Niets is zo veranderlijk als… de bitcoin koers!

De Bitcoin is de afgelopen jaren meerdere keren in het nieuws geweest. Dat is niet voor niks. Vaak had deze berichtgeving te maken met een significante stijging of juist daling in de waarde van crypto currency. De Bitcoin is een digitaal betaalmiddel die via transacties naar elkaar kunnen worden verstuurd. Het kan echter per dag, of zelfs per minuut, verschillen welke waarde één Bitcoin op een bepaald moment vertegenwoordigd. Wie de grafiek die de waarde van de Bitcoin weergeeft erop naslaat, zal deze schommelingen ook terugzien.

Wat betekent het als de waarde van de Bitcoin hoog staat?

De waarde van de Bitcoin is rechtstreeks verbonden met de marktwerking. Het basis principe van de economie over vraag en aanbod is ook hier onverkort van toepassing. Het is eigenlijk heel simpel: als er meer vraag dan aanbod in de crypto currency is, dan stijgt de waarde. Als je al Bitcoins bezit kan je in de handjes klappen. Het kan dan bijvoorbeeld een goed moment zijn om de Bitcoin als betaalmiddel in te zetten of om de Bitcoins te verkopen. Je kan dan zomaar eens een flinke winst hierop maken.

Maar wat als de Bitcoin ineens in waarde keldert?

Het tegenovergestelde kan ook gebeuren. Het kan ook zomaar zo zijn dat het aanbod de vraag overstijgt en dat de waarde van de Bitcoin ineens fors naar beneden zakt. Dat is natuurlijk geen goed moment om de Bitcoin uit te geven of om te verkopen. Afhankelijk van het bedrag dat jij ervoor hebt betaald, is de kans groot dat je verliest gaat maken. Het zogenaamde beleggersrisico. Wel is dit een heel goed moment om in te stappen, oftewel Bitcoins aan te schaffen. Je betaalt dan immers een relatief lage prijs. Het is dan een kwestie wachten op het moment dat de waarde weer gaat stijgen.

Flinke koerswisselingen

Het bovenstaande klinkt vrij simpel, toch? Helaas blijft het bezig zijn in de Bitcoin wereld vaak een grote gok. Mensen zijn er enorm rijk mee geworden, maar er zijn ook mensen enorm veel geld verloren. Stel de Bitcoin stijgt in waarde en bereikt een bedrag boven jouw inlegwaarde. Dan kan het aantrekkelijk zijn om de Bitcoin te verkopen en die winst in je zak te steken. Daalt de waarde vervolgens weer? Dan kan je jezelf een schouderklopje geven. Maar wat als de Bitcoin maar blijft stijgen in waarde? Dan had je gewild dat je nog net iets langer had gewacht met het verkopen zodat je nog meer winst had kunnen maken. Het is niet voor niets dat vrijwel overal wordt herhaald dat ‘beleggen risico’s met zich meebrengt’.

Volg de live koers en beperk de risico’s

Dat het erg lastig is om een Bitcoin koers te voorspellen is in het verleden al wel gebleken. Zolang de marktwerking van verschillende variabelen afhankelijk blijft, is ook de crypto currency markt vrijwel niet te voorspellen. Wel kan je jouw keuzes proberen zo slim mogelijk in te zetten. Je kan de live koers van de Bitcoin altijd volgen. Zo kan je dus ook zien of de waarde aan een opmars bezig is of juist naar beneden schiet. Of dat de waarde relatief stabiel is of juist gekke manoeuvres aan het maken is. Op deze manier kan je jouw risico’s proberen te beperken. Het blijft een onvoorspelbaar iets, maar tegelijkertijd ook een interessante en beweeglijke wereld.

Bron: Cryptocurrencylivekoers.nl

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!