Crypto Apps

Bij aandelen.nl raden wij elke belegger altijd aan om een app van zijn broker op de mobiele telefoon te hebben. Dit zodat je altijd toegang hebt tot jouw beleggingsportefeuille en altijd op tijd kunt reageren wanneer er actie ondernomen moet worden. 

Dit is met het beleggen in crypto niet anders. Vooral omdat de koersen van crypto erg bewegelijk zijn is het aan te raden om zo goed mogelijk op de hoogte te zijn van de stand van zaken, ongeacht waar jij je op dat moment begeeft. 

Tegenwoordig kun je uit vele crypto exchanges kiezen en de daarbij behorende crypto app, maar hoe kies je nou de juiste?

Wanneer we kiezen voor een belegging app, of in dit geval een crypto app, zijn er een paar zaken waar wij onze keus op baseren. Hier verderop meer over.

App voor crypto

Wanneer je belegt in crypto wil je natuurlijk zo goed mogelijk op de hoogte zijn van de marktontwikkelingen. Crypto koersen fluctueren zeer vaak, en wanneer je altijd toegang hebt tot de laatste trends, nieuws en koersen kun je doordachte keuzes maken voor jouw beleggingsportefeuille, en daarmee een rendement behalen.

De juiste crypto apps zorgen er dan ook voor dat je nooit marktontwikkelingen mist, en deze makkelijk kunt vinden op de app. Met real time koersen en nieuws updates weet je zeker dat je op tijd kunt handelen indien nodig.

Een van de grote voordelen van een mobiele crypto app is de mogelijkheid tot het snel ontdekken van nieuwe crypto zonder dat je achter de computer moet blijven zitten. 

Waar op letten bij een crypto app

Wij hebben naar een aantal crypto apps gekeken, en deze beoordeeld op een aantal criteria. Naast de besproken punten hieronder kijken wij ook naar dezelfde zaken als wanneer we een broker zouden kiezen, namelijk de transactiekosten, betaalmethodes, en de extra kenmerken aangeboden via de app.

Aanbod crypto

Een belegger wil natuurlijk niet alleen maar toegang hebben tot de grootste en bekendste crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum, maar ook toegang hebben tot nieuwe veelbelovende coins.

Vaak is het aanbod op een app beperkter dan via de website, maar er zijn crypto apps die dezelfde hoeveelheid aanbieden via de app. 

Kosten

Aan beleggen hangt altijd een prijskaartje, daar kom je niet onderuit. Transactiekosten kunnen behoorlijk verschillen per platform, en zijn voor ons een grote factor bij het kiezen van de juiste app. Ook hoeveel mogelijkheden er zijn om te kunnen storten en opnemen, zoals IDEAL, en creditcard maakt een groot verschil.

Verder kijken we ook naar de mogelijkheid om coins te kunnen staken, het vastzetten van coins tegen een vergoeding.

Veiligheid

Bij een crypto app is veiligheid zeer belangrijk, net als bij het handelen via het platform zelf. 

Bitcoin en andere cryptocurrency-transacties zijn moeilijk te traceren. Zodra je een transactie tussen portefeuilles initieert, is het vrijwel onmogelijk om deze te annuleren of jouw geld terug te krijgen. Vanwege het gedecentraliseerde karakter van de blockchain, is het ook erg moeilijk om te zeggen wie de eigenaar is van welke portemonnee. Er zijn al bedrijven die zich toewijden aan het verbinden van de identiteit van investeerders met crypto-wallets, zoals Chainalysis.

Een ongeautoriseerde transactie vanuit jouw wallet overal naartoe zijn gegaan – er is geen manier om precies te vertellen wie verantwoordelijk is. Dit maakt cryptocurrency de perfecte markt voor criminelen, hackers en oplichters. Bekijk de veiligheidsfuncties van het platform voordat je een beleggings app of wallet downloadt. Zoek naar 2-factor-authenticatie en back-end-encryptie om de munten zo veilig mogelijk te houden.

