Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange platform waar je makkelijk zonder al te veel kennis kunt handelen. Het fijne aan Bitvavo is dat het volledig Nederlands is, ook de klantenservice kun je in het Nederlands contacteren.
Ook al worden crypto exchanges wereldwijd niet gereguleerd, in Nederland moeten deze zijn ingeschreven bij de Nederlandse Bank, en hier voldoet Bitvavo ook aan. Daarbovenop is Bitvavo ook ingeschreven bij de Verenigde BitcoinBedrijven Nederland. Dit maakt Bitvavo zeer betrouwbaar.

Met meer dan 50 munten en 8 betaalmethodes kun je er zeker van zijn dat je hier goed terecht kunt als crypto belegger. Wanneer je start met beleggen via Bitvavo kun je kiezen uit twee platforms, een zeer gebruikersvriendelijke en een meer advanced met de optie om technische analyses te raadplegen.

Bitvavo is niet zo groot als andere crypto exchanges zoals Binance, maar hier merk je vrij weinig van wanneer je handeld op het platform. Als marktleider in Nederland en een toonaangevend exchange platform in Europa heeft Bitvavo alles wat een belegger zoekt.

Gebruiksvriendelijkheid

5/5

Gebruikersomgeving

5/5

Kosten

5/5

Veiligheid

5/5

Belangrijkste kenmerken

 Goed platform voor beginnende en ervaren crypto beleggers

50 + crypto’s om in te beleggen

Veel extra staking opties

Registratie bij De Nederlandse Bank

Live chat optie

Mobiele app

95 % wordt in cold wallets bewaard

Het ontstaan van Bitvavo

Opgericht in 2018 en al vanaf dag 1 is het een van de meest gebruikersvriendelijke platforms online. Sinds de start van het platform blijft Bitvavo zich ontwikkelen en zorgt er zo voor een uitstekende keus te zijn voor beleggers in crypto. Ooit begonnen als een broker, veranderde Bitvavo al gauw in een crypto exchange platform maar heeft altijd het gemak van een online broker behouden. Dit merk je ook direct wanneer je belegt via Bitvavo.

Het doel van het team achter Bitvavo is om de crypto markt zo toegankelijk mogelijk te maken voor een ieder in Europa. En hier zijn ze heel erg goed in, vooral vanwege de vele stappen die ze ondernemen om het platform zo veilig mogelijk te houden samen met het gebruiksgemak.

Samenvattend

Exchange naamBitvavo
Fiat valuta’s.
Crypto valuta’s50+
BetaalmethodesiDEAL, Bancontact en bankoverschrijving.
HandelskostenMax 2.25 %
Stortkosten0 %
Uitbetaal kosten0.0003 BTC per BTC
Mobiele appJa

Voordelen

Keuze uit twee interfaces

 Mobiele app

Cold wallets

Volledig Nederlands bedrijf

Nadelen

Hogere kosten voor opnames

Geen margin/ futures

Slecht overzicht winst/ verlies

Geen telefonisch contact mogelijk

Bitvavo review

Bitvavo aanbod


Inmiddels is het aanbod bij Bitvavo uitgegroeid tot 52 soorten crypto munten en daar komen regelmatig nieuwe bij.

Bij Bitvavo kom je vele extra functionaliteiten tegen:

 

 • Wallet


Bij Bitvavo krijg je een eigen wallet voor elke crypto coin die je koopt. Je hoeft dan ook geen externe wallet te kiezen. Je hebt cold wallets die volledig offline zijn, en zo extra zijn beschermd.

Let er op dat het een bekend gegeven is dat je beter nooit al jouw crypto op een exchange laat staan.

Bij Bitvavo heb je de mogelijkheid om jouw coins te staken en hier een dividend over te verdienen. Het dividend komt in de vorm van de munt die je staked. Dit is een zeer interessante manier om dividend te verdienen wanneer je toch van plan bent om een munt langer vast te houden. Op het moment van schrijven kun je 18 muntsoorten staken bij Bitvavo.

