Kun je Bitcoins kopen met cash geld bij een Bitcoin ATM?

Een bitcoin is een digitaal betaalmiddel waarmee je betalingen kunt plegen. Het is de eerste cryptocurrency die ook een groot succes heeft. Sinds bitcoin toeneemt aan populariteit zijn er nu ook bitcoin atm ontwikkeld. Een bitcoin atm wordt veel gebruikt in de wereld van crypto. Hoe een bitcoin atm in zijn werking gaat zal in deze blog worden toegelicht.  

Wat is het? 

Het wordt gebruikt om bitcoins te kopen en te verkopen. Om dit tot stand te brengen moet je een mobiele telefoon hebben. Op je mobiele telefoon moet je ook een digitale crypto wallet hebben. Je gaat dan de QR-code met je mobiel scannen, zodat er een draadloze verbinding wordt gemaakt met de bitcoin atm. In sommige gevallen moet je ook je identiteitsbewijs scannen. Hierna zet je het contant geld in de atm. Als je op je smartphone in je wallet gaat zie je dan hoeveel bitcoins je zult krijgen. In Schiphol is er een bitcoin atm waar je bitcoins, litecoin en ethereum kunt kopen. Het bedrag dat je hier kunt omwisselen ligt tussen 20 en 500 euro. Per transactie wordt er 5 euro aan transactiekosten meegerekend.  

Verkopen doe je zo 

Wist je dat je ook bitcoins kunt verkopen via een bitcoin atm? Wat je doet is de optie geld opnemen selecteren op de atm. Je gaat dan je bankpas scannen en aangeven hoeveel bitcoins je wilt verkopen. Het geld wordt bijgeschreven op je bankrekening. Soms kun je het ook in contanten ontvangen. Dit is afhankelijk van welke type automaat je gebruik maakt. Sommige automaten zijn ontwikkeld voor alleen verkoop doeleinden. Anderen voor uitsluitend koop doeleinden. Zo zijn er ook automaten waarbij je zowel bitcoins kunt kopen en verkopen. Vind je dat het niet lukt met de bitcoin atm? Probeer dan Bitcoinautomaat.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!