Wat zijn de meest populaire aandelen van 2022

Wat zullen de populairste aandelen zijn in 2022? Afhankelijk van wie je het vraagt, krijg je een ander antwoord. Sommigen zullen zeggen dat technologieaandelen nog steeds aan de top zullen staan, terwijl anderen kunnen voorspellen dat groene energiebedrijven de leiding zullen nemen. Er is geen manier om het zeker te weten, maar één ding is zeker: er zal de komende jaren veel veranderen op de aandelenmarkt! Dus blijf kijken om te ontdekken welke aandelen in de lift zitten – en welke op een ramp afstevenen!

Vooruitkijken: De populairste aandelen van 2022

Het is weer die tijd van het jaar waarin analisten en beleggers vooruit beginnen te kijken naar de aandelen die het komende jaar waarschijnlijk goed zullen presteren. Dus, wat zijn de populairste aandelen voor 2022? Volgens recent onderzoek zijn er een paar sleutelgebieden die naar verwachting een sterke groei zullen doormaken. Ten eerste wordt een aanhoudende vraag naar aandelen in de gezondheidszorg en medische technologie verwacht naarmate de wereldbevolking ouder wordt.

Ten tweede wordt ook verwacht dat aandelen in schone energie het goed zullen doen naarmate landen over de hele wereld hun koolstofvoetafdruk trachten te verkleinen. En tenslotte geloven veel analisten, gezien de huidige economische omstandigheden, dat waardeaandelen het in 2022 beter zullen doen dan groeiaandelen. Dus, als je het komende jaar wilt beleggen, zijn dit enkele sectoren die je in de gaten kunt houden. Lees verder en ontdek welke andere factoren de beurs beïnvloeden.

Hoe zal de wereldeconomie de aandelenmarkt in 2022 beïnvloeden?

Het is moeilijk te voorspellen hoe de wereldeconomie de aandelenmarkt in 2022 zal beïnvloeden. Er zijn echter een aantal factoren die een invloed op de markt kunnen hebben. Als de wereldeconomie zich bijvoorbeeld blijft herstellen van de pandemie, kan dat leiden tot meer investeringen en hogere aandelenkoersen. Als het herstel echter stokt of omslaat, kan dit tot een uitverkoop op de markten leiden. Bovendien kunnen ook de rentevoeten en de inflatie een invloed hebben op de markten.

Als de rente te snel stijgt, kan dit tot een daling van de aandelenkoersen leiden. Blijven de rentevoeten echter laag, dan kan dit een stimulans voor de markten betekenen. Uiteindelijk is het onmogelijk definitief te zeggen hoe de wereldeconomie de aandelenmarkt in 2022 zal beïnvloeden. Maar inzicht in deze verschillende factoren kan beleggers helpen beter geïnformeerde beslissingen over hun portefeuilles te nemen.

Hoe de politieke toestand van de wereld de aandelen beïnvloedt

De aandelenmarkt is een complex systeem dat beïnvloed wordt door een veelheid van factoren, zowel interne als externe. Een van de belangrijkste externe factoren is de politieke toestand in de wereld. Grote geopolitieke gebeurtenissen kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de aandelenkoersen, vaak op onvoorspelbare manieren. Zo veroorzaakte de stemming over de Brexit in 2016 een schokgolf op de financiële markten, met wijdverspreide volatiliteit tot gevolg.

In de nasleep van de stemming verloren veel in het VK gevestigde bedrijven aan waarde, omdat beleggers uit angst voor een naderende economische terugval hun aandelen van de hand deden. De aandelenmarkt is een gevoelige barometer van wereldwijde politieke trends, en zelfs kleine verschuivingen kunnen rimpeleffecten veroorzaken die over de hele wereld gevoeld worden. Daarom wordt politieke instabiliteit vaak gezien als een bedreiging voor de stabiliteit van de financiële markten.

Enkele van de meest populaire aandelen om te volgen!

kunnen bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn in bedrijven die naar verwachting een sterke groei zullen doormaken, terwijl anderen de voorkeur geven aan bedrijven die stabiele dividenduitkeringen bieden. Wat de reden ook is, dit zijn enkele van de populairste aandelen om te volgen:

Apple Inc. (AAPL) is een toonaangevend technologiebedrijf met een sterke geschiedenis van innovatie. De aandelenkoers is de laatste jaren op hol geslagen, en het is een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld.

Amazon.com, Inc. (AMZN) is een andere techgigant die de afgelopen jaren een enorme groei heeft doorgemaakt. Zijn aandelenprijs is in de afgelopen 5 jaar meer dan verdubbeld, en hij vertoont geen tekenen van vertraging.

Alphabet Inc. (GOOGL) is het moederbedrijf van Google, een van de populairste zoekmachines ter wereld. Ook zijn aandelenkoers vertoont de laatste jaren een gestage opwaartse trend.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!