Bitcoinmeester

 

Een Nederlandse crypto exchange met een zeer groot aanbod aan cryptomunten is toch wel Bitcoinmeester. Actief sinds 2017 is deze 100 % Nederlandse website de marktleider in Nederland en België voornamelijk door het grote aanbod, en de laagdrempeligheid van het platform. Registratie gaat heel erg snel, en met een minimum storting van 10 euro via Ideal ben je al aan het beleggen in crypto binnen een paar minuten. 

 

Vooral wanneer je opzoek bent naar de minder bekende coins om in te handelen is Bitcoinmeester een uitstekende keus. Je kunt uiteraard ook kiezen voor het grote Binance, maar bij Bitcoinmeester wordt je in het Nederlands geholpen, en deze is geregistreerd bij de Nederlandse Bank. Er is niet veel regulatie in de wereld van cryptocurrencies, maar in Nederland zijn crypto exchanges verplicht een registratie bij de Nederlandse Bank te hebben om te kunnen opereren in Nederland. Bitcoinmeester voldoet hier aan.

 

In het onderstaande uitgebreide Bitcoinmeester review zullen we alle aspecten doorlopen die belangrijk zijn bij een crypto exchange platform.

Gebruiksvriendelijkheid

5/5

Gebruikersomgeving

5/5

Kosten

5/5

Veiligheid

5/5

Belangrijkste kenmerken

 Goed platform voor beginnende en ervaren crypto beleggers

200 + crypto’s om in te beleggen

Maximaal 1.5 % kosten voor handelen

Registratie bij De Nederlandse Bank

Live chat optie

Mobiele app

95 % wordt in cold wallets bewaard

Het ontstaan van Bitcoinmeester

Opgericht in 2017 in Aalsmeer door Boyd Meuleman en Mitchell Zandwijken die zich al gauw bewust werden van het succes van de Bitcoin. Met een eigen softwarebedrijf en administratiekantoor als achtergrond bundelden de heren hun krachten samen en zorgde ervoor dat ze volledig waren voorbereid op alle facetten die onderdeel zouden worden van een crypto exchange. Ook alle KYC implementaties waren al succesvol afgerond voordat de Nederlandse wetgeving deze verplicht maakte. 

Terwijl andere crypto exchanges alleen maar een FAQ aangeboden in 2017, was de klantenservice bij Bitcoinmeester al klaar om persoonlijk contact te leveren. Dit heeft absoluut een bijdragen geleverd aan het succes van Bitcoinmeester.

Ondertussen wordt BItcoinmeester ook in het Engels, Pools en Spaans aangeboden, onder de naam Bitladon.

Samenvattend

Exchange naamBitcoinmeester
Fiat valuta’s.
Crypto valuta’s200 +
BetaalmethodesiDEAL, Bancontact en bankoverschrijving.
HandelskostenMax 1.25 %
Stortkosten0 %
Uitbetaal kosten0.0002 BTC per BTC
Mobiele appJa

Voordelen

Veel crypto coins om uit te kiezen

 Mobiele app

 Live chat optie

Volledig Nederlands bedrijf

Nadelen

Hogere kosten voor stortingen

Klantenservice via tickets service langzaam

Geen optie voor analyses

Telefonisch alleen binnen kantoor uren beschikbaar

Bitcoinmeester review

Met meer dan 200 munten op Bitcoinmeester kun je starten te handelen in de kleinere opkomende munten die misschien nog niet zo bekend zijn. Vooral voor actieve beleggers is dit zeer interessant.

Daarnaast biedt Bitcoinmeester de volgende functies aan via het platform.

Staking

Wanneer we bij Bitcoinmeester naar het aanbod van coins kijken die kunnen worden gestaked loopt deze enorm voor op bijvoorbeeld Bitvavo. Het aantal cryptocoins dat kan worden gekozen is veel groter, op het moment van dit schrijven is het 23 munten.

Het staken van munten is een makkelijke manier om rendement te verkrijgen over munten die je besluit te bewaren. Met staken help je de veiligheid en operaties van een blockchain te ondersteunen. Dit “Proof of Staking” vervangt het traditionele mining proces wat veel meer energie kost en niet altijd even goed voor het milieu is.

VIP niveaus

Bij Bitcoinmeester zijn er 10 VIP levels naargelang de hoeveelheid stortingen die je maakt. Hoe hoger het VIP niveau, hoe lager de transactiekosten (zie kosten en tarieven verderop). 

Wallets

Veilig opslaan van cryptovaluta in ingebouwde (cold) wallets. 95 % van alle fondsen op Bitcoinmeester worden offline in cold wallets bewaard.

Stablecoins

Stablecoins zijn cryptomunten die gelinkt zijn aan een fiat valuta, bijvoorbeeld de Euro of Dollar; ze hebben dezelfde waarde. Omdat fiat munten veel stabieler zijn dan cryptocoins, zijn stablecoins dit dus ook. Bij Bitcoinmeester krijg je standaard 3% rente over jouw stablecoins.

Geavanceerde orders

Wanneer je een order plaatst kun je voor een geavanceerde order kiezen waarbij je via deze functionaliteit vaste aankoop- en verkooporders in het systeem zet, zodat er op een gewenste prijs automatisch gekocht of verkocht wordt.

Platform Bitcoinmeester

Het platform bij Bitcoinmeester is zeer overzichtelijk. Het ziet er eigenlijk een beetje te simpel uit voor de ervaren belegger. Er zijn ook niet veel opties om grondige analyses te verrichten, dan zul je toch een derde website moeten bezoeken, of software hiervoor moeten downloaden. 

Wat niet heel erg duidelijk is aangegeven is dat je een hele grote bron aan informatie kunt vinden via https://nieuws.bitcoinmeester.nl/ Wanneer je een actieve belegger bent zul je dagelijks op de hoogte moeten worden gehouden door middel van nieuws en updates.

Op het platform kun je een munt selecteren waarna je alle informatie over de munt kunt vinden, met order volume en prijs stijging/ daling.

Starten beleggen op Bitcoinmeester

Om te kunnen starten met beleggen via Bitcoinmeester moet je eerst een account aanmaken en jouw identiteit verifiëren. In mijn ervaring ging dit heel erg snel, de verificatie was binnen een half uur geregeld en ik kon direct geld storten en beginnen te handelen.

Open een account eerst:

 1. Kies particulier persoon of zakelijk handelen.
 2. Voer je gegevens en een sterk wachtwoord in.
 3. Lees en accepteer de voorwaarden goed door.
 4. Klik op Account aanmaken.

Verificatie van het account:

 1. Vul alle gegevens in.
 2. Verificatie van mobiele telefoon via sms.
 3. Upload identiteitsbewijs.
 4. Upload selfie met identiteitsbewijs.
 5. Upload adres bewijs. 

Bitcoinmeester Mobiele app 

Via de IOS en Android store kun je direct de Bitcoinmeester mobiele app downloaden. De app is een kopie van de web interface en is qua functionaliteit vergelijkbaar met elkaar.

Betrouwbaarheid Bitcoinmeester

Hoe betrouwbaar is Bitcoinmeester?

Bitcoinmeester heeft de veiligheid heel hoog in het vaandel staan. Niet alleen zijn ze geregistreerd bij de Nederlandse Bank, maar ook bieden ze cold wallets aan voor jouw portefeuille. Ook hebben ze een nederlandse klantenservice en er is zelfs een bezoek adres in Aalmere.

Er is een optie om jouw account te beveiligen met een extra 2FA (two factor authentication). 

Op trustpilot scoort Bitcoinmeester zeer goed met 1450 reviews. Dit geeft toch aan dat er een hoop goede ervaringen zijn bij Bitcoinmeester.

Kosten en tarieven Bitcoinmeester

Bij Bitcoinmeester heb je keuze uit diverse betaalmogelijkheden, met de volgende transactie kosten:

 • IDEAL; 0 %
 • bank overschrijving; 0 %
 • Sepa;  0 %
 • Giropay; 2 %
 • Sofort; 2 %
 • EPS 2; %

De transactiekosten worden bepaald aan de hand van de maandelijkse handelsvolume van een belegger. Hoe meer je handelt, hoe lager de kosten die je betaalt per transactie.

Wanneer je een storting wilt maken via IDEAL wordt je direct doorverwezen naar een pagina waar je jouw eigen online banking app kunt openen via een QR code. Dit is een unieke manier van handelen, en wij zijn dit nog niet bij een ander platform tegen gekomen. Een ander echt unieke storting methode is direct via Revolut.

Op basis van de 30-dagen handel wordt het VIP-level vastgesteld. 

Klantenservice Bitcoinmeester

Bitcoinmeester is zeer makkelijk in gebruik maar het kan natuurlijk gebeuren dat je tegen een probleem aanloopt.

Mocht dit bij jou gebeuren, dan heeft BitcoinMeester een handige handleiding op de website staan waar staat aangegeven wat je moet doen. Het enige minpunt is hier dat er geen zoekfunctie is. Het kan dan even wat langer duren voordat je jouw vraag er tussen ziet.

Uiteraard kun je ook contact opnemen met de klantenservice, en dit kan bij Bitcoinmeester op meerdere manieren. 

De klantenservice van Bitcoinmeester is op werkdagen te bereiken tot 17:00 uur via de telefoon. Dit telefonisch contact is ook een enorm voordeel bij Bitcoinmeester.

Verder kun je ook contact met ze opnemen via een live chat en email. 

Ze zijn ook zeer actief op social media, en je hier op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het platform. 

Voor en nadelen Bitcoinmeester

Voordelen Bitcoinmeester

 • Nederlandse ondersteuning via de telefoon
 • Geregistreerd bij de Nederlandse Bank
 • Online tutorials
 • Hoge score Trustpilot
 • Gebruiksvriendelijke website en interface
 • Hoe meer handel, hoe meer korting
 • Stortingen direct via jouw bank app

Nadelen Bitcoinmeester

 • Buiten kantooruren geen klantenservice
 • Geen zoekfunctie in handleiding 
 • Geen opties voor diepgaande analyses

Conclusie Bitcoinmeester

Beleggers die niet op zoek zijn naar een platform met veel opties voor technische of fundamentele analyses zullen bij Bitcoinmeester zeer tevreden zijn. Met een heel groot aanbod van verschillende munten en de verschillende functionaliteiten op het platform is Bitcoinmeester geschikt voor elk type belegger uit Nederland of Belgie. Geef je er de voorkeur aan om in het engels te handelen dan kun je terecht bij de engelse Bitcoinmeester versie: Bitladon.

Met lage kosten, een unieke stortingsproces en een zeer betrouwbaar platform is Bitcoinmeester een absolute aanrader voor beleggers.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!