Investeren in crypto’s toegankelijker geworden door de jaren heen

In de afgelopen jaren is het investeren in crypto’s makkelijker geworden. Dit heeft verschillende redenen. Handelen in crypto leren doe je tegenwoordig via een cursus, welke online aangeboden wordt. In je vrije uren bekijk je de verschillende video’s en lees je uitgebreide achtergrondartikelen over de technologie achter de verschillende munten. Het helpt een keuze te maken uit de honderden verschillende munten die vandaag de dag worden aangeboden. Wat maakt de ene munt interessanter dan de andere? Naast de cursussen die men kan volgen, zijn er steeds meer platforms waarop gehandeld kan worden. Handel betekent in dit geval het omruilen van euro’s voor Bitcoin of een andere munt. Betalingen voert men uit met iDeal, iets wat een paar jaar terug schier onmogelijk was. Het maakt dat men niet langer over een uitgebreide technische kennis moet beschikken om van start te kunnen gaan met het handelen in deze valuta.

 

Cursus volgen voor het handelen in crypto’s verstandig

Het wordt sterk aangeraden om voor de eerste transacties een cursus te volgen. Een cursus crypto traden voor beginners helpt te voorkomen dat men bijvoorbeeld in een pump and dump-project stapt. Het kan de beginnende handelaar veel geld kosten. Bij deze munten wordt de koers kunstmatig opgehoogd, om deze vervolgens in een zeer korte tijd in te laten storten. Vaak zit er geen project achter zo’n munt, waardoor de koers hiervan na de daling laag zal blijven; een desinvestering. Niet alleen leert een beginnerscursus mensen hoe ze dergelijke crypto’s kunnen herkennen. Ook wordt ingegaan op factoren die juist een indicatie kunnen zijn, dat een digitale munt wel de investering waard is.

 

Geld verzekerd bij Nederlands handelsplatform

Onlangs verscheen een nieuwsitem waarin genoemd werd dat het Nederlandse handelsplatform Bitvavo haar gebruikers gaat beschermen; bedragen tot 100.000 euro worden eenmalig vergoed, wanneer een buitenstaander inlogt op het account van een gebruiker en het beschikbare saldo wegsluist. Aan deze verzekering zitten een aantal voorwaarden. Zo is de gebruiker verplicht aangifte te doen bij de politie; men moet hier een kopie van sturen richting Bitvavo. Het feit dat zo’n verzekering wordt aangeboden is een goede ontwikkeling voor de volwassenheid van de markt.

 

In winkels betalen met crypto’s

De groeiende volwassenheid van de markt zit ook in het gegeven, dat men tegenwoordig in verschillende winkels af kan rekenen met digitale valuta. Er zijn handelsplatformen waarop een creditcard te koppelen is aan de digitale portemonnee van de gebruiker. De creditcard kan vervolgens gebruikt worden voor het doen van betalingen in verschillende winkels. Ook veel webshops accepteren betalingen met een creditcard, gekoppeld aan een portemonnee met digitale valuta. Overigens accepteren de meeste supermarkten deze betalingen nog niet. Boodschappen moeten zodoende met de reguliere bankpas worden betaald door de consument.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!