Aalberts aandelen kopen?

Aalberts aandelen kopen en verkopen? We gaan hier uitgebreid in op Aalberts en alles dat met deze mooie onderneming te maken heeft! Aalberts begon in 1975 als MIFA Aluminium BV. MIFA werd door Jan Aalberts opgericht. Toentertijd had het bedrijf nog een omzet van 250.000 gulden. In 1981 werd het bedrijf omgezet in een holding. Ook werd de naam verandert naar de naam die nu nog steeds van toepassing is, Aalberts Industries. De holding groeide als kool en de omzet lag 12 jaar later al op 22 miljoen euro. Een aanzienlijke stijging. Dat kwam mede doordat er gedurende de jaren verschillende overnames zijn gedaan. Kenmerkend is dat de aangekochte bedrijven een grote mate van zelfstandigheid behouden.

Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd bekende multinational. Aalberts Industries is in tegenstelling tot veel andere grote bedrijven actief in meerdere sectoren. Sinds 2015 is Aalberts een van de 25 fondsen van de AEX. AEX is de afkorting voor Amsterdamse Exchange Index. Er worden diverse redenen genoemd waarom investeren in Aalberts een slimme zet is. Naast een focus op niches en gedefinieerde technologische gebieden, heeft Aalberts ook een focus op operational excellence en gedisciplineerde keuzes voor investeringen in innovaties.

 

Nederlands beursgenoteerd bedrijf

Aalberts is al een Nederlands beursgenoteerd bedrijf sinds 1987 en heeft activiteiten in de industriesector. Het bedrijf is opgericht in 1975 en heeft haar hoofdkantoor in Langbroek, een dorp in het midden van Nederland. Wereldwijd worden er vanuit meer dan 200 locaties ruim 30 landen bediend met meer dan 15.000 medewerkers. In 2016 groeide de omzet al met 2% naar ruim 2,5 miljard euro. En vorig jaar boekte Aalberts wederom mooie resultaten met een omzet van 2,6 miljard euro en een nettoresultaat van 204,5 miljoen euro.

 

Aalberts aandelen

Interesse om Aalberts aandelen in de beleggingsportefeuille op te nemen? Bij de CFD-broker Plus500 kunt u op eenvoudige wijze beleggen in Aalberts aandelen. Plus500 is een bekende en betrouwbare online broker. Door in enkele stappen een persoonlijke aan te maken, kunt u direct aan de slag. Daarnaast is het mogelijk om te handelen met een levenslange demo account. Zo kunt u eerst volop experimenteren met beleggen in Aalberts. Met echt geld beleggen kan uiteraard ook. Wel geldt een minimale inleg van 100 euro. In vergelijking met andere online brokers is dat behoorlijk laag.

 

Vier bedrijfsonderdelen

Aalberts kent een viertal bedrijfsonderdelen. Het gaat om de segmenten: building installations, climate control, industrial controls en industrial services. Het Aalberts aandeel wordt verhandeld op de Euronext Amsterdam en maakt deel uit van de Amsterdam Exchanges Index (Midkapindex). U weet nu op welke manier u zelf kunt beleggen in Aalberts aandelen. Om u een beter beeld te geven, zullen we kort toelichten welke zaken centraal staan bij de viertal bedrijfsonderdelen. Verderop gaan we ook nog wat dieper in op de markten waar Aalberts zich op richt en de producten die daarbij horen.

 

Building installations & climate control

Building installations produceert en verkoopt complete leidingsystemen en afsluiters om gas of water te distribueren en reguleren in koeling, verwarming, gas, (drink)water- en sprinklerinstallaties in gebouwen en woningen. Bij climate control worden complete hydronische systemen ontwikkeld en geproduceerd voor koeling- en verwarmingssystemen. Kijk voor meer informatie zeker eens op de website van Aalberts Industries.

 

Industrial controls & services

Het bedrijfsonderdeel industrial controls levert controle- en regelsystemen evenals high-end producten voor geselecteerde nichemarkten. Denk aan de olie- en gasindustrie. En als laatste biedt industrial services een combinatie van materiaalkennis, lokale service en productie expertise voor specifieke eindmarkten in de machinebouw, automobiliteit en power generation. Al met al dus een uiteenlopend assortiment van specifieke producten.

 

Residentiële en commerciële gebouwen

Wat betreft de markten, richt Aalberts zich op uiteenlopende segmenten. Denk bijvoorbeeld aan residentiële gebouwen. Zo biedt Aalberts voor huiseigenaren en gebruikers een breed portfolio van missiekritieke technologieën die naadloos op woonruimtes aansluiten. Het portfolio wat betreft de commerciële gebouwen bestaat o.a. uit het maken en verkopen van leidingsystemen en kleppen voor de regulering en distributie van water- en gastoepassingen.

 

Automotive en industrie

In de automotive markt levert Aalberts een breed scala aan producten en technologieën aan de automobielmarkt. Van gespecialiseerde hogedrukventielen tot talrijke warmte behandelde en complexe precisiestands onderdelen. Wat betreft de algemene industrieën worden er door Aalberts industriële producten en tal van hitte- en oppervlaktebehandelingen. In de industriële installatiemarkt vormen de leidingsystemen, afsluiters en bedieningselementen het hart van talloze hoogwaardige fabrieken in de Verenigde Staten en Europa.

 

Gas, water, stroom en ruimtevaart

Aalberts is een toonaangevende producent en innovator van nicheproducten en systemen voor de markt voor gas- en watervoorziening en irrigatie. Ook is Aalberts een bestaande partner van de door innovatie gestuurde markt voor semicon en wetenschap. Denk aan krimpende procesgeometrieën, nieuwe structurele elementen en substraatafmetingen. In de markt voor stroomopwekking & ruimtevaart produceert Aalberts o.a. onderdelen voor original equipment manufacturers.

 

Drankafgifte, districtsenergie en gas

In de drankafgifte markt is Aalberts de grootste leverancier wereldwijd in doseersystemen voor de drankdistributiemarkt. Er worden speren, doseerkoppen, regulators, kranen en torens geproduceerd en verkocht. In de districtsenergie & gasmarkt profiteren de klanten van afsluiters en bedieningselementen en kunnen de juiste antwoorden worden geboden voor de meest veeleisende producten onder extreme omstandigheden. Meer informatie over de verschillende producten vind u op de website van Aalberts.

 

Beleggen in Aalberts

Het is bij de CFD-broker Plus500 mogelijk om te beleggen in Aalberts aandelen. Als u bij deze internet broker bent ingelogd, kunt u Aalberts opzoeken en het aandeel in de gaten houden. De koers is 24/7 te bekijken en zodra u een kans voorbij ziet komen, kunt u hierop inspelen. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. U krijgt dan de beschikking over een groot fictief vermogen, zodat u kunt oefenen met Aalberts aandelen. Als u met echt geld wilt beleggen kan dat al vanaf 100 euro. Lees u van tevoren altijd goed in. Doe bijvoorbeeld de technische en fundamentele analyse voor Aalberts.