DSM? Ontdek alles over dit aandeel!

DSM aandelenDSM is in 1902 opgericht als staatsbedrijf voor het winnen van steenkool in Limburg. Het bedrijf diversifieerde vanaf de jaren 30 en kort na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde DSM zich meer tot een producent van bulkchemie producten en kunststoffen.

In 1973 sloten de laatste mijnen. DSM is sinds 1989 beursgenoteerd en is in de daaropvolgende jaren verder getransformeerd naar de huidige mondiale onderneming. Duurzaamheid is de kernwaarde van het bedrijf. DSM focust zich op de levering van op wetenschap gebaseerde, duurzame en schaalbare oplossingen.

Die oplossingen moeten tegemoetkomen aan de uitdagingen waar de wereld vandaag de dag mee wordt geconfronteerd. En dat zijn er nogal wat. Op wetenschappelijke basis is DSM actief op meerdere vlakken. De belangrijkste zijn voeding, gezondheid en materialen. DSM laat haar sporen achter in wereldwijde markten zoals supplementen en voedingsingrediënten. Maar bijvoorbeeld ook in de markt voor persoonlijke verzorging, verf en coatings, medische toepassingen, elektra industrie, hernieuwbare energie en diervoeding. Voor een uitgebreid overzicht, verwijzen we u graag naar de DSM-website.

 

Interesse in DSM aandelen?

Als particulier kunt u ervoor kiezen om te beleggen in aandelen van DSM. Deze zijn simpelweg in uw beleggingsportefeuille op te nemen door een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Plus500 staat bekend als een betrouwbare online broker met een flink aantal mogelijkheden. Beleggen met echt geld kan bij deze aanbieder al vanaf 100 euro. Dat is een relatief laag inlegbedrag. Indien u nog weinig ervaring heeft met beleggen, dan is een demo account wel zo handig. Niet alleen krijgt u dan de beschikking over een flink fictief belegvermogen, er is ook een uitgebreid overzicht van grafieken en indicatoren. Plus500 is er voor iedere belegger! *(76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren’)

 

17 markten wereldwijd

DSM is volledig georganiseerd rond de behoeften van klanten en eindgebruikers in ongeveer 17 markten wereldwijd. Dat is natuurlijk een enorm aantal! De producten lopen uiteen van menselijke en dierlijke voeding en gezondheid tot kleding en textiel. Om u een beter beeld te geven, laten we per markt even zien waaraan u dan moet denken. Voor een uitgebreide uitleg, verwijzen we u graag naar de website van DSM. Daar vindt u alle belangrijke informatie. Het zal u ook helpen in uw overweging om te starten met beleggen in DSM.  

 

Betekenis voor mensen

Het voornaamste is dat de producten van DSM een echte betekenis hebben voor mensen. De gezondheidsoplossingen omvatten alles van geavanceerde biomedische apparatuur tot gezondheid bevorderende voedingsingrediënten. De voedingsoplossingen omvatten alles van vitamines en carotenoïden tot textuur- en smaakversterkers en andere ingrediënten voor voedselverwerking. En van unieke haarverzorgingsingrediënten tot diervoederformuleringen. De materiaaloplossingen van DSM omvatten een aantal steeds groenere thermoplasten en harsen voor gebruik in allerlei producten. 

 

Dierenvoeding

Opvallend is dat DSM uniek is in dierenvoeding. Er worden ingrediënten en additieven geleverd van de hoogste kwaliteit voor diervoeders die gezonde dieren produceren. Het loopt uiteen van kip en vis tot varken. En van koeien tot gezelschapsdieren. DSM is het enige achterwaarts geïntegreerde diervoederbedrijf ter wereld die een unieke positie heeft om (nieuwe) uitdagingen aan te gaan. Dat geeft het chemiebedrijf een sterkte positie in deze groeiende markt.

 

Geavanceerde materialen

DSM is daarnaast een toonaangevende leverancier van duurzame en geavanceerde materialen voor de auto-industrie. Denk bijvoorbeeld aan innovatieve hoogwaardige kunststoffen die tegemoetkomen aan een breed scala aan technologische uitdagingen in de automarkt. DSM’s coatingharsen voor kunststof en metaal bieden economische, duurzame en milieuvriendelijke coatings. En dan zijn er nog additieve productieharsen die 3D geprinte onderdelen produceren. Innovatie en technologie gaan hand in hand. Tegenwoordig is er veel om te doen. Ook bij beleggers!

 

Harsen en kunststoffen

De harsen en kunststoffen worden gebruikt in alles van anti-graffiti coatings voor gebouwen en vloercoatings. Maar ook van industriële trek- en hefuitrusting tot coatings en onderdelen voor machines en grote bouwfabrieken. De producten van DSM lopen in de elektriciteitsmarkt uiteen van voedingskabels en halogeenvrije miniatuurcomponenten tot speciale harsen die de glasvezelkabels beschermen. Of de connectoren die gebruikt worden in o.a. tablets en smartphones. Al met al dus uiteenlopende gebruiken.

 

Andere slimme oplossingen

In de meubelindustrie levert DSM ook slimme oplossingen voor de huidige markt. Het Dyneema materiaal helpt bij het produceren van beschermende vesten en voertuigen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die werken in de handhaving, maar bijvoorbeeld ook gewoon bij de airbag in een auto. De biomaterialen van DSM worden vandaag de dag gebruikt in medische apparatuur om betere en veiligere producten te leveren.

 

Sport ondersteuning

DSM ondersteund sport en de harsen en kunststoffen zijn daarom ook te vinden in allerlei soorten producten. Denk aan witgoed, maar bijvoorbeeld ook in elektrische gereedschappen. DSM wil ook het gebruik van hernieuwbare energie mogelijk maken. Er worden oplossingen ontwikkeld die duurzame alternatieven opschalen voor fossiele brandstoffen. Zo wil het bedrijf de wereldwijde transitie naar een koolstofarme economie versnellen. Nog zoiets waar veel mensen wel oren naar hebben.

 

Micronutriënten leverancier

Als leverancier van micronutriënten is DSW evenals toonaangevend. Zo komt het bedrijf met ingrediëntoplossingen en verwerkingshulpmiddelen voor de dranken, voeding en dieetsupplementen sector. Het draagt bij aan gezonder en duurzamer voedsel. Ook verstrekt DSM verschillende vitamines, carotenoïden en lipiden-API’s aan de farmaceutische industrie. U weet ongetwijfeld hoeveel geld er rondgaat in deze aantrekkende industrie. Momenteel is DSM het enige bedrijf wereldwijd dat alle belangrijke certificaten heeft voor alle 13 essentiële vitamines.

 

Beleggen in DSM

Inmiddels weet u dat u zelf kunt handelen in DSM-aandelen. De DSM-aandelen kunt u kopen bij de CFD-broker Plus500. Houd er rekening mee dat deze online broker gebruik maakt van een hefboom. Uw inleg is dus meer waard. Aan de andere kant is het verlies groter. Instappen kan al vanaf 100 euro. Tegelijkertijd kunt u gebruik maken van een levenslange demo account. Erg handig om te blijven oefenen met verschillende handel strategieën en om ervaring op te doen. Alvorens u start met het kopen van DSM-aandelen, is het verstandig om een goede technische en fundamentele analyse te doen.