Aegon aandelen? De op één na grootste verzekeraar van Nederland!

AEGON aandelenAegon is de op één na grootste verzekeraar van Nederland. Aegon is ontstaan uit een fusie van AGO en ENNIA in 1983. Met de fusie moest Aegon in staat worden gesteld om hogere omzetten te realiseren, de kosten terug te dringen, een betere positie op de kapitaalmarkt te krijgen evenals internationaal te groeien. De afgelopen decennia zijn deze doelstellingen bereikt. Mede door de acquisities in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

0
Actief in 20 landen

Op dit moment is Aegon actief in 20 Europese landen, maar ook in Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Deze verzekeraar is ook actief in opkomende regio’s zoals China, India en Brazilië. Aegon streeft ernaar om klanten in staat te stellen om zelfstandig bewuste keuzes te maken voor een gezondere financiële toekomst. En dat willen we natuurlijk allemaal. Of dat nou gaat om pensioen, beleggingen, hypotheek, verzekering of bankzaken.

Aegon aandelen kopen?

Interesse om Aegon aandelen in de beleggingsportefeuille op te nemen? Aegon aandelen hebben het de afgelopen jaren niet al te best gedaan. In de jaren 1999/2000 stonden Aegon aandelen nog zo rond de €50. Het mag duidelijk zijn dat de huidige verzekeraar niet meer de verzekeraar is van 20 jaar geleden. De Amerikaanse tak zit in een uitdagende markt en dat blijft waarschijnlijk nog wel even zo. De nettowinst van Aegon heeft de afgelopen jaren flink onder druk gestaan. Nieuwe investeringen zijn daarom ook op de lange baan geschoven. Toch kan het de moeite waard zijn om in Aegon te gaan handelen voor korte termijn ritjes. Bij de publicatie van kwartaalcijfers ontstaan er vaak mooie kansen om wat rendement mee te pakken. 

Bij de CFD-broker Plus500 kunt u op handelen in CFD’s van Aegon aandelen. Plus500 is een bekende en betrouwbare online broker. Door in enkele stappen een persoonlijke account aan te maken, kunt u direct aan de slag met beleggen. Daarnaast is het mogelijk om te handelen met een levenslange demo account. Zo kunt u eerst volop experimenteren met beleggen in deze Nederlandse bank. Met echt geld beleggen kan uiteraard ook. Wel geldt een minimale inleg van 100 euro. In vergelijking met andere online brokers is die investering lekker aan de lage kant.

Het is hier direct mogelijk om een account te openen bij CFD-broker Plus500. De broker heeft kleine spreads en geen commissies. De snelle en betrouwbare orderuitvoering is ideaal. Hulp nodig? Plus500 biedt 24/7 Support met live Chat. *76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren’.

 

 

Financiële bewustzijn/zelfstandigheid

Het doel van Aegon is om het financiële bewustzijn en de financiële zelfstandigheid van Nederlanders te vergroten. Dat doet Aegon enerzijds door informatie en advies te geven, anderzijds door de juiste producten en diensten te leveren. Zo is Aegon een van de grootste levensverzekeringen concerns ter wereld. Aegon is naast de levensverzekeringen ook actief met ziektekosten- en ongevallenverzekeringen. Misschien heeft u zelf ook een verzekering lopen bij deze verzekeraar.

 

Verschillende spaarproducten

Aegon heeft verschillende spaarproducten. Zo is er Aegon Sparen, waarmee de gebruiker geld kan opnemen en storten wanneer hij of zij dat wilt. Er is geen minimumsaldo nodig en er zijn geen verplichte stortingen nodig. Bij veel andere rekeningen is dat wel het geval. Daarnaast is er Aegon Deposito Sparen. Daar kan geld tijdelijk worden vastgelegd. Elk jaar wordt een vaste rente ontvangen op het geld. Met Aegon Lijfrente Sparen kan er gespaard worden voor later met belastingvoordeel. Iets waar veel Nederlanders ook wel oren naar hebben.

