Goud verkopen doe je zo!

Aangezien goud geld waard is, kan de verkoop van dit edelmetaal je een leuk bedrag opleveren. Dit is zeker het geval als de goudprijs momenteel gunstig is. Goud verkopen levert je dan namelijk meer op dan bij een lage(re) koers. Als er momenteel veel vraag naar en weinig aanbod van goud is, kan het een goed moment zijn om afstand te doen van jouw goud. Heb je nog niet eerder goud verkocht? Dan weet je waarschijnlijk niet hoe je dit aanpakt. Wij helpen je hier graag een handje bij. Daarom vertellen wij je in deze tekst hoe goud verkopen in zijn werk gaat.

Is jouw goud geld waard?
De meeste mensen wrijven zich al direct in hun handen als ze goud bezitten, maar helaas is niet alle goud geld waard. Zo zijn er tegenwoordig bijvoorbeeld veel gouden sieraden die niet van echt goud gemaakt zijn. Ze hebben enkel een gouden kleurtje, waardoor verkoop ervan je weinig tot niets oplevert. Zoek daarom eerst uit of jouw goud daadwerkelijk geld waard is. Dit kun je doen door te kijken of jouw goud een keurmerk heeft. Omdat je zo’n keurmerk vaak niet met het blote oog kunt zien, raden wij je aan jouw goud met een vergrootglas te bekijken. Een keurmerk valt in dat geval veel sneller op. Als je een keurmerk gevonden hebt, kun je op het internet zoeken wat de betekenis hiervan is. Hierdoor kun je mogelijk zelf bepalen of jouw goud geld waard is.

Goud laten taxeren
Heb je jouw goud aandachtig bekeken met een vergrootglas, maar zie je geen keurmerk? Dan denk je misschien dat het edelmetaal niets waard is. Trek deze conclusie niet te snel, want niet alle goud is voorzien van een keurmerk. Om te voorkomen dat je een verkeerde inschatting maakt, laat je jouw goud taxeren door een goudexpert. Stuur het niet op, maar neem het mee naar een fysieke vestiging van bijvoorbeeld de Specialisten van Waarde. Als je hier binnenwandelt met jouw goud, word je vaak direct meegenomen naar een discrete ruimte voor een taxatie. Na afloop van de taxatie vertelt een goudexpert je direct of en hoeveel jouw goud waard is.

Laat je niet om de tuin leiden
Blijkt uit de taxatie dat jouw goud geld waard is? Dan weet je hoeveel je ongeveer kunt vragen als je afstand wilt doen van dit edelmetaal. Je kunt er vervolgens voor kiezen om zelf een koper te vinden voor jouw goud. Zo kun je een gouden horloge verkopen op het internet. Dit is een risico, want online kun je makkelijk opgelicht worden. Bovendien krijg je hier vaak geen eerlijke prijs voor jouw goud. Kies je er toch voor om zelf goud te verkopen op het internet? Laat je dan vooral niet om de tuin leiden.

Verkoop goud alleen aan een expert
Wie een eerlijke prijs voor zijn goud wil krijgen, kan dit edelmetaal het beste verkopen aan een goudexpert. Laat je jouw goud taxeren door zo’n iemand en blijkt dat het edelmetaal waarde heeft? Dan brengt een goudexpert hier vaak direct een bod op uit. Dit bod is geheel vrijblijvend, waardoor je nergens aan vastzit. Je hoeft bovendien niet direct een besluit te nemen, want je mag er rustig over nadenken. Verwacht alleen niet dat je ergens anders een beter bod krijgt. Goudexperts betalen je namelijk over het algemeen een eerlijke prijs voor je goud.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!