 

 • On chain Staking coins

 

On chain staking is de mogelijkheid om bij te dragen in de goedkeuring van blocks. Dit om het minen van coins te vervangen.
Off-chain staking coins
Bitvavo biedt off-chain staking diensten aan waarbij je jouw crypto tijdelijk beschikbaar stelt tegen een rente vergoeding.
Uitgebreid kennis platform
Wanneer je tegen een vraag aanloopt kun je bij Bitvavo ongetwijfeld het antwoord terugvinden in het uitgebreide support sectie.

 

 • Trading Bot


Bitvavo biedt ondersteuning voor de trading bit Crypto Hopper. Dit zorgt ervoor dat beleggers bij Bitvavo door de implementatie van deze geautomatiseerde handels-bot crypto strategieën kunnen toepassen, 24/7.

 

 • Services van Bitvavo


Beheerd beleggen wordt ook ondersteund door Bitvavo. Deze zijn een samenwerking aangegaan met een vermogensbeheerder, Yield, die voor jou een gediversifieerde portefeuille kunnen beheren. Hiermee hebben ze als doel om het rendement van de Bitcoin te overtreffen.

 

 • Platform Bitvavo


Bij Bitvavo kun je kiezen uit twee interfaces, eentje voor de beginnende belegger en een geavanceerde, voor de ervaren belegger. Er worden minder coins aangeboden als bij Binance, maar de meest verhandelde coins kun je hier terug vinden.
Wanneer je handeld via het advanced platform betaal je minder transactiekosten.

Op het advanced platform kun je de volgende geavanceerde orders kiezen:

 1. Market Orders
  Hetzelfde als in het basisplatform, de order wordt direct uitgevoerd tegen de huidige prijs.
 2. Limit orders
  De order wordt pas uitgevoerd als deze de vooraf bepaalde prijs behaald.
 3. Stop limit orders
  Deze moet getriggerd worden door de ingevoerde prijs waarna er een limit order wordt geplaatst.

Het advanced platform is zeer geschikt voor technische analyses.


Starten op Bitvavo


Starten met handelen op Bitvavo is makkelijk, je moet als belegger alleen wel het registratie process doorlopen. Dit is wettelijk verplicht en zorgt ervoor dat een ieder zijn identiteit moet verifiëren. Dit doe je door een scan van een ID of paspoort te sturen.

Stappen plan registratie bij Bitvavo

 1. Klik op registreren.
 2. Verifieer jouw e-mailadres.
 3. Vul de gevraagde persoonsgegevens in.
 4. Verifieer jouw identiteit.
 5. Verifieer uw telefoonnummer.
 6. Schakel tweefactorauthenticatie in. [Aan te raden!]

 

Kopen van crypto op Bitvavo:

 • Stort geld op jouw account door op “Tegoeden storten” te klikken en de vervolgstappen te doorlopen.
 • Navigeer vervolgens naar de crypto coin die je wilt kopen en klik hierop.
 • Kies de gewenste hoeveelheid en kies “kopen”.

 

Mobiele app Bitvavo


De mobiele versie van Bitvavo is een kopie van de interface op de website en hierdoor is deze zeer gebruikersvriendelijk. Je kunt alerts instellen zodat je direct een notificatie krijgt wanneer een munt een ingestelde prijs bereikt, en je kunt makkelijk met Ideal direct via de app crypto kopen en direct starten te handelen. De app is zeer betrouwbaar, snel, stabiel en geniet weer van hetzelfde gebruiksgemak als de interface.

De mobiele app is beschikbaar voor beide IOS en Android.


Betrouwbaarheid Bitvavo


Bitvavo scoort zeer hoog op Trustpilot, en dat is ook niet voor niets. Bitvavo maakt gebruik van alle mogelijke manieren om de website veilig te houden.

Met een SSL-versleuteling zijn alle gegevens op de website beveiligd, en ook houden ze zich aan de KYC (know your customer) eisen van het AFM.


