AkzoNobel: beursgenoteerde verfreus

AkzoNobel aandelenAkzoNobel is een Nederlandse multinational en heeft een passie voor verf. AkzoNobel staat bekend als expert in het trotse ambacht van het maken van verf en coatings. Al sinds 1792 zet het bedrijf de standaard in kleur en bescherming. Het portfolio van AkzoNobel heeft merken van wereldklasse, denk bijvoorbeeld aan Dulux en Interpon. 

Ook produceert het bedrijf chloor, zout en chemicaliën voor alledaagse producten zoals tandpasta, cosmetica, glas en plastic. Chemicaliën zitten bijvoorbeeld verwerkt in de behuizing van de wekker op uw nachtkastje. En zonder chemicaliën zou het theezakje dat u ’s avonds in uw theepot doet, scheuren. Het belang van chemicaliën is dus enorm!

Over AkzoNobel

AkzoNobel al sinds 1792 actief. De huidige vorm is opgericht in 1994 en is ontstaan uit een fusie tussen AKZO en Nobel industries. Tien jaar geleden werd de naam gewijzigd in AkzoNobel. Er werd ook een nieuw logo geïntroduceerd. De multinational heeft een rijk verleden en heeft met veel verschillende bedrijven te maken gehad. Vadaag de dag bestaat het portfolio van AkzoNobel uit merken van wereldklasse, denk bijvoorbeeld aan: International, Dulux, Interpon en Sikkens. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam. De verfreus is actief in meer dan 80 landen en heeft ongeveer 35.000 mensen in dienst.

AkzoNobel is een beursgenoteerd bedrijf en heeft een brede basis van internationale aandeelhouders. Het mag dus duidelijk zijn dat de verfgigant gedurende de jaren enorm gegroeid is. Vorig jaar was nog ruim 5% van het aandelenkapitaal van de vennootschap in handen van particuliere beleggers. En opvallend is dat een groot deel van die groep uit Nederland komt. Om en nabij 10% van het aandelenkapitaal van de onderneming wordt gehouden door duurzame en verantwoordelijke beleggers.

Klanten over de hele wereld maken gebruik van de vertrouwde producten en merken van AkzoNobel. Sommige merken zijn bekend en andere wat minder bekend. Met dat laatste worden vooral de meer specialistische producten bedoelt. Toch speelt alles wat AkzoNobel maakt, een essentiële rol in de dagelijkse routine. Het scala van bekende merken van AkzoNobel is inmiddels enorm. De innovatieve en duurzame verf, coatings en speciale chemicaliën helpen een kleurrijke wereld te creëren waarin het leven verbeterd wordt door wat AkzoNobel doet.    

 

In AkzoNobel aandelen handelen?

Interesse om te beleggen in een top multinational van Nederlandse bodem? Het is dan erg interessant om AkzoNobel aandelen in uw beleggingsportefeuille op te nemen. Bij de CFD-broker Plus500 kunt u op eenvoudige wijze handelen in de aandelen van deze verfgigant. Plus500 is een bekende en betrouwbare online broker.

Door in enkele stappen een persoonlijke account aan te maken, kunt u direct aan de slag met beleggen. Liever eerst oefenen? Handel dan met een speciale demo account. U krijgt dan de beschikking over een flink fictief vermogen zodat u o.a. kunt experimenteren met handelen in AkzoNobel. Vanaf 100 euro kunt u beleggen met echt geld. Het is hieronder direct mogelijk om een account te openen. 

AkzoNobel merken

AkzoNobel verfNaast de merken die al genoemd zijn in de intro, gaat het om een lijst van de volgende bekende merken: Alabastine, Alba, Alumigrip, Armstead, Astral, AWL Grip, Bruguer, Chartek, Chemcraft, Coral, Cromadex, Cuprinol, Devoe Coatings, Flexa, GripPro, Hammerite, Herbol, Inca, Interlux, Lesonal, Levis, LignuPro, Luxol, Marshall, Molto, Nautical, Nordsjö, Pinotex, Polycell, Polyfilla, Relest, Resicoat, Sadolin, Salcomix, Schramm, Soliant, Sparlack, Trimetal, VPowdertech, ViveChrom, Wanda, Xyladecor en Zweihorn.

De producten van AkzoNobel komen voor in verschillende industrieën. En dat maakt de klantengroep ook enorm breed. Zo worden de producten o.a. gebruikt in de ruimtevaart, de mijnbouw, de automotive industrie, de chemische industrie, de water industrie en de olie- en gasindustrie. Maar het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt bij huishoudelijke apparaten, voor brandbeveiliging, meubels en vloeren, bij jachten, marine coatings en bij packaging. Enorm uiteenlopend dus!

 

Technologieën en producttypes

AkzoNobel heeft verschillende technologieën en producttypes. Zo zijn er verschillende antifouling en foul release producten te gebruiken door de klant. Of denk aan de zogeheten coil coatings wat verschillende voordelen biedt voor de gebruiker. Denk aan prachtige aflakken, duurzame oppervlakken, innovatieve toepassingen, groene voordelen en kostenbesparing. Ontdek meer over dergelijke producten op de website van de verfgigant!

 

Decoratieve verf

Wat betreft decoratieve verf is AkzoNobel een van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven. Als je al het bovenstaande hebt gelezen, is dat ook niet echt een verrassing. Gesteund door een eeuwenlange kleurexpertise en een uitgebreid wereldwijd netwerk, levert AkzoNobel een enorm uiteenlopend aanbod van innovatieve producten die geschikt zijn voor elk oppervlak en elke situatie.

 

Leverancier inkten en coatings

Daarnaast is AkzoNobel een wereldleider als leverancier van inkten en coatings voor de bescherming en decoratie van o.a. voedingsmiddelen, metalen sluitingen en inklapbare buizen. En dan zijn er ook nog speciale poeder coatings die een verscheidenheid aan metalen oppervlakken helpt te beschermen in toepassingen zoals deur- en raamkozijnen. Maar bijvoorbeeld ook bij auto-onderdelen en metalen meubels.

 

Industriële houtafwerkingen

En dat is nog niet alles. Al bijna 200 jaar lang zijn de grootste kasten, meubels en vloerenfabrikanten afhankelijk van industriële houtafwerkingen van AkzoNobel. En dan vooral om hun producten te beschermen en te verfraaien. Er wordt een reeks van producten aangeboden die voldoen aan de unieke specificaties van klanten. Ook voldoen ze aan de regionale en nationale voorschriften.

 

AkzoNobel koers

De AkzoNobel koers is hieronder direct te bekijken. Het is via CFD-aanbieder Plus500 ook gelijk mogelijk om te handelen in AkzoNobel. Dit kan zeker een slimme zet zijn! Succes!