Wat zijn NFT’s?

Vroeger was geld en bezit  simpel. Je werkte een bepaald aantal uur of verkocht goederen en daar ontving je een vergoeding voor. Salaris of winst, het is net hoe je het bekijkt. Dit ging over goederen en diensten in de echte wereld. Tegenwoordig ligt het een stuk ingewikkelder in elkaar. In dit artikel word globaal uitgelegd wat een NFT is en hoe het werkt.

Waar staat NFT voor?

NFT staat voor Non Fungible Token. Het is een niet- inwisselbaar, onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat. Dit certificaat heeft een uniek ID gelinkt aan het bestand. Het bestand zelf is dus niet de NFT. Een NFT verwijst als het ware naar het bestand dat ergens op het internet staat. Het eigenaarschap wordt vervolgens op de blockchain gezet. Iedereen kan zien dat jij de eigenaar bent van bijvoorbeeld dat kattenplaatje. Alleen jij bent degene met de sleutel, de token.

Wat koop je uiteindelijk?

Je koopt een digitaal kunstwerk, een stuk land in een game of zelfs tweets kunnen gekocht worden met NFT’s. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar je kunt het allemaal kopen. Je hebt tegenwoordig speciale veilingwebsites waar deze bestanden worden geveild. Dit worden NFT-marketplaces genoemd. Voorbeelden van bekende marketplaces zijn:

  • OpenSea

Het grootste en veelzijdigste NFT-handelsplatform.  OpenSea is als een gedecentraliseerde marktplaats die slimme contracten gebruikt om gebruikers in staat te stellen ermee te communiceren zonder de bewaring van hun NFT’s op te hoeven geven.

  • Binance NFT

Het kopen van een NFT gaat even simpel als in een web winkel. Je kunt hier ook in veilingen meebieden en je wordt op de hoogte gehouden van drops. Binance is de plaats voor alle soorten verzamelobjecten van kunst tot sport. Het is ontworpen om te werken als een dubbele keten. Deze dubbele keten mechanisme laat gebruikers toegang geven tot NFTs op Ethereum Blockchain via Binance portemonnee.

  • Enjin

Hier kun je assets kopen die je kunt gebruiken voor de games gebouwd met Enjin. Enjin is een software die ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om virtuele goederen te creëren en te beheren op de Ethereum blockchain . Het idee is dat door het gebruik van blockchain technologie om in-game items te beheren over veel verschillende eigendommen, Enjin kan helpen bij het verminderen van de hoge kosten en fraude.

  • Nifty Gateway

Deze NFT marktplaats is voor het verzamelen van Nifties.  Dit zijn NFTs die speciaal voor Nifty Gateway gemaakt zijn. Nifty Gateway werkt hiervoor samen met kunstenaars, sporters en ook merken.

Hoe koop je een NFT?

NFTs betaal je niet met iDEAL. Omdat het eigendomscertificaat op de blockchain wordt gezet is het betaalmiddel cryptocurrency’s zoals Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH). Naast cryptocurrency heb je een Wallet nodig om je NFT in te bewaren. Vervolgens kun je via de marketplaces je eigenaarschap kopen.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!