Ik wil mijn crypto omzetten naar euro’s. Hoe doe ik dat?

Wanneer je jouw crypto in euro’s wilt omwisselen, kun je niet eenvoudig even langsgaan bij het plaatselijke wisselkantoor. Het ligt iets ingewikkelder. Er zijn een paar verschillende manieren om jouw crypto te innen en ze hebben elk hun voor- en nadelen. De populairste methode hiervoor is het gebruik van een gecentraliseerde beurs. Je kunt jouw Bitcoin natuurlijk ook verhandelen via een handelsplatform of gebruik maken van een prepaid kaart. Welke methode je ook gebruikt, zorg ervoor dat deze methode veilig en betrouwbaar is. In deze blog lees je hoe je dat veilig kan doen.

Start bij de bekende handelsplatformen

Met handelsplatformen kun je niet alleen Bitcoin kopen, je kunt er ook andere cryptocurrencies zoals Ripple cryptogeld kopen of verkopen voor fiatgeld in Euro’s en dollars. Deze handelsplatformen maken verbinding met bankrekeningen, zodat je jouw crypto’s direct kunt verkopen en de euro’s binnen enkele werkdagen op jouw rekening kunt laten storten. Handelsplatformen worden beschouwd als één van de veiligste manieren om cryptocurrencies om te zetten in euro’s. Het is echter de moeite waard om in gedachten te houden dat handelsplatformen die fiatopnames mogelijk maken, meestal alleen de populairste munten ondersteunen. Mogelijk moet je altcoins en tokens omzetten in Bitcoin, Litecoin of Ethereum voordat je een opname doet. lees hier hoe je dat kunt doen.

Kijk naar lokale diensten

Lokale crypto-uitwisselingsdiensten laten jou Bitcoin omzetten in euro’s door jouw munten te verkopen aan mensen die in de buurt wonen. Ze stellen kopers in staat om alle identiteitsverificatievereisten van de grote beurzen te vermijden. Hoewel de meeste diensten een fatsoenlijk niveau van bescherming bieden voor kopers en verkopers, is het van cruciaal belang om te begrijpen hoe ze werken en welke kosten ze in rekening brengen.

Een populaire keuze is een marktplaats waar gebruikers biedingen plaatsen voor het kopen en verkopen van crypto. Afhankelijk van de vraag kan het mogelijk zijn om jouw crypto boven de marktwaarde te verkopen. Je kunt kiezen om persoonlijk betaald te worden, via een bankoverschrijving of via een online betalingsverwerker. Deze marktplaatsen hebben vaak gidsen die uitleggen hoe je veilig jouw crypto kunt verkopen. Lees altijd eerst goed alle informatie op de website voordat je hieraan begint.

Zoek een crypto automaat

Bij sommige automaten kun je tegenwoordig niet alleen crypto kopen, maar zelfs crypto naar de automaat sturen en in ruil daarvoor geld ontvangen. Dit kan een handige optie zijn voor mensen die in crypto betaald krijgen. Het nadeel hiervan is dat de kosten erg hoog zijn. Bovendien heb je misschien niet het geluk dat er een crytpo-automaat bij jou in de buurt is.

Bekijk ook eens crypto-leningen

Wanneer je geld nodig hebt maar je crypto (nog) niet wilt verkopen, kan een crypto-lening een goede optie zijn. Er zijn diverse platformen die jou in staat stellen fiat te lenen door je crypto als onderpand te gebruiken. Het vergelijken van de loan-to-value ratio en APR van elk platform, zal je helpen om te beslissen welke voor jou is.

Voordat je jouw crypto omzet in euro, is het de moeite waard om te overwegen of je het geld echt wilt en nodig hebt. Wanneer je eenmaal hebt omgezet, is jouw cryptovaluta verdwenen en bestaat er een kans dat je grote winsten misloopt.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!