De verschillende manieren om te investeren in vastgoed

Altijd maar je inkomen uit één enkele bron halen is natuurlijk makkelijk, maar stel dat deze bron van inkomen ineens wegvalt, hoe ga je dan rondkomen? Je kunt gaan nadenken over hoe je je inkomen uit meerdere bronnen kan gaan halen, zoals investeren. Een bekende manier van investeren is om in vastgoed te investeren, dit kan je op verschillende manieren doen. Hieronder bespreken we de verschillende manieren om in vastgoed te investeren.

Vastgoed kopen

De meest traditionele manier van vastgoed investering is toch wel fysiek vastgoed kopen. Bij vastgoed denk je misschien gelijk aan grote panden, maar dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een enkelvoudige woning te kopen. Houdt bij het kopen van vastgoed er wel rekening mee dat je een juiste locatie hebt, de toestand van het pand nog goed genoeg is, de prijs van het vastgoed en de potentiële opbrengsten die je gaat maken als je het vastgoed gaat verhuren of verkopen.

In vastgoedfondsen investeren

Een vastgoedfonds is een beleggingsfonds, ook wel een vastgoed crowdfunding genoemd. Zij verzamelen geld van investeerders om daarmee vervolgens vastgoed te kopen en te beheren. Dit is een makkelijke manier van in vastgoed investeren, je hebt namelijk niet de verantwoordelijkheid voor het beheren van het vastgoed, maar je kan alsnog profiteren van de voordelen. Dit maakt het een laagdrempelige optie om in vastgoed te investeren.

Investeren in vastgoedbevaks

Een vastgoedbevak is een beursgenoteerd bedrijf dat zich richt op het bezitten en beheren van vastgoed. Met een vastgoedbevak investeer je dus in een bedrijf en niet in het vastgoed zelf. Het lijkt hierbij wel op vastgoedfondsen, maar het draait bij een vastgoedbevak dus om het bedrijf. Wanneer je krap bij kas zit is dit een goede optie, de aandelen worden namelijk op de beurs verhandeld.

Investeren in onroerendgoedbeheer

Als je in onroerendgoedbeheer investeerd, dan betekent dit dat je een beheerder of vastgoedmakelijk wordt. Hierbij richt je jezelf op het beheren van vastgoed van andere mensen. Op deze manier kan je ervaring op doen in de vastgoedsector en geld verdienen zonder zelf vastgoed te bezitten.

Er zijn verschillende manieren om te investeren in vastgoed. Zo kun je zelf vastgoed kopen en dit verhuren of verkopen aan anderen. Als tweede kan je in vastgoedfondsen investeren, je hebt dan niet de verantwoordelijkheid over het vastgoed zelf. Als derde kan je investeren in vastgoedbevaks, hierbij investeer je in een bedrijf. Vooral voor mensen met een laag budget is dit een goede optie. Als laatste kan je ook investeren in onroerendgoedbeheer, hierdoor beheer je het vastgoed zelf, maar bezit je dit niet.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!