Aegon Transform Tomorrow

 

Beleggen bij Aegon

De belegger kan bij Aegon ook prima terecht. Zo wordt met Aegon Beheerd Beleggen uw geld belegd voor meer rendement of uw pensioen wordt aangevuld door uw lijfrente te laten beleggen. Alvorens u start met beleggen is het verstandig wanneer u zich alvast goed inleest op deze website. Niet alleen vindt u hier alles over bedrijven waarin u kunt beleggen, maar ook alles wat komt kijken bij online handelen op de beurs.

 

Verzekeringsproducten

Aegon heeft ook verschillende verzekeringsproducten in het aanbod. Denk bijvoorbeeld aan een Woon & Vrijetijd Pakket waarbij zowel uw huis, spullen en het gezin verzekerd is in één pakket. Ook kunt u terecht voor een Autoverzekering of een verzekering voor overige voertuigen. Niet onverstandig, want nagenoeg elk huishouden heeft een of meerdere auto(s) voor de deur staan. Wat betreft de verzekering voor overige voertuigen kunt u bijvoorbeeld denken aan een oldtimer. Voor het wonen is er de Inboedelverzekering en de Opstalverzekering.

 

Wonen en gezin

En dat is niet alles. Voor uzelf en uw gezin heeft Aegon nog de volgende aanvullende verzekeringen: aansprakelijkheidsverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, rechtsbijstandverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering en zelfs een huisdierenverzekering. Wilt u rustig op vakantie kunnen gaan? U kunt in dat geval kiezen voor een doorlopende reisverzekering bij Aegon. Overige verzekeringsproducten zijn: levens- en beleggingsverzekeringen. Kijk zeker eens op de website van Aegon voor meer informatie over deze producten.

 

Hypotheekvormen

De huizenmarkt staat op moment op zijn kop. Voor een hypotheek bent u bij Aegon ook aan het juiste adres. Zo heeft u keuze uit een Bankspaarhypotheek, een Spaarhypotheek, een Annuïteitenhypotheek, een Lineaire hypotheek, een aflossingsvrije hypotheek of u stelt uw hypotheek zelf samen. Voor meer informatie is het zeker verstandig om eens goed op de website van Aegon rond te neuzen.

 

Pensioen regelen

Wat betreft Pensioen kunt u bij Aegon de keuze maken om aanvullend pensioen op te bouwen. Het gaat om de volgende: Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente, Aegon Lijfrente Sparen en Aegon Netto Pensioen. Om de lijfrente uit te keren zijn er een viertal opties voor verschillende situaties. Denk aan Lijfrente Uitkeren, Nabestaanden Lijfrente Uitkeren, Ontslagvergoeding Uitkeren en Garantie Inkomen. Liever de Lijfrente uitstellen? Denk dan aan de Lijfrente Uitstelverzekering of Lijfrente Sparen.

 

Voor het uitkeren van de Pensioen is er een Uitkerend Garantiepensioen en een Uitkerend Beleggingspensioen. Tot de overige Pensioen producten behoren o.a. Levens- en beleggingsverzekeringen. Er zijn genoeg redenen om op tijd te beginnen met het regelen van uw pensioen. Meer weten over alle producten van Aegon en de geschiedenis van deze mooie verzekeraar? Bekijk dan zeker de onderstaande video!

Beleggen in Aegon

Het is bij de CFD-broker Plus500 mogelijk om te beleggen in Aegon. Als u bij deze internet broker bent ingelogd, kunt u Aegon opzoeken en het aandeel in de gaten houden. De koers is 24/7 te bekijken en zodra u een kans voorbij ziet komen, kunt u hierop inspelen. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. U krijgt dan de beschikking over een groot fictief vermogen, zodat u kunt oefenen met Aegon aandelen. Als u met echt geld wilt beleggen kan dat al vanaf 100 euro. Lees u van tevoren altijd goed in. Verdiep u in technische en fundamentele analyse en handel niet met geleend geld. Succes!    

Wist je al dat je ook op je cryptomunten rente kunt ontvangen?

De volgende aanbieders bieden goede rentepercentages aan:

Investeren in cryptocurrency? Onze favoriete exchange Bitvavo is de beste keus!