Alle crypto experts raden beleggers altijd aan om niet te veel crypto op de exchange platform te behouden. Ook al heeft een exchange platform zoals Bitvavo een eigen wallet, het is altijd verstandig om de diverse crypto’s op een externe wallet te bewaren. Zelf werk ik bijvoorbeeld met MetaMask voor mijn diverse munten op het Ethereum blockchain waar ik mee beleg, en de munten die ik lang termijn vasthoudt gebruik ik een hardware wallet zoals Ledger. Dit werkt als een USB dongle en hierbij weet ik dat hackers geen toegang hebben tot mijn voorraad crypto.

Gebruiksvriendelijkheid

Net zoals bij elke beleggings app is de manier hoe de crypto app is ingericht bepalend voor het gebruik. Het makkelijk kunnen vinden van functies, cryptomunten en real time koersen maakt een zeer groot verschil in de handelservaring. 

Real Time Data

Cryptocurrency markten zijn altijd in beweging. Het is mogelijk ‘s avonds te gaan slapen en de volgende ochtend wakker te worden met een 25 % waardestijging voor een enkele munt – of dat deze de helft van zijn waarde heeft verloren. 

De vinger aan de pols houden van de cryptocurrency-markt betekent up-to-date informatie van minuut tot minuut krijgen, omdat crypto gegevens nou eenmaal veel sneller verouderd raken dan informatie over aandelen of fiat-valuta’s.

Of je nu een uitgebreid cryptocurrency handelsplatform wilt of een eenvoudige tracker die je laat weten hoe jouw favoriete munten het doen, je hebt realtime gegevens en informatie hiervoor nodig. Dit zorgt ervoor dat je geen verouderde informatie gebruikt om jouw handels- en investeringsbeslissingen te onderbouwen.

Klantenservice

We lopen allemaal wel eens tegen een probleem of uitdaging aan, en dan willen we zo snel mogelijk dat dit is opgelost. De verouderde systemen waarbij we een ticket inschieten en dan dagen moeten wachten op een antwoord werkt natuurlijk niet bij een markt die altijd in beweging is. De mogelijkheid tot een live chat, en vooral in het Nederlands is een grote plus, vooral als dit niet met een robot is maar een klantenservice medewerker.

Wanneer een crypto app ook nog de mogelijkheid aanbiedt tot het lezen van nieuwsartikelen en het vinden van educatieve artikelen kan een belegger helemaal up to date zijn met zijn portefeuille.

Uitgelichte crypto apps 

Gebaseerd op de punten hierboven beschreven kwamen we op 3 hele verschillende platforms terecht, waarbij Bitvavo echt onze voorkeur heeft. Niet alleen het platform, maar dus ook de mobiele app, en de zeer lage kosten maakt dat Bitvavo onze nr 1 is.

Litebit is eigenlijk al een hele oude speler op de markt, maar heeft rond 2017 heel erg negatief in het nieuws gestaan. Desondanks hebben ze zichzelf vernieuwd, en lijkt het erop dat het team achter Litebit er in is geslaagd een betrouwbaar platform aan te kunnen bieden.

Coinbase is een van de meest populaire platforms ter wereld, alleen Binance heeft meer transacties per dag. Coinbase is erg gewild onder nieuwe en ervaren beleggers, en dat maakt deze erg bijzonder.

#1 Bitvavo

Bekijk Bitvavo
 • Een volledige nederlandse crypto exchange platform, geregistreerd bij DNB
 • Nederlandse klantenservice live chat & email
 • Uitgebreide kenniscentrum
 • IOS en Android
 • + 50 munten
 • 8 betaalmethodes; SEPA ondersteuning
 • Lage kosten <0.25%
 • Staking mogelijkheden
 • Verzekerde crypto wallets
 • zeer betrouwbaar
 • 2019

#2 Coinbase

Bekijk Coinbase
 • Erg populair bij beginnende beleggers, grootste handelsplatform in US
 • Staking mogelijkheden
 • IOS & Android
 • Meer dan 43 miljoen gebruikers
 • wallet & handelsplatform
 • Upgrade mogelijkheden voor ervaren beleggers
 • kosten 0.5% – 4.5%
 • sinds 2020

 

#3 Litebit

Bekijk Litebit
 • 40+ coins
 • NL
 • IOS & Android
 • kosten 1.55%
 • sinds 2013
 • klantenservice chat aanwezig
 • Beperkte handelsmogelijkheden (geen limiet orders)
 • mogelijkheid transacties te doen via QR code naar jouw mobiel bankieren app
 • litebit credits

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!