Crypto uitbetalen

Heb je als belegger cryptocurrencies in jouw portefeuille en wil je jouw bitcoin uitbetalen? Denk je dat het nu het juiste moment is om de Bitcoin naar euro’s uit te laten betalen? 

[Link realtime koers BTC/ EUR]

Er zijn verschillende manieren hoe je kunt handelen in crypto en deze uiteindelijk kunt verkopen om daadwerkelijke euro’s op jouw rekening te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld:

* BTC naar een wallet van een exchange platform sturen en dan verkopen

* Een BTC pinautomaat kiezen en zo euro’s uit laten betalen

Bij aandelen.nl kijken wij naar de eerste optie wij namelijk het verkopen van BTC via een exchange platform. 

Kiezen exchange platform verkoop BTC

Het kiezen van het juiste exchange platform hangt van meerdere factoren af, zoals de kosten bij het maken van een transactie, de service kosten, en natuurlijk de betrouwbaarheid van een website. Ook wanneer je weet welke wallet je wilt gebruiken, kun je kijken of deze beschikbaar is bij het gewenste platform.

Het doel is altijd om zo snel mogelijk een transactie te kunnen maken. Vooral bij crypto’s schommelen de koersen behoorlijk, en je wilt als belegger direct de winsten kunnen laten uitkeren. 

Bij aandelen.nl bekijken we altijd zeer kritisch de diverse aangeboden platforms, en proberen we deze allemaal ook uit.  Zo hebben we een account bij Binance, en we handelen ook via Bitvavo. Beide zijn zeer betrouwbare platforms waar de kosten laag zijn. 

Helaas is het bij veel platforms nog niet mogelijk om direct bitcoin uit te laten betalen, vaak is er een derde partij voor nodig, een zogenaamde wallet.

Bitcoin uitbetalen

In welk product je ook besluit te handelen, je zult altijd te maken krijgen met een vereiste ID identificatie. In mei 2020 is er een Europese wetgeving van start gegaan welke deze verplicht bij crypto exchanges. Dit is net zoals bij brokers om het witwassen van geld tegen te gaan.

Bij Binance en Bitvavo geldt dit ook, pas wanneer je jouw account volledig hebt geverifieerd kun je een betaling aanvragen. 

Wanneer je via Bitvavo een betaling wilt uit laten betalen kun je op jouw dashboard de BTC selecteren, en vervolgens de widget “verkopen” om het beschikbare BTC saldo te zien. Je kunt hier heel makkelijk het gewenste bedrag invullen wat je wilt verkopen, om zo te zien wat je er voor terug krijgt. Ook laat Bitvavo direct zien hoeveel de transactiekosten zijn. Bij Bitvavo is dit altijd 0.25%. 

Door “verkopen” te kiezen wordt de order direct uitgevoerd en kun je in jouw dashboard het “tegoed opnemen”. Bitvavo laat direct het saldo in Euro’s zien en geeft je de mogelijkheid om deze uit te laten betalen naar het gewenste bankrekening. Dit gaat super snel via Ideal, binnen een werkdag heb je het bedrag op jouw bank staan.

Bij Binance werkt het ongeveer hetzelfde;

Je klikt op “wallet” en dan kies je “withdrawal”. Je selecteert een valuta (EUR) en methode van betaling. Dit kan via een directe bankoverschrijving of naar een kredietkaart, zoals VISA. Wanneer je het gewenste bedrag in Euro’s invult, zie je ook hier direct wat de kosten zijn (0.1 %), en hoeveel er zal worden uitbetaald. 

Crypto uitbetalingen en de belastingen

Wanneer je Bitcoins of andere crypto valuta bezit is in Nederland belasting over crypto verplicht. Je blijft in Nederland ook met de handel in BTC belastingplichtig. Maar hoe werkt het als je je BTC niet meteen wilt uit laten betalen, of alleen een gedeelte hiervan? Misschien wil je deze zelfs online bewaren af wil wachten, zul je dan ook belasting moeten afdragen voor het bezit van digitale vermogen? Heel simpel gezegd ben je hier inderdaad verplicht toe. 

Het is voor een ieder verplicht die woonachtig is in Nederland om belasting te betalen wanneer je handelt in Bitcoins, of andere crypto soorten. Ook al laat je het grootste gedeelte in een wallet, of betaal je jezelf maar een keer uit, je zult het moeten opgeven aan de belastingen. Het is uiteraard het makkelijkste om alles in een keer uit te laten betalen. Je kunt jouw Bitcoins soms binnen een paar uur al laten uit betalen in euro’s op je Nederlandse bankrekening. Maar soms willen beleggers hun beleggingen in Bitcoins laten staan, en misschien maar een klein gedeelte uit laten betalen. Hoe geeft je dit aan bij de belastingen?

De aangifte voor digitaal vermogen is altijd voor het jaar na de opnamen. Dus wanneer je nu al jouw Bitcoins uit laat betalen dan zal je dit dus bij de aangifte van volgend jaar moeten melden. Zorg hierom ook altijd dat je wat van het digitale vermogen apart houd indien je een naheffing zou ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!