Gaming tokens en NFT’s via FTX marktplaats

Crypto exchange FTX lanceert een nieuw team gericht op het stimuleren van cryptocurrency en non-fungible token (of NFT) adoptie in de gaming wereld.

Het eerste aanbod van de nieuwe gaming-eenheid zal naar verluidt een “crypto as a service”-platform zijn via welke game-uitgevers tokens kunnen lanceren en ondersteuning kunnen bieden voor in-game NFT’s.

“We lanceren FTX Gaming omdat we games zien als een spannende use case voor crypto,” vertelde een FTX-woordvoerder via e-mail aan Bloomberg. “Er zijn 2 miljard+ gamers in de wereld die met digitale items hebben gespeeld en deze hebben verzameld, en deze nu ook kunnen bezitten.”

FTX Gaming zal opereren via de Amerikaanse tak van de beurs, FTX US, en pushen om blockchain-gebaseerde producten in de gaming ruimte te brengen. De stap komt slechts enkele maanden nadat FTX aankondigde dat het 100 miljoen dollar zou co-investeren met Lightspeed Venture Partners en Solana Ventures om crypto-gamingprojecten te ontwikkelen.

WAT IS EEN NFT?

Met NFT’s kun je het eigendom van unieke digitale items kopen en verkopen en bijhouden wie de eigenaar is met behulp van de blockchain. NFT staat voor “non-fungible token,” en het kan technisch gezien alles digitaal bevatten, inclusief tekeningen, geanimeerde GIF’s, liedjes, of items in videogames. Een NFT kan one-of-a-kind zijn, zoals een echt schilderij, of één exemplaar van vele, zoals ruilkaarten, maar de blockchain houdt bij wie eigenaar is van het bestand.

NFT’s blijken een miljarden business te zijn, en dit laat zich ook zien in de gaming sector. Het grote succes van Axies Infinity en de daarbij behorende token AXS is een van de vele voorbeelden.

Brett Harrison, president van FTX US, vermelde* dat het bedrijf gelooft dat blockchain-technologie kan voortbouwen op bestaande gamefuncties zonder afbreuk te doen aan de speel ervaring van spelers die aarzelen om het te accepteren. [Bron The Verge]

“Ik denk dat de tegenreactie vooral voortkomt uit bezorgdheid dat de focus op cryptocurrency de inspanningen van gamestudio’s zal afleiden van het maken van het best mogelijke spel voor de spelers,” zei Harrison in een e-mail. “Wij geloven dat blockchain-technologie functies van games neemt die al bestaan, zoals in-game avatars, skins en beloningen, en het mogelijk maakt voor spelers om deze items te bezitten, te investeren en te verhandelen buiten het spel om. Maar het plezier van het spel voor alle spelers, ook voor degenen die niet wensen deel te nemen aan dit soort economieën, moet altijd het primaire doel zijn, ongeacht of er blockchaintechnologie bij betrokken is.”

Voor de FTX-beurs is de poging om samenwerkingen op te bouwen met game-ontwikkelaars een ander onderdeel van haar invasie in de culturele ruimte. Het bedrijf zat achter de recente lancering van een NFT-marktplaats voor het Coachella-festival, waar foto’s, posters en levenslange toegangskaarten voor het festival werden verkocht als NFT’s. Kijkers van de Super Bowl van dit jaar zullen ook reclame hebben gezien van FTX, dat een van de vele cryptobedrijven was die wedijverden om de aandacht van voetbalfans.

Na het afsluiten van een financieringsronde van $ 400 miljoen in januari 2022, is het bedrijf uitgegroeid tot een van de meest waardevolle particuliere cryptobedrijven ter wereld, en beweert het de op twee na grootste beurs te zijn door handelsvolume.

De internationale activiteiten van FTX werden in september 2021 verplaatst van Hongkong naar de Bahama’s, onder verwijzing naar het gunstige en uitgebreide regelgevingsregime van de Caribische natie – hoewel vacatures voor de gaming-eenheid momenteel worden vermeld onder FTX US, het Amerikaanse filiaal van het bedrijf.

FTX Gaming in Nederland

FTX gaming is helaas (nog) niet beschikbaar in de rest van de wereld. Alleen FTX US zal dit voorlopig aanbieden. 

Wel wordt verwacht dat na een succesvolle implementatie dit zal worden overgenomen door FTX.com

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!