5G Aandelen

Overal ter wereld wordt er een 5G netwerk met verbluffend tempo uitgerold. Het 5G netwerk is de opvolger van het huidige 4G netwerk. Wanneer je gebruik maakt van je mobiele data doe je dit via een 4 of 5G netwerk. Het nieuwe 5G netwerk brengt een hoop voordelen met zich mee, zo zou het zelfs sneller zijn dan het WIFI netwerk wat wij thuis allemaal gebruiken. 

Je kunt als belegger besluiten om te handelen in 5G aandelen en te profiteren van deze nieuwe technologie. 

Hoe je slim kunt beleggen in 5G aandelen lichten wij hier voor jou toe.

Voordelen van een 5G netwerk

Het 5G netwerk is nog niet zonder gebreken, en een volledig uitrollen van het netwerk op een groot schaal zal waarschijnlijk pas volgend decennium plaatsvinden. Beleggen in 5G aandelen is dan ook iets wat voor lang termijn beleggers een goede keus kan zijn. 

  • 5G is 20 keer sneller dan 4G, en dit wordt elke keer verbeterd. Experts uit de telecommunicatie wereld voorspellen dan ook dat 5G 100 keer sneller zal worden.
  • 5G heeft een verminderde latentie, dit zorgt ervoor dat de communicatie tussen apparaten minder vertraging heeft. Denk bijvoorbeeld aan zelfrijdende auto’s die bestuurd moeten worden via een netwerk.

Volgens experts is er nog werk te verrichten in de verbetering van veiligheid en privacy. Ook zal er een hogere kost aan verbonden zijn, en de uiteindelijke gevolgen voor de gezondheid zijn nog niet helemaal duidelijk. Dit omdat het 5G netwerk een frequentie gebruikt (30 – 300 hz) waarvan nog niet duidelijk is wat de gevolgen zijn voor mens en dier. Ook zou het verstoringen teweeg kunnen brengen in het voorspellen van zware stormen. 

Wij gaan er ook van uit dat er voldoende wetenschappelijk onderzoek zal plaatsvinden om te zorgen voor een veilige en betrouwbaar netwerk.

Wat zo veelbelovend is aan 5G, en dus ook 5G aandelen is dat het een van de nieuwste technologische ontwikkelingen ondersteund, namelijk IoT, wat staat voor internet of things. Dit betekend apparaten die met elkaar verbonden zijn en data uitwisselen. Apparaten die zelf gegevens kunnen verzamelen, versturen en zelf beslissingen kunnen nemen.  Zo benoemde we al zelfrijdende auto’s. Bij IoT wordt A.I. en machine learning gebruikt, en kan in heel veel sectoren voorkomen. Niet alleen auto’s, maar bijvoorbeeld medische apparatuur, en alarm systemen.

Wij zijn dan ook van mening dat 5G ongetwijfeld het volgende mobiele netwerk is, de vraag is natuurlijk wanneer, maar als je als belegger kunt wachten zou je ongetwijfeld rendementen kunnen behalen. 5G aandelen zullen naar alle waarschijnlijkheid kunnen schommelen, maar met het succes van het netwerk zullen de aandelen in prijs stijgen.

Laten we kijken naar een 5 tal belovende 5G aandelen.

5G super aandeel

qualcomm aandelen 5g logo
Meer informatie over Qualcomm 

Qualcomm

Qualcomm is een amerikaans bedrijf wat gespecialiseerd is in het fabriceren van halfgeleiders. Actief in meer dan 150 landen is het een van de grootste producent van processors ter wereld. De chips die ze produceren wordt voornamelijk gebruikt in mobiele telefoons. Wat Qualcomm zo interessant maakt is dat het bedrijf bekend staat als een zeer innovatieve onderneming die veel geld steekt in onderzoek en ontwikkeling. 

Het bedrijf bestaat al sinds 1985 en was de ontwikkelaar van het 3G netwerk. Dit maakt Qualcomm een voorloper op het gebied van mobiele netwerken, en ze werken actief mee in de ontwikkeling van het 5G netwerk. Ook heeft Qualcomm een samenwerking met Apple waarbij ze ze chips leveren voor de iPhone. Dit is een contract die tot 2025 loopt en Qualcomm gegarandeerd van een grote opbrengst. 

Je kunt in 5G aandelen van Qualcomm investeren via de NASDAQ, de chip aandelen (QCOM)  zijn het afgelopen jaar alleen al 39.25 % gestegen.

 

Verizon

Meer informatie over Verizon 

Verizon (NYSE: VZ) is een Amerikaans bedrijf wat gespecialiseerd is in communicatie-, informatie- en entertainment producten en -diensten. Zo hebben ze 4G, 5G maar ook fiber netwerken in de portfolio. Het is een stabiele onderneming met een hele goede plaats in de markt. 

Wat belangrijk is om aan te geven is dat Warren Buffett’s Berkshire Hathaway zijn belang in Verizon behoorlijk heeft vergroot. het heeft dan ook een heel erg positief risico/ opbrengsten verhouding en wij zijn dan ook van mening dat Verizon een goede belegging is wanneer je op zoek bent naar veilige dividendinkomsten. Het is gepositioneerd voor een duurzame groei op lang termijn, en het zal de komende jaren een sterk aandeelhouderswaarde opleveren.

 

T-Mobile (TMUS)

Meer informatie over T-Mobile 

T-Mobile is een bekende naam onder de beleggers. Door een fusie met het Amerikaanse bedrijf Sprint heeft T-Mobile een gigantische groei gemaakt, en bereikt met zijn 5G netwerk inmiddels 280 miljoen mensen in Amerika. Ook zijn ze bieden ze de snelste downloadsnelheid aan, wat er in heeft geresulteerd dat de 5G T-Mobile aandelen het afgelopen jaar behoorlijk is gestegen.

T-Mobile US is actief in Wireless Telecommunications Carriers (except Satellite) en Information. Op dit moment (augustus 2021) is G. Michael Sievert de CEO van het bedrijf.  T-Mobile US is gevestigd in Verenigde Staten aan 12920 SE 38th St, 98006-1350, te Bellevue.

 

Broadcom (AVGO)

Broadcom aandelen 5G
Meer informatie over Broadcom 

Met de komst van een nieuw netwerk komen er een hoop 5G-basisstations bij en deze hebben speciale processors nodig welke worden ontwikkeld door Broadcom

Een van de grootste afnemers van computerchips is Apple, wat er voor zorgt dat Broadcom een veelbelovend aandeel is. Het is dan ook in het laatste jaar met 53.24% gestegen. 

Broadcom is actief in Semiconductor and Related Device Manufacturing en Manufacturing. Op dit moment (augustus 2021) is Hock Tan de CEO van het bedrijf.  Broadcom is gevestigd in Verenigde Staten aan 1320 Ridder Park Dr, 95131-2313, te San Jose.

 

Apple logo aandelen 5G
Meer informatie over Apple 

Apple (AAPL)

Veel investeerders zien aandelen van Apple als een van de beste lang termijn beleggingen. Met het succes van de iPhone 12 hebben ze wederom ijzersterke kwartaalcijfers behaalt. Amerika en China zijn de grootste markten waar Apple werkzaam is, en beide landen zijn al heel ver met het 5G netwerk. Dit is een van de redenen waarom beleggers een grote verwachting hebben van Apple aandelen. 

Met de komst van de nieuwe versie iPhone (13) zou het bedrijf in Amerika een promotie op het 5G wireless netwerk beloven, wat een gigantische boost in verkoop kan opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!