Nieuwe crypto coins 2021

Tussen de cameos van dogecoin op de Amerikaanse televisie en de groeiende acceptatie van Bitcoin op Wall Street, bereikt cryptocurrency een breder publiek dan ooit tevoren. Torenhoge prijzen zijn zeker verleidelijk voor nieuwe beleggers, maar ze moeten zich bewust zijn van de risico’s voordat ze erin springen.

 

Er komen steeds meer nieuwe munten bij, en het kan zeer verleidelijk zijn om overtuigd te raken van een nieuwe soort Bitcoin. Maar er zijn een hoop munten die het niet halen, en waar een hoop risico’s aan verbonden zijn.

 

Wanneer je nieuw bent in de wereld van cryptocurrency en je je afvraagt ​​of je moet investeren, zijn hier 3 tips om rekening mee te houden bij het kopen van nieuwe munten. 

Onderzoek in crypto coins

 

Wanneer beleggers op de beurs kiezen om een bepaald aandeel of ETF te kopen, dan doen ze dit na diepgaand onderzoek. Wanneer je dit namelijk niet doet dan ben je vaak niet goed voorbereid op enige ontwikkelingen die de koersen sturen.

 

Bij de handel in crypto is dit is niet anders. Sterker nog, bij de handel in crypto is het nog belangrijkers. De cryptomarket wordt nog niet gereguleerd zoals de beurzen, en ook exchange platforms kunnen ervoor zorgen dat je jouw geld kwijt raakt. 

 

Voordat je een aanzienlijk bedrag in een digitale valuta investeert, besteedt je uren en uren aan het onderzoeken van de technologie, zodat je de waardepropositie en de risico’s begrijpt. 

 

Tips:

 

  1. Lees alles wat je over het onderwerp kunt vinden. (De sectie “leren” van CoinDesk is een prima plek om te beginnen). 
  2. Lid worden van community forums en mailinglijsten voor ontwikkelaars is een goed idee. 
  3. Luister naar podcasts. 
  4. Leen boeken uit de bibliotheek, niet alleen over digitale valuta, maar ook over aanverwante vakgebieden zoals cryptografie, speltheorie en economie. 
  5. Bezoek CoinDesk en relevante websites.

 

Ga naar lokale meetups, als jouw gebied niet langer op COVID-19-lockdown staat. Stel veel vragen. Als je niet begrijpt wat je hoort, wees dan niet bang om iemand om uitleg te vragen. Als het nog steeds niet logisch is, ga er dan niet vanuit dat het aan jou ligt; mensen zouden gewoon onzin kunnen uitkramen. De oprechte mensen zullen de tijd nemen om te helpen, maar wees zelfs dan op jouw hoede voor mensen die alleen maar erover praten om de prijs omhoog te krijgen.

 

Investeer nooit meer in crypto dan je kunt missen

Handelen in crypto is riskanter dan veel andere beleggingen. Het enige wat is gegarandeerd is volatiliteit. Daarnaast is het in de meeste gevallen niet officieel gereguleerd. Er is geen AFM die hierover waakt. De prijzen van cryptomunten schommelen wild van minuut tot minuut. Ook al ziet het er nu weer goed uit, de markt heeft pijnlijke en langdurige correcties ondergaan en dat zal vrijwel zeker weer gebeuren.

 

Het risico varieert in mate. Bitcoin, de originele cryptocurrency, bestaat al meer dan een decennium en is daarom is het minder waarschijnlijk dat deze zal verdwijnen in vergelijking met de meeste andere munten. Maar toch is ook de Bitcoin niet zonder risico.

 

Zorg daarom dat je nooit al je spaargeld of salaris in crypto steekt. 

Als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook

 

Net als Wall Street, het Amerikaanse Congres of de American Bar Association, zijn er in de wereld van crypto veel charlatans. Er zijn meer dan genoeg mensen die beloven dat hun project bitcoin zal inhalen. Maar is het echt zo? Er is maar één manier om erachter te komen: doe je onderzoek!

 

Koper let op, maar ook lener let op. Sommige crypto-uitwisselingen bieden een hefboomwerking van meer dan 100x, wat betekent dat je tot 99% van de investeringskosten kunt lenen. Dit zal jouw winst verzwakken als een munt in waarde stijgt, maar als het de andere kant op gaat, kunt je snel alles kwijt raken.

 

Een gezond verstand is nodig wanneer je besluit te beleggen. Of dit nou op de beurs is of via een crypto exchange, emoties kun je er beter buiten houden. Zorg dat je gedegen onderzoek doet, en geen overhaaste beslissingen neemt. Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!