Pensioen opbouwen is meer dan alleen sparen

Als je je pensioenopbouw winstgevender wilt maken, is het verstandig om naar verschillende mogelijkheden te kijken. Sparen is namelijk niet echt rendabel, door de zeer lage rentes in de afgelopen jaren. Het ziet er ook niet naar uit dat er op korte termijn echt verandering in gaat komen. Daarom kun je overwegen om te gaan beleggen. Er zijn genoeg bedrijven die je daarbij kunnen helpen, zoals Trustus.

Maar beleggen brengt ook risico’s met zich mee, dus het is belangrijk om je hierover goed te informeren voordat je begint. Hieronder vind je informatie om je op weg te helpen, zodat je zelf extra pensioen kunt opbouwen.

Het opbouwen van pensioen door risico’s te mijden

Het opbouwen van pensioen begint altijd met het bepalen van hoeveel geld je denkt nodig te hebben en wat je op dit moment kunt investeren. Het is namelijk belangrijk om de risico’s te kunnen dragen, of je nu gaat sparen of beleggen. Bij sparen moet je je geld namelijk voor langere tijd opzijzetten voordat je kunt profiteren van de rente. Bij beleggen staat je geld ook voor langere tijd vast en moet je investering wel rendement opleveren. Een risicoanalyse kan je helpen om hier beter inzicht in te krijgen.

Verschillende manieren van investeren

Als je pensioen wilt opbouwen door middel van beleggen, is het belangrijk om te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Je kunt tegenwoordig in allerlei zaken investeren, zowel online als offline. Het voordeel van online beleggen is dat je op elk moment van de dag kunt zien hoe het met je belegging gaat en dat je minder kosten hebt, waardoor je uiteindelijk meer rendement kunt behalen.

Bij offline beleggen heb je vaak meer geld nodig en zijn de investeringen groter, wat ook grotere risico’s met zich meebrengt. In dat geval kan het inschakelen van een professional handig zijn, omdat deze beter inzicht heeft in de markt en jou kan helpen om de mogelijkheden op een rijtje te zetten en je meer kennis te geven.

Onderzoek voor de toekomst

Het opbouwen van pensioen via Trustus zorgt er in ieder geval voor dat je genoeg geld hebt om van te kunnen genieten. Hoewel het inschakelen van een professional kan helpen, is het ook belangrijk om zelf kennis op te doen. Door onderzoek te doen naar waar je op moet letten en welke strategie├źn er mogelijk zijn, kun je in de toekomst meer beleggen en meer pensioen opbouwen. Het geld dat je hiermee verdient, is een interessante bonus en kan meer opleveren dan je eigen spaarrekening

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!