Binance

Binance is een crypto exchange platform met de meest aantrekkelijke tarieven. Of je nu een ervaren belegger bent of net start in de wereld van crypto, Binance is de makkelijkste en goedkoopste manier om te handelen in cryptocurrencies.

Met 1.4 miljoen transacties per seconden is Binance de grootste crypto exchange ter wereld. Ontstaan in 2017 groeide Binance al binnen 6 maanden uit tot de het grootste crypto platform ter wereld.

Het platform accepteert handelaren van over de hele wereld (180 landen) en krijgt een zeer hoge score van beleggers in de crypto wereld. Met de acceptatie van betalingen via de creditcard en directe bankoverschrijvingen is het nog aantrekkelijker dan ooit om via Binance te handelen in crypto.

Er is ook een Binance.US en deze bied minder munten aan (50) dan de reguliere Binance (500+).

Zelf handel ik al een tijdje via Binance, en ik heb eigenlijk alleen maar goede ervaringen met het platform.

Gebruiksvriendelijkheid

5/5

Gebruikersomgeving

5/5

Kosten

5/5

Veiligheid

5/5

Belangrijkste kenmerken

 Goed platform voor beginnende en ervaren crypto beleggers

200 + crypto’s om in te beleggen

Maximaal 1.5 % kosten voor handelen

Registratie bij De Nederlandse Bank

Live chat optie

Mobiele app

95 % wordt in cold wallets bewaard

Het ontstaan van Bitcoinmeester

Opgericht in 2017 in Aalsmeer door Boyd Meuleman en Mitchell Zandwijken die zich al gauw bewust werden van het succes van de Bitcoin. Met een eigen softwarebedrijf en administratiekantoor als achtergrond bundelden de heren hun krachten samen en zorgde ervoor dat ze volledig waren voorbereid op alle facetten die onderdeel zouden worden van een crypto exchange. Ook alle KYC implementaties waren al succesvol afgerond voordat de Nederlandse wetgeving deze verplicht maakte. 

Terwijl andere crypto exchanges alleen maar een FAQ aangeboden in 2017, was de klantenservice bij Bitcoinmeester al klaar om persoonlijk contact te leveren. Dit heeft absoluut een bijdragen geleverd aan het succes van Bitcoinmeester.

Ondertussen wordt BItcoinmeester ook in het Engels, Pools en Spaans aangeboden, onder de naam Bitladon.

Samenvattend

Exchange naamBinance
Fiat valuta’sja
Crypto valuta’s500 +
BetaalmethodesiDEAL, Bancontact en bankoverschrijving.
Handelskosten< 0.1 %
Stortkosten0 %
Uitbetaal kosten0.0005 BTC per BTC
Mobiele appJa

Voordelen

Een van de meest uitgebreide platforms

Diepgaande analyse mogelijk

Uitgebreide klantenservice

Zeer betrouwbaar

Nadelen

Geen Nederlandse regulatie

Geen telefonische hulp

Geen optie voor analyses

Binance review

Het ontstaan van Binance


Binance is van oorsprong uit Hong Kong ontstaan in 2017 en was binnen 6 maanden onder leiding van oprichter Changpeng Zhao get grootste crypto exchange platform. Met de lancering van Binance, werd ook de Binance coin [BNB] gelanceerd.

De BNB coin kun je gebruiken om trading fees te betalen op Binance, en je krijgt hiermee dan ook een 50% korting.

Op dit moment bevindt Binance zich in Malta.

 

 

Binance aanbod


Binance heeft een giga aanbod coins waar in je kunt handelen, meer dan 500 coins op het moment van schrijven. Binance is zeer populair vanwege het grote aanbod crypto’s en de zeer lage kosten.

Bij Binance kom je vele extra functionaliteiten tegen:

 • Wallet

Bij Binance krijg je een eigen wallet voor elke crypto coin die je koopt. Je hoeft dan ook geen externe wallet te kiezen.
Let er op dat het een bekend gegeven is dat je beter nooit al jouw crypto op een exchange kan laten staan.

 • Binance lending

Bij Binance kan je jouw crypto uitlenen aan Binance tegen een vergoeding van 3.5 tot 15% op jaarbasis. Dit is ideaal wanneer je lang termijn crypto beleggingen hebt en er toch niets mee doet.

 • Binance Marge handel


Bij Marge handel kun je beleggen met een hefboom en speculeren met meer geld dan dat je hebt. Dit brengt een hoger risico met zich mee en wij raden startende beleggers hier dan ook van af.

 • Spot Trade


Een trade is een eenvoudige transactie tussen een koper en een verkoper om te handelen tegen de huidige marktprijs, ook wel de spotprijs genoemd. De handel vindt onmiddellijk plaats wanneer de bestelling is voltooid.

Gebruikers kunnen van tevoren spot transacties klaarzetten om te activeren wanneer een specifieke spotprijs wordt bereikt, ook wel een limietorder genoemd. U kunt spot transacties doen op Binance via de handels pagina interface.

 • Staking coins

Bij Binance heb je de mogelijkheid om jouw coins te staken en hier een dividend over te krijgen. Het dividend komt in de vorm van de munt die je staked. Dit is een zeer interessante manier om dividend te verdienen wanneer je toch van plan bent om een munt langer vast te houden.

 • Platform Binance

Het platform van Binance is zeer overzichtelijk, of je dit nu gebruikt via de laptop of mobiele telefoon. Je kunt kiezen uit een basic of advanced platform, waarbij het laatste meer diepgaand technische analyses beschikbaar heeft. Een heel groot voordeel bij Binance is dat je een dark mode kunt kiezen wat het platform veel strakker en overzichtelijker doet lijken.

Starten op Binance

Registreren bij Binance is een vrij eenvoudig proces dat heel makkelijk begint door op ‘Register Now’ op binance.com te klikken. Voer jouw e-mailadres of mobiele nummer in, kies een geschikt wachtwoord en je ontvangt een verificatiecode. Voer dit in om het account te bevestigen. Als je problemen ondervindt bij het ontvangen ervan controleer dan of het niet in jouw spambox is beland.

Nadat je bent ingelogd met een account, moet je jouw identiteit verifiëren. Dit is altijd een vreemde en enge stap voor complete nieuwkomers, maar het is heel gebruikelijk in de crypto wereld, en bij online brokers. Dit wordt vaak de KYC-verificatie (Know Your Customer) genoemd, het is een extra beveiligingsmaatregel om ervoor te zorgen dat je bent wie je zegt dat je bent.

Om jouw identiteit te verifiëren vragen ze een duidelijke headshot (selfie) en een foto van een officiële identiteitskaart/document, zoals een rijbewijs of paspoort. Klik hiervoor op de ronde account knop bovenaan de pagina en selecteer vervolgens ‘Identification’. Klik op de gele knop ‘Verify’ op de volgende pagina waar je verder gaat met het verstrekken van informatie zoals jouw naam, adres en geboortedatum. Vervolgens laadt je jouw ID-verificatiedocument naar keuze op samen met de headshot.

Nadat je jouw account hebt geverifieerd, kun je beginnen met handelen, maar wanneer je het dagelijkse transactielimiet wilt verhogen zul je ook jouw adres moeten verifiëren met aanvullende documentatie. Maar dit is eigenlijk iets waar je je pas zorgen over hoeft te maken wanneer je duizenden transacties gaat maken.


Mobiele app Binance


Binance heeft een mobiele app die is te downloaden via de Google Play, of Apple app store. De app wordt door veel beleggers liever gebruikt dan de website zelf wat aangeeft hoe goed deze app werkt. Wij zijn altijd van mening dat een app belangrijk is wanneer je belegd, zodat je jouw beleggingsportefeuille in de gaten kunt houden.

Betrouwbaarheid Binance


Binance staat er om bekend het meest veilige en betrouwbare crypto exchange in de wereld te zijn. Maar met meer diensten dan de meeste exchanges, en een veel grotere handelsvolume per dag hebben ze een zeer trage klantenservice en ook opereren ze zonder vergunning.

Toch gaat Binance erg ver om de veiligheid van het platform te waarborgen. Zo hebben ze een apart fonds om enige bedragen aan te vullen die eventuele hackers zouden kunnen buitmaken. Ook hebben ze een country van 10 miljoen dollar waarmee ze betalen voor de beste tips om de website te verbeteren en te beveiligen tegen hackers.

Er is een Twee-factor Authentificatie vereist elke keer wanneer je inlogt in jouw account wat een extra veiligheid waarborgt.

Alle ontwikkelingen op Binance worden via sociaal media kanalen gecommuniceerd naar zijn klanten, maar ook wanneer er storingen of problemen zijn kun je hier volgen wat ze eraan doen.


Kosten en tarieven Binance

transactiekosten zijn nooit hoger dan 0.1 % en wanneer je de BNB gebruikt om deze te betalen krijg je 50 % korting.

Stortingen naar Binance kunnen worden gedaan in crypto en sinds kort ook FIAT currencies zoals Euro. Stortingen kunnen worden gemaakt via een creditcard of IDEAL wat een snelle verwerkingstijd heeft.

Opnamekosten zijn daarentegen verschillend, afhankelijk van het activum. Bitcoin-opnames hebben bijvoorbeeld 0,0005 BTC-kosten, terwijl Ethereum-opnames u 0,005 ETH terugbrengen.

Het versturen van crypto naar andere adressen buiten Binance om brengt een kost, maar dat is per munt verschillend.

Let Op!

Voordat je besluit coins te kopen via Binance:

Verdiep je altijd eerst in de projecten en crypto trading. Bij een succesvolle munt kun je altijd alle informatie terugvinden op de website van de munt. Als er niets bekend is over het team achter de munt, een whitepaper of technische informatie is dit een teken dat je hier niet in moet investeren.

Klantenservice Binance


Binance heeft een groot kenniscentrum, een FAQ, waar je waarschijnlijk het antwoord op bijna al jouw vragen zult vinden. Verder is het moeilijk om direct contact te krijgen met Binance, er is geen telefoonnummer of live chat functie. Je kunt een ticket sturen maar dit duurt vaak langer voordat je een reactie krijgt.

Voor en nadelen Binance


Voordelen:

 • Lage kosten
 • Extra korting op fee’s via Binance Coin (BNB)
 • Eigen wallet
 • Snelle verwerking van transacties
 • Betrouwbaar
 • Groot aanbod van alt coins
 • Een officiële Android en iOS app is beschikbaar
 • Er worden regelmatig nieuwe functies toegevoegd

Nadelen:

 • Ongereguleerd
 • Geen telefonische support
 • Geen Nederlandse support
 • Voor beginners misschien onoverzichtelijk

Conclusie

Voor startende beleggers kan Binance er wat uitdagend uitzien, maar is toch zeer geschikt voor traders in alle soorten. Het enige mindere punt aan Binance is de klantenservice, wanneer je tegen een probleem aanloopt wil je toch zo snel mogelijk worden geholpen.

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!