Wanneer je geld stort op Bitvavo gaat dit naar een aparte rekening, om te garanderen dat bij een eventueel faillissement de belegger zijn geld niet kwijt raakt. Alle tegoeden worden ondergebracht bij een aparte stichting, Stichting Bitvavo Payments.


Wat Bitvavo afzet tegen anderen crypto exchanges is dat ze lid zijn van de Verenigde BitcoinBedrijven Nederland. Dit is een vereniging die de een grote waarde hecht en een groot belang heeft aan de handhaving en versterking van de reputatie en integriteit van Crypto bedrijven die zijn aangesloten bij de vereniging.


Ook is Bitvavo wettelijk verplicht in Nederland om onder toezicht te staan van de Nederlandse bank om het witwassen van geld of financiering van terrorisme tegen te gaan. Er is (nog) geen toezicht van het AFM of een ander soort regulering in de crypto wereld.


Een ander punt wat de betrouwbaarheid vergroot is dat Bitvavo gebruik maakt van cold en hot wallets. Het grootste gedeelte van de crypto wordt bewaard in cold wallets, wat betekent dat deze offline zijn, en zo dus beveiligd tegen hackers. Ook zijn deze cold wallets verzekerd, iets wat ook uniek is.

 

Kosten en tarieven Bitvavo


De kosten bij Bitvavo zijn laag en transparant. En hoe meer je handeld bij Bitvavo, hoe lager de kosten worden. Dat klinkt heel erg leuk, maar in realiteit moet je behoorlijk wat geld inleggen voordat je hier een aanspraak op kunt maken.

0.04% ↔ 0.25% Trading Fee

De kosten worden berekend over een trading volume van 30 dagen waarbij taker kosten de transacties zijn welke direct worden uitgevoerd en maker kosten zijn kosten die worden uitgevoerd zodra een prijs een bepaald punt heeft bereikt.

Bitvavo biedt 8 betaalmogelijkheden aan waaronder Ideal, creditcards en Sepa betalingen. Bitvavo hanteert geen minimum storting dus je kunt al voor 1 euro starten met beleggen.


Klantenservice


De klantenservice is volledig in het nederlands. Wanneer je contact op wilt nemen met de klantenservice hebben ze een zeer snelle respons tijd, maar we raden je aan om eerst naar een antwoord te zoeken op de support pagina. De meeste vragen worden hier beantwoord.

Indien je het antwoord op jouw vraag niet kunt vinden kun je het support team een email sturen ([email protected]) of via de live chat contacteren. Ze zijn werkzaam op werkdagen van 09:00 tot 17:00 en op zaterdag van 10:00 tot 18:00.

Helaas bieden ze geen telefonische hulp aan.


Voor en nadelen

 

Voordelen

 • Nederlandse site
 • Nederlandse bank
 • Verenigde BitcoinBedrijven Nederland
 • Betrouwbaar
 • Cold wallets met verzekering
 • Een officiële Android en iOS app is beschikbaar
 • aanbod van een vermogensbeheerderTransparante kosten

Nadelen

 • Geen telefonische klantenservice
 • Hogere tarieven dan bijvoorbeeld Binance

 

Conclusie Bitvavo review


Wij zijn enorm onder de indruk van het platform van Bitvavo, vooral vanwege de vele manieren die ze implementeren om veilig te kunnen handelen. Met een markt die nergens ter wereld wordt gereguleerd voelt Bitvavo toch meer betrouwbaar. Met cold wallets die zelfs verzekerd zijn en de registratie bij de Nederlandse Bank hebben wij er zelf meer vertrouwen in.

Ook de vele extra toepassingen zoals de trading Bot, en de optie tot beheerd beleggen is uniek in Nederland.

Bitvavo is de marktleider in Europa en blijft zichzelf ontwikkelen en dat met de laagste kosten mogelijk. Of je nou net startend bent of een ervaren belegger, Bitvavo is zeer geschikt voor een ieder die op zoek is naar een veilige en betrouwbare beleggingsplatform.

 

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!