Welke milieuvriendelijke acties kun je nemen als iemand is overleden?

De ene persoon is net wat fanatieker als de ander als het gaat om milieuvriendelijkheid. De ene doet het minimale wat vereist is en de andere gaat naar verschillende plekken in Nederland om te graag protesteren voor het klimaat. Als je een fanatiekeling bent die veel tijd een aandacht besteed aan het milieu, dan wil je dit misschien ook voor een overleden iemand. Hieronder vertellen we je welke milieuvriendelijke acties je kunt ondernemen als iemand is overleden.

 

Begrafenis in plaats van crematie

Je moet altijd rekening houden met de wens van degene die overleden is, maar als de persoon in kwestie het niet uitmaakte of diegene begraven of gecremeerd werd, dan kun je het beste gaan voor een begrafenis. Een crematie laat namelijk een flinke ecologische voetdruk achter als het gaat om uitstoot. Maar als je toch een crematie wilt doen, dan kun je beter gaan voor een watercrematie. 

 

Groene begraafkist

Als je er voor kiest om iemand te laten begraven als onderdeel van een milieuvriendelijke uitvaart, dan kun je er ook nog voor kiezen om een biologisch afbreekbare kist te nemen. Ook lijkwades kunnen een goede optie zijn als je een milieuvriendelijke begrafenis wilt. Als je meer wilt weten over milieuvriendelijke uitvaarten en begrafenissen, kijk dan eens bij Uitvaart Amsterdam.

 

Doneren aan het goede doel

Veel mensen kiezen ervoor om ontzettend veel geld te stoppen in de gebaren die ze geven aan de nabestaande, denk aan de cadeaus maar ook aan de bloemen. Maar als we gaan kijken naar bloemen, dan is dit eigenlijk best zonde om cadeau te doen, want ze vergaan best snel weer en het kost ontzettend veel CO2 om bloemen te kweken en te vervoeren. Je kunt dan beter vragen aan de dierbaren om je heen om het geld over te maken naar een goed doel die zich bezig houdt met het milieu als het geld stoppen in bloemen of andere cadeaus.

 

We zijn allemaal wel op onze eigen manier bezig met het milieu, de ene persoon doet er meer aan als de andere omdat de ene persoon er ook meer waarde aan hecht als de ander. Als je een milieuvriendelijke uitvaart wilt, dan kun je verschillende dingen doen. Zo is een begrafenis over het algemeen milieuvriendelijker als een crematie, je kunt bij een begrafenis namelijk ook kiezen voor een groene begraafkist. Je kunt als laatste ook nog de dierbaren vragen om het geld wat normaal in bloemen en cadeaus gaat, nu te stoppen in het goede doel voor het milieu.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!