BinckBank

Is Binck Bank voor jou het juiste handelsplatform om te beleggen?

Binck Bank is de eerste gebruiksvriendelijke online broker van Nederland, met een innovatief beleggings- en investerings website waar handelaren kunnen investeren in heel veel financiële producten.

Opgericht in 2000 in Amsterdam en uitgegroeid tot de marktleider in online beleggen heeft Binck Bank een reputatie als een van de beste beleggingsbanken. Met meer dan 300000 tevreden klanten worden er elke dag duizenden transacties gedaan, en kan een belegger kiezen uit een breed scala van producten en diensten.

Bij aandelen.nl geven wij jou een 100% Nederlands Binck review, met onze persoonlijke ervaringen. Dit zodat jij het beste platform kunt kiezen, met het doel geld te verdienen aan jouw beleggingen.

Is Binck Bank het geschikte platform voor jou? Bij aandelen.nl stellen wij de belangrijkste vragen bij het kiezen van een handelsplatform. Wat zijn de kosten? Is Binck Bank betrouwbaar? Wat zijn de producten? Welke service bieden zij aan?

In onze Binck review kijken wij naar alle aspecten welke belangrijk zijn voor een belegger. Lees hieronder er meer erover.

Gebruiksvriendelijkheid

5/5

Gebruikersomgeving

5/5

Kosten

5/5

Veiligheid

5/5

Belangrijkste kenmerken

Zeer uitgebreid

Lijfrente Rekening voor pensioen

200 euro gratis transactietegoed

Alles in 1 pakketten

Uitgebreide klantenservice

Meerdere keren uitgeroepen tot beste broker van Nederland

Het ontstaan van BinckBank

Voor het ontstaan van Binck Bank was er geen optie voor iedereen in Nederland om online te beleggen. Beleggen was nog te onduidelijk voor veel mensen, en het bracht een hoop kosten met zich mee. Binck Bank wilde dit veranderen.

Met de begintijd van een world wide web in 2000 startte Binck en creëerde een gebruiksvriendelijke online beleggingssite, toegankelijk voor een ieder die wilde beleggen. Met lage kosten, en betrouwbare diensten groeide Binck binnen no time uit tot een giga voorziener van alle financiële producten welke een belegger in zou willen kunnen handelen. Binck Bank is een broker voor particuliere en zakelijke beleggers.

Door een stapje verder te gaan, en zich als een echte beleggingsbank te ontwikkelen, kun je bij Binck je vermogen opbouwen door lijfrenterekeningen om te sparen voor jouw pensioen. 

Ben je een handelaar die op zoek is naar een broker die voor jou belegt? Dan heeft Binck Bank keuze uit meerdere pakketten. 

Ook kun je sparen voor je pensioen en voor je kinderen, en biedt Binck Bank een academy aan waar je alle informatie kan vinden om een succesvolle belegger te worden en een hoog rendement te behalen.

Binck bank biedt een gigantisch pakket aan van 33 beurzen uit 18 landen wereldwijd. Dit zijn de grootste beurzen uit Europa, Canada en de Verenigde Staten. Wanneer je een rekening opent krijg je een keuze uit meerdere profielen, elk afgestemd op de type belegger.

Binck Bank is samen gegaan met Saxo Bank en daardoor een echte beleggingsbank wat meer veiligheid garandeert door middel van een depositogarantiestelsel.

Binck Bank is de best gekozen bank van Nederland, en is actief in Nederland, Spanje, Portugal, België, Frankrijk en Italië.

Samenvattend

Exchange naamBinck Bank
Fiat valuta’s5+
Crypto valuta’s0
Betaalmethodes5+
HandelskostenLaag
StortkostenLaag
Uitbetaal kostenLaag
Mobiele appJa

Voordelen

Mobiele app

Vele producten beschikbaar

Alles in 1 portefeuille

Eenvoudig te gebruiken

Nadelen

Geen live chat

Hogere kosten

BinckBank review

Binck Bank is toch wel een van onze favoriete online beleggings websites. Dit komt voornamelijk door het uitgebreide pakket aan diensten en producten. Er is voor elke soort belegger wel wat te vinden. 

