Welke crypto kopen?

Wist je dat er meer dan 10000 verschillende crypto munten in de wereld zijn? Hoe kies je hier als belegger nou de juiste veelbelovende crypto munt uit? Het kan als belegger moeilijk zijn om tussen al deze munten een keuze te maken. Hoe weet je nou welke cryptocurrency gaat stijgen?

Starten met beleggen in crypto werkt eigenlijk hetzelfde als wanneer je een beginnende belegger bent op de beurzen. De meest voorkomende fouten welke worden gemaakt door startende beleggers is het vaak ontbreken van een plan, hierdoor ook geen idee hebben hoeveel je kan investeren, en maar lukraak registreren op verschillende exchanges en diverse nieuwe alt coins kopen die er veelbelovend uit zien, zonder er onderzoek naar te doen. Een betere strategie is dan ook om te beleggen in niet meer dan 2 coins.

De grote vraag is dan ook, welke crypto moet je nu kopen?

We kennen natuurlijk allemaal de Bitcoin en Ethereum, maar welke andere munten zijn een goede lang termijn investering? Bitcoin is natuurlijk het grote voorbeeld hoe een belegger met 1000 dollar tien jaar geleden nu rijk zou zijn. Tien jaar geleden had je 286 BTC kunnen kopen met 1000 dollar. Deze staat nu op 39000 dollar per BTC, dus je kunt al snel zien wat het gevolg vandaag de dag zou zijn.

Aandelen.nl bekijkt hier de meest belovende crypto’s waar we niet omheen kunnen de komende tijd. We bespreken hier bekendere en opkomende crypto waar je in 2021 op zou moeten letten!

Uniswap [UNI]

Uniswap kennen de meest als een exchange platform voor munten die gebruik maken van het Ethereum blockchain, de zogenaamde ERC-20 coins. 

Uniswap is na Polkadot het tiende grootste digitale activum ter wereld wat betreft marktkapitalisatie. Uniswap gebruikt zijn token om gedecentraliseerde uitwisseling van stroom te voorzien, en wat nog belangrijker is, het verstrekken van liquiditeit die helpt bij de snelle uitvoering van transacties. Uniswap, gecreëerd door softwareontwikkelaar Hayden Adams en vrijgegeven voor het publiek in november 2018.

Wat uniek is aan Uniswap is dat deze geen kopers en verkopers nodig heeft om vraag te creëren naar een munt. Er kan direct geruild worden via de app, waarbij je munten kunt sturen of ontvangen in jouw wallet. Door geen vraag te hoeven creëren zoals op de “normale” beurzen probeert Uniswap het liquiditeitsprobleem van gedecentraliseerde beurzen op te lossen.

Net als Binance Coin (BNB) en Tronix (TRX), begon UNI als een ERC-20-token.

Polkadot [DOT]

Polkadot is een protocol dat zich richt op sharing en multi- en cross chain gegevensoverdracht tussen de verschillende blockchains. Hierdoor kunnen de verschillende blockchains met elkaar werken en gegevens uitwisselen, wat op dit moment nog niet gebeurt. Om het heel simpel te zeggen wil Polkadot een gebruiksvriendelijk en  gedecentraliseerd internet van de toekomst creëren.

Wat erg interessant is bij Polkadot, is dat deze ongelofelijk is gegroeid qua marktkapitalisatie. In totaal is deze gestegen naar de vierde plaats als je kijkt naar het grootste aantal cryptomunten op de markt, en heeft hier zelfs Ripple mee ingehaald. De waarde is zeer hoog gestegen in een enorm korte periode. De coin ging in 2020 live via een ico en heeft inmiddels een koers die rond de 20 dollar schommeld.

Een van de founders van Polkadot is Dr. Gavin Wood, co-founder van Ethereum, die ook verantwoordelijk is voor de programmeertaal Solidity die wordt gebruikt op het Ethereum blockchain netwerk. Polkadot stuurt er dan ook naar om net als Ethereum een nieuw soort internet te creëren waar meerdere soorten blockchains met elkaar zijn verbonden.

Cardano [ADA]

Een andere mede oprichter van Ethereum vinden we terug bij Cardano. Cardano werd in 2017 opgericht en is net als Polkadot op weg om een andere Ethereum te worden, een nieuw blockchain netwerk voor andere applicaties. 

