Met deze 4 tips sla jij jouw cryptomunten veilig op

Investeer je in cryptomunten? Dan is het van belang om deze veilig op te slaan. Door de stijgende waarde van deze munten zijn er namelijk steeds meer hackers en virussen die zich hierop richten. Reden genoeg om jouw munten veilig op te slaan, zodat hackers en virussen niet bij jouw munten kunnen komen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze hun cryptomunten veilig opslaan. Geldt dit ook voor jou? Dan komen de onderstaande 4 tips vast en zeker van pas.

1. Gebruik sterke en unieke wachtwoorden
Je hebt tegenwoordig voor allerlei online zaken een wachtwoord nodig. Ben je bang dat je jouw wachtwoord vergeet? Dan gebruik je misschien overal hetzelfde wachtwoord voor. Dit is weliswaar handig, maar het is niet verstandig om dit wachtwoord ook voor jouw crypto wallet te gebruiken. De kans dat je gehackt wordt, is dan namelijk vele malen groter. Gebruik daarom altijd sterke en unieke wachtwoorden om jouw cryptomunten te beveiligen. Een sterk en uniek wachtwoord bestaat uit minimaal 12 tekens en vormt een combinatie van kleine letters, hoofdletters, cijfers en tekens.

2. Stel 2-factor authenticatie in
Heb je crypto gekocht via een exchange (handelsplatform)? Dan kun je ervoor kiezen om alleen met je e-mailadres en wachtwoord in te loggen. Alhoewel dit de meest makkelijke manier is, is het niet bepaald veilig. Hackers kunnen immers al inloggen als ze jouw e-mail en wachtwoord achterhalen. Gelukkig kun je op de meeste handelsplatformen 2-factor authenticatie (2FA) inschakelen. Naast een wachtwoord heb je dan nog een extra code nodig om in te loggen. Deze code kun je vaak alleen verkrijgen via jouw smartphone. Door deze extra beveiliging is het voor hackers lastiger om bij jouw cryptomunten te komen, want zij hebben niet voldoende aan alleen een wachtwoord.

3. Zorg voor een goede antivirusscanner
Wil je jouw crypto veilig bewaren? Dan moet je ervoor zorgen dat jouw computer voorzien is van een goede antivirusscanner. Hackers kunnen namelijk ook virussen inzetten om jouw cryptomunten te stelen. Voor standaard gebruik van een computer is een gratis antivirusscanner vaak voldoende. Sla je cryptomunten op het apparaat op? Dan kun je beter kiezen voor de betaalde variant. Een apparaat wordt dan namelijk beter beschermd tegen virussen en malware.

4. Laat jouw cryptomunten beheren door een professionele partij
Als jouw cryptomunten inmiddels behoorlijk veel geld waard zijn, vind je het mogelijk geen prettig idee om ze bij een exchange te laten staan. Logisch, want dit is niet de beste manier als je van plan bent om de munten lange tijd vast te houden. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om hun cryptomunten onder te brengen bij een gespecialiseerde bewaarpartij, zoals Amdax.com. Zo’n partij hanteert strenge procedures en gebruikt geavanceerde technieken. Op deze manier hoef jij je geen zorgen te maken over de veiligheid van cryptomunten.

 

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!