Binck Bank is een internationale broker gelokaliseerd in Nederland met een heel groot aanbod van producten en diensten. Bij Binck Bank gaan ze verder dan de gemiddelde broker.

Doordat deze zich in Nederland bevindt betekend dit de Binck Bank een AFM licentie heeft wat een maximaal toezicht garandeert. Ook heeft de Binck Bank door de fusie met Saxo Bank een depositogarantiestelsel, wat zorgt dat jouw geld veilig is tot een bedrag van 100.000 euro. 

Een van de meest unieke aspecten van Binck Bank is toch wel het aanbod van de unieke pakketten voor elk soort belegger, en de daar op afgemeten diensten en producten. 

Via Binck Bank kun je kiezen om te beleggen in diverse instrumenten. Met een ongekende aantal hoeveelheid producten als aandelen, opties en fondsen en een zeer diepgaand platform is Binck Bank een zeer geschikte broker. Maar waar andere brokers ophouden gaat Binck verder. 

Bij Binck Bank kun je kiezen om zelf te handelen, of om Binck dit voor jou te laten doen. Je kunt diverse opties kiezen als vermogensopbouw wanneer je langzaam hier aan wilt werken. Wanneer je zelf kiest te handelen kun je nog verder gaan, er zijn namelijk diverse soorten profielen, elk passend bij verschillende soorten beleggers. 

Binck Bank geeft de optie om te handelen in alle belangrijke financiële instrumenten, zoals aandelen, beleggingsfondsen, obligaties en ETF’s, CFD’s*, tot opties en turbo’s, 

 • CFD’s zijn complexe instrumenten welke werken met een hefboom en hebben een zeer hoog risico om snel geld te verliezen. Het is zeer belangrijk dat je begrijpt hoe CFD’s werken en of je je het hoge risico op verlies kunt permitteren. Meer dan de helft van beleggers verliest zijn belegging (gedeeltelijk) met het kiezen van CFD’s

De kosten bij Binck Bank worden bepaald aan de hand van het type profiel dat je kiest, en ook al is dit niet gratis, de Binck kosten zijn zeer acceptabel. Binck Bank is vrij prijzig vergeleken met andere brokers, maar biedt hier ook veel meer voor aan. 

Hierover later meer.

Binck Bank Platform

Het Binck bank platform barst van de vele mogelijkheden voor elk soort belegger:

De Binck Platforms zijn de beste platforms die we ooit hebben gezien, en naar gelang het pakket wat je kiest (het soort belegger dat je bent) krijg je de daarbij behorende platform. Je kunt hier kiezen uit de website trader, ProTrader of ProRealTime. En uiteraard kun je ook via de mobiele app beleggen. 

Alle platforms zijn heel erg intuïtief en eenvoudig in het gebruik. Elke belegger welke al een tijdje bezig is weet hoe belangrijk fundamentele analyse is voor zijn strategieën. Technische analyses zijn ook mogelijk met een minimum aan 17 indicatoren wat niet mis is. Veel online brokers geven jou deze optie niet eens, bij Binck heb je dit altijd, ongeacht het pakket wat je kiest,

Het platform heeft een uitstekende analistenconsensus en geeft jou de mogelijkheid de analyses in te zien van verschillende professionele bronnen.

Meerdere features van het handelsplatform van Binck Bank:

 • Selectie van verschillende effecten
 • Order Types mnet stop loss and stop limit
 • Fundamentele analyses
 • Technische analyses
 • Marge ruimte bepaling

Producten aangeboden bij Binck Bank

Binck beleggen kan in Aandelen, beleggingsfondsen, trackers, obligaties, opties, futures en turbo’s. Wat zeer uniek is bij de Binck is dat er een mogelijkheid is om op vastgoed te beleggen via de verschillende beleggingsfondsen. Zo kun je met het alles in 1 portefeuille beleggen in wereldwijde aandelen, waaronder vastgoed.

De Binck app

Wij adviseren altijd om de mobiele app te downloaden wanneer je gebruik maakt van een broker. Dit omdat het cruciaal is om in realtime meldingen te krijgen welke cruciaal kunnen zijn voor jouw beleggingsstrategie en handel beslissingen.

De Binck bank platform is een zeer gebruikersvriendelijke app waarbij je veilig kan inloggen met een code of vingerafdruk. Vertrouwd storten vie Ideal en makkelijk handelen met een swipe. Alle tools welke jij nodig hebt kun je terug vinden op de Binck app, geavanceerde grafieken, nieuws en realtime koersen.

Je kan direct bij de Binck inloggen op jouw account waar jij je ook bevindt. Vooral voor actieve beleggers is dit een handige tool die het beleggen alleen maar makkelijker maakt.

Via de mobiele app kun je beleggen in alle producten aangeboden bij de Binck, volgens het profiel wat jij hebt gekozen. 

De app van Binck Bank is beschikbaar voor Android en IOS. 

Binck Bank biedt ook een crypto wallet aan, helaas is deze niet beschikbaar voor beleggers uit Nederland.

Diensten aangeboden

Bij Binck Bank kun je uit een ongelofelijk breed scala aan pakketten kiezen gericht op het type belegger dat jij bent. Je kunt kiezen om zelf te beleggen, of Binck Bank te laten beleggen voor jou. Wanneer je voor het laatste kiest wordt jouw geld door experts wereldwijd belegt, waar jij zelf het risico en de looptijd bepaald. 

Bij zelf beleggen kan je uit drie niveaus kiezen, waar de kosten naar beneden lopen naar gelang het niveau en de services worden uitgebreid.

Alle niveaus hebben toegang tot 33 beurzen, betalen geen transactiekosten voor Binck Turbo’s, hebben toegang tot Binck academy, technische analyses, nieuws, en nieuwsbrieven. 

Alles in 1 portefeuille

Voor de startende belegger heeft Binck Bank een alles in 1 pakket gecreëerd, bestaande uit een weloverwogen mix van aandelen, obligaties en vastgoed. Voor de belegger die het aan Binck over wil laten om een rendement te halen. Met wereldwijde spreiding en lage kosten kun je werken aan vermogensopbouw zonder dat het te veel tijd kost. Dit is voornamelijk voor de belegger die lang termijn wil beleggen.

Binck zelf beleggen

Bij de Binck bank kun je als actieve belegger kiezen om zelf te beleggen. Wanneer je deze keuze wilt maken kun je kiezen uit drie Binck zelf beleggen pakketten. Elk afgestemd op een verschillende soort belegger.

 • Green pakket
 • Voor de alround belegger. Toegang tot gratis realtime streaming koersen van de Euronext. 
 • Blue Pakket
 • Voor de actieve belegger. Toegang tot gratis realtime streaming koersen van de Euronext, Amerikaanse beurzen en US Options.
 • Black Pakket
  • Voor de alround belegger. Toegang tot gratis realtime streaming koersen van de Euronext, Amerikaanse beurzen en US Options.
  • Exclusieve masterclasses
  • Persoonlijke relatiemanager

Binck laten beleggen

 • Binck Forward

Een geautomatiseerde vermogensopbouw met een instap van 1500 euro waarbij jij zelf het doel, inleg, risico en looptijd bepaald.

 • Binck Comfort

Een persoonlijk vermogensbeheer vanaf 15000 euro waarbij Binck Bank het werk voor jou doet.

 • Binck Select

Actief beheer met aandelen en ETF’s met een instap vanaf 100.000 euro waarbij Binck bank het werk voor jou doet.

 • Pensioen beleggen

Vermogensopbouw voor later met een jaarlijkse belastingvoordeel. De Binck Bank pensioen beleggen is een lijfrenterekening waarbij jouw vermogen vast staat en Binck voor jou het werk doet. Binck Bank belegt wereldwijd in indexfondsen van aandelen, vastgoedbedrijven, obligaties, en valutas.

Let op! Een lijfrenterekening voor een pensioenopbouw geeft niet een fiscaal voordeel voor iedereen, alleen als je te weinig pensioen opbouwt. Als ZZP’er bijvoorbeeld, of wanneer je een tijdje in het buitenland hebt gewoond. 

De kosten van elk pakket worden later in deze review behandeld. 

Fondsbeleggen

Via de Binck Fundcoach bouwt u zelf aan uw vermogen door middel van beleggingen en ETF’s. Dit is een veiligere manier van beleggen door de ruime spreiding en de eenvoud in het handelen. Wanneer je voor deze optie kiest heb je toegang tot de de website van Binck Fundcoach welke speciaal is gecreëerd voor beleggingsfondsen en ETF’s. Deze biedt een hele hoop extra features aan zoals een fondsvergelijker, analyses en educatieve posts.

Fondsbeleggen kost niets in transactiekosten wanneer je periodiek inlegt en je krijgt  ondersteuning van een deskundige service. Op het moment van schrijven (Juni 2021) zijn de eerste drie maanden gegarandeerd zonder service kosten. 

Binck academy

Leer beter te beleggen bij de Binck. De Binck academy is ontwikkeld om beleggers in staat te stellen om verstandige beleggingsbeslissingen te laten nemen. Met vele webinars, tutorials, video’s, bijeenkomsten en artikelen kan elk soort belegger beter leren hoe een hoog rendement te behalen. Voor elk type handelaar zijn er dan ook informatiebronnen. Je kunt kiezen als startende belegger, een gemiddelde belegger die er al wat langer mee bezig is en voor de daytrader.

Binck Bank denkt vooruit en ziet hoe educatie van zijn beleggers alleen maar success kan brengen op lang termijn.

Binck Beleggen voor uw kind

Een vermogen opbouwen kan natuurlijk ook voor een nieuwe generatie. Voor kinderen of kleinkinderen kan er een rekening geopend worden waarbij je belastingvrij kunt sparen. Hierbij bepaal je zelf het doel, risico en looptijd.

Onder de Nederlandse belastingwet mag een ouder 5.515 euro en een grootouder 2.208 euro gratis giften. 

Gratis transactietegoed

Bij Binck bank krijg je na het openen van een beleggingsrekening voor zelf beleggen bij de eerste storting een 200 euro transactietegoed. Deze is 90 dagen geldig vanaf het moment dat jou rekening is geactiveerd. Dit tegoed betekend dat transactiekosten welke worden gemaakt door jou, automatisch worden terug gestord op jouw rekening, tot 200 euro.  

Betrouwbaarheid Binck Bank

Hoe betrouwbaar is Binck Bank

Als een echte bank die al meer dan 20 jaar meedraait kan je er wel van uitgaan dat de Binck Bank weet wat ze doen. Binck Bank is een van de meest betrouwbare brokers te vinden, en als bank hebben ze een depositogarantiestelsel, wat jouw geld beveiligd tot 100.000 euro. Ook staan zij onder toezicht van de DNB (De Nederlandse Bank).

De Binck Bank houd zich aan de regels voor vermogensscheiding van de Wge (Wet Giraal Effectenverkeer). Dit betekent dat bij faillissement van de bank de beleggingen geen onderdeel zijn van het vermogen van de bank. 

Al jou gegevens worden beveiligd op een website welke is bewaakt door een SSL-codering. Ook heeft de Binck Bank een 2-staps inlog systeem met SMS wat een extra laag van veiligheid geeft. En via hun site geven ze advies hoe jij als belegger het nog veiliger kunt maken door jouw netwerk te beveiligen. 

Mocht je ooit serieuze problemen ondervinden kun je terecht bij het KIFID (Financial Services Complaints Tribunal) in Den Haag waar Binck Bank lid van is. Hier doen ze indien nodig diepgaand onderzoek in de geschillen tussen financiële instanties en hun klanten.

Binck Kosten en tarieven 

Bij Binck Bank kun je makkelijk direct geld storten naar je rekening via Ideal en direct beginnen te beleggen. Er zijn transactie kosten bij Binck, maar deze worden berekend op het type belegger dat jij bent. Hoe meer geld je belegd, hoe minder kosten jij betaald. Je wordt als het ware beloond bij Binck.

Hier zijn de belangrijkste Binck kosten en tarieven:

Alles in 1 portefeuille

 • Transactiekosten: verschilt per fonds, bij periodiek beleggen gratis
 • Kosten gebruik platform: 0.18% max € 540 per jaar

Zelf beleggen Binck kosten 

Green pakket

 • Binck Kosten Aandelen, beurzen en obligaties: €1 + 0,15%
 • Opties: €2,75 per contract
 • Futures: €4 per contract
 • Service fee: €3,50 + 0,01%

Blue Pakket

 • Binck Kosten Aandelen, beurzen en obligaties: €1 + 0,1%
 • Opties: €1,75 per contract
 • Futures: €2,95 per contract
 • Service fee: €8,25 + 0,015%

Black Pakket

 • Binck Kosten Aandelen, beurzen en obligaties: €1 + 0,1%
 • Opties: €1,75 per contract*
 • Futures: €2,50 per contract*
 • Service fee: Gratis

*Opties en futures, hoe meer contracten hoe goedkoper de fee wordt

Laten beleggen kosten Binck Bank

Binck Forward

 • Instap: 1500 euro
 • Kosten per jaar: 0,76% – 0,79%

Binck Comfort

 • Instap: 15000 euro waarbij Binck Bank het werk voor jou doet.
 • Kosten per jaar: 1,16% – 1,30%

Binck Select

 • Instap: 100.000
 • Kosten per jaar: 1,55%

Pensioen beleggen

 • Kosten per jaar: 0,76% – 0,79%

Fondsbeleggen 

 • Beleggingsfondsen: € 1 + 0,15%
 • ETF’s: € 1 + 0,1%
 • Periodiek beleggen transactiekosten: Gratis
 • Service fee: eerste 3 maanden gratis, vervolgens 0,015% per maand/ 0,18% per jaar

Sparen voor uw (klein) kind: 

 • Instap: 1500
 • Kosten per jaar: 0,76% – 0,79%

Alle kosten bij Binck Bank zijn duidelijk te overzien op jouw rekening, en mocht je er enige onduidelijkheid over hebben kan je direct contact opnemen met de klantenservice. Er zijn vele calculators en kosten voorbeelden op de Binck site, wat de kosten betreft zou je niet voor een verrassing kunnen komen te staan.

Openen van een account bij Binck Bank

Het openen van een account bij Binck Bank gaat heel erg snel en gemakkelijk, binnen 10 minuten heb je een rekening geopend. Via de main webpagina klik je op “registreren” waarna je een elektronisch formulier vindt waar je jouw persoonlijke gegevens invult. 

Na het openen van een account dient een ieder zich te verifiëren door het aan te leveren van een bewijs van ID, address en een bankafschrift. Dit gaat heel erg snel bij eToro, wij waren binnen 3 dagen geverifieerd en ons account was geactiveerd. Nu kun je direct bij de Binck inloggen en starten met beleggen!

Deze verificatie is een wettelijk voorschrift voor elke broker, en hoort bij het zogenoemde KYC process. 

Klantenservice

Zoals altijd nemen wij bij aandelen.nl altijd ruim de tijd om de klantenservice te reviewen van een broker. Vooral voor startende beleggers kan er een hoop op hen af komen en er zullen ongetwijfeld vragen zijn voor de Binck. Technische problemen zouden niet moeten voorkomen, maar in het geval van, is het toch wel zeer belangrijk om direct geholpen te worden. 

Contact opnemen met de klantenservice kan 6 dagen per week via de telefoon en de email. De openingstijden voor klanten van Binck zijn op werkdagen: 08:00 – 22:00 uur en op zaterdag: 10:00 – 17:00 uur. Ben je nog geen klant? Dan kun je via een ander telefoonnummer of email adres contact opnemen met Binck op werkdagen van 09:00 tot 17:30 uur.

Binck Bank heeft ook een social platform zoals een Facebook en Twitter pagina waar je op de hoogte kan blijven en realtime updates kunt ontvangen. Deze is volledig nederlandstalig en ook hier kun je contact opnemen met de Binck Bank. 

Wat ook erg uniek is voor een broker, is dat Binck Bank jou uitnodigt op hun kantoor, als een echte bank ontvangen zij de klanten welke een persoonlijk contact nodig hebben. 

Binck Bank heeft geen live chat functie, maar naar ons idee wordt dit prima opgevangen door de vele mogelijkheden van contact met de Binck Bank.

Bij aandelen.nl hebben wij via de telefoon en email contact gehad, beide opties verliepen zeer snel en professioneel en wij werden vriendelijk te woord gestaan. 

BinckBank Voordelen en Nadelen

Pro’s 

 • Zeer uitgebreid pakket aan diensten en producten
 • Lijfrente Rekening voor pensioen
 • 200 euro gratis transactietegoed
 • Alles in 1 pakketten
 • Uitgebreide klantenservice
 • Meerdere keren uitgeroepen tot beste broker van Nederland

Cons

 • Geen live chat
 • Hogere kosten

FAQ

 • Is de BinckBank een echte bank?

De Bink Bank is samen met de Saxo bank een echte belegginsbank. Je kan er beleggen en sparen doormiddel van een lijfrente rekening. Ook is je geld op jou rekening beschermd onder het depositogarantiestelsel.

 • Is er een welkom bonus bij de BinckBank?

De BinckBank bied geen welkom bonus aan, maar na jou eerste storting krijg je 200 euro in transactie tegoed. Dit betekend dat bij elke aan- of verkoop die je doet je de transactiekosten terug krijgt, tot 200 euro.

 • Kan ik BinckBank laten beleggen voor mij?

Bij BinckBank heb je een uitgebreide keuze uit diverse pakketten waarbij de Bink voor jou het werk doet. Wanneer je bij het openen van een account kiest voor “laten beleggen” zie je het overzicht.  

 • Zijn de Binck ervaringen goed?

De Binck ervaringen zijn uitstekend, en BinckBank is al meerdere jaren uitgeroepen tot de beste broker van Nederland.

 • Waarom zijn de Binck kosten hoger?

De Binck kosten zijn hoger dan bij de meeste brokers, maar dit komt door het ongelofelijke aanbod van service en producten van BinckBank.

 • Kan ik zelf Binck aandelen kopen?

Wanneer je een rekening opent kun je kiezen om zelf te beleggen bij de BinckBank, waarna je alleen maar hoeft aan te geven welke type belegger jij bent. Zelf Binck aandelen kopen gaat makkelijk en snel.

Conclusie BinckBank

Wat ons betreft is de BinckBank toch echt wel een van de beste brokers online. De diversiteit aan producten, het uitgebreide pakket aan service, het diepgaande platform, de producten welke gericht zijn op lang termijn vermogens op te bouwen, alles samen maakt Binck een echte belegginsbank welke het succes van zijn klanten als prioriteit heeft. Wat het ook is dat je nodig hebt van een beleggingsbank, bij Bink kan je het vinden.

Of je nou een startende belegger bent, of een actieve day trader. Of je nou achterover wil zitten en elke week een overzicht wilt zien, of dagelijks actief wilt mee handelen en uren studeren om een betere belegger te worden, bij Binck vind je alles.

Wil je sparen voor jouw pensioen of (klein) kind? Dit kan ook bij BinckBank. 

Of BinckBan dan ook een broker is  jou ligt aan een paar zaken. Hoeveel geld je maandelijks wilt/ hebt te besteden, en of je behoefte hebt aan uitgebreide platforms en diensten. Voor ons is de Binck een grote winaar, met zijn uitgebreide pakket aan diensten en producten zijn wij een vaste klant.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!