Het unieke van Cardano is dat het netwerk uit twee lagen bestaat, eentje voor de smartcontracts en eentje om met ALT coins transacties uit te voeren. Wat zo uniek is, is dat deze twee lagen niet met elkaar communiceren, ze werken volledig onafhankelijk van elkaar. Het netwerk is gecreëerd op basis van wetenschappelijk onderzoek gecombineerd met de technische kennis van de ontwikkelaars. Cardano houd zich bezig met de ontwikkeling van aanpasbaarheid. Als we kijken naar de geschiedenis van bijvoorbeeld Bitcoin kunnen we ook zien dat het twee jaar duurde voordat ze zich aan konden passen en de grootste problemen met de munt konden oplossen. 

Dogecoin [DOGE]

Wat ooit als een grap begon is ondertussen uitgegroeid tot een veelbesproken crypto met uiteenlopende adviezen van analisten wereldwijd. De coin is een betaalmiddel, en werd ontwikkeld door IBM software engineer Billy Markus en Adobe software engineer Jackson Palmer. Beide heren begonnen met het project om te bewijzen dat veel beleggers geld zullen steken in een munt met een hond als meme, zonder eigenlijk goed research te doen naar het bedrijf erachter. En ze kregen ook gelijk, binnen een hele korte tijd waren er al duizenden DOGE in omloop.

Het is een munt waar de meningen behoorlijk over zijn verdeeld, in het verleden zijn ze al gehackt en het feit dat het als een grap begon lijkt niet heel erg goed te zijn voor serieuze beleggers. Toch is er vooral door Elon Musk een behoorlijke interesse in de munt nadat deze heeft aangegeven niet met BTC te willen werken en op zoek te zijn naar een meer duurzame munt. Hij heeft DOGE al een paar keer vernoemd, en dit zorgt er natuurlijk voor dat veel beleggers toch geïnteresseerd zijn. 

Chainlink [LINK]

Chainlink is een bedrijf wat zich bezighoudt met verbeterde smart contracts. Met name de verbeterde samenwerking tussen de blockchains en externe systemen door een nieuwe manier van communicatie. Als ze dit voor elkaar krijgen zullen alle cryptocoins hier gebruik van gaan maken en zal dit een hoop succes betekenen voor Chainlink. 

Alleen zijn ze er nog niet, en dit zorgt er ook voor dat de koersen nog flink schommelen. Toch had je al een behoorlijk rendement kunnen behalen als je een jaar geleden voor 1000 euro LINK had gekocht. Ook moet je er rekening mee houden dat er naast BTC 4000 meer soorten cryptocoins zijn ontwikkeld met dezelfde functies. Dit gebeurt nu ook met LINK. Dat gezegd zijn de mensen achter Chainlink constant bezig met verbeteringen en worden de upgrades regelmatig gelanceerd. Dit geeft hoop en een goed signaal naar de beleggers.

Tron [TRX]

TRON is een op blockchain gebaseerd besturingssysteem dat ervoor moet zorgen dat deze technologie geschikt is voor dagelijks gebruik. Terwijl Bitcoin tot zes transacties per seconde kan verwerken en Ethereum tot 25, beweert TRON dat zijn netwerk capaciteit heeft voor 2.000 TPS.

Dit project kan het best worden omschreven als een gedecentraliseerd platform gericht op het delen van entertainment – een van de grootste acquisities was dan ook BitTorrent in 2018.

De munt kan gebruikt worden om aankopen te doen op het platform.

TRON is opgericht door Justin Sun, die nu als CEO fungeert. Opgeleid aan de Universiteit van Peking en de Universiteit van Pennsylvania, werd hij door Forbes Asia erkend in de 30 onder 30-serie voor ondernemers.

TRON is een platform waar artiesten direct hun producten kunnen verkopen. Door gecentraliseerde platforms te elimineren – of het nu gaat om streamingdiensten, app-winkels of muzieksites – wordt gehoopt dat de artiesten geen commissies kwijt raken aan tussenpersonen. Dit kan er ook voor zorgen dat content goedkoper wordt voor consumenten. Gezien de toenemende digitalisering van de entertainmentsector, zou TRON een voorsprong kunnen hebben bij het toepassen van blockchain-technologie in deze sector.

Last but not least, terwijl sommige andere blockchain-projecten ondoorzichtig kunnen zijn over hun ontwikkelingsplannen, biedt TRON een verschil door een routekaart te leveren die zijn intenties voor de komende jaren laat zien.

Disclaimer: Aandelen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud. De website biedt geen financiële producten aan en geen financieel advies. In enkele gevallen werkt Aandelen.nl samen met affiliate-partners waar het een vergoeding voor krijgt. Voor vragen en opmerkingen, neem contact met ons op.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!