Hoe een vastgoedfonds een slimme manier is voor diversificatie van je portefeuille

Beleggen in vastgoedfondsen is een populaire manier om indirect te beleggen in vastgoed. Het biedt beleggers toegang tot een breed scala aan vastgoedbeleggingen zonder de kosten en risico’s van direct vastgoedbezit. In dit artikel zullen we bespreken wat vastgoedfondsen zijn, waarom ze een slimme manier zijn om te diversifiëren en hoe je kunt beleggen in vastgoedfondsen.

Wat is een vastgoedfonds?

Een vastgoedfonds is een beleggingsfonds dat belegt in vastgoed. Het kan verschillende soorten vastgoedbeleggingen bevatten, zoals woningen, kantoren, winkelcentra, industrieel vastgoed en andere vastgoedprojecten. Er zijn verschillende soorten vastgoedfondsen, waaronder open-end vastgoedfondsen, closed-end vastgoedfondsen en beursgenoteerde vastgoedfondsen.

Open-end vastgoedfondsen hebben geen vastgestelde einddatum en beleggers kunnen op elk moment hun aandelen of participaties kopen of verkopen. Closed-end vastgoedfondsen hebben juist wel een vastgestelde einddatum en beleggers kunnen hun aandelen of participaties alleen verkopen aan andere beleggers. Beursgenoteerde vastgoedfondsen (REIT’s) zijn vastgoedbedrijven die openbaar worden verhandeld op de beurs, waardoor beleggers aandelen kunnen kopen en verkopen op dezelfde manier als bij andere beursgenoteerde aandelen.

Waarom beleggen in een vastgoedfonds?

Er zijn verschillende redenen waarom beleggen in vastgoedfondsen aantrekkelijk kan zijn:

  • Diversificatie: het beleggen in vastgoedfondsen kan helpen om het risico van een enkelvoudige vastgoedbelegging te verminderen en het risico van de beleggingsportefeuille te spreiden over meerdere vastgoedbeleggingen. Dit komt doordat vastgoedfondsen doorgaans een breed scala aan vastgoedbeleggingen bevatten.
  • Liquiditeit: in tegenstelling tot direct vastgoedbezit, bieden vastgoedfondsen beleggers hoge liquiditeit. Dit betekent dat beleggers hun aandelen/participaties op vaste momenten kunnen verkopen en doorgaans binnen een paar maanden hun geld kunnen ontvangen.
  • Professioneel beheer: vastgoedfondsen worden beheerd door professionele teams met ervaring in vastgoedbeleggingen. Deze teams hebben de expertise om de beste vastgoedbeleggingen te selecteren en te beheren, waardoor beleggers kunnen profiteren van het professionele beheer.
  • Inkomsten: vastgoedfondsen bieden vaak een stabiele inkomstenstroom in de vorm van huurinkomsten en rendementen. Deze inkomsten kunnen een aantrekkelijk rendement bieden in vergelijking met andere beleggingen. Met name voor beleggers die op zoek zijn naar een veilige en stabiele bron van inkomsten.

Particulier beleggen in een vastgoedfonds

Overweeg jij te starten met particulier beleggen in vastgoed? Dan is het verstandig om in gesprek te gaan met een expert op het gebied van vastgoedbeleggingen, zoals Heeneman & Partners. Deze expert kan met je meedenken bij het begrijpen van de risico’s en voordelen van het beleggen. Dan weet je zeker dat je een goede start maakt.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!