Unilever aandelen

Unilever aandelenUnilever is wereldwijd toonaangevend in fast-moving consumer goods. FMCG heeft als classificatie betrekking op een breed scala aan veel verkochte consumentengoederen. Het bedrijf verkoopt ongeveer 400 merken in meer dan 190 verschillende landen. Elke dag gebruiken 2,5 miljard mensen de producten van Unilever. Het bedrijf produceert een aantal van de meest bekende merken ter wereld. Wij beperken ons hier tot een uitleg van een aantal bekende namen. Voor meer informatie, verwijzen we u graag naar de website van Unilever.

 

Bekende voedingsmerken

De belangrijkste merken op het gebied van voeding en dranken zijn: Lipton, Hellmann’s, Knorr, Ben & Jerry’s, Calvé, Cup a Soup, Unox, Ola, Conimex, Duryea en Hertog. Het zijn merken die u ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Elk merk heeft een eigen verhaal. Zo zorgt de Lipton thee voor verfrissing, ontspanning, herstel, verwarming, verkoeling en hydratatie. Alle merken zetten zich duidelijk in om hun milieuvoetafdruk los te koppelen van hun groei en hun positieve maatschappelijke impact groter te maken.

Unilever Hoofdkantoor

 

Bekende sauzen

Bekende merken van Unilever als het om saus gaat, zijn merken zoals Hellmann’s en Calvé. Calvé mayonaise is ’s werelds favoriet vanwege de onmiskenbare textuur en smaak. Met Calvé is het iedere dag feest. Calvé heeft zowel sauzen als broodbeleg. Elke dag maken miljoenen mensen gebruik van de producten van deze twee grote merken. En ze hebben ongetwijfeld al eens bij u in de koelkast gestaan.

 

Bekende ijsmerken

Het alom bekende Ben & Jerry’s maakt al ruim 35 jaar heerlijk ijs en is enorm actief op het gebied van MVO. Wat velen niet weten is dat Ben & Jerry’s onder de tak van Unilever valt. Ola is onderdeel van het bekendste ijs logo ter wereld. Breyers Delights ijs bevat 30% minder calorieën en suiker. Ook is het hoog in proteïne en is de smaak erg lekker. Hertog verrast telkens met nieuwe smaken, formaten en combinaties. Het ijs is gemaakt met passie en dat is te proeven.

 

Populaire voedselmerken

Unox is het meest Hollandse merk wat er bestaat. Het merk wordt geassocieerd met winterweer, snert, boerenkool met worst en schaatsen op natuurijs. Knorr is nog zo’n bekend merk. Bij Knorr gaat het om goede ingrediënten en de kennis van chefs. Duryea maïzena is het keukengeheim om sauzen te binden en gebak altijd te laten lukken. Coup a Soup biedt de lekkerste soepen voor tussendoor. En dat zowel voor thuis als op kantoor. Met Conimex wordt het lekkerste Oosterse eten naar Nederland gebracht. Inmiddels komen de reclames van Conimex nagenoeg elke dag voorbij op tv.

 

Huishoudelijke verzorging

Producten voor verzorging vallen natuurlijk ook onder de fast-moving consumer goods. Op het gebied van huishoudelijke verzorging vallen er ook veel bekende merken onder de paraplu van Unilever. Denk aan merken zoals: Omo, Cif, Biotex, Glorix, Neutral Wasverzorging, Robijn, Sun, Andy Allesreiniger en Sunil. Wellicht heeft u een van deze verzorgingsproducten wel eens gebruikt of gebruikt u ze zelfs dagelijks. Het zijn producten die in nagenoeg alle Nederlandse supermarkten te vinden zijn.

 

Wasmiddelmerken

Omo is een van de oudste en meest bekende Nederlandse wasmiddelmerken. Sunil zorgt voor een schone was die verrukkelijk ruikt. Ook is dit merk verrassend laag geprijsd. Dat maakt Sunil voor veel huishoudens extra interessant om te gebruiken. Robijn heeft al jarenlang als motto ‘’wat mooi is moet mooi blijven’’. Een slogan die u vast niet is ontgaan. Al met al merken die enerzijds op elkaar lijken maar anderzijds ook hun eigen unieke kenmerken hebben. Voor meer informatie is het zeker verstandig om deze merken eens te Googelen.

 

Hygiëneproducten

Biotex is de oplossing voor vlekken die niet weg te krijgen zijn. Met Cif kan het vuil grondig worden verwijderd. Glorix is al bijna 100 jaar lang de expert op het gebied van hygiëne. Sun is al 50 jaar de vaatwas specialist van Nederland. En dan is er ook nog Andy. Dat is al jarenlang de vertrouwde hulp tijdens de schoonmaak. Het maakt makkelijk en krachtig schoon, staat bekend om de heerlijke geuren en een vriendelijk imago.

 

Persoonlijke verzorging

De categorie persoonlijke verzorging omvat merken zoals Axe, Dove, Badedas, Rexona, Vaseline, Neutral Huidverzorging, Simple, Zwitsal, Andrélon, Prodent en Zendium. Eveneens producten die dagelijks door miljoenen mensen worden gebruikt. Het zijn merken die regelmatig in reclames op de televisie voorbijkomen. Hieronder geven wij van een aantal merken een korte toelichting.

 

Deodorant

Axe is een sterk merk met een breed aanbod aan aantrekkelijke geuren. Vrijwel elke man heeft wel eens de producten van Axe gebruikt. Dove is een echt schoonheidsproduct en komt voor in vele vormen en maten. De meeste vrouwen hebben wel eens Dove producten gebruikt. En dan is er nog Rexona. Rexona is de deodorant die de juiste bescherming biedt.

 

Haar en huid

Zwitsal is het merk achter de beroemde baby met het kuifje. Zwitsal producten ruiken heerlijk en zijn speciaal voor de kwetsbare babyhuid bedoelt. Andrélon biedt voor ieder wat wils en heeft de juiste verzorging voor elk haartype. Badedas heeft douchegel en badschuim varianten. Simple is geboren om huidvriendelijk te zijn. Vaseline is een wereldberoemd merk en behoeft eigenlijk weinig uitleg.

 

Tandpasta’s

Nog zo’n verbruiksproduct is tandpasta. We moeten elke dag opnieuw en eigenlijk minimaal twee keer per dag onze tandenpoetsen. Prodent is een begrip op het gebied van tandenpoetsen. Zendium tandpasta’s zijn samengesteld op basis van unieke, gepatenteerde formules welke o.a. de weerstand van de mond versterkt en een natuurlijke manier van bescherming biedt.

 

Beleggen in Unilever

Het is bij de CFD-broker Plus500 mogelijk om aandelen te kopen van Unilever. Met het aanmaken van een persoonlijke account bij deze online broker kunt u eenvoudig handelen in Unilever aandelen. Voor de nog onervaren belegger is de levenslange demo account superhandig. Met een flink fictief vermogen kan er geoefend worden met online beleggen. Beleggen met echt geld kan al vanaf 100 euro. Denk alvorens u start aan een goede technische en fundamentele analyse voor Unilever.