Investeren in techaandelen als bescherming tegen toenemende inflatie

Nu de kosten van goederen en diensten blijven stijgen, is het belangrijker dan ooit om je aandelenportefeuille te beschermen tegen inflatie. Eén manier om dit te doen is door te beleggen in techaandelen, zoals softwareaanbieders. Evolution Gaming is een goed voorbeeld van een bedrijf dat goed gepositioneerd is om te gedijen in een omgeving met stijgende inflatie. Lees verder voor 5 tips om je aandelenportefeuille te beschermen tegen inflatie.

Wat is inflatie precies?

Inflatie is het tempo waarin de prijzen voor goederen en diensten in de loop van de tijd stijgen. De belangrijkste aanjagers van inflatie zijn stijgingen van de kosten van arbeid en grondstoffen. Als de prijzen van deze grondstoffen stijgen, reageren bedrijven door de prijzen van hun producten en diensten te verhogen. Dit leidt op zijn beurt tot een stijging van de kosten van levensonderhoud voor de consument. Hoewel een kleine hoeveelheid inflatie normaal is en zelfs nodig om een economie goed te laten functioneren, kan een buitensporige inflatie schadelijk zijn.

Wat zijn de gevolgen van een toenemende inflatie?

Als de prijzen te snel stijgen, kan dat leiden tot financiële instabiliteit en zelfs hyperinflatie, die de waarde van een munt kan vernietigen. Daarom is het belangrijk je beleggingsportefeuille tegen inflatie te beschermen door te beleggen in activa die hun waarde waarschijnlijk zullen behouden of zelfs in waarde zullen toenemen als de prijzen stijgen. Goud, bijvoorbeeld, wordt vaak gezien als een goede bescherming tegen inflatie omdat het de neiging heeft zijn waarde goed vast te houden in perioden van stijgende prijzen. De vraag naar goud is dit jaar ook flink gestegen.

Hoe beschermen techaandelen tegen inflatie?

Als het om beleggen gaat, zijn er veel verschillende strategieën die je kunt toepassen om je portefeuille tegen inflatie te beschermen. Eén zo’n strategie is beleggen in techaandelen. Technologiebedrijven staan vaak in de voorhoede van innovatie en hebben de neiging minder last te hebben van inflatoire druk dan andere sectoren. Als bijvoorbeeld de prijs van voedingsmiddelen stijgt, zullen de mensen misschien minder groenten en fruit kopen.

Ze zullen echter nog steeds technologie moeten gebruiken, wat betekent dat de vraag naar tech producten waarschijnlijk niet op dezelfde manier zal worden beïnvloed. Investeren in technologie-aandelen kan dus helpen je portefeuille te isoleren tegen inflatoire druk. Bovendien hebben veel technologiebedrijven sterke groeivooruitzichten, waardoor ze op lange termijn hoge rendementen kunnen opleveren. Om deze redenen is beleggen in tech-aandelen een uitstekende manier om je portefeuille tegen inflatie te beschermen.

Waarom is Evolution Gaming een goede investering tegen inflatie?

De interesse in het beleggen in techaandelen is de afgelopen jaren flink toegenomen, omdat de techsector in omvang ook flink is gegroeid. Een techaandeel dat het erg goed doet is Evolution Gaming. Dit bedrijf is een van de grootste softwareproviders van dit moment, die onder andere spellen ontwikkelt voor legale Nederlandse online casino’s. Het bedrijf profiteert ook van het opengaan van de Nederlandse gokmarkt, die sinds 1 oktober 2021 is gelegaliseerd.

Investeren in Evolution Gaming is een goede manier om je tegen inflatie te beschermen. Het bedrijf heeft een sterke staat van dienst in het leveren en ontwikkelen van online slots van hoge kwaliteit, en de aandelenprijs is relatief immuun geweest voor economische schokken. Bovendien keert Evolution Gaming regelmatig dividenden uit, wat de gevolgen van inflatie kan helpen compenseren. Daarnaast heeft het bedrijf een groot en groeiend klantenbestand, wat een zekere mate van stabiliteit biedt in tijden van economische onzekerheid. Gezien al deze factoren is investeren in Evolution Gaming een effectieve manier om je tegen inflatie te beschermen.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!