeft

Een van de meest unieke aspecten van DEGIRO is toch wel de lage kosten, het grote aanbod aan internationale beurzen en groot aanbod aan markten. Zo brengt DEGIRO geen servicekosten of een minimum storting met zich mee bij het handelen in aandelen en ETF’s. DEGIRO is dan ook voor de belegger die op de kleintjes moet letten.

Wat ook uniek is voor DEGIRO is dat bij het openen van een account er de keuze is tussen een standaard Profiel of een Custody profiel. Het grootste verschil is dat bij een Custody profiel er een handel in derivaten mogelijk is en effecten kunnen worden uitgeleend. Dit is dan ook een account voor de meer ervaren belegger.

Via DEGIRO vind je een ruim aanbod in diverse financiële instrumenten. Met toegang tot alle grote markten wereldwijd en een uitgebreide keuze van alle soorten investeringen is er voor elke soort belegger wat te vinden. Omdat DEGIRO geen beleggingsadvies geeft is het wel raadzaam om de tijd te nemen om doordachte keuzes te maken. DEGIRO geeft toegang tot een uitgebreid kennis centrum waar je alle informatie kunt vinden.

Bij DEGIRO vind je honderden verschillende soorten financiële producten in meerdere categorieën, voor is er voor elke belegger wat wils. DeGiro biedt Aandelen, Obligaties, Beleggingsfondsen, ETF’s, Opties, Futures* en Hefboomproducten.

* Let er op dat futures beleggingservaring en kennis vereisen

DEGIRO webtrader Platform

Het DEGIRO handelsplatform, genaamd webtrader, biedt een breed scala van financiële producten aan, waaronder aandelen waar een belegger direct toegang heeft tot de markt, opties, futures en hefboomproducten. Het is makkelijk toegankelijk en geeft de mogelijkheid om jouw portefeuille persoonlijk in te stellen, zodat je altijd het laatste nieuws leest over jouw beleggingen, en een favorietenlijst kunt creëren.

Het DEGIRO webtrader platform laat de volgende onderdelen zien:

 1. Jouw portefeuille
 2. Realtime stream koersen
 3. Realtime grafieken
 4. Marktnieuws
 5. Uitgebreide order mogelijkheden

Wanneer je een account opent bij DEGIRO heb je de keus uit 5 soorten profielen, elke met verschillen in risico, kosten en handelsmogelijkheden. Je kan ook meerdere profielen, meer dan een persoonlijke pagina openen. DEGIRO geeft hier ook bij aan dat het risico wat je loopt niet zozeer komt door het keuzeprofiel, maar meer uit de financiële instrumenten waarin je handeld. 

De profielen waar je uit kan kiezen:

 1. Basic; Met het Profiel Basic kunt je gebruik maken van de beleggingsdiensten van DEGIRO maar niet van de diensten Derivaten, Debet Geld en Debet Effecten.
 2. Custody; hiermee kan je gebruik maken van de beleggingsdiensten van DEGIRO uitgezonderd de diensten Derivaten, Debet Geld en Debet Effecten.
 3. Active; hiermee krijg je na ondertekening van de benodigde documenten toegang tot de beleggingsdiensten van DEGIRO inclusief de diensten Derivaten, Debet Geld en Debet Effecten.
 4. Trader; hiermee heb je toegang tot de beleggingsdiensten van DEGIRO inclusief de dienst Derivaten en volledig gebruik van de diensten Debet Geld en Debet Effecten
 5. Day Trader; dit is een opwaardering van het profiel trader, en er gelden andere tarieven voor ruimere handelsmogelijkheden

Producten aangeboden via DEGIRO

Bij DEGIRO kun je handelen in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, ETF’s, opties, futures en hefboomproducten.

Zoals vermeld kan er een keuze worden gemaakt tussen 5 soorten profielen bij het openen van een account, elk met een hoop features.

Meerdere features van DeGiro:

 • Kenniscentrum

Bij DEGIRO is er een functie genaamd “Kennis”. Hier vind je op een plek een breed scala aan informatie over alles wat een belegger behoort te weten en hoe het platform werkt. Alle informatie over alle soorten producten, strategieën, een beleggersacademie en informatie over alle grote beurzen kun je hier vinden. DEGIRO is een online broker welke voornamelijk is voor de “doe het zelf” belegger, en zo kunnen ze de kosten laag houden. Ben jij een belegger die zelf tijd wil spenderen op de webtrader? Dan is DEGIRO voor jou!

 • Debet Effecten

Wanneer je een short positie wilt kunnen verkopen kun je als Active, Trader en Day Trader dit doen. Dit betekent zoals de naam het zegt, dat je leent van een andere belegger. Je kiest er dan voor om een short positie te lenen van een andere belegger met een long positie in hetzelfde effect. Door te proberen het effect terug te kopen tegen een lagere prijs dan waarvoor het werd verkocht proberen beleggers dit vaak om te kunnen speculeren op een prijsdaling van de onderliggende waarde. Dit wordt ook vaak gebruikt voor het afdekken van risico.

 • Obligaties

Obligaties zijn vastrente beleggingen. Dit betekend dat gedurende de looptijd van de belegging er een rente wordt uitgekeerd. Bij DEGIRO bieden ze een breed portefeuille aan van diverse obligaties welke worden verhandeld op de grootste beurzen. 

 • Debet Geld

Voor klanten met een Active, Trader en Day Trader profiel is er de mogelijkheid om op marge te investeren. Dit betekent lenen, en brengt risico’s met zich mee. De waarde en de samenstelling van uw beleggingsportefeuille bepaald hoeveel geld u kunt lenen.

DEGIRO app

Bij DEGIRO kun je gebruik maken van een mobiele applicatie om altijd en overal toegang te hebben tot jouw portefeuille en beleggingsmogelijkheden. Met realtime toegang tot koersen, markten, producten en een agenda ben je gegarandeerd up to date om de juiste beleggingsbeslissingen te maken. 

Wij adviseren altijd om de mobiele app te downloaden wanneer je gebruik maakt van een broker. Dit omdat het cruciaal is om in realtime meldingen te krijgen welke cruciaal kunnen zijn voor jouw beleggingsstrategie en handel beslissingen. De applicatie van DEGIRO is erg uitgebreid, zo kun je de bied-laat spreiding van Euronext tot op tien niveaus bekijken en verschillende ordertypes voor jouw transacties kiezen.

Via de mobiele app kun je beleggen in aandelen, een favorietenlijst creëren, en het laatste nieuws omtrent jouw investeringen zien. 

De app van DEGIRO is beschikbaar voor Android en IOS. 

Aangeboden diensten DEGIRO

Pensioenbeleggen

Bij DEGIRO kun je een pensioenrekening openen, welke een geblokkeerde beleggingsrekening (lijfrenterekening) is. Het is dan ook niet toegestaan om voor de pensioengerechtigde leeftijd geld op te nemen van jouw DEGIRO Pensioenrekening.

Fiscaal voordelig voor jouw pensioen.

Via een online tool kun je gemakkelijk berekenen hoeveel je mag beleggen op jaarlijkse basis zonder belasting te betalen. 

Analyses uitvoeren

Ook al zijn er geen adviseurs bij DEGIRO er zijn wel mogelijkheden om zelf analyses uit te voeren. Je kan per aandeel de bedrijfsprofiel inzien, en kerncijfers welke belangrijk zijn zoals winst en dividend per aandeel. 

Omdat er geen adviseurs zijn welke je kan raadplegen bij DEGIRO adviseren wij dat je ook andere bronnen raadpleegt voordat je een beleggingskeuze maakt.

Betrouwbaarheid DEGIRO

Hoe betrouwbaar is DEGIRO?

DEGIRO is een gereguleerd platform. Klanten van DEGIRO kunnen niet-belegd geld aanhouden op een persoonlijke geldrekening met een IBAN die rechtstreeks gekoppeld is aan uw DEGIRO-beleggingsrekening.

Regulatie DEGIRO

DEGIRO heeft een AFM vergunning en valt onder de Nederlandse wetgeving. Dit garandeert ook dat uw geld is beveiligd tot 20.000 euro in het geval dat er iets zou gebeuren met DeGiro. (eventuele verliezen uit niet-geretourneerde activa tot 90%)

Beleggingsverzekering

DEGIRO biedt geen verzekering aan maar een bankgarantie.

Geld wat niet wordt belegd kan rechtstreeks op een persoonlijke geldrekening met IBAN worden gekoppeld aan DeGiro beleggingsrekening van de flatex Bank AG in Duitsland en is beveiligd tot een bedrag van 100.000 euro. Wat wel gezegd moet worden is dat dit alleen maar geldig is voor jouw cash bezittingen. Jouw aandelen en andere effecten vallen buiten de stelsel.

DEGIRO Kosten en tarieven

Bij DEGIRO kun je makkelijk direct geld storten via Ideal of een bankstorting. Via Ideal wordt het bedrag direct bij geschreven, via een bankstorting duurt maximaal tot 2 werkdagen. Ook heeft DEGIRO geen minimale 

Hier zijn de belangrijkste kosten en tarieven bij DEGIRO:

 1. Wanneer je begint bij DEGIRO een storting maakt is er geen minimale inzet vereist. Je kan zelfs beginnen met €1,-
 2. Transactiekosten; gratis voor ETF’s
 3. Inactiviteit kosten; gratis
 4. Service Fee; gratis
 5. Bewaarloon; gratis

Kosten voorbeeld:

 1. Aandelen AEX € 2 + 0.003%
 2. Aandelen VS € 0,50 + $ 0.004/ stuk
 3. Opties AEX € 0,95 per contract 
 4. EFT’s Gratis

Alle kosten bij DEGIRO zijn makkelijk te vinden en worden automatisch berekend. 

Openen van een DEGIRO account

Het openen van een account bij DEGIRO gaat heel erg gemakkelijk, binnen 10 minuten ben je klaar om je eerste order te plaatsen. Via de website kun je jezelf registreren en al je persoonlijke gegevens invullen. Je moet voor de Nederlandse site woonachtig zijn in Nederland of België.

 Na het openen van een account dient zoals altijd een ieder zich te verifiëren door het aan te leveren van een bewijs van ID, address en een bankafschrift. dit gaat snel zoals bij alle brokers, wij waren binnen 2 dagen geverifieerd. 

Deze verificatie is een wettelijk voorschrift voor elke broker, en hoort bij het zogenoemde KYC process. 

Klantenservice

Contact opnemen met de klantenservice omdat je ergens tegen aan loopt of een vraag hebt is iets wat in onze optiek snel moet verlopen. Het gaat tenslotte over geld, jouw geld en tijd is geld.

 Bij DEGIRO heb je meerdere mogelijkheden om een antwoord te krijgen op jouw vraag. Er is het uitgebreide kenniscentrum en een help centrum waar je bijna alle vragen over alle onderwerpen terug kunt vinden. Met vele jaren ervaring en meer dan een miljoen gebruikers kun je er wel van uit gaan dat jouw vraag al eerder is gesteld. 

Mocht je een vraag hebben welke er niet tussen staat, of een technisch probleem ondervinden dan heb je de keuze om een email te sturen. Er is een apart email adres voor vragen omtrent orders en voor hele dringende vragen is er een telefoonnummer wat je kunt bellen. DEGIRO is bereikbaar werkdagen tussen 08:00 en 17:00 en mocht je in de avonduren willen bellen is er een engelstalige helpdesk tussen 17:00 en 22:00 bereikbaar.

DEGIRO heeft ook een social platform zoals een Facebook waar je op de hoogte kan blijven en realtime updates kunt ontvangen. Deze is niet Nederlandstalig, en geeft wereldwijd beleggingsnieuws weer.

Bij aandelen.nl hebben wij alle opties uit geprobeerd en vonden de telefoon erg prettig. Een email liet toch een dag op zich wachten, en wij vonden het jammer dat er geen live chat is. 

Pro’s en Con’s DEGIRO

 Pro’s DEGIRO

 • Mobiele app 
 • Breed aanbod markten
 • Beleggings Academie
 • Debet effecten
 • zeer lage kosten
 • Gereguleerde broker door BaFin Licentie
 • Depositogarantiestelsel
 • Real-Time stream koersen

Cons DEGIRO

 • Geen optie voor crypto 
 • Geen analisten/ adviseurs
 • Platform is simpel, niet heel veel extra’s
 • Geen live chat functie

FAQ

Is DEGIRO beter dan de Binck bank?

Beide brokers zijn prima opties maar er zijn wel grote verschillen. Deze zitten hem voornamelijk in de kosten, DEGIRO is veel goedkoper, en DEGIRO geeft een betrouwbare indruk door een bankstatus. Dat gezegd is de Binck uitgebreider in de informatie voor beleggers, vooral voor startende beleggers kan dit een hoop verschil maken.

Hoe betrouwbaar is DEGIRO

Met een bankgarantie en een AFM vergunning ben je er zeker van dat je beschermd bent.

Zijn er hoge kosten voor DEGIRO?

DEGIRO heeft de laagste kosten van alle brokers. Dit omdat ze niet adviseren, alleen aanbieden. 

Waar kan ik in beleggen bij DEGIRO?

Aandelen, Obligaties, Beleggingsfondsen, ETF’s, Opties, Futures* en Hefboomproducten

Wat zijn debet effecten?

Dit is het lenen van een short positie van een andere belegger met een long positie.

Conclusie

DEGIRO is een top broker voor de belegger welke tijd kan spenderen en zelf de strategie wil plannen. Beleggers die nieuw zijn in het wereldje van beurzen, aandelen en obligaties moeten zeker weten dat ze de tijd kunnen nemen om onderzoek te verrichten en zichzelf te scholen. 

De kosten zijn erg laag bij DEGIRO, dit is het grootste pluspunt, je kan zelfs handelen in sommige effecten zonder enige kosten. Beleggers welke met een klein bedrag en geen kosten willen starten kunnen hier prima terecht. 

Met een uitgebreid kenniscentrum, een makkelijk bereikbare klantenservice en diverse soorten beleggingsprofielen is DEGIRO absoluut aan te raden voor de gemiddelde